✅ Mikä on dwm.exe (Desktop Window Manager) -prosessi?

Miksi dwm.exe näkyy Tehtävienhallinnassa?

Kun tarkistat järjestelmän Tehtävienhallintaa, olet ehkä huomannut dwm.exe (työpöydän ikkunanhallinta). Useimmat meistä eivät ole tietoisia tästä termistä tai sen käytöstä / toiminnasta järjestelmässämme. Jos selitämme sen hyvin yksinkertaisilla sanoilla, se on järjestelmäprosessi, joka ohjaa ja ohjaa Windowsin näyttöä ja pikseliä. Se käsittelee korkean resoluution tukea, 3D-animaatiota, kuvia ja kaikkea muuta. Se on sävellysikkunan hallintaohjelma, joka kerää graafisia tietoja eri sovelluksista ja kehittää lopullisen kuvan työpöydälle, jonka käyttäjät näkevät. Jokainen Windows -sovellus luo oman kuvansa tiettyyn paikkaan muistissa, dwm.exe yhdistää ne kaikki yhdeksi kuvaksi, joka näytetään käyttäjälle lopullisena kuvana. Pohjimmiltaan sinulla on ratkaiseva osa järjestelmän graafisen käyttöliittymän (GUI) esittämisessä.

Mitä tämä DWM.EXE tekee?

DWM.EXE on Windows -palvelu, jonka avulla Windows voi täyttää visuaalisia tehosteita, kuten läpinäkyvyyttä ja työpöydän kuvakkeita. Tämä apuohjelma auttaa myös näyttämään pikkukuvia, kun käyttäjä käyttää erilaisia ​​Windows -osia.

Nyt sinulla voi olla käsitys siitä, mitä Desktop Window Manager tekee. Kyllä, kyse on järjestelmän näytöstä ja pikseleistä. Kaikki Windowsissa näkemäsi kuvat, 3D -tehosteet ja kaikki hallitaan dwm.exe -tiedostolla.

Hidastaako se järjestelmääsi?

Jos luulet, että Desktop Window Manager vähentää järjestelmän suorituskykyä, se ei ole täysin totta. Tietenkin se kuluttaa suuria järjestelmäresursseja. Mutta joskus se vaatii enemmän RAM -muistia ja suorittimen käyttöä joidenkin tekijöiden, kuten järjestelmän virusten, absoluuttisten näytönohjainten jne. Voit myös tehdä joitain muutoksia näyttöasetuksiin vähentääksesi dwm.exe -suorittimen käyttöä.

Onko mitään tapaa poistaa DWM.EXE käytöstä?

Ei, tätä toimintoa ei voi poistaa käytöstä tai ottaa käyttöön järjestelmässäsi. Aiemmissa Windows -versioissa, kuten Vista ja Windows 7, oli ominaisuus, joka olisi voinut poistaa tämän ominaisuuden käytöstä. Nykyaikaisessa Windows-käyttöjärjestelmässä on kuitenkin erittäin voimakas sisäänrakennettu visuaalinen palvelu sen käyttöjärjestelmässä, jota ei voida käyttää ilman työpöydän ikkunanhallintaa. Lisäksi miksi hän tekisi niin? Tätä ominaisuutta ei tarvitse poistaa käytöstä, koska se ei vaadi suurta määrää järjestelmäresursseja. Se on kehittynyt käytön ja resurssien hallinnan suhteen, joten sinun ei tarvitse vaivautua sammuttamaan sitä.

Entä jos työpöydän ikkunanhallinta käyttää paljon prosessoria ja RAM -muistia?

On ollut tapauksia, joissa monet käyttäjät syyttivät Desktop Window Manageria suuresta suorittimen käytöstä järjestelmässään. Ensimmäinen asia on tarkistaa, kuinka paljon suorittimen ja RAM -muistin käyttö kuluttaa tätä ominaisuutta.

Vaihe 1 - Avaa Tehtävienhallinta painamalla "CTRL + Alt + Delete".

Vaihe 2 - Täältä löydät Windowsin prosessit -kohdasta Työpöydän ikkunanhallinta.

Vaihe 3 - Voit tarkistaa RAM -muistin ja suorittimen käytön taulukkoruudusta.

Tapa 1: poista läpinäkyvyysvaikutukset käytöstä

Ensimmäinen asia, jonka voit tehdä, on poistaa järjestelmän läpinäkyvät asetukset käytöstä, mikä vähentää Desktop Window Managerin suorittimen käyttöä.

1.Avaa Asetukset painamalla Windows -näppäintä + I ja valitse sitten Mukauttaminen.

2.Napsauta Mukauttaminen -kohdassa vasemmalla olevasta valikosta Värit.

3.Kytke se pois päältä napsauttamalla läpinäkyvyystehosteiden alla olevaa kytkintä.

Tapa 2: Sammuta kaikki järjestelmän visuaaliset tehosteet

Tämä on toinen tapa vähentää työpöydän ikkunanhallinnan kuormitusta.

1.Klikkaa hiiren kakkospainikkeella ”Tämä tietokone” ja valitse Ominaisuudet.

2.Tässä sinun on napsautettava Järjestelmän lisäasetukset -linkkiä.

3. Siirry nyt Lisäasetukset -välilehteen ja napsauta Asetukset -painiketta Suorituskyky -kohdassa.

4.Valitse "Säädä parhaan suorituskyvyn" -vaihtoehto.

5. Tallenna muutokset napsauttamalla Käytä ja sitten OK.

Tapa 3: Poista näytönsäästäjä käytöstä

Näytönsäästäjääsi ohjaa ja hallinnoi myös Windows Desktop Manager. On havaittu, että uusimmissa Windows 10 -päivityksissä monet käyttäjät ilmoittivat, että näytönsäästäjäasetukset kuluttavat paljon suorittimen käyttöä. Siksi tässä menetelmässä yritämme poistaa näytönsäästäjän käytöstä tarkistaaksemme, onko suorittimen käyttö vähentynyt vai ei.

Kirjoita lukitusnäytön asetukset Windowsin hakupalkkiin ja avaa Lukitusnäytön asetukset painamalla Enter -näppäintä.

2.Napsauta lukitusnäytön asetusikkunan alareunassa olevaa Näytönsäästäjän asetukset -linkkiä.

3. On mahdollista, että oletusnäytönsäästäjä on aktivoitu järjestelmässäsi. Monet käyttäjät ilmoittivat, että näytönsäästäjä, jossa oli musta taustakuva, oli jo aktivoitu, mutta he eivät koskaan ymmärtäneet, että se oli näytönsäästäjä.

4.Siksi sinun on poistettava näytönsäästäjä käytöstä, jotta voit korjata Desktop Window Managerin (DWM.exe) suorittimen käytön. Valitse avattavasta näytönsäästäjävalikosta (Ei mitään).

5. Tallenna muutokset napsauttamalla Käytä ja sitten OK.

Tapa 4: Varmista, että kaikki ohjaimet ovat ajan tasalla

Yksi suurimmista tekijöistä tietokoneen hidastamisessa on, että ohjaimet ovat vanhentuneita tai vain vioittuneita. Jos järjestelmän ohjaimet ovat ajan tasalla, järjestelmän kuormitus pienenee ja osa järjestelmän resursseista vapautui. Näyttöajureiden päivittäminen auttaa kuitenkin vähentämään työpöydän ikkunanhallinnan kuormitusta. Mutta on aina hyvä idea päivittää laiteajurit Windows 10: ssä.

Tapa 5: Suorita suorituskyvyn vianmääritys

1. Kirjoita Windows-hakuun powerhell, napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows PowerShellia ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

2. Kirjoita PowerShelliin seuraava komento ja paina Enter:

msdt.exe -id MaintenanceDiagnosis

3.Tämä avaa järjestelmän ylläpidon vianmäärityksen, napsauta Seuraava.

4.Jos havaitset ongelmia, muista napsauttaa Korjaa ja viimeistele prosessi noudattamalla näytön ohjeita.

5. Kirjoita seuraava komento uudelleen PowerShell -ikkunaan ja paina Enter:

msdt.exe / id PerformanceDiagnostic

6.Tämä avaa suorituskyvyn vianmäärityksen, napsauta Seuraava ja lopeta noudattamalla näytön ohjeita.

Onko dwm.exe virus?

Ei, se ei ole virus, vaan kiinteä osa käyttöjärjestelmääsi, joka hallitsee kaikkia näyttöasetuksia. Se sijaitsee oletuksena Windowsin asennusohjaimen Sysetm32 -kansiossa, jos sitä ei ole, sinun pitäisi alkaa huolehtia.

Toivottavasti sinulla on jo käsitys työpöydän ikkunanhallinnasta ja sen toiminnasta. Lisäksi se kuluttaa hyvin vähän resursseja järjestelmässäsi. Yksi asia on pidettävä mielessä, että se on kiinteä osa järjestelmääsi, joten sinun ei pitäisi tehdä siihen tarpeettomia muutoksia. Ainoa mitä voit tehdä on tarkistaa kuinka paljon käytät ja jos huomaat kuluttavasi paljon, voit ryhtyä edellä mainittuihin toimenpiteisiin. Jos haluat tietää enemmän, jaa kommenttisi.

Indeksi
  1. Mitä tämä DWM.EXE tekee?
  2. Entä jos työpöydän ikkunanhallinta käyttää paljon prosessoria ja RAM -muistia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up