▷ Muuta kello 12 tunnin muotoon Windows 10: ssä ◁

Oletusasetuksilla Windows 10 näyttää 24 tunnin kellon tehtäväpalkissa ja lukitusnäytössä. Vaikka 24 tunnin aikamuodossa ei ole mitään vikaa, monien käyttäjien mielestä 24 tunnin kello on vaikea lukea ja suosivat helposti ymmärrettävää 12 tunnin kelloa.

Jos käytät Windows 10 -käyttöjärjestelmää ja haluat muuttaa oletusaikamuotoa 24 tunnista 12 tuntiin tai päinvastoin, voit muuttaa aikamuodon asetuksista ja ohjauspaneelista.

Tässä oppaassa näemme, kuinka muuttaa muodon 24 tunnista 12 tuntiin tai päinvastoin Windows 10: ssä.

Huomaa, että aikamuodon muuttaminen 24 tunnista 12 tuntiin ei vaikuta lukitusnäytön kelloon. Lukitusnäytön kello näyttää edelleen ajan 24 tunnin muodossa. Valitettavasti tällä hetkellä on olemassa tapa muuttaa kellonajan muotoa lukitusnäytössä.

Tapa 1 - muuta aikamuotoa Asetuksista

Tapa 2 - muuta aikamuotoa ohjauspaneelin kautta

Tapa 3 - muokkaa AM- ja PM -symboleja

Menetelmä 1/3

Indeksi

  Muuta aikamuoto 24 tunnista 12 tuntiin Asetuksissa

  Vaihe 1: Klikkaa päivämäärää ja kelloa tehtäväpalkissa ja napsauta sitten Päivämäärän ja kellonajan asetukset avataksesi Asetukset -sovelluksen Aika ja kieli -osan.

  Vaihe 2: Päällä Muotoja , napsauta merkittyä linkkiä Muuta päivämäärän ja kellonajan muotoja .

  Vaihe 3: Lopuksi osiossa Lyhyt aika , valitse tt: mm tt Voit tarkastella 12 tunnin aikamuotoa oletusarvoisen 24 tunnin ajan sijaan.

  Valitse myös Pitkä aika -osiosta tt: mm: ss tt .

  HUOMAUTUS: Hh: mm tt sijasta voit myös valita h: mm tt. Kun valitset h: mm tt sijaan hh: mm tt, Windows näyttää 04:29 muodossa 4:29 (poistaa etunollan).

  Samoin voit pitkään valita h: mm: ss tt hh: mm: ss tt sijaan.

  Menetelmä 2/3

  Vaihda kellon muoto 24 tunnista 12 tuntiin ohjauspaneelin kautta

  Vaihe 1: Avaa Ohjauspaneeli kirjoittamalla sen nimi Käynnistä -valikon hakukenttään tai tehtäväpalkkiin ja painamalla sitten Enter -näppäintä.

  Voit tarkastella 5 tapaa avata ohjauspaneeli -oppaasta Windows 10: ssä, jotta saat kaikki perinteisen Windows 10 -ohjauspaneelin käyttötavat.

  Vaihe 2: Vaihda ohjauspaneeli Katso kohteeseen Pienet kuvakkeet . Klikkaa Idiomi .

  Vaihe 3: Napsauta vasemmassa ruudussa Muuta päivämäärän, kellonajan tai numeromuotoja .

  Vaihe 4: Välilehdessä Muotoja , valitse Päivämäärän ja kellonajan muodot -osiosta tt: mm tt lyhyen ajan vieressä olevassa avattavassa ruudussa.

  Valitse hh: mm: ss tt avattavasta ruudusta Pitkä aika.

  Napsauta painiketta Käytä .

  Menetelmä 3/3

  Mukauta AM- ja PM -symboleja

  Tiesitkö, että voit myös mukauttaa AM- ja PM -symboleja? Kyllä, voit määrittää Windows 10: n näyttämään nimesi tai minkä tahansa muun nimen AM: n ja PM: n sijasta. Tehdä se:

  Vaihe 1: Noudata menetelmän 2 vaiheiden 1, 2 ja 3 ohjeita.

  Vaihe 2: Napsauta painiketta Lisämääritykset .

  Vaihe 3: Vaihda välilehdelle Tunnin napsauttamalla sitä.

  Vaihe 4: Vieressä olevalla kentällä AM -symboli , kirjoita oletussymbolin tilalle mitä haluat käyttää. Kirjoita samalla tavalla jotain viereiseen kenttään PM -symboli . Napsauta painiketta Käytä .

  Toivon tämän auttavan!

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up