10 asiaa, jotka sinun on tehtävä välittömästi uudella Android-älypuhelimellasi

10 tärkeää muutosta ja aktivointia, jotka sinun on tehtävä välittömästi uudessa Android-älypuhelimessasi, jotta saat siitä parhaan hyödyn

Kun ostamme uuden Android-älypuhelimen, voimme olla hämmästyneitä ja sekaisin, varsinkin jos olemme kotoisin melko vanhasta puhelimesta tai jos olemme käyttäneet tähän asti vain Apple iPhonea.

Jos olemme vielä kokemattomia Android-maailmassa ja haluamme oppia nopeasti, olemme koonneet tähän oppaaseen kaikki vinkkejä ja asioita, jotka on hyvä tietää heti, kun saamme käsiimme uuden Android-älypuhelimen. Tämä opas voi olla myös hyödyllinen apu käyttäjille, jotka ovat jo käyttäneet Android-puhelimia, mutta joiden on vaikea siirtää sovelluksiaan ja tietojaan puhelimesta toiseen, koska monia kuvatuista vaiheista voidaan käyttää, vaikka he jo käyttävätkin vanhempi Android-älypuhelin.

Lukemisen lopussa Androidilla ei enää ole salaisuuksia ja voimme käyttää sitä todellisten asiantuntijoiden tavoin ilman, että tarvitsee pyytää apua keneltäkään.

1) Yhdistä Google-tili

Ensimmäinen askel on ehdottomasti yhdistä välittömästi Google-tili Android-älypuhelimeesijoten voit asentaa uusia sovelluksia (Google Play Kaupasta), synkronoida tärkeimmät tiedot (kuten puhelinluettelon) ja palauttaa kaikki toisessa Android-älypuhelimessa jo käytetyt tiedot.

Kun käynnistät puhelimen ensimmäisen kerran, se kysyy meiltä järjestelmän kieltä, se pyytää meitä pääsemään Wi-Fi-verkkoon (varmistetaan, että lähistöllä on hyödynnettävissä oleva verkko) ja sitten se näyttää meille näytön, johon voimme siirtyä. Google-tiliä.

Annamme jo olemassa olevan tilin tunnistetiedot tai, jos meillä ei ole niitä, napsauta Luo uusi tili joten voit luoda sellaisen heti lennossa. Hyväksymme kaikki näytöillä näkyvät ehdot ja sallimme synkronointi- ja varmuuskopiointijärjestelmän ja vahvistamme sitten ottaaksesi käyttöön kaikki uuden Android-älypuhelimemme ominaisuudet.

Jos tämä tili oli jo liitetty vanhaan Android-puhelimeen, kaikki yhteystietomme, sovelluksemme ja muiden Google-sovellusten tiedot (esimerkiksi Gmail ja YouTube) on jo synkronoitu.

Jos käytimme iPhonea ennen Androidiin vaihtamista, suosittelemme lukemaan oppaamme kuinka siirtää yhteystietoja, valokuvia ja sovelluksia iPhonesta Androidiin uuteen älypuhelimeesi. Jos kuitenkin käytimme puhelinta ilman älytekniikkaa, voimme siirtää osoitekirjan, kuten artikkelissamme kerrotaan siirtää puhelinmuistion SIM-kortin kautta.

2) Yhdistä omistajatili

Joissakin puhelimissa on myös mahdollista luoda toinen tili synkronointia ja varmuuskopiointia varten: tämä tili on liitetty puhelimen valmistajaan ja sen avulla voit tallentaa osoitekirjan, tekstiviestit, puhelut, valokuvat ja paljon muuta pilveen.

Jos meillä on puhelin Xiaomin, Samsungin, Huawein, OPPO:n tai OnePlusin tulisi myös aktivoida tämä tili, jotta sinulla on ylimääräinen varmuuskopiointityökalu verrattuna vain Googlen tarjoamaan työkaluun. Lisätietoja voimme lukea artikkelistamme aiheesta kuinka varmuuskopioida Xiaomi-älypuhelin.

3) Ota automaattinen valokuvien varmuuskopiointi käyttöön

Kaikki vanhan puhelimen kameroilla otetut valokuvat tallennetaan sisäiseen muistiin tai microSD-kortille (jos sellainen on). Sisäisen muistin lisäksi voimme tallentaa otetut kuvat pilveenjoten voit tarkastella niitä tietokoneellasi tai tarkastella niitä juuri ostamassasi uudessa Android-älypuhelimessa.

Paras sovellus valokuvien automaattiseen varmuuskopiointiin on Google-kuvatjosta voimme ladata Google Play Kauppa.

Varmuuskopioinnin aloittamiseksi meidän tarvitsee vain asentaa tämä sovellus mahdollistaa kuviemme varmuuskopioinnin; sovelluksen avulla voit ladata rajoitetun määrän valokuvia (vastaa käytettävissä olevaa tilaa Google asema) ja suorittaa toiminnon täysin automaattisesti aina, kun muodostamme yhteyden uuteen Wi-Fi-verkkoon (tarvittaessa voimme myös ottaa siirron käyttöön matkapuhelindataverkon kautta).

Kun varmuuskopiointi on tehty, jäljellä on vain asenna Google Kuvat -sovellus myös uuteen puhelimeesi tai käytä valokuvia tietokoneeltasi käymällä osoitteessa Google Photos -sivustojotta voimme katsoa kaikki aiemmat kuvat ja jatkaa uusien kuvien varmuuskopiointia, jotka otamme uusilla kameroilla.

4) Palauta WhatsApp-keskustelut

Jos otamme käyttöön automaattisen varmuuskopioinnin WhatsAppissa (Google Driven kautta)voimme nopeasti palauttaa kaikki sovelluksen keskustelut ja mediatiedostot muutamalla napsautuksella.

Varmistetaan vanhalla älypuhelimellamme, että Google-tili on aktiivinen ja toimiva, yhdistetään nopeaan Wi-Fi-verkkoon, avataan WhatsApp-sovellus ja siirrytään asetukset -> Chat -> Chatin varmuuskopio. Jos meillä ei ole vielä tuoretta varmuuskopiota, napsautamme heti Suorita varmuuskopiointi ladataksesi kaikki tarvittavat tiedot Google Driveen.

Odotetaan muutama minuutti (varmuuskopion lataaminen voi viedä aikaa), mene sitten uuteen älypuhelimeen, kirjaudu sisään samalla Google-tilillä, jota käytettiin vanhassa laitteessa, muodosta yhteys Wi-Fi-verkkoon ja asenna WhatsApp Androidille.

Äskettäin ladattuun sovellukseen syötetään vanhaan puhelimeen jo liitetty puhelinnumero ja vahvistetaan sopivana ajankohtana verkkoon otetun varmuuskopion palautus (sovellus pystyy itse tarkistamaan onko varmuuskopio olemassa, kirjaudu vain sisään Google-tililläsi etukäteen).

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka siirtää WhatsApp puhelimesta toiseen tai toiseen numeroon.

5) Ymmärrä, miten Android toimii

Jos se on ensimmäinen Android-älypuhelin (tai joka tapauksessa ensimmäinen, jonka Android on päivitetty uusimpaan versioon) sinun on heti ymmärrettävä, miten se toimii, koska syvälliset erot vanhoihin puhelimiin tai iPhoneihin verrattuna.

Tätä varten suosittelemme lukemaan kaikki oppaat, jotka olemme luoneet Androidin ensimmäisistä vaiheista:

Lukemalla kaikki oppaat meistä tulee todellisia Android-asiantuntijoita lyhyessä ajassa ilman, että sinun tarvitsee pyytää apua keneltäkään!

6) Asenna tärkeimmät sovellukset

Jotkut sovellukset ovat välttämättömiä asennettaessa mihin tahansa Android-älypuhelimeen, varsinkin jos emme ole koskaan omistaneet sellaista. Avaamme sitten Google Play Kaupan ja asennamme ne, joita pidämme henkilökohtaisena Android-sovellus, joka sinulla on ehdottomasti oltava uudessa matkapuhelimellasi tai tabletissasi.

Sovelluksia, joita ei ehdottomasti saa puuttua hyvästä Android-puhelimesta, ovat: Facebook, WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Livescore, Google Translate, Snapseed, Office, Google Lens ja monet muut.

7) Päivitä järjestelmä ja sovellukset

Androidin päivittäminen sinun tarvitsee vain saada sovelluspäivityksiä, vielä parempi jos täysin automaattisesti, kun olemme Wi-Fi-verkossa ja puhelin latautuu (esimerkiksi yöllä). Automaattinen päivitys välttää sovellusten manuaalisen päivittämisen vaivan ja mahdollistaa aina suojatun puhelimen, jossa on uusimmat saatavilla olevat ominaisuudet.

Päivityksen käyttöönotto avaa Google Play Kauppa -sovelluksen, vieritä vasemmanpuoleista valikkoa ja siirry kohtaan Asetukset ja aktivoi Automaattinen päivitys vain, kun yhteys Wi-Fi-verkkoonjotta sovellukset päivitetään aina uusilla ominaisuuksilla ja vältytään virheiltä tai tietoturva-aukilta, jotka voivat vaarantaa Android-järjestelmän turvallisuuden.

Jos haluat sen sijaan päivittää käyttöjärjestelmän, tutustu ohjeoppaaseemme Tarkista päivitykset Huawei-, Samsung- ja Android-puhelimista.

8) Aktivoi varkaudenestojärjestelmä

Uudella älypuhelimella on oma kaupallinen arvonsa ja suuri henkilökohtainen arvonsa, koska se tallentaa tietoja ja salasanoja henkilökohtaisten tilien ja kaikkien päivittäisten tietojen käyttämiseksi; on sanomattakin selvää, että jos se päätyisi ulkomaisiin käsiin, se voi olla suuri ongelma.

Androidissa meillä on sisäänrakennettu varkaudenestolaite, jonka avulla voit paikantaa matkapuhelimen sijainti milloin tahansa ja tarvittaessa voit poistaa kaikki tiedot etänä, jos ne katoavat. Olemme nähneet erillisessä oppaassa kuinka aktivoida Etsi laitteenikaikkiin Android-puhelimiin integroitu toiminnallisuus on todella erinomainen varkaudenestolaitteena, sillä sen avulla voit tarkistaa sen sijainnin, saada sen soimaan äänekkäästi ja poistaa tietoja etänä.

9) Ota lähimaksut käyttöön

Toinen toiminto, jota meidän on heti hyödynnettävä uusissa Android-älypuhelimissa, on lähimaksu, mikä säästää meidät joutumasta ottamaan pois luottokorttimme tai prepaid-korttimme maksaaksemme kaupoissa, joissa on kontaktiton myyntipiste. Voit ottaa maksut käyttöön puhelimellasi aktivoimme NFC-toiminnon puhelimen asetuksista tai ilmoitusvalikon pikanäppäimistä ja lataa sovellus puhelimeen Google Pay.

Kun olet ladannut tämän sovelluksen, avaa se ja aseta Google Payn kanssa yhteensopiva luotto- tai prepaid-kortti, anna turvakoodi ja vahvista käyttö lähimaksujärjestelmänä. Tästä eteenpäin yksinkertaisesti avaa näytön lukitus (PIN-koodilla, kasvolla tai sormenjäljellä) e tuo puhelimen takaosa lähemmäs myymälän myyntipistettäjoten voit maksaa nopeasti.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka aktivoida ja käyttää Google Payta Ja Ovatko Apple Pay ja Google Pay turvallisia maksamiseen?

10) Ajoita öinen uudelleenkäynnistys

Tämä on mahdollista monissa uuden sukupolven Android-puhelimissa ohjelmoi puhelimen sammuttaminen ja käynnistäminen uudelleentyhjentääksesi luodun välimuistin e pidä Android mahdollisimman nopeana. Jos haluat käyttää tätä innovatiivista toimintoa, siirrytään sovellukseen asetuksetavaamme valikon Energiansäästö (tai valikko Rummut), siirrytään lisäasetuksiin ja paina -painiketta Ohjelma päälle/pois.

Tässä valikossa asetetaan sammutusaika (esim. 4:00 aamulla) ja on aika (esim. 4:02 aamulla), jotta puhelin voi käynnistyä uudelleen, kun emme käytä sitä. tyhjennä välimuisti, asenna keskeytetyt päivitykset ja poista muistiin jäädytetyt sovellukset.

Johtopäätökset

Android-maailman uudet tulokkaat arvostavat suuresti tässä oppaassa annettuja neuvoja, joten he voivat hyödyntää niitä heti puhelimen kaikki mahdollisuudet ilman, että joudut avaamaan liikaa oppaita ja pyytämättä apua sukulaisille tai kokeneemmille ystäville. Loppujen lopuksi Android on kaiken kaikkiaan yksinkertainen järjestelmä käyttää, ja sen mukauttaminen mihin tahansa käyttöskenaarioon tarvitaan vain vähän.

Edelleen Android-teemalla voimme lukea oppaitamme parhaat ilmaiset Android-sovellukset ladattavaksi kuhunkin kategoriaan Se on päällä Google Play Kauppa, niksejä ja vaihtoehtoja tietää.

Indeksi
 1. 1) Yhdistä Google-tili
 2. 2) Yhdistä omistajatili
 3. 3) Ota automaattinen valokuvien varmuuskopiointi käyttöön
 4. 4) Palauta WhatsApp-keskustelut
 5. 5) Ymmärrä, miten Android toimii
 6. 6) Asenna tärkeimmät sovellukset
 7. 7) Päivitä järjestelmä ja sovellukset
 8. 8) Aktivoi varkaudenestojärjestelmä
 9. 9) Ota lähimaksut käyttöön
 10. 10) Ajoita öinen uudelleenkäynnistys
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up