▷ Suorita Järjestelmän tiedostontarkistus korjataksesi vioittuneet tai kadonneet tiedostot Windows 10: ssä ◁

Kaatuuko Windows 10 -tietokoneesi jatkuvasti? Riippuuko Windows 10 -tietokoneesi paljon? Saatko puuttuvan tiedoston tai vioittuneen virheen Windows 10: ssä? Suorita sisäänrakennettu järjestelmän tiedostontarkistustyökalu korjataksesi nämä ongelmat.

Järjestelmän tiedostontarkistus on Windows 10: n komentorivityökalu, jonka avulla käyttäjät voivat skannata kadonneita tai vioittuneita järjestelmätiedostoja ja korjata ne. Työkalu voidaan suorittaa komentokehotteen tai PowerShellin kautta.

Järjestelmän tiedostontarkistustyökalu on kätevä, kun tietokoneesi ei toimi odotetulla tavalla tai kun se näyttää puuttuvia tai vioittuneita tiedostovirheitä.

Indeksi

  Suorita järjestelmän tiedostontarkistus Windows 10: ssä

  Suorita seuraavat ohjeet suorittaaksesi Järjestelmätiedostotarkistus -työkalun Windows 10: ssä.

  Vaihe 1: Avaa komentorivi järjestelmänvalvojana. Voit tehdä tämän kirjoittamalla CMD Käynnistä / tehtäväpalkki -hakukenttään, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella komentokehotteen kohtaa ja valitsemalla sitten vaihtoehdon Suorita järjestelmänvalvojana .

  Napsauta painiketta Joo kun Käyttäjätilien valvonta -kehote tulee näkyviin.

  Vaihe 2: Komentokehote -ikkunassa sinun on ensin suoritettava seuraava DISM -työkalu ennen järjestelmän tiedostojen tarkistustyökalun suorittamista.

  DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth

  Yllä oleva komento lataa Windows Updaten avulla tiedostot, joita tarvitaan tiedostojen vioittumisen korjaamiseen.

  Jos olet poistanut Windows Updaten käytöstä tai jos Windows Update ei jostain syystä toimi, liitä Windows 10 -käynnistyslaite tietokoneeseen ja suorita seuraava komento edellisen sijasta. Jos sinulla ei ole käynnistyslevyä, lataa uusin Windows 10 ISO Microsoftilta, asenna ISO -tiedosto ja suorita seuraava komento.

  DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / Lähde: C: RepairSourceWindows / LimitAccess

  Korvaa yllä olevassa komennossa "C: RepairSourceWindows" resurssin lähteen sijainnilla.

  Vaihe 3: Kirjoita sitten seuraava komento ja paina Enter -näppäintä.

  sfc / scannow

  Yllä oleva komento skannaa kaikki järjestelmän suojatut tiedostot ja korvaa vioittuneet tiedostot tiedoston välimuistiin tallennetulla kopiolla, joka on System32dllcache -pakatussa kansiossa.

  Yllä olevan komennon käsittely voi kestää jonkin aikaa. Joten ole kärsivällinen.

  Vaihe 4: Kun järjestelmätiedostojen tarkastaja on suorittanut työnsä, näet yhden seuraavista viesteistä:

  # Windows Resource Protection ei löytänyt eheysrikkomuksia

  Yllä oleva viesti osoittaa, että tietokoneessa ei ole puuttuvia tai vioittuneita järjestelmätiedostoja.

  # Windows Resource Protection ei voinut suorittaa pyydettyä toimintoa

  Jos saat tämän viestin, sinun on ehkä suoritettava järjestelmän tiedostontarkistus uudelleen vikasietotilassa. Suosittelemme, että suoritat System File Checkerin vielä kerran normaalitilassa, ennen kuin yrität vikasietotilassa.

  # Windows Resource Protection löysi vioittuneet tiedostot ja korjasi ne onnistuneesti.

  Näet yllä olevan viestin, kun järjestelmän tiedostontarkistus havaitsee vioittuneet tai puuttuvat tiedostot ja korjaa ne ilman ongelmia.

  # Windows Resource Protection löysi vioittuneita tiedostoja, mutta ei pystynyt korjaamaan joitain niistä.

  Jos saat tämän viestin, voit yrittää käyttää Järjestelmätiedostojen tarkistustyökalua uudelleen tai tarkastella lokitiedostoa (% WinDir% LogsCBSCBS.log) ja korvata sitten vahingoittuneet tiedostot manuaalisesti.

  Jos järjestelmän tiedostontarkistus ei korjaa ongelmaa, voit yrittää palauttaa Windows 10: n aiempaan päivämäärään tai korjata Windows 10: n asennuksen menettämättä sovelluksia ja tietoja.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up