4 syytä, miksi Apple TV tekisi loistavan valinnan

Vaikka pidinkin Roku-suoratoistomediasoittimestani, olen Applen käyttäjä ja olen aina ollut. Kaipasin edelleen Apple TV:tä. Kaikki Rokussa oli hienoa, mutta halusin todella käyttää iTunesia, jota ei ole saatavana Rokussa. Kun vihdoin päivitimme HDTV:hen, tiesin, että seuraava ostokseni olisi Apple TV, ja se oli.

Apple näyttää aina pystyvän tekemään hyvää työtä yhdistääkseen kaikki tuotteensa, erityisesti mobiilituotteensa. Ne kaikki toimivat niin hyvin yhdessä iOS:stä iTunesiin. Tuosta brändistä eroaminen vain yhden tuotteen takia pitää sinut edelleen kaipaavana palata takaisin brändiin. Vaikka halusin Apple TV:n toimivan iTunesin kanssa, huomasin, että se on AirPlay-ominaisuus, jota en todellakaan halua tehdä ilman.

Indeksi
  1. 1. Asennuksen helppous
  2. 2. iTunes ja YouTube
  3. 3. AirPlay
  4. 4. PhotoStream

1. Asennuksen helppous

Apple TV on yhtä helppo asentaa kuin Roku. Se yksinkertaisesti liitetään television takaosaan. Ainoa ero on, että vaikka Roku toimii sekä vanhempien RCA-tyyppisten kaapeleiden (valkoisilla, keltaisilla ja punaisilla liittimillä) että uudemman HDMI:n kanssa, Apple TV toimii vain HDMI:n kanssa. Pistoke ei sisälly laitteeseen ja se on ostettava erikseen.

Apple TV:n kytkeminen käyttää olemassa olevaa WiFi-internetpalveluasi. Se tunnistaa palvelun itsestään ja pyytää sinua syöttämään salasanasi. On huomattava, että kun kirjaudut sisään yksikköön ensimmäisen kerran, se kysyy salasanaasi tai Internet-palvelusi avainta, ei yksittäisiä kanavia. Kun AppleTV on kirjautunut sisään, se näyttää sinulle ruudun kaikista saatavilla olevista kanavista. Vaikka Apple TV:ssä ei ole niin montaa kanavaa kuin Rokussa, ne, jotka sillä on, ovat kaikki kannattavia. Tämä tarkoittaa, että kirjautumisia ja salasanoja on vähemmän.

2. iTunes ja YouTube

Sekä Rokussa että Apple TV:ssä on Netflix, mutta Apple TV:ssä on myös iTunes ja YouTube. Kirjautumalla sisään nykyisellä iTunes-tililläsi voit vuokrata ja/tai ostaa elokuvia, TV-jaksoja ja kausia sekä toistaa jo olemassa olevaa iTunes-musiikkia. Tämä veti minut todella puoleensa ja mitä huomasin puuttuvan Rokusta. Voisin kuunnella Pandoraa ja vuokrata elokuvia Amazonista, mutta minulla on jo niin paljon sidottu iTunesiin. Haluan vitsailla, että rakensin henkilökohtaisesti siiven Steve Jobsin kotiin pelkästään iTunes-ostosteni avulla. Minusta tuntui, että se menisi hukkaan, jos sitä ei käytetä Rokussa. Ostoshistoriasi sisällön toistamisen lisäksi kotijaon ottaminen käyttöön tietokoneellasi iTunesissa poimii kaiken iTunesissa olevan musiikin tietokonekanavasta.

Lisäksi Apple TV toistaa YouTube-videoita. Monet ihmiset käyttävät YouTubea vain musiikin lähteenä, koska sen avulla voit tehdä soittolistoja. Tämä on tietysti kaikkien muiden YouTuben toistamien videoiden lisäksi. Voit etsiä tiettyjä videoita ja kirjautua sisään olemassa olevaan YouTube-tiliisi katsoaksesi itse lataamiasi videoita sekä käyttääksesi suosikkiluetteloasi.

3. AirPlay

Vaikka iTunes-sisällön toistaminen houkutteli minut Apple TV:hen, AirPlay-ominaisuus sai minut rakastumaan siihen. Tiesin, että sillä on tuo kyky, mutta en ymmärtänyt, kuinka suuri se voi olla. AirPlayn avulla voit suoratoistaa sisältöä Apple-mobiililaitteeltasi AppleTV:hen. Tämä sisältää melkein minkä tahansa videon. Olen elokuva- ja TV-arvostelija, joten saan sisältöä verkoista ja studioista esikatselua ja arvostelua varten. Sen katsominen MacBookilla tai iPadilla on tuskaa.

AirPlayn avulla voin suoratoistaa sen suoraan televisiooni. Kun avaat sisällön iPadissani tai iPhonessani, se näyttää AirPlay-symbolin ja sitä painamalla voin valita, toistetaanko sisältö mobiililaitteellani vai Apple TV:llä. Tämä tarkoitti myös sitä, että kun olin nauhoittanut videoita tyttäreni balettiharjoituksista, pystyin näyttämään ne perheelle.

4. PhotoStream

Videoiden ja musiikin lisäksi voin katsella valokuvia. Vaikka kaipaankin mahdollisuutta katsella Facebook-valokuvia, joista nautin Rokulla, voin sen sijaan katsella Photo Streamiin tai Flickriin tallennettuja valokuvia. Koska olet jo kirjautunut iTunes-tilillesi, se synkronoi automaattisesti myös Photo Stream -kuvasi tietokoneeltasi tai Applen mobiililaitteeltasi. Halusin saada joitain Facebook-kuvia sekä vain kuvia, jotka olen ottanut tai ladannut iPhonellani ja iPadillani, joten tallensin joitain suosikkikuviani Facebookista Photo Streamiini muokatakseni tätä. En kuitenkaan käytä sitä kuvieni katseluun sinänsä. Menin Apple TV:n Asetukset-kanavalle ja asetin sen käyttämään PhotoStreamia näytönsäästäjänä, kun Apple TV ei ole käytössä.

Kuten voidaan nähdä, Apple TV on todella loistava tuote, jos olet jo Apple-ihminen. Suurin osa asioista on syvästi integroituja, ja voit helposti vaihtaa alustasta toiseen. Ne, jotka eivät ole koskaan omistaneet Apple-tuotetta, voivat silti hankkia Apple TV:n, mutta et voi maksimoida kaikkia sen mukana tulevia ominaisuuksia.

Onko Apple TV sinua varten? Vai pidätkö enemmän Roku-mediasoittimesta? Kerro meille kommenteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up