4 parasta hiekkalaatikkosovellusta Windowsille, jotka pitävät sinut turvassa

Vaikka Microsoft esitteli useita tietoturvaparannuksia Windows 11:ssä, et silti voi olla liian varovainen lataaessasi salaperäisiä ohjelmistoja Internetistä, avaaessasi epäilyttäviä sähköpostin liitteitä ja niin edelleen. Tästä syystä saatat haluta tutustua hiekkalaatikkoon. Hiekkalaatikko on virtuaalinen ympäristö, jossa voit asentaa ja käyttää uusia tai epäluotettavia sovelluksia antamatta niiden vahingoittaa järjestelmääsi. Tässä viestissä olemme koonneet joitain parhaista hiekkalaatikkosovelluksista, joita sinun pitäisi kokeilla.

1. Windowsin hiekkalaatikko

Windowsissa on sisäänrakennettu hiekkalaatikkoominaisuus, jonka voit aktivoida Windowsin ominaisuuksista. Jos et halua ladata ylimääräistä kolmannen osapuolen sovellusta, tämä voi olla ratkaisu sinulle.

Klikkaus alkaa ja etsi "windows-ominaisuudet". Klikkaus Laita Windows toiminnot päälle tai pois. Vieritä uudessa ikkunassa alas ja tarkista Windowsin hiekkalaatikko laatikko, napsauta OK, ja käynnistä tietokoneesi uudelleen. Etsi "Windows Sandbox" -sovelluksen kautta alkaa valikosta.

Huomautus: jos et näe Sandbox-vaihtoehtoa, sinun on ehkä siirryttävä emolevyn BIOS:iin (normaalisti painamalla Delete-, F2- tai F8-näppäimiä tietokoneen käynnistyessä) ja katsoa ympärillesi ottaaksesi laitteiston virtualisoinnin käyttöön.

Kun Sandbox käynnistetään, siinä on koskematon Windows-versio, joka sisältää oletuksena myös Edge-selaimen ja File Explorerin. Lataa ohjelmisto Sandboxiin, avaa se ja leiki sen kanssa ja katso, käyttäytyykö se epäilyttävästi turvallisessa eristetyssä tilassa. Jos ohjelmisto tarkistaa, lataa ohjelmisto todella!

Kärki: katso nämä Windows-emulaattorit, joita voit käyttää suoraan selaimesta.

2. Sandboxie

Sandboxie on yksi suosituimmista ja käytetyimmistä sovelluksista hiekkalaatikkoon ja ohjelmien eristämiseen taustalla olevasta Windows-käyttöjärjestelmästä. Kaksi hienoa näkökohtaa ovat, että Sandboxie on erittäin kevyt ja ilmainen. Voit asentaa ja käyttää melkein mitä tahansa Windows-ohjelmistoa Sandboxien kautta.

Sen lisäksi, että asennat ohjelmiston Sandboxiessa, voit käyttää mitä tahansa jo asennettua ohjelmaa, kuten verkkoselaimesi, Sandboxien kautta valitsemalla Sandbox -> Oletuslaatikko -> Suorita hiekkalaatikko -> Suorita verkkoselain. Jos haluat käyttää jotakin muuta sovellusta, valitse Suorita mikä tahansa ohjelma.

Kun suoritat ohjelmaa tai sovellusta hiekkalaatikkotilassa, näet paksun keltaisen reunuksen ikkunan ympärillä, mikä kertoo, että olet hiekkalaatikkoympäristössä. Haluat ehkä myös katsoa Sandboxie-Pluseri kehittäjän Sandboxien haarukka, joka esittelee lisäominaisuuksia, kuten suojattuja hiekkalaatikoita, lokerotilan ja virtuaalilevyintegroinnin.

3. SHADE Sandbox

SHADE Sandbox on jälleen yksi suosittu, ilmainen hiekkalaatikkosovellus. Sandboxieen verrattuna SHADEn käyttöliittymä on paljon yksinkertaisempi, selkeämpi ja aloittelijaystävällinen.

Jos haluat hiekkalaatikolla sovelluksen, vedä ja pudota se SHADE Sandbox -ikkunaan. Kun seuraavan kerran käynnistät sovelluksen, se asetetaan automaattisesti hiekkalaatikkoon. Kun SHADE Sandbox on käytössä, se eristää selaushistoriasi, väliaikaiset tiedostot, evästeet, Windowsin rekisterin, järjestelmätiedostot jne. käyttöjärjestelmästä.

SHADE tallentaa kaikki ladatut tiedostot Virtual Downloads -kansioon, johon pääset suoraan SHADE-käyttöliittymästä. Jos etsit hiekkalaatikkosovellusta yksinkertaisemmalla käyttöliittymällä, SHADE Sandbox on sinua varten.

Kärki: joskus sinun täytyy vain sammuttaa tietokoneesi näyttö nopeasti kokeilemalla näitä menetelmiä.

4. Virtuaalikone

Kaikki yllä olevat hiekkalaatikkosovellukset tunnetaan yleisesti kevyenä virtualisointina. Toisin sanoen testaamasi sovellukset ovat edelleen käynnissä isäntäkäyttöjärjestelmässä, vaikkakin rajoitetulla tavalla.

Jos haluat täyden virtualisoinnin, ei ole parempaa tapaa kuin luoda haluamasi käyttöjärjestelmän virtuaalikone. Voit esimerkiksi ladata laillisesti Windows-virtuaalikoneen. Tämä voi olla kätevää, jos haluat kokeilla Windows 11:tä ilman, että Windows 10 on tuhottu.

Kaksi suosituinta virtuaalikoneen ohjelmistoa ovat Virtual Box ja VMware. Jos et osaa päättää näiden kahden välillä, katso Virtual Box vs. VMware -vertailu auttaaksesi sinua valitsemaan näiden kahden välillä. Voi olla myös hyödyllistä oppia muuttamaan virtuaalikone VMwaresta Virtualboxiin ja päinvastoin.

Kärki: jos haluat puhdistaa tietokoneesi, aloita poistamalla niiden ohjelmien asennus, joita et enää käytä.

Toinen vaihtoehto turvalliselle kokeilulle eri ohjelmistoilla on ottaa testitila käyttöön. Näin voit asentaa sovelluksia lähteistä, joita ei pidetä turvallisina. Vaihtoehtoisesti yritä estää sovelluksia pääsemästä Internetiin.

Indeksi
  1. 1. Windowsin hiekkalaatikko
  2. 2. Sandboxie
  3. 3. SHADE Sandbox
  4. 4. Virtuaalikone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up