3 tapaa pysäyttää Windows 10: n pakotetut päivitykset

Windows 10 on loistava käyttöjärjestelmä, ja Microsoft parantaa sitä edelleen asentamalla kumulatiiviset päivitykset. Päivitykset ovat tärkeä osa järjestelmääsi turvallisuuden ja vakauden vuoksi. Windows 10: n pakotetusta päivityskäytännöstä on kuitenkin tullut kiistoja ja yksi sen vähiten arvostetuista ominaisuuksista.

Vaikka Microsoft pyrkii tehostamaan Windows 10: n tehokkuutta työntämällä päivityksiä, pakotettujen päivitysten idea saattaa olla aiheuttanut käyttäjille ongelmia. Tämä johtuu siitä, että jotkut päivitykset ovat erittäin suuria (yli 4 Gt) ja ladataan automaattisesti. Tämä voi olla hyvin turhauttavaa, jos sinulla on rajoitettu tietosuunnitelma.

Mikä vielä pahempaa, Windows 10 pakottaa päivitykset aina, kun yrität käynnistää tietokoneen uudelleen tai sammuttaa sen. Tämä voi laittaa tietokoneesi rajattomaan käynnistyssilmukkaan. Tässä opetusohjelmassa näytämme sinulle kolme ratkaisua, jotka auttavat sinua pysäyttämään Windows 10: n pakotetut päivitykset pysyvästi.

Indeksi

  1. Merkitse Wi-Fi-yhteys mittana

  Merkitse Wi-Fi-yhteys pylväiksi, jotka mittaavat kaiken taustatoiminnan. Koska Windows 10 -päivitykset ovat jatkuva prosessi, joka toimii taustalla, helpoin tapa pysäyttää pakotetut päivitykset on asettaa yhteys metriikaksi.

  On huomattava, että tämä vaihtoehto viivästyttää vain päivityksiä. Heti kun siirrät työkalun yhteyspainikkeen asentoon "OFF", Windows 10 alkaa ladata päivityksiä automaattisesti. Mutta niin kauan kuin mittauksen yhdistämispainike on asennossa "PÄÄLLÄ", Windows 10 ei koskaan lataa päivityksiä ilman lupaasi. Määritä yhteys metriikkana noudattamalla seuraavia vaiheita.

  1. Käynnistä Asetukset-sovellus painamalla Win + I.

  2. Napsauta "Verkko ja Internet" -vaihtoehtoa.

  3. Vieritä Langaton verkkoyhteys -kohdassa alaspäin ja napsauta "Lisäasetukset" -linkkiä.

  4. Tämä avaa sivun, jossa on enemmän vaihtoehtoja langattomien verkkojen määrittämiseen. Etsi vaihtoehto "mitattu yhteys". Oletusarvoisesti tämä asetus on Ei käytössä. Napsauta ja aseta se Päälle.

  Siinä kaikki. Nyt Windows ei lataa mitään taustalla.

  Merkintä: Yhteyden asettaminen metrisenä vaikuttaa Bluetooth-yhteyteen. Jos käytät Bluetoothia usein, tämä ei välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle. Tämä menetelmä ei myöskään toimi, jos liität tietokoneen Internetiin Ethernet-kaapelilla.

  LiittyvätWindows-päivityksen poistaminen

  2. Poista Windows Update -palvelu käytöstä

  Windows Update Service voi tunnistaa, ladata ja asentaa Windows-päivityksiä ja -sovelluksia. Kun se on poistettu käytöstä, se pysäyttää Windowsin automaattisen päivityksen. Koska Windows Update -palvelu on toinen Windows-prosessi, voit pysäyttää sen seuraamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita.

  1. Avaa ajo-komento painamalla Win + R-näppäimiä. Kirjoita services.msc ja napsauta OK.

  2. Etsi avautuvasta palveluluettelosta ja napsauta "Windows Update" -vaihtoehtoa avataksesi sen.

  3. Windows Update Properties -ikkuna avautuu. Käynnistystyypissä (Yleiset-välilehdessä) on mahdollisuus määrittää, miten päivitykset toimitetaan. Oletusarvoisesti tämä vaihtoehto on Automaattinen. Voit poistaa sen käytöstä tai muuttaa sen manuaaliseksi.

  4. Siirry lopuksi "Palautus" -välilehdelle ja napsauta sitä. Valitse "Ensimmäinen vika" -osiossa "Älä toimi". Tämä estää päivityspalvelua käynnistymästä uudelleen ja automaattisesta palautuksesta (oletus) sen jälkeen, kun se ei pysty työntämään päivityksiä.

  5. Napsauta "Käytä" ja käynnistä tietokone uudelleen.

  Merkintä- Jos poistat Windows Update -palvelun käytöstä, tietokoneesi ei voi ladata päivityksiä. Tämä pysäyttää kaikki tulevat päivitykset ja ohjelmat eivät voi käyttää Windows Update Agent (WUA) -sovellusliittymää.

  Jos haluat aktivoida Windows Update -palvelun uudelleen, toista yllä olevat toimenpiteet, mutta vaihda käynnistystyypiksi Automaattinen.

  LiittyvätKuinka estää ajuripäivitykset tietyille laitteille Windows 10: ssä

  3. Lopeta automaattiset päivitykset tekemällä muutoksia ryhmäkäytäntöeditoriin

  Windows 10 -ryhmäkäytännössä on myös piilotettu ominaisuus, jonka avulla voit poistaa automaattiset päivitykset käytöstä. Muuttamalla muutamia vaihtoehtoja ryhmäkäytäntöeditorissa voit valita, miten päivitykset toimitetaan. Näin voit tehdä sen:

  1. Avaa Suorita-komento painamalla Win + R-näppäimiä. Kirjoita ingpedit.mscand ja käynnistä paikallinen ryhmäkäytäntöeditori napsauttamalla "OK".

  2. Etsi Tietokoneen kokoonpano -vaihtoehto ja napsauta sitä. Siirry sitten Hallintamallit-kansioon ja laajenna se napsauttamalla.

  3. Valitse Hallintamallit-kohdassa "Windows-komponentit" -kansio ja napsauta sitä.

  Järjestelmä avaa erittäin pitkän luettelon Windows-komponenteista. Luettelon alaosassa on Windows Update -kansio. Kaksoisnapsauta kansiota laajentaaksesi sitä.

  4. Etsi "Määritä automaattiset päivitykset" -vaihtoehto avautuvasta palveluluettelosta. Kaksoisnapsauta sitä avataksesi lisää Windows Update -asetuksia.

  5. Avautuu uusi ikkuna, jossa on enemmän vaihtoehtoja Windows-päivitysten määrittämiseen. Valitse "Käytössä", siirry sitten käytettävissä olevien vaihtoehtojen kohdalle ja valitse avattavasta luettelosta "Ilmoitus latauksista ja ilmoitus asennuksesta".

  6. Napsauta "Käytä" -painiketta ja poistu.

  Tällä tavalla, aina kun tietokoneellesi on saatavana päivityksiä, Windows ilmoittaa sinulle, että päivitykset ovat ladattavissa sen sijaan, että päivittäisit niitä automaattisesti. Voit siirtyä kohtaan "Asetukset -> Windows Update" ja ladata ja asentaa päivitykset haluamaasi aikaan. Windows ei voi ladata tai asentaa päivityksiä ilman lupaasi.

  Varmista, että muutokset on tehty, suorittamalla Asetukset-sovellus ja siirtymällä kohtaan "Päivitykset ja suojaus -> Windows Update -> Lisäasetukset". Sinun pitäisi nähdä "Ilmoita minulle ladattavaksi" -painike, joka on poistettu käytöstä.

  Jos et näe harmaata "ilmoitus ladattavaksi" -painiketta, olet saattanut ohittaa vaiheen tai käyttää vääriä asetuksia.

  Käämitys

  Windows 10 -päivitykset ovat hyvä asia, koska ne voivat auttaa lisäämään järjestelmän tehokkuutta ja turvallisuutta. Joskus voi kuitenkin olla hyödyllistä pysäyttää päivitykset, varsinkin jos haluat estää ongelmallisen päivityksen asentamisen uudelleen automaattisesti.

  Toivomme, että nämä ratkaisut auttavat sinua viivästyttämään tai lopettamaan pakotetut Windows 10 -päivitykset kokonaan. Voit vapaasti kommentoida ja jakaa.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up