4 helppoa tapaa kopioida suuri määrä tiedostoja nopeasti Windowsissa

Windows on kulkenut pitkän tien käyttöjärjestelmänä, mutta tiedostojen kopioiminen paikasta toiseen on yksi näkökohta, joka tuottaa edelleen pettymyksen. Vaikka tiedostojen kopioiminen/liittäminen sujuu yleensä hyvin, suuren määrän tiedostoja nopea kopioiminen Windows 10:ssä voi aiheuttaa ongelmia.

Saatat saada jatkuvan graafisen osoituksen nykyisestä kopiointinopeudesta; itse asiassa se käynnistyy nopeasti, sitten vähitellen ylös ja alas suurin askelin.

Jos kopioit suuria tiedostoja säännöllisesti, Windowsin sisäänrakennettu tiedostonsiirtojärjestelmä on hidas ja tiedostojen siirtäminen vie paljon aikaa. Se voi jopa jäätyä. Onneksi voit tehostaa prosessia muutamilla vaihtoehtoisilla tavoilla, jotka voivat auttaa siirtämään ja kopioimaan tiedostojasi paljon nopeammin.

Lue myös: 11 tärkeää vinkkiä macOS-käyttäjille, jotka tulevat Windowsiin

1. Robocopy (Robust File Copy)

Tämä on Windowsin sisäänrakennettu komentorivityökalu, joka tarjoaa enemmän tehoa, kun sinun on suoritettava toistuvia ja/tai monimutkaisia ​​tiedostojen kopiointiprosesseja. Se tekee siitä paljon helpompaa ja nopeampaa, etenkin verkon kautta.

Jos haluat käyttää Robocopya, avaa Käynnistä, kirjoita Command Prompt ja napsauta hakutuloksista "Komentokehote". Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja valita "Windows PowerShell". Kirjoita kummalla tahansa menetelmällä komento:

ja paina Enter saadaksesi ohjeet, jotka perustuvat haluamiisi kopiointiparametreihin.

Jos haluat suorittaa saman kopiointiprosessin säännöllisesti, voit luoda komentojonotiedoston ja suorittaa sen kaksoisnapsauttamalla tai asettaa komentosarjan suoritettavaksi Task Schedulerin kautta automaattisena prosessina. Erätiedostot voivat myös auttaa tietokoneen uudelleenjärjestelyssä.

Lue myös: 9 asiaa, jotka sinun on tehtävä, kun käytät SSD-levyä Windowsissa

2. Päivitä laitteisto-asemat

Laitteistoasemilla on suuri rooli määritettäessä, kuinka nopeasti kopiointiprosessi tapahtuu. Solid-state-asemat (SSD-levyt) ovat nopeampia kuin vanhemmat kiintolevyt, joten voit hankkia koneellesi SSD-levyn kopioinnin nopeuttamiseksi.

Sama koskee kopioitaessa ulkoisesta asemasta tai ulkoiselle asemalle. Jos käytät USB 2.0:lla varustettua flash-asemaa tai vanhempaa ulkoista kiintolevyä, siirtonopeudet hidastuvat. Korvaa nykyaikainen USB 3.0 -asema, joka tukee nopeampaa tiedonsiirtoa.

Jos et ole varma, mikä sinulla on, on olemassa helppoja tapoja tarkistaa.

3. Kopioi sovellus

Vaikka yllä olevat menetelmät ovat yksinkertaisia ​​tapoja kopioida suuri määrä tiedostoja nopeasti Windowsissa, voit saada parempia nopeuksia kuin mitä Windows tarjoaa sinulle käyttämällä kopiointisovellusta. Markkinoilla on useita vaihtoehtoja, mutta suosituin on TeraCopyjonka algoritmit säätävät puskureita dynaamisesti hakuaikojen lyhentämiseksi ja kopiointitoimintojen nopeuttamiseksi.

Lisäksi sovellus tarkistaa tiedostot varmistaakseen, että ne ovat täysin identtisiä, ja jopa varoittaa, jos teet virheen siirtäessäsi tiedostoja, jotta olet varma toiminnasta.

Siinä on mukava käyttöliittymä, se integroituu Windowsin kanssa ja sitä päivitetään aktiivisesti. Se suorittaa myös asynkronisen kopioinnin, mikä nopeuttaa tiedostojen siirtoa kahden kiintolevyn välillä.

TeraCopy ohittaa myös ongelmalliset tiedostot älykkäästi, joten voit tarkastella niitä myöhemmin keskeyttämättä koko siirtoa.

Jos TeraCopy ei toimi tarpeeksi hyvin, voit myös kokeilla:

Lue myös: Kuinka korjata "Joku muu käyttää edelleen tätä tietokonetta" -virheen Windowsissa

4. Pakkaa tiedostosi ensin

Tämä voi toimia siirrettäessä monia pieniä tiedostoja arkistoimalla ne WinRAR tai 7zip paremman pakkaussuhteen saavuttamiseksi. Tiedostojen pakkaaminen vie muutaman minuutin, jolloin saat yhden suuren tiedoston, joka kopioituu hyvin nopeasti.

Vaikka Windowsin sisäänrakennettu pakkaustyökalu toimii riittävän hyvin tekstitiedostoille, se ei aina tarjoa optimaalista pakkausta kuville ja videoille.

Windowsin jäätymisen käsitteleminen kopioinnin aikana

Joskus Windows jumiutuu kopioinnin aikana, kun yrität kopioida suuren määrän tiedostoja Windowsissa. Yleensä tämä johtuu siitä, että kopiointi on resursseja vaativa prosessi. Koska kopiointiprosessi on niin hidas, sinulla voi olla muita ohjelmia käynnissä samanaikaisesti.

Paras tapa vähentää jäätymisongelmia on sulkea kaikki muut avoimet sovellukset. On myös hyvä idea keskeyttää virustentorjunta, koska niiden tiedetään kuluttavan toisinaan resursseja, etenkin tarkistusten aikana.

Jos jäätymistä esiintyy usein, harkitse kopiointityökalun käyttöä sen sijaan. Nämä ovat vähemmän resursseja kuin Windowsin sisäänrakennettu kopiointitoiminto.

Lue myös: Kuinka luoda symbolisia linkkejä (Symlink) Windowsissa

Käärimistä

Millä tahansa näistä tavoista voit nyt kopioida suuren määrän tiedostoja nopeasti Windowsissa. Kopiointisovellus tekee prosessista varmasti vähemmän turhauttavan ja tehokkaamman. Jos sinulla on ongelmia kopioimisen ja liittämisen kanssa Windowsissa, kokeile näitä ratkaisuja.

Indeksi
  1. 1. Robocopy (Robust File Copy)
  2. 2. Päivitä laitteisto-asemat
  3. 3. Kopioi sovellus
  4. 4. Pakkaa tiedostosi ensin
  5. Windowsin jäätymisen käsitteleminen kopioinnin aikana
  6. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up