3 tapaa tyhjentää viimeisimmät tiedostot ja kansiot Windowsissa

Jokaisessa peräkkäisessä Windows-versiossa on monia ominaisuuksia, jotka tunkeutuvat äskettäin avaamiisi asioihin, kuten hyppyluettelot, joiden avulla voit avata asioita, joita olet työstänyt tietyillä sovelluksilla. Niin hienoja kuin ne ovatkin, nämä ominaisuudet aiheuttavat myös vakavaa päänsärkyä niille, jotka arvostavat yksityisyyttään. Jos todella haluat tyhjentää kaiken viimeaikaisen tiedostohistoriasi Windowsissa, tämä opas näyttää joitain vaihtoehtoja!

Poista viimeisimmät tiedostot File Explorerista

File Explorer on "hermokeskus" kaikelle, mitä olet käyttänyt. Jos haluat tyhjentää kaikki viimeisimmät tiedostosi Windowsista, sinun pitäisi luultavasti aloittaa tästä.

Historia näkyy vasemmassa paneelissa ja Koti näytön alapuolella Nopea pääsy osio.

Jos haluat tyhjentää vain yhden kohteen, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sitten Poista viimeisimmistä. Mutta olet todennäköisesti täällä pyyhkiäksesi historiasi pysyvästi.

Jos näin on, napsauta kolmea pistettä tiedostoluettelon yläosassa ja napsauta sitten Vaihtoehdot.

Windowsin Resurssienhallinnan asetusten valintaikkunassa Kenraali -välilehti, poista kaikki valinnat alareunasta Yksityisyys -osio ja napsauta sitten Asia selvä vieressä olevaa painiketta Tyhjennä File Explorerin historia.

Klikkaus OK ja katso historiasi katoavan reaaliajassa!

Poista historiat rekisteristä

Tiedostonhallintaohjelman lisäksi Viimeaikaiset luettelossa, rekisterisi tallentaa myös avaimet, jotka sisältävät historian siitä, mitä kirjoitit sen URL-palkkiin, sekä kaikki komennot, jotka olet suorittanut Juosta ikkuna (Win + R).

Päästäksesi rekisteriin, siirry Käynnistä-valikkoon ja kirjoita regeditja paina sitten Enter.

Navigoida johonkin:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Sisällä tutkimusmatkailija rekisteriosiossa, etsi avain kansion kuvakkeella nimeltä Suorita MRU. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja poista se.

Tämä tyhjentää välittömästi koko komentohistoriasi.

Jos haluat poistaa polkuhistoriasi tiedostonhallinnassa, vieritä alas kohtaan kirjoitetut polutja poista se samalla tavalla kuin poistit Suorita MRU.

Jos haluat ottaa käyttöön automaation tässä prosessissa, luo uusi tekstitiedosto, avaa se Muistiossa ja lisää siihen seuraavat:

Voit tyhjentää komentohistorian seuraavasti:

reg poistaa HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RunMRU /F 2>nul

Polkuhistorian tyhjentäminen tiedostonhallinnassa:

reg poistaa HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\TypedPaths /F 2>nul

Kun olet lisännyt rivit, jotka haluat lisätä erätiedostoon, tallenna se nimellä deletehistory.bat tai miksi haluat sitä kutsua, ja muista valita Kaikki tiedostot alla Tallenna tyyppinä.

Kun tiedosto on tallennettu, kaksoisnapsauta tiedostoa ja anna sen käynnistyä. Se avaa komentoikkunan ja katoaa nopeasti, kun historiamerkintösi on poistettu.

Jos haluat tämän erätiedoston toimivan joka kerta, kun käynnistät järjestelmän, avaa Juosta ikkuna ja juokse kuori: käynnistys. Tämä vie sinut kansioon, joka sisältää kaikki käynnistyksen yhteydessä suorittamasi skriptit ja herkut. Vedä äskettäin tehty komentotiedostosi sinne ja nauti historiasi automaattisesta poistamisesta joka kerta, kun kirjaudut Windowsiin!

Jos haluat koskaan poistaa historiasi pyynnöstä, sinun on käytettävä erätiedostoa ja suoritettava se manuaalisesti. Mukavuutesi vuoksi voit luoda kopion siitä helpommin saatavilla olevaan paikkaan kuin aloitushakemistoosi.

Poista hyppyluettelot asetuksista

Rekisteri- ja tiedostojenhallintatyökaluun tallennettujen historiatietojen lisäksi sinulla on myös joitain Microsoftin tallentamia tietoja tarjotakseen suosituksia Käynnistä-valikossa, hyppyluetteloissa ja muissa tiedostoselaimen pikanavigointitoiminnoissa.

Päästäksesi eroon näistä, syötä oma asetukset sovelluksesi kautta alkaa valikosta ja napsauta Personointi vasemmassa paneelissa.

Vieritä oikealla olevista vaihtoehdoista alas ja valitse alkaa.

Kytke tässä valikossa vaihtoehto pois päältä Näytä äskettäin avatut kohteet käynnistyksessä, pikaluetteloissa ja tiedostojenhallinnassa.

Se siitä! Voit sulkea asetukset ikkunasta ja jatka päivääsi. Windows poistaa kaiken historian, joka sinulla on juuri käytöstä poistamillasi alueilla, ja lopettaa sen keräämisen antaakseen suosituksia.

Jos käytät Windows 10:tä, menettely on edelleen sama, vaikka käyttöliittymä näyttää hieman erilaiselta kuin Windows 11.

Haluatko enemmän yksityisyyttä?

Jos aiot asentaa Windowsin järjestelmään, joka ei toimi kovin luotettavassa ympäristössä (julkinen työpaikka, elämäntilanne tuntemattomien kämppäkavereiden kanssa jne.), sinun kannattaa harkita toisen tietosuojakerroksen lisäämistä. asentamalla sen ilman Microsoft-tiliä.

Älä unohda parantaa käyttökokemustasi entisestään käyttämällä näitä Windowsin tietosuoja-asetuksia, jotka lisäävät suojaa.

Kaikki kuvakaappaukset ja kuvat kirjoittanut Miguel Leiva-Gomez.

Indeksi
  1. Poista viimeisimmät tiedostot File Explorerista
  2. Poista historiat rekisteristä
  3. Poista hyppyluettelot asetuksista
  4. Haluatko enemmän yksityisyyttä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up