12 Windows-sovellusta, jotka sinun tulee poistaa välittömästi

Windows 11:n ja 10:n uudemmissa versioissa Microsoft on poistanut mahdollisimman paljon tarpeettomia sovelluksia. Jopa silloin on olemassa vanhentuneita ohjelmia, jotka syövät järjestelmäresursseja, ja on parempi poistaa ne sotkujen ja hidastumisen estämiseksi. Seuraavassa luettelossa on suosittuja sovelluksia, jotka sinun tulee poistaa Windows 11:stä ja Windows 10:stä. Jos aiot asentaa jonkin uudelleen, lue lyhyet yhteenvedot siitä, miksi sinun ei pitäisi.

Kärki: Käytä alkuperäistä tapaa poistaa Windows-ohjelmisto. Jos käytät Windows 10- tai 11-käyttöjärjestelmää, et yleensä tarvitse kolmannen osapuolen asennuksen poisto-ohjelmaa.

1. Microsoft Silverlight

Vuonna 2007 julkaistu Microsoft Silverlight oli tarkoitettu universaaliksi työkaluksi Adobe Flashin kaltaisten monipuolisten verkkosovellusten kirjoittamiseen. Tänään, jos vierailet Microsoft Edgen virallisella Silverlight-sivulla, näet ilmoituksen, että se ei ole enää yhteensopiva Microsoftin virallisen selaimen kanssa. Se kertoo meille kaiken siitä, kuinka hyödyttömäksi ohjelma on tullut.

Miksi sinun pitäisi poistaa Silverlightin asennus

 • Microsoft Silverlightin tuki on päättynyt 12.10.2021.
 • Silverlightia ei voi enää ladata virallisesta linkistä, koska lataussivu palauttaa 404-virheen.
 • Silverlight ei ole enää yhteensopiva nykyaikaisten selainversioiden, kuten Chromen, Edgen ja Firefoxin, kanssa.
 • Microsoft itse tarjoaa linkin asennuksen poistamiseen ohjelma. Tämä on hyödyllistä niille, jotka ovat jumissa Silverlight-laajennusten kanssa.

2. Salama ja Shockwave

Kun videoiden, pelien ja verkkosisällön yleinen standardi, sekä Shockwave että viime aikoina Adobe Flash, on poistettu lopullisesti. Onko niillä vielä käyttöä? Vain jos olet nostalginen vanhoista Flash-peleistä (mikä on ainoa pätevä syy jatkaa sitä). Animaatiostandardien nykyisen kehityksen myötä useimmat pelit ja videot ovat siirtyneet uudempiin GUI-muotoihin. Selvästikin kirjoitus oli Adobe Flashin seinällä.

Miksi sinun pitäisi poistaa Flash

 • Flash on altis nollapäivähyökkäyksille monien luontaisten haavoittuvuuksiensa vuoksi, ja se on tällä hetkellä haittaohjelmien tekijöiden suosikki.
 • Flash-resoluutio ei todellakaan ole rakennettu nykyaikaisille älypuhelimille ja tableteille, koska se ei näytä mobiilisisältöä kovin kauniisti.
 • Nykyaikaiset selaimet eivät enää tue näitä vanhoja ohjelmia.

Lue myös: Flash-tuki on päättynyt. Voitko silti käyttää sitä?

3. Adobe Creative Cloud

Jos olet ammattisuunnittelija, joka luottaa leivän ja voin tekemiseen Adobe-ohjelmistoon, ohita tämä. Jos ei, sinun tulee poistaa tämä tietokoneeltasi. Adobe Creative Cloud sisältää monia suosittuja ohjelmia, kuten Photoshop, Adobe Premiere Pro, Illustrator ja Adobe Acrobat DC. Vaikka kaikki ovat erikseen hyödyllisiä, ongelma piilee Adoben useiden palvelujen pakkaamisessa, jotka ilmestyvät tietokoneen käynnistyksen aikana ja joita on vaikea poistaa.

Miksi sinun pitäisi poistaa Adobe Creative Cloudin asennus

 • Taustaprosessit voivat turvota suhteettomana, ja jokaisen yksittäisen Adobe-tehtävän lopettaminen kestää ikuisuuden.
 • Jopa sen jälkeen, kun olet poistanut ne, Creative Cloud -ohjelmat tulevat näkyviin haamuina myöhempien käynnistysten aikana. (Helppoin tapa päästä niistä eroon kokonaan on käyttää Creative Cloud Cleaner -työkalu.)
 • Haittaohjelmien tekijät käyttävät usein Adoben ohjelmia vaarallisten ohjelmistojensa asentamiseen.

4. Java

"Sanoiko joku Java? Ei onnistu!" Niin vaikeaa kuin se onkin uskoa, Java-käyttöä pidetään nykyään tarpeettomana tietoturvariskinä, mikä johtuu miljoonista kyberrikollisista, jotka käyttävät tätä tylsää ohjelmaa ensisijaisena hyökkäysvektorina. Vaikka kehittäjät haluavat edelleen käyttää Java Development Kitiä (JDK), se ei ole sama asia kuin Java Runtime Environment (JRE), joka sinun on poistettava. Vaikka Java saattaa näyttää vaarattomalta, siitä eroon pääseminen on turvallisin vaihtoehto useimmille käyttäjille.

Miksi sinun pitäisi poistaa Java

 • Javan epäsäännölliset päivitykset ovat suurin syy sen vaarallisiin haavoittuvuuksiin. Käyttäjien on hyväksyttävä päivitykset manuaalisesti, mikä voi olla ärsyttävää.
 • Haittaohjelmien tekijät käyttävät Java-päivitysten arvaamattomuutta edukseen lisäämällä omia haitallisia koodeja.
 • Pahinta on, että Javan haavoittuvuudet voidaan siirtää toissijaisiin ohjelmiin, kuten Adobe Readeriin tai VLC Media Playeriin.
 • Javan asennuksen poistaminen ei todellakaan ole sinulle tappiollista. Jos he koskaan korjaavat sen ongelmat tulevaisuudessa, voit ladata sen uudelleen viralliselta sivustolta.

Lue myös: 11 laillista Windows-prosessia, jotka voivat näyttää haittaohjelmilta

5. Cortana

Sekä Windows 10:n että Windows 11:n uusimmissa versioissa Cortana on vanhentunut sen toiminnallisuuden ja käyttötarkoitusten osalta. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että se ei enää ole osa Windows-hakua, jonka mukana tulee uusia ominaisuuksia, kuten Käynnistä-valikon haku, Widget-haku, parannetut hakuasetukset ja paljon muuta. Vaikka saatat silti käyttää puhehakua Cortanan kanssa joidenkin olennaisten tehtävien suorittamiseen, vastaus ei ole kovin hyvä, koska tämän sovelluksen kehitys tuntuu tukahdelta.

Miksi sinun pitäisi poistaa Cortana

 • Siinä on buginen, tehoton vastaus äänikomentoihin.
 • Se ei ole enää Microsoftin arvostettu digitaalinen avustaja.
 • Se kuluttaa lisäresursseja, kun se on kiinnitetty tehtäväpalkkiin.

6. Applen ohjelmistopäivitykset

Koska tämä luettelo koskee Windows-ohjelmia, on suositeltavaa olla käsittelemättä Applen ohjelmia Windows 10:ssä ja erityisesti Windows 11 -laitteissa. Näitä ovat Apple-ohjelmistopäivitykset, Bonjour, Apple Mobile Device Support ja tietysti iTunes. Vakavien Windows-päivitysten puute viime vuosina on vahingoittanut mitä tahansa aiemmin ollutta yhteensopivuutta. Windowsia ei vain ole suunniteltu näitä ohjelmia varten.

Miksi Apple-ohjelmien asennus kannattaa poistaa

 • Käyttökokemuksesta voi tulla tuskallisen hidas automaattisen synkronointiominaisuuden vuoksi.
 • Ohjelmiston yhteensopimattomuuksia on paljon, mikä voi saada tavalliset valikon kohdat näkymään väärin Windowsin näytöllä.
 • Tällä hetkellä Applen ohjelmistopäivityksen suorittaminen Windows 10:ssä tuntuu siltä kuin se olisi vain syntynyt kaalilappussa.

Lue myös: iCloud-avainnipun käyttäminen Windowsissa

7. QuickTime

Laadukkaista mediasoittimista ei ole pulaa Windows-laitteissa. Valittavana on monia ohjelmia Microsoft Photosista VLC:hen. QuickTime ei ole yksi niistä. Monet käyttäjät voivat juuttua QuickTime 7:ään, jota Apple ei enää tue. Tämän vuoksi on hankittava uusi asennus, joka on saatavilla. Hajanaisen asennuksen pitäisi kuitenkin olla pienin huolenaihe.

Miksi QuickTimen asennus kannattaa poistaa

 • Se ei vain tunnu oikealta uudemmalle Windows-versiolle.
 • Ohjelma ei ole virallisesti saatavilla Windows 10:lle tai 11:lle, koska Apple lopetti Windowsin tuen jo tammikuussa 2016.
 • QuickTime-jäännöstiedostot viipyvät Windowsissa kauan sen jälkeen, kun olet poistanut ne. Siksi ei voi olla hyvä idea palauttaa sitä.

CyberLink PowerDVD oli aikoinaan vertaansa vailla oleva valinta median toistoon Windowsissa ja muissa järjestelmissä, ja se on alkanut toimia raskaana bloatwarena. Koko kokemus voi tuntua mainosohjelman diaesityksestä steroideilla. PowerDVD-ohjelma on yleensä niputettu Windows 10 -järjestelmään osana kannettavan tietokoneen myynninedistämisstrategiaa tai muita toimintoja. Jos haluat paremman Blu-Ray-mediasoittimen, valitse Xbox One -laite tai Blu-Ray-ripperi. Windows 11 sattuu vaikeuttamaan PowerDVD:n asentamista ja helpottamaan ohjelman poistamista.

CyberLink PowerDVD

Miksi PowerDVD:n asennus kannattaa poistaa

 • Ennen loistava ohjelmisto, se on nyt liian paisunut.
 • PowerDVD:n Blu-Ray-muoto luo tilaa hyväksikäytöille ja haavoittuvuuksille.
 • Jopa PowerDVD:n poistamisen jälkeen, kaikkialla on jäljellä ohjelmistoja ja rekisterimerkintöjä.

Lue myös: Kuinka saada Classic Volume Mixer takaisin Windows 11:ssä

9. PC-valmistajan bloatware

Tämä ongelma koskee pääasiassa Dellia, Lenovon, Acerin, HP:n ja muiden tietokoneiden ja kannettavien tietokoneiden valmistajia, sillä uuden laitteen mukana tulee kaikenlaisia ​​tietokoneen valmistajan mukaan nimettyjä roskaohjelmia. Mutta todellisuudessa voit ladata ne Microsoft Storesta, mikä tekee niistä teknisesti tarpeettomia. Dellin osalta joitakin näistä tarpeettomista ohjelmista ovat Dell Dumpster Fire, Dell SupportAssist (joka on erittäin bugiystävällinen), Dell Digital Delivery, Dell Customer Connect ja muutama muu.

Vaikka kaiken tämän turvotuksen poistaminen uudesta Dell-, HP-, Acer- tai Lenovo-tietokoneesta näyttää epäintuitiiviselta, koska se tuntuu niin kiinteältä järjestelmään, se on itse asiassa hyödyllistä sinulle, ellet halua käyttää mitään ominaisuuksista.

Dell Bloatware

Miksi sinun pitäisi poistaa PC-valmistajan sovellukset

 • Niillä ei ole mitään tekemistä Microsoftin kanssa, ja ne ovat todella kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka voidaan helposti poistaa järjestelmästäsi.
 • Nämä sovellukset aiheuttavat paljon turvotusta, mikä voi hidastaa uusinta järjestelmääsi.
 • Joitakin niistä voidaan käyttää terveiden järjestelmien tartuttamiseen haittaohjelmilla.

Lue myös: 14 erinomaista vaihtoehtoa esiasennetuille Windows-ohjelmistoille ja -apuohjelmille

10. PC-puhdistussovellukset

Toisin kuin monissa muissa tämän luettelon ohjelmissa, PC-siivoussovelluksissa, kuten CCleaner, CleanMyPC ja System Mechanic, on hienot puolensa. Niitä voidaan käyttää Windowsin rekisterin puhdistamiseen ja ei-toivottujen ohjelmien poistamiseen. Useimmat tietokoneita tuntevat teknikot käyttävät usein näitä ohjelmia ja suosittelevat niitä päivittäiseen käyttöön. Mutta ovatko ne todella hyödyllisiä?

Miksi sinun pitäisi poistaa PC Cleaner -sovellukset

 • CCleaner oli hyödyllinen aikana, jolloin Windows-laitteissa oli monia aukkoja suojauksessa ja ominaisuuksissa. Nuo ongelmat kuuluvat todella menneisyyteen.
 • Vuodesta 2022 lähtien viimeisimmät Windows-päivitykset ovat hoitaneet monia ydinhaavoittuvuuksia. Et enää tarvitse kolmannen osapuolen PC-puhdistussovellusta järjestelmän virittämiseen.
 • Jos käytät kolmannen osapuolen ohjelmaa rekisterivirheiden käsittelyyn, saatat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

11. McAfee Bloatware

PC-valmistajien bloatwaren tapaan, jos huomaat juuttunut useisiin virustorjuntaohjelmiin, joiden päivittäminen ja tarkistaminen kestää ikuisuuden, teet sen väärin. McAfee, joka oli aikoinaan kaikkien saatavilla oleva virustorjuntaohjelmisto, voi nyt turvottaa järjestelmääsi suhteettomana. Järjestelmäsi pärjää paremmin ilman sitä. Henkilökohtaisesti en käytä mitään virustorjuntaa lukuun ottamatta Windows Defenderiä, joka on osoittautunut riittävän hyväksi useissa testeissä.

Miksi sinun pitäisi poistaa McAfee

 • Ohjelma turpoaa liikaa eikä jää taustalle aiheuttaen usein keskeytyksiä työssä.
 • Kaikki tietokoneellesi asennetut ohjelmat pitäisi poistaa helposti, mikä ei päde McAfee-bloatwaren tapauksessa.
 • Kiristysohjelmien tekijät käyttävät usein ohjelmaa tietokoneesi kaappaamiseen.

Lue myös: Kuinka muuttaa verkkosivustoja työpöytäsovelluksiksi Windowsissa

12. Torrent-ohjelmisto

Käytätkö edelleen Torrent-ohjelmistoja, kuten UTorrentia ja BitTorrentia, Windows-laitteella? Teknisesti voit edelleen käyttää niitä, mutta vanhan tyylin Torrent-asiakkaiden päivät näyttävät luetuilta. Jos haluat käyttää sellaista, hanki ennalta hyväksytty torrent-sovellus Microsoft Storesta. Niillä ei ole vain parempi, moderni käyttöliittymä, vaan ne tarjoavat myös pääsyn laillisiin ja laillisiin torrent-latauslinkkeihin. Ne eivät varmasti aiheuta punaisia ​​​​lippuja Windowsissa.

Miksi sinun pitäisi poistaa torrent-ohjelmisto

 • Microsoft vihaa niitä, koska he ovat usein tottuneet piraattiohjelmistoihin.
 • Nyt on yhä vaikeampaa ajaa näitä piraattisovelluksia äskettäin päivitetyssä järjestelmässä. Saat "ei-toivotut sovellukset" -virheen Windows 11:ssä yrittäessäsi asentaa uTorrentia tai BitTorrentia.

Lue myös: Kuinka avata magneettilinkki missä tahansa selaimessa

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Kuinka voin poistaa ohjelman, joka ei poistu?

Joitakin kolmannen osapuolen ohjelmia on tunnetusti vaikea poistaa Windows-tietokoneesta. Yksi tapa käsitellä niitä on "ottaa omistukseen" tällaiset ohjelmat yksinkertaisella hiiren kakkospainikkeella. Vain järjestelmänvalvojat voivat poistaa ne järjestelmästä.

Voit myös siirtyä "Tehtävienhallintaan" ja poistaa ohjelman aktiivisesta luettelosta napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja sen jälkeen "Lopeta tehtävä".

2. Tarvitsenko kolmannen osapuolen asennuksen poistoohjelman?

Ei – ei ainakaan aluksi. Löydät useita alkuperäisiä tapoja poistaa bloatware Windowsista. Jos nämä epäonnistuvat, saatat joutua valitsemaan kolmannen osapuolen sovelluksen, kuten Revo Uninstaller.

3. Voivatko ilmaiset lataussivustot olla poistettavien ohjelmistojen lähde?

Joo. Monet poistettavat ohjelmistot voidaan jäljittää verkkosivustoille ja latauslinkeille, jotka eivät ole kovin hyvämaineisia. Meillä on kätevä luettelo turvallisista verkkosivustoista, joista voit ladata ja asentaa Windows 10/11 -ohjelmia.

Indeksi
 1. 1. Microsoft Silverlight
  1. Miksi sinun pitäisi poistaa Silverlightin asennus
 2. 2. Salama ja Shockwave
  1. Miksi sinun pitäisi poistaa Flash
 3. 3. Adobe Creative Cloud
  1. Miksi sinun pitäisi poistaa Adobe Creative Cloudin asennus
 4. 4. Java
  1. Miksi sinun pitäisi poistaa Java
 5. 5. Cortana
  1. Miksi sinun pitäisi poistaa Cortana
 6. 6. Applen ohjelmistopäivitykset
  1. Miksi Apple-ohjelmien asennus kannattaa poistaa
 7. 7. QuickTime
  1. Miksi QuickTimen asennus kannattaa poistaa
 8. 8. CyberLink PowerDVD
  1. Miksi PowerDVD:n asennus kannattaa poistaa
 9. 9. PC-valmistajan bloatware
  1. Miksi sinun pitäisi poistaa PC-valmistajan sovellukset
 10. 10. PC-puhdistussovellukset
  1. Miksi sinun pitäisi poistaa PC Cleaner -sovellukset
 11. 11. McAfee Bloatware
  1. Miksi sinun pitäisi poistaa McAfee
 12. 12. Torrent-ohjelmisto
  1. Miksi sinun pitäisi poistaa torrent-ohjelmisto
 13. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Kuinka voin poistaa ohjelman, joka ei poistu?
  2. 2. Tarvitsenko kolmannen osapuolen asennuksen poistoohjelman?
  3. 3. Voivatko ilmaiset lataussivustot olla poistettavien ohjelmistojen lähde?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up