✅ Mikä on DLNA -palvelin ja miten se otetaan käyttöön Windows 10: ssä?

Mikä on DLNA-palvelin ja miten se otetaan käyttöön Windows 10: ssä: Ei ollut liian kaukana aikaa, kun ihmiset käyttivät DVD $ 0027 -levyjä, Blu-ray-levyjä jne. katsella elokuvia tai kappaleita televisiosta, mutta tänään sinun ei enää tarvitse ostaa CD- tai DVD -levyä. Tämä johtuu siitä, että nyt voit liittää tietokoneesi suoraan televisioon ja nauttia mistä tahansa elokuvasta tai kappaleesta suoraan televisiosta. Mutta nyt sinun täytyy ihmetellä, kuinka kytkeä tietokone televisioon nauttiaksesi kappaleiden tai liikkeiden suoratoistosta, vastaus tähän kysymykseen on, että voit liittää tietokoneesi televisioon DLNA -palvelimen kautta.

DLNA-palvelin: DLNA tarkoittaa Digital Living Network Alliance on erityinen ohjelmistoprotokolla ja voittoa tavoittelematon yhteistyöstandardijärjestö, jonka avulla verkkoon kuuluvat laitteet, kuten televisiot ja medialaatikot, voivat löytää tietokoneellesi tallennetun mediasisällön. Mahdollistaa digitaalisen median jakamisen multimedialaitteiden välillä. DLNA on erittäin hyödyllinen, koska sen avulla voit jakaa yhteen paikkaan tallennetun mediakokoelmasi useille laitteille yhdellä napsautuksella. Voit helposti luoda DLNA -palvelimen Windows 10: ssä ja aloittaa tietokoneen mediakokoelman käytön.

DLNA on myös yhteensopiva älypuhelimien kanssa, ja sitä voidaan käyttää HDTV: n sisällön suoratoistoon, mikä tarkoittaa, että jos älypuhelimessasi on mielenkiintoista tai viihdyttävää sisältöä ja haluat nähdä sen suurelta näytöltä, voit tehdä sen käyttämällä DLNA -palvelinta. Tässä älypuhelimesi toimii kaukosäätimenä.

DLNA toimii kaapeleiden, satelliittien ja tietoliikenteen kanssa, jotta ne voivat varmistaa tietosuojan molemmissa päissä, eli mistä se siirtää tietoja ja mihin se siirtää niitä. DLNA -sertifioituja laitteita ovat älypuhelimet, tabletit, tietokoneet, televisiot jne. DLNA: lla voidaan jakaa videoita, kuvia, valokuvia, elokuvia jne.

Nyt olemme keskustelleet kaikesta DLNA -palvelimesta ja sen käytöstä, mutta yksi asia, josta on vielä keskusteltava, on DLNA: n ottaminen käyttöön Windows 10: ssä? Älä huoli muutamalla napsautuksella, voit ottaa Windows 10: n sisäänrakennetun DLNA-palvelimen käyttöön ja aloittaa mediatiedostojen suoratoiston.

Indeksi

  DLNA -palvelimen ottaminen käyttöön Windows 10: ssä

  Muista luoda palautuspiste, jos jokin menee pieleen.

  Windows 10 ei tarjoa mahdollisuutta ottaa DLNA -palvelinta käyttöön asetusten kautta, joten DLNA -palvelin on otettava käyttöön ohjauspaneelin avulla. Ota DLNA -palvelin käyttöön Windows 10: ssä seuraavasti:

  Kirjoita ohjauspaneeli Windowsin hakupalkkiin ja valitse sitten hakutuloksesta Ohjauspaneeli.

  2.Napsauta Verkko ja Internet -vaihtoehtoa.

  Huomautus: Muista valita luokka avattavasta Näytä: -valikosta.

  3 Napsauta Verkko ja Internet -kohdassa Verkko- ja jakamiskeskus.

  4. Napsauta "Muuta jakamisen lisäasetuksia" -linkkiä vasemmassa ikkunaruudussa.

  5. Napsauta Muuta jakamisasetuksia -kohdassa Koko verkko -kohdan vieressä olevaa alanuolta.

  6.Napsauta "Valitse median suoratoistovaihtoehdot" -linkkiä Median suoratoisto -osiossa.

  7.Uusi valintaikkuna tulee näkyviin, napsauta Ota median suoratoisto käyttöön -painiketta.

  8. Seuraavassa näytössä näet seuraavat vaihtoehdot:

  Ensimmäinen vaihtoehto on antaa mukautettu nimi mediakirjastollesi, jotta voit helposti tunnistaa sen aina, kun haluat käyttää sen sisältöä.

  b. Toinen vaihtoehto on näyttää laitteet lähiverkossa tai kaikkien verkossa. Oletusasetuksena on Paikallinen verkko.

  c. Viimeinen vaihtoehto on luettelo DLNA-yhteensopivista laitteista, jotka osoittavat, mitkä laitteet voivat tällä hetkellä käyttää multimediasisältöäsi. Voit aina poistaa valinnan Sallittu -vaihtoehdosta niiden laitteiden vieressä, joiden et halua jakaa multimediasisältöäsi.

  9.Nimeä verkkokirjastosi ja valitse laitteet, jotka voivat lukea sitä.

  Huomautus: Jos haluat, että kaikki laitteet voivat käyttää tätä mediakirjastoa, valitse avattavasta Näytä aktivoidut laitteet -valikosta Kaikki verkon laitteet.

  10. Jos tietokoneesi on lepotilassa, multimediasisältö ei ole muiden laitteiden käytettävissä, joten sinun on napsautettava "Valitse virta -asetukset" -linkkiä ja määritettävä tietokone pysymään hereillä.

  11.Napsauta nyt ikkunan vasemmasta ruudusta "Vaihda, kun tietokone nukkuu" -linkkiä.

  12.Voit sitten muokata virrankäyttösuunnitelmasi asetuksia ja varmista, että muutat lepotilaa vastaavasti.

  Lopuksi tallentaa muutokset napsauttamalla Tallenna muutokset -painiketta.

  14.Mene takaisin ja napsauta OK -painiketta näytön alareunassa.

  Kun vaiheet on suoritettu, DLNA -palvelin otetaan käyttöön ja tilisi kirjastot (musiikki, kuvat ja videot) jaetaan automaattisesti kaikkien suoratoistolaitteiden kanssa, joille olet antanut käyttöoikeuden. Ja jos olet valinnut Kaikki verkot, multimediatietosi näkyvät kaikille laitteille.

  Nyt kun olet nähnyt tietokoneesi sisällön televisiosta, sen katsominen suurelta näytöltä on varmasti jännittävä kokemus, mutta jos olet päättänyt, että et enää tarvitse DLNA -palvelinta tai et vain pidä ideasta Jos haluat jakaa tietokoneen sisällön, voit helposti poistaa DLNA -palvelimen käytöstä milloin tahansa.

  DLNA -palvelimen ottaminen käyttöön Windows 10: ssä

  Jos haluat poistaa DLNA -palvelimen käytöstä, voit tehdä sen seuraavasti:

  1.Avaa Suorita -valintaikkuna painamalla Windows -näppäintä + R.

  2. Kirjoita seuraava komento suoritusruutuun ja paina Enter:

  palvelut.msc

  3. Tämä avaa Palvelut -ikkunan seuraavan kuvan mukaisesti.

  4.Nyt etsi "Windows Media Player Network Sharing Services".

  5.Kaksoisnapsauta sitä ja seuraava valintaikkuna tulee näkyviin.

  6.Aseta käynnistystyypiksi Manuaalinen valitsemalla avattavasta valikosta Manuaalinen.

  7. Pysäytä palvelu napsauttamalla pysäytyspainiketta.

  8. Tallenna muutokset napsauttamalla Käytä ja sitten OK.

  Kun olet suorittanut edellä mainitut vaiheet, aiemmin aktivoitu DLNA -palvelin poistetaan käytöstä onnistuneesti, eikä mikään muu laite voi käyttää tietokoneesi multimediasisältöä.

  Toivon, että tämä artikkeli oli hyödyllinen ja että voit nyt ottaa DLNA -palvelimen helposti käyttöön Windows 10: ssä, mutta jos sinulla on vielä kysyttävää tästä opetusohjelmasta, voit kysyä heiltä kommenttiosassa.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up