✅ Mikä on tarkistussumma? Ja miten lasketaan tarkistussummat

Olemme kaikki tottuneet lähettämään tietoja Internetin tai muiden paikallisten verkkojen kautta. Tyypillisesti tämä data siirretään verkon kautta bitteinä. Yleensä, kun tonnia dataa lähetetään verkon kautta, se on altis verkkohäiriön tai jopa haitallisen hyökkäyksen aiheuttamalle menetykselle. Tarkistussummaa käytetään varmistamaan, että vastaanotetut tiedot ovat vahingoittumattomia ja virheettömiä. Tarkistussumma toimii tietojen sormenjäljenä tai yksilöllisenä tunnisteena.

Ymmärtääksesi sen paremmin, harkitse tätä: Lähetän sinulle korin omenoita jakelijan kautta. Koska toimitusagentti on kolmas osapuoli, emme voi täysin luottaa sen aitouteen. Joten varmistaakseni, ettet ole syönyt omenoita matkallasi ja että saat kaikki omenat, soitan sinulle ja kerron, että olen lähettänyt sinulle 20 omenaa. Kun vastaanotat korin, lasket omenoiden määrän ja tarkistat, onko niitä 20.

Tämä omenamäärä on se, mitä tarkistussumma tekee ennätyksellesi. Jos olet lähettänyt erittäin suuren tiedoston verkon (kolmannen osapuolen) kautta tai olet ladannut sellaisen Internetistä ja haluat varmistaa, että tiedosto on lähetetty tai vastaanotettu oikein, käytä tarkistussumma -algoritmia lähetettävään tiedostoon ja ilmoitat arvon vastaanottimelle. Vastaanotettuaan tiedoston vastaanotin soveltaa samaa algoritmia ja vastaa saatua arvoa lähettämääsi arvoon. Jos arvot täsmäävät, tiedoston lähetys onnistui eikä tietoja menetetty. Mutta jos arvot ovat erilaiset, vastaanotin tietää heti, että osa tiedoista on kadonnut tai että tiedostoa on muokattu verkon kautta. Koska tiedot voivat olla erittäin arkaluonteisia ja tärkeitä meille, on tärkeää tarkistaa mahdolliset lähetyksen aikana tapahtuneet virheet. Siksi tarkistussumma on erittäin tärkeä tietojen aitouden ja eheyden ylläpitämiseksi. Pienikin muutos tiedoissa aiheuttaa suuren muutoksen tarkistussummassa. Internet -viestintäsääntöjä säätelevät protokollat, kuten TCP / IP, käyttävät myös tarkistussummaa varmistaakseen, että oikeat tiedot toimitetaan aina.

Tarkistussumma on pohjimmiltaan algoritmi, joka käyttää salaustekniikkaa. Tätä algoritmia sovelletaan dataan tai tiedostoon ennen sen lähettämistä ja sen vastaanottamisen jälkeen verkon kautta. Olet ehkä huomannut, että se on ladattavan linkin vieressä, joten kun lataat tiedoston, voit laskea tarkistussumman omalla tietokoneellasi ja sovittaa sen annettuun arvoon. Huomaa, että tarkistussumman pituus ei riipu datan koosta vaan käytetystä algoritmista. Yleisimmät tarkistussumman algoritmit ovat MD5 (Message Digest -algoritmi 5), SHA1 (Secure Hashing -algoritmi 1), SHA-256 ja SHA-512. Nämä algoritmit tuottavat hajautusarvot 128, 160, 256 ja 512 bittiä. SHA-256 ja SHA-512 ovat uudempia ja tehokkaampia kuin SHA-1 ja MD5, jotka joissakin harvoissa tapauksissa tuottivat samat tarkistussumman arvot kahdelle eri tiedostolle. Tämä vaaransi näiden algoritmien pätevyyden. Uudet tekniikat ovat virheenkestäviä ja luotettavampia. Hajautusalgoritmi muuntaa tiedot pääasiassa binääriseksi vastineekseen ja suorittaa sitten joitain perustoimintoja, kuten AND, OR, XOR jne. ja poimii lopuksi heksadesimaaliluvun laskelmista.

Indeksi

  Mikä on tarkistussumma? Ja miten lasketaan tarkistussummat

  Tapa 1: Laske tarkistussummat PowerShellin avulla

  1. Käytä hakua Windows 10: n Käynnistä -valikosta ja kirjoita PowerShell ja napsauta $ 0027 Windows PowerShell $ 0027 luettelosta.

  2.Voit myös napsauttaa Käynnistä-painiketta hiiren kakkospainikkeella ja valita valikosta "Windows PowerShell".

  3. Suorita Windows PowerShellissä seuraava komento:

  Arkistoi tiedostopolku Esimerkiksi Get-FileHash C: N-UsersHpDesktopN-myfile.docx

  4. kehote näyttää SHA-256-tiivistearvon oletuksena.

  5.Muita algoritmeja varten voit käyttää:

  Get -FileHash yourFilePath -MD5 -algoritmi TAI Get -FileHash yourFilePath -SHA1 -algoritmi

  Nyt voit sovittaa saadun arvon annettuun arvoon.

  Menetelmä 2: Laske tarkistussumma käyttämällä online -tarkistussummalaskuria

  Verkossa on monia tarkistussummalaskureita, kuten $ 0027onlinemd5.com $ 0027. Tämän sivuston avulla voidaan laskea MD5-, SHA1- ja SHA-256-tarkistussummat mille tahansa tiedostolle ja jopa mille tahansa tekstille.

  1.Napsauta "Valitse tiedosto" -painiketta ja avaa haluamasi tiedosto.

  2.Vaihtoehtoisesti voit vetää ja pudottaa tiedoston sopivaan ruutuun.

  3.Valitse haluttu algoritmi ja hanki vaadittu tarkistussumma.

  4.Voit myös yhdistää tämän tarkistussumman annettuun tarkistussummaan kopioimalla annetun tarkistussumman Vertaa: -tekstikenttään.

  5. näet valintamerkin tai ristin vastaavan tekstiruudun vieressä.

  Merkkijonon tai tekstin hajautuksen laskeminen suoraan:

  a) Vieritä sivua alas kohtaan $ 0027MD5 & SHA1 Hash Generator for Text $ 0027

  b) Kopioi merkkijono annettuun tekstiruutuun saadaksesi vaaditun tarkistussumman.

  Muille algoritmeille voit käyttää $ 0027https: //defuse.ca/checksums.htm$0027. Tämä sivusto tarjoaa laajan luettelon monista hajautusalgoritmin arvoista. Napsauta "Valitse tiedosto" valitaksesi tiedostosi ja napsauta "Laske tarkistussummat ..." saadaksesi tulokset.

  Tapa 3: Käytä MD5- ja SHA -tarkistussummatyökalua

  Lataa ensin MD5- ja SHA -tarkistussumma -apuohjelma ja käynnistä se kaksoisnapsauttamalla exe -tiedostoa. Selaa tiedostoasi ja saat MD5-, SHA1-, SHA-256- tai SHA-512-tiivisteesi. Voit myös kopioida ja liittää tietyn tiivisteen vastaavaan tekstiruutuun, jotta voit helposti verrata sitä saatuun arvoon.

  Toivottavasti yllä olevat vaiheet ovat auttaneet oppimaan Mikä on tarkistussumma? ja miten se lasketaan; Mutta jos sinulla on vielä kysymyksiä tästä artikkelista, voit kysyä ne kommenttikentässä.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up