11 ratkaisua Windowsin hitaiden käynnistysaikojen korjaamiseen

Uusi Windows-kannettava tietokone käynnistyy muutamassa sekunnissa, mutta jos se on nähnyt paljon päivityksiä ja sitä käytetään usein, se hidastuu ajan myötä. Voi olla turhauttavaa odottaa kauan käynnistystä tai uudelleenkäynnistystä. On monia tapoja korjata Windowsin hitaan käynnistyksen ongelma, mutta seuraavat menetelmät antavat sinulle menestyneimmät tulokset käynnistyksen ja uudelleenkäynnistyksen nopeuttamiseksi.

Hyvä tietää: tutustu suositeltujen ohjelmien luetteloon, joka poistetaan käytöstä käynnistyksen yhteydessä.

1. Poista Fast Startup käytöstä

Sisäänrakennetun "Ota nopea käynnistys päälle" -ominaisuuden oletetaan parantavan Windowsin hitaan käynnistyksen ongelmaa. Usein kokemus kuitenkin viittaa siihen, että se toimii päinvastoin ja että järjestelmäsi saattaa pärjätä paremmin ilman sitä.

 1. Pääset siihen siirtymällä kohtaan "Ohjauspaneeli -> Järjestelmä ja suojaus -> Virranhallinta-asetukset" ja napsauttamalla "Valitse, mitä virtapainikkeet tekevät".
 1. Jos "Ota nopea käynnistys käyttöön (suositus)" vieressä on valintamerkki, sinun on poistettava se käytöstä.
 2. Jos nopea käynnistys on poistettu käytöstä, sen valintaruutu näkyy harmaana, eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

Kärki: nopea käynnistys voi myös aiheuttaa ongelmia Windows-päivitysten kanssa. Se on toinen syy poistaa se käytöstä, vaikka Windows "suosittelee" sitä.

2. Ota horrostila käyttöön ja pienennä sen tiedostojen tallennuskokoa

Jos otit lepotilan pois päältä Käynnistä-valikosta ja käynnistysajat ovat olleet hitaita, harkitse ominaisuuden ottamista uudelleen käyttöön nopean käynnistyksen saavuttamiseksi. Horrostila on paljon nopeampi kuin normaali käynnistys, koska Windowsin ei tarvitse sammuttaa ja käynnistää käynnistyssarjaa uudelleen.

Vaikka et nukkuisikaan lepotilassa kovin usein, aktiivinen lepotilatiedosto auttaa parantamaan Windowsin käynnistys- ja sammutusnopeuksia, koska jotkin Windows-prosessit käynnistyvät nykyisestä tilasta kiintolevyllä/SSD-levyllä eikä järjestelmässä käytetystä RAM-muistista. normaali boot.

 1. Avaa komentokehote järjestelmänvalvojatilassa.
 2. Ota lepotila käyttöön suorittamalla seuraava komento.
 1. Siirry Ohjauspaneeliin ja napsauta Virranhallinta-asetukset-kohdassa "Valitse, mitä virtapainikkeet tekevät". Paina "Muuta asetuksia, jotka eivät ole tällä hetkellä käytettävissä".
 1. Valitse Lepotilan vieressä oleva valintaruutu ja vahvista valinta napsauttamalla Tallenna muutokset.
 1. Sinun pitäisi pystyä käyttämään "Hibernate" -painiketta Käynnistä-valikon virta-asetuksissa.
 1. Jos sinulla ei ole paljon levytilaa (~256 Gt) tai et vain halua säilyttää kovin suurta lepotilatiedostoa ("hiberfyl.sys"), voit pienentää sen jalanjälkeä jopa 50 prosenttia. seuraavan komennon suorittaminen cmd:ssä (järjestelmänvalvojatila).
powercfg /h /type alennettu
 1. Useimmissa tapauksissa sinun pitäisi havaita välitön parannus käynnistys- ja uudelleenkäynnistysaikoihin. Jos olet jo määrittänyt tämän asetuksen ilman parannusta, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Kärki: käytätkö paljon muistia tietokoneellasi? Sinun on ehkä poistettava SysMain (aiemmin nimellä Superfetch) käytöstä.

3. Poista Windows-alijärjestelmä käytöstä Linuxille

Monet Windows-käyttäjät ovat saattaneet jossain vaiheessa aktivoida Windows-alijärjestelmän Linuxille. Jos et tarvitse sitä, on parasta poistaa tämä asetus käytöstä, koska se voi olla suuri resurssi. Itse asiassa tämän ominaisuuden poistaminen vie myös paljon aikaa.

 1. Siirry seuraavaan valikkokohtaan kohdasta "Ohjauspaneeli -> Ohjelmat -> Ohjelmat ja ominaisuudet -> Ota Windowsin ominaisuudet käyttöön tai poista ne käytöstä."
 1. Poista valinta ruudusta "Windows-alijärjestelmä Linuxille".
 1. Muutosten käyttöönotto vie vähän aikaa, joten sinun on oltava kärsivällinen.
 2. Kun pyydetyt muutokset on tehty, käynnistä tietokone uudelleen ja viimeistele pyydettyjen muutosten asennus. Tämä uudelleenkäynnistys kestää myös jonkin aikaa.

4. Minimoi käynnistyssovellusten määrä

Monet kolmannen osapuolen ohjelmat synkronoituvat usein tavallisen tietokoneen käynnistyksen kanssa – tämä sisältää esiasennetut ohjelmistot sekä kaikki uudet sovellukset, jotka asettuvat käynnistyskansioon asennuksen aikana. Ne syövät ja kuluttavat RAM-muistia tärkeän käynnistysprosessin aikana, mutta ne voidaan helposti minimoida.

 1. Kirjoita Win + I siirtyäksesi asetuksiin.
 2. Siirry kohtaan Sovellukset -> Käynnistyssovellukset.
 3. Poista käytöstä kaikki tarpeettomat ohjelmat, jotka vaikuttavat Windows-laitteen käynnistykseen. Ainoat todella tarvitsemasi käynnistyssovellukset ovat ääniohjaimet – kuten Realtek – Windowsin suojausilmoitukset sekä Chromen tai Edgen selainsovellukset. Kaikki muu voidaan kytkeä pois päältä turvallisesti.
 1. Voit myös tarkastella näitä sovelluksia Tehtävienhallinnassa. Avaa se näppäinyhdistelmällä Ctrl + Alt + Del ja vieritä alas "Käynnistyssovellukset" -valikkoon.
 2. Poista käytöstä useimmat käynnistyssovellukset, paitsi Realtek, Windows Security ja ehkä selain.

Tiedoksi: opettele ottamaan jaetun näytön tilan käyttöön Microsoft Edgessä ja muissa selaimissa tuottavuuden parantamiseksi.

Onko käynnistysaikasi hidas ilman näkyvää syytä? Siellä on pikakuvake, joka auttaa sinua saamaan vähintään 15 sekuntia. Voit säätää, kuinka kauan sinun on odotettava, ennen kuin käynnistysvalikko poistuu ja käynnistysmerkintä ladataan.

 1. Avaa System Configuration -apuohjelma Run-komennolla (Win + R) kirjoittamalla msconfig.
 2. Siirry "Käynnistys"-välilehteen.
 1. Muuta oletusaikakatkaisumuuttuja 30 sekunnista lyhyempään aikaan – mutta enintään 15 sekuntia. Suurempi määrä aiheuttaa käyttöjärjestelmässäsi asennusvirheitä, joten emme suosittele sitä.
 2. Napsauta "Käytä" ja "OK" ottaaksesi uudet käynnistysasetukset käyttöön. Käynnistä tietokone uudelleen vahvistaaksesi.

6. Suorita puhdas käynnistys

Joskus tietokoneeseen kerääntyy aikaisempien istuntojen virheitä, jotka voivat hidastaa käynnistysaikoja ja hidastaa yleisiä hidastuksia työpöydän ollessa käynnissä. Paras tapa käsitellä tätä on suorittaa laitteesi puhdas käynnistys.

 1. Siirry yllä olevassa Järjestelmän kokoonpano -ikkunassa Palvelut-välilehteen ja napsauta "Piilota kaikki Microsoft-palvelut".
 2. Valitse kaikki muut kuin Microsoftin palvelut napsauttamalla Poista kaikki käytöstä. Tämä on otettava käyttöön, jotta voit minimoida muiden kuin Microsoftin palveluiden vaikutuksen järjestelmääsi.
 1. Napsauta "Käytä -> OK" vahvistaaksesi muutokset. Käynnistä laite uudelleen.

Kärki: onko työpöydän tausta muuttunut satunnaisesti mustaksi? Katso, mitä tehdä tämän ongelman korjaamiseksi.

7. Piilota lukitusnäytön taustakuva

Tässä on siisti temppu työpöydän käytön lyhentämiseen, erityisesti laitteissa, joissa on vähemmän RAM-muistia. Vaikka taustakuva kirjautumisnäytölläsi näyttää hyvältä, sille ei ole todellista tarvetta lukitusnäytössä, kun yrität vain kirjoittaa salasanasi/PIN-koodisi/sormenjälkesi.

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Mukauttaminen -> Lukitusnäyttö.
 2. Poista käytöstä vaihtoehto "Näytä lukitusnäytön taustakuva kirjautumisnäytössä".

8. Vähennä virtuaalimuistia suositeltuihin arvoihin

Joissakin tapauksissa virtuaalimuistin pienentäminen sivuhaussa voi pidentää käynnistysaikaa.

 1. Sitä pääsee käsiksi "Säädä Windowsin ulkonäköä ja suorituskykyä" -vaihtoehdosta, joka näkyy Haussa.
 1. Siirry Lisäasetukset-välilehteen ja valitse "Taustapalvelut", jossa lukee "Säädä parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi".
 1. Napsauta "Muuta" -painiketta "Virtuaalimuisti" -kohdan alla.
 2. Poista uudessa ikkunassa valinta "Hallinnoi sivutustiedoston kokoa automaattisesti kaikille asemille" -valintaruudusta.
 1. Jos tällä hetkellä varattu virtuaalimuisti on paljon suositeltua suurempi, se voi hidastaa uudelleenkäynnistystä. Optimoi nämä arvot suositeltuihin lukuihin.

9. Käytä käynnistyskorjausta

Voit käyttää Windowsin käynnistyksen korjausta korjataksesi vialliset muisti- ja asennusvirheet, jotka aiheuttavat hitaamman käynnistysajan.

 1. Avaa "Asetukset -> Järjestelmä -> Palautus -> Käynnistyksen lisäasetukset".
 2. Napsauta "Käynnistä uudelleen nyt" siirtyäksesi Windowsin lisäasetuksiin.
 1. Valitse "Lisäasetukset"-alaotsikosta "Käynnistyskorjaus" -vaihtoehto.
 1. Käynnistyskorjaus korjaa ongelmat, jotka estävät Windowsia latautumasta oikein. Työkalu diagnosoi tärkeimmät ongelmat ja korjaa hitaan uudelleenkäynnistyksen tai käynnistysajan.
 2. Voit myös käyttää Chkdsk-apuohjelmaa varmistaaksesi, että järjestelmälevyt ovat hyvässä kunnossa.

Kärki: pääse vauhtiin parhailla menetelmillä Windowsin käynnistysohjelmien puhdistamiseen.

10. Cloud Reset PC

Jos tietokoneesi on hidastunut ajan myötä, on helppo saada välitöntä nopeutta parannettua suorittamalla Windows-laitteesi pilven nollaus. Tämä vaihtoehto voidaan valita kohdasta "Asetukset -> Järjestelmä -> Palautusasetukset". Voit tehdä sen menettämättä olemassa olevia tiedostojasi, ja voimme opastaa sinut jokaisen vaiheen läpi.

11. Päivitä Solid State Drive -asemaan

Kiintolevyasemaa (HDD) käyttävien kannattaa ehkä päivittää SSD-asemaan, jotta tietokone käynnistyy sujuvammin. SSD-levyt käyttävät flash-muistijärjestelmää oletustyöpöytäsi nopeaan lataamiseen. Sinun ei enää tarvitse odottaa useita minuutteja käynnistysnäytön latautumiseen.

Useimmat nykyaikaiset kannettavat tietokoneet mahdollistavat SSD:n määrittämisen käynnistystä varten erikseen. Sinun ei tarvitse poistaa kiintolevyäsi, sillä sitä voidaan käyttää edelleen tavalliseen tietojen tallentamiseen. Lisäksi voit käyttää solid-state hybridi-asemia (SSHD). Niissä yhdistyvät SSD:n ja HDD:n parhaat puolet.

Hyvä tietää: pitääkö SSD kloonata? Opi parhaista työkaluista työn suorittamiseen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka voin tarkistaa käynnistysnopeudeni Windowsissa?

Tarkista latausajan parannukset Tehtävienhallinnan "Käynnistyssovellukset"-valikosta. Katso oikeasta yläkulmasta tarkistaaksesi "viimeisen BIOS-ajan" arvon sekunneissa. Kun avaat BIOSin, saat tarkempia tietoja siitä, kuinka nopea tai hidas tietokoneesi on.

Miksi näyttöön tulee musta, kun käynnistän Windows-järjestelmän?

Mustan näytön näkeminen Windowsin käynnistyksen aikana ei ole aina huono merkki. Joskus vain kolmannen osapuolen käynnistyssovellusten aiheuttamat ylimääräiset prosessit vievät hieman enemmän aikaa. Voit selvittää, onko laitteessa ongelmia kirjoittamalla Win + Ctrl + Shift + B. Jos kuulet piippauksen kaltaisen äänen, Windows-laitteesi toimii hyvin.

Joskus mustan näytön ongelma ei kuitenkaan näytä häviävän. Sinun on ensin tarkistettava, onko kannettavan tietokoneen akku vähissä, ja kytke se sitten virtalähteeseen. Jos pöytätietokoneen näytössä on ongelmia, tarkista kaapelit. Kun olet korjannut kaikki muutokset ja tarkistanut tiedostojen, kansioiden ja järjestelmän eheyden, voit käynnistää uudelleen.

Miksi Windows-laitteeni käynnistyy hitaasti päivityksen jälkeen?

Kun Windows-päivitys ei ole yhteensopiva laitteesi kanssa, se aiheuttaa yleensä ongelmia, kuten hitaita käynnistysaikoja, puuttuvat tehtäväpalkin kuvakkeet ja Käynnistä-painike ei toimi. Nämä ongelmat voidaan korjata yleisesti poistamalla viimeisin päivitys ja odottamalla, että Microsoft julkaisee paremman version päivityksestä, minkä se tekee joka kuukauden lopussa.

Indeksi
 1. 1. Poista Fast Startup käytöstä
 2. 2. Ota horrostila käyttöön ja pienennä sen tiedostojen tallennuskokoa
 3. 3. Poista Windows-alijärjestelmä käytöstä Linuxille
 4. 4. Minimoi käynnistyssovellusten määrä
 5. 6. Suorita puhdas käynnistys
 6. 7. Piilota lukitusnäytön taustakuva
 7. 8. Vähennä virtuaalimuistia suositeltuihin arvoihin
 8. 9. Käytä käynnistyskorjausta
 9. 10. Cloud Reset PC
 10. 11. Päivitä Solid State Drive -asemaan
 11. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka voin tarkistaa käynnistysnopeudeni Windowsissa?
  2. Miksi näyttöön tulee musta, kun käynnistän Windows-järjestelmän?
  3. Miksi Windows-laitteeni käynnistyy hitaasti päivityksen jälkeen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up