10 tapaa mukauttaa tehtäväpalkki Windowsissa

Tehtäväpalkki on yksi Windowsin hyödyllisimmistä osista. Parasta tehtäväpalkissa on, että sen jalanjälki koko näytössä on hyvin pieni, mutta se tekee paljon työtä ja tarjoaa nopean pääsyn kaikkiin suosikkisovelluksiin, Käynnistä-valikkoon, kalenteriin, taustasovelluksiin jne. Näin voit jatkaa muokata tehtäväpalkin ulkoasua tai toimintoja.

1. Piilota tehtäväpalkki, kun se ei ole käytössä

Etsi tyhjä tila tehtäväpalkista ja napsauta hiiren kakkospainikkeella. Näkyviin tulee valikko. Napsauta "Asetukset" alareunassa. Asetusikkuna avautuu, ja näet kaksi vaihtoehtoa: "Piilota tehtäväpalkki automaattisesti työpöytätilassa" ja "Piilota tehtäväpalkki automaattisesti tablettitilassa". Kun piilotat tehtäväpalkin työpöytätilassa, tehtäväpalkki näkyy vain, kun siirrät hiiren alas näytön alareunaan.

Tehtäväpalkin piilottaminen tablettitilassa on kätevää, jos sinulla on hybriditabletti/kannettava tietokone, kuten Microsoft Surface. Kun tabletti on irrotettu näppäimistöstä, tehtäväpalkki tulee näkyviin vain, jos pyyhkäiset sormella ylös näytön alareunasta.

Jos käytät Windows 7:ää, kun napsautat hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia, valitset "Ominaisuudet" "Asetukset" sijaan. "Tehtäväpalkin ja Käynnistä-valikon ominaisuudet" -ruutu tulee näkyviin. Tehtäväpalkki-välilehden alla on ruutu "Piilota tehtäväpalkki automaattisesti". Napsauta ruutua tarkistaaksesi sen. Tehtäväpalkin pitäisi liukua pois näytön alareunasta. Nostaaksesi sen takaisin ylös, sinun tarvitsee vain viedä hiiri alas näytön alareunaan.

2. Sovita lisää kohteita tehtäväpalkkiin

Haluatko, että ohjelmia on helposti ulottuvillasi? Yksinkertainen ratkaisu on kiinnittää ohjelman kuvakkeet tehtäväpalkkiin. Tehtäväpalkin tila voi täyttyä nopeasti, mikä johtaa turhautumiseen. Onneksi voit pienentää näitä kuvakkeita, jotta niihin mahtuu enemmän

Kuten aina, etsi tyhjä paikka tehtäväpalkista, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Asetukset". Etsi asetusikkunasta liukusäädin "Käytä pieniä tehtäväpalkin vaihtoehtoja" ja aktivoi se. Kuvakkeiden pitäisi nyt olla huomattavasti pienempiä, jotta voit jumittaa paljon enemmän niitä tehtäväpalkkiin.

Jos et koskaan käytä Cortanaa, voit avata hieman enemmän tilaa tehtäväpalkista piilottamalla sen. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia uudelleen, korosta "Cortana" ja napsauta "Piilotettu". Et voi säästää tonnia tilaa, mutta jos et koskaan käytä sitä, voit yhtä hyvin päästä eroon siitä.

3. Lisää suosikkikokoelma

Tiesitkö, että voit lisätä työkalurivejä pikanäppäimillä suosikkikansioihisi, -sovelluksiisi ja -tiedostoihisi tehtäväpalkissa? Tämä on yksi tehtäväpalkin vähiten tunnetuista mutta hyödyllisistä ominaisuuksista. Voit luoda työkalupalkin napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja valitsemalla "Työkalurivit -> Linkit".

Tämä luo tyhjän työkalupalkin nimeltä Linkit. Voit lisätä tiedostoja, kansioita tai sovellusten pikakuvakkeita vetämällä ja pudottamalla ne siihen. Windows luo automaattisesti pikakuvakkeen ja lisää sen Linkit-työkalupalkkiin. Voit tarkastella lisättyjä tiedostoja tai kansion pikakuvakkeita napsauttamalla kaksoisnuolikuvaketta "Linkit"-kohdan vieressä ja napsauttamalla mitä tahansa kohdetta avataksesi ne.

Jos olet utelias, kaikki Linkit-työkalupalkkiin lisäämäsi pikakuvakkeet tallennetaan tähän kohtaan C:\Users\\Suosikit\Linkit. Voit luoda tähän kansioon pikakuvakkeita, jotka näkyvät Linkit-työkalupalkissa.

Lue myös: Kuinka kiinnittää mukautettuja kansioita Windowsin tehtäväpalkkiin

4. Lisää Network Speed ​​Monitor

Tehtäväpalkin työkalurivejä voidaan käyttää paljon muuhunkin kuin yksinkertaisiin pikanäppäimiin. Yksi tällainen asia on kyky näyttää verkon nopeus. Voit näyttää verkon nopeuden tehtäväpalkissa lataamalla ja asentamalla ilmaisen sovelluksen NetSpeedMonitor. Asennuksen jälkeen napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja valitse "Työkalurivit -> NetSpeedMonitor".

Se on siinä. Sovellus tunnistaa automaattisesti aktiivisen verkkokorttisi ja näyttää lataus- ja latausnopeuden tehtäväpalkissa. Sovelluksen asetuksista voit mukauttaa erilaisia ​​asetuksia, kuten valvottavaa verkkokorttia, mitä nopeusmittareita käytetään jne. Pelaa vain sovelluksella muutama minuutti, niin näet hyvän joukon vaihtoehtoja ulkoasun ja tuntuman muokkaamiseen.

5. Tee tehtäväpalkista epäselvä, läpinäkyvä tai lisää sujuva muotoilu

Windows 10:ssä voit muuttaa tehtäväpalkin väriä ja tehdä siitä myös puoliksi läpinäkyvän. Sen lisäksi et voi tehdä juuri mitään. Kuitenkin käyttämällä ilmaista sovellusta nimeltä Läpinäkyvä TBvoit tehdä tehtäväpalkista täysin läpinäkyvän, lisätä sumennustehosteen tai jopa lisätä Fluent-suunnittelun yhdellä napsautuksella.

Asenna vain sovellus, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse suunnittelutila Normaali-valikosta. Se on siinä.

Lue myös: Tehtäväpalkin piilottaminen Windows 10:ssä

6. Muuta tehtäväpalkin sijaintia

Oletusarvoisesti Windows sijoittaa tehtäväpalkin näytön alareunaan. Tämä riittää yleensä useimmille käyttäjille. Asetussovelluksen avulla voit kuitenkin muuttaa tehtäväpalkin sijaintia näytön sivuille tai yläosaan. Tehtäväpalkin asennon muuttaminen sivuille on erityisen hyödyllistä, jos sinulla on laajakuva- tai ultralaajakuvanäyttö, koska saat enemmän pystysuoraa tilaa poistamalla sen näytön alareunasta.

Jos haluat muuttaa tehtäväpalkin sijaintia, etsi "Tehtäväpalkin asetukset" Käynnistä-valikosta ja avaa se. Valitse nyt uusi sijainti "Tehtäväpalkin sijainti näytöllä" -osiossa olevasta avattavasta valikosta.

7. Ilmoitusten poistaminen käytöstä

Ohjelma- ja järjestelmäilmoitukset saavat tehtäväpalkin esiin uudelleen. Vaikka pelkkä ilmoituskuplan sulkeminen johtaa helpoon korjaukseen, se on edelleen toistuva ongelma. Avaa Asetukset ja napsauta "Ilmoitukset ja toiminnot" vasemmalla olevasta sarakkeesta. Käytä asetusikkunan oikealla puolella olevaa vaihtokytkintä poistaaksesi ilmoitukset ohjelmista, jotka eivät lopeta häiritsemistä. Tai jos et todellakaan kestä näitä ärsyttäviä, häiritseviä ilmoituksia, sulje ne kaikki.

8. Tee tehtäväpalkin näyttöikkunan tarrat

Jos olet käyttänyt Windows XP:tä, tiedät, että Windows näytti ennen tehtäväpalkin kuvakkeita niiden tarroineen. Windows 7:ssä Microsoft siirtyi näyttämään vain kuvakkeet. Tämä säästää tilaa tehtäväpalkissa yhdistämällä samat sovelluskuvakkeet ja näyttää myös hyvältä. Mutta jos haluat, voit saada Windows 10 näyttämään tarroja aktiivisten ikkunoiden kuvakkeiden kanssa.

Ota käyttöön etsimällä "Tehtäväpalkin asetukset" Käynnistä-valikosta, vieritä sitten alas ja valitsemalla "Yhdistä tehtäväpalkin painikkeet" -kohdan avattavasta valikosta "Kun tehtäväpalkki on täynnä" tai "Ei koskaan".

9. Poista Peek Button

Jos katsot tarkasti näytön oikeaa alakulmaa, näet ohuen painikkeen, jonka avulla voit kurkistaa työpöytään, kun viet hiiren sen päälle. Kun napsautat, se vie sinut työpöydälle.

Vaikka hyödyllinen joissakin tapauksissa, en muista, milloin viimeksi olen käyttänyt tätä ominaisuutta sen aiottuun tarkoitukseen. Itse asiassa ajoittain vahingossa laukaistan tämän painikkeen ja jään ihmettelemään, miksi katson työpöytääni. Joten jos olet kuten minä etkä käytä Peek to Preview -painiketta, voit poistaa sen käytöstä.

Voit poistaa esikatselun käytöstä etsimällä "Tehtäväpalkin asetukset" Käynnistä-valikosta ja avaamalla sen. Kytke nyt "Käytä esikatselua" -kohdan kytkin pois päältä. Tämä toiminto poistaa välittömästi esikatselun käytöstä. Voit silti siirtyä työpöydälle napsauttamalla sitä.

10. Kasvata tehtäväpalkin korkeutta

Jos tehtäväpalkki on täynnä, Windows näyttää vierityspalkin, jotta voit liikkua edestakaisin kaikkien tehtäväpalkin sovellusten välillä. Jos et pidä tästä käytöksestä, voit lisätä tehtäväpalkin korkeutta lisätäksesi tilaa.

Voit tehdä tämän napsauttamalla tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja poistamalla valinta kohdasta "Lukitse tehtäväpalkki".

Aseta seuraavaksi hiiri tehtäväpalkin yläreunaan ja vedä sitä ylöspäin. Tämä toiminto lisää tehtäväpalkin korkeutta. Kun olet tyytyväinen, napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja valitse vaihtoehto "Lukitse tehtäväpalkki". Se ei ehkä näytä kauniilta, mutta se parantaa käytettävyyttä täynnä tehtäväpalkissa.

Jos sinulla on tehtäväpalkin mukautustemppuja, joita ei ole käsitelty yllä, jaa ne alla olevassa kommenttiosassa.

Indeksi
  1. 1. Piilota tehtäväpalkki, kun se ei ole käytössä
  2. 2. Sovita lisää kohteita tehtäväpalkkiin
  3. 3. Lisää suosikkikokoelma
  4. 4. Lisää Network Speed ​​Monitor
  5. 5. Tee tehtäväpalkista epäselvä, läpinäkyvä tai lisää sujuva muotoilu
  6. 6. Muuta tehtäväpalkin sijaintia
  7. 7. Ilmoitusten poistaminen käytöstä
  8. 8. Tee tehtäväpalkin näyttöikkunan tarrat
  9. 9. Poista Peek Button
  10. 10. Kasvata tehtäväpalkin korkeutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up