4 tapaa nimetä tiedostoja erässä uudelleen Windowsissa

Kasvavan digitaalisten tiedostojemme kokoelmamme ansiosta on painajainen, kun haluat nimetä joukon tiedostoja uudelleen, jotta ne olisi helpompi löytää. Kymmenien tai satojen samankaltaisten tiedostojen nimeäminen yksi kerrallaan kestää ikuisuuden. Onneksi on olemassa useita huomattavasti helpompia tapoja nimetä tiedostoja uudelleen Windowsissa, mikä säästää aikaa ja päänsärkyä.

Voit enimmäkseen tehdä erän uudelleennimeämisen Windowsin sisäänrakennetulla toiminnallisuudella, vaikka on yksi erittäin kätevä sovellus (Microsoftin kehittämä), joka antaa sinulle ylimääräisen hallinnan uudelleennimeämisessä.

Lue myös: Mikä on Windows Hosts -tiedosto ja kuinka sitä muokataan

1. PowerToysin käyttäminen

PowerToys on Microsoftin omistettu ohjelmisto Windowsin tehokäyttäjille. Sen monien ominaisuuksien joukossa on jotain nimeltään PowerRename, joka tarjoaa kehittyneemmän ja syvemmän tavan nimetä tiedostot erässä uudelleen Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä.

Kun olet asennettu PowerToys, PowerRename integroituu automaattisesti hiiren kakkospainikkeella olevaan kontekstivalikkoon. Valitse siis kaikki tiedostot, jotka haluat nimetä erässä uudelleen, napsauta yhtä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sitten PowerRename (tai "Näytä lisää vaihtoehtoja" ja sitten PowerRename Windows 11:ssä).

PowerRename-ikkuna avautuu. Täällä voit etsiä tiettyjä kirjaimia, sanoja tai numeroita valinnastasi ja nimetä sitten uudelleen kaikki kyseiset lausekkeet sisältävät merkinnät (joten minun tapauksessani korvaan kaikki kuvakaappaukset numerolla "3" muotoon "Tam .”

Tämä tarjoaa sinulle kohdistetumman tavan nimetä tiedostoja joukkona uudelleen, asettaa eri sääntöjä eri tiedostoille yhden suuren valinnan sisällä ja jopa antaa sinulle esikatselun siitä, miltä uudet tiedostonimet näyttävät ennen sitoutumista.

Voit tehdä täällä kaikenlaisia ​​asioita, kuten joukkovalinnan tekstin muotoilun uusille tiedostonimille, valita, otetaanko muutokset käyttöön tiedostonimeen ja tunnisteeseen ja paljon muuta.

Kun olet valmis, napsauta Käytä.

Lue myös: Lähijakamisen käyttäminen tiedostojen jakamiseen Windowsissa

2. File Explorerin käyttäminen

Resurssienhallinnan käyttäminen tiedostojen uudelleennimeämiseen Windowsissa on yleensä helpoin tapa, vaikka se ei anna sinulle yhtä paljon hallintaa kuin PowerToys. Jos haluat nimetä tiedostoja erässä uudelleen, valitse kaikki tiedostot, jotka haluat nimetä uudelleen, paina F2 (vaihtoehtoisesti napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Nimeä uudelleen), kirjoita sitten haluamasi nimi ensimmäiseen tiedostoon. Paina Enter vaihtaaksesi kaikkien muiden valittujen tiedostojen nimet.

Minulla oli esimerkiksi luettelo kuvista, jotka halusin muuttaa oletusarvoisesta päivämäärän nimeämiskäytännöstä johonkin helpommin luettavaksi. Tässä tapauksessa tammikuu 2021. Tämä menetelmä lisää peräkkäiset numerot sulkeisiin jokaisen tiedostonimen viereen. Tämä on loistava tapa pitää samanlaisia ​​tiedostoja yhdessä, kuten projekti, valokuvat matkalta tai mitä tahansa muuta.

Tiedostojen nimeäminen uudelleen File Explorerin avulla on niin helppoa, mutta tämä menetelmä on vain yksinkertainen eikä ole niin joustava, esim. et voi muuttaa tiedostopäätteitä (.html) etkä voi rajoittaa tai muuttaa Windowsia lisäämästä numeroita jne. Lisätoiminnot , meidän on käytettävä komentokehotetta ja Windows PowerShellia.

3. Käytä komentokehotetta

Jos haluat nimetä uudelleen vain laajennukset Windowsissa, komentokehote on loistava työkalu. Voit myös nimetä tiedostoja uudelleen. Käsitellään ensin laajennusten vaihtamista.

Lue myös: Etsi ja avaa tiedostoja komentokehotteen avulla Windowsissa

1. Avaa komentokehote painamalla Win + R, kirjoittamalla cmd ja painamalla OK.

2. Kun komentokehoteikkuna avautuu, sinun on vaihdettava hakemisto kansioon, jossa tiedostosi sijaitsevat. Voit kirjoittaa koko polun tai avata kansion Resurssienhallinnassa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tiedostoluettelon yläpuolella olevaa polkua ja valitse "Kopioi osoite".

Voit sitten kopioida tämän komentokehotteeseen. Ennen kuin kirjoitat tai kopioit mitään, kirjoita cd ja sitten polun sijainti.

Jos sinulla on ongelmia kopioinnin ja liittämisen kanssa, sinun on ehkä muutettava asetuksia, jotta voit ottaa kopioi ja liitä -toiminnon käyttöön komentokehotteessa.

Kirjoita seuraava komento haluamillasi tiedostotunnisteilla:

ren *.fileext1 *.fileext2

Minun tapauksessani vaihdan .jpg-tunnisteen muotoon .png. Huomaa, että tämä ei itse asiassa muuta tiedostotyyppiä, vain laajennusta.

Jos haluat nimetä tiedostonimet uudelleen erässä, se on samanlainen prosessi. Jos tiedostojen nimissä on kuitenkin useita merkkejä, saatat saada virheilmoituksen tiedostojen kaksoiskappaleista. Varmista, että näin ei tapahdu, käyttämällä jokerimerkkejä, jotka ovat kysymysmerkkejä, säilyttääksesi ainutlaatuisen osan alkuperäisestä nimestä.

Esimerkissäni tiedostoni alkavat numerolla 01. Joissakin tiedostoissa on jopa kymmenen merkkiä.

Kun olet muuttanut komentokehotehakemiston tiedostosi kansioon, kirjoita seuraava:

ren *.fileext ???nimi.tiedostoext

Syötä niin monta? kuten tarvitset hahmoille. Jos haluat tiedoston nimeen välilyönnin, kirjoita tiedoston nimi lainausmerkkeihin, kuten "???Tiedoston nimi.jpg". Jos haluat uuden tiedostonimen alussa, käytä yleismerkkejä tiedostonimen jälkeen, kuten Tiedostonimi????. Omassa tapauksessani käyttäisin:

ren *.jpg ?????????Tammikuu.jpg

Tämä menetelmä voi olla hankala. Jos kaikilla tiedostoilla ei ole alun perin samanpituinen tiedostonimi, vain osa tiedostoista muuttuu.

Lue myös: Gitin ja Git Bashin asentaminen Windowsiin

4. Windows PowerShellin käyttö

Windows PowerShell on paljon tehokkaampi kuin tavallinen komentokehote, ja sitä on myös helppo käyttää, vaikka nämä kaksi ovatkin jokseenkin samanlaisia. Tiedostojen uudelleennimeäminen erässä Windowsissa PowerShellin avulla tarvitset vain muutaman yksinkertaisen komennon.

Avaa tiedostojenhallinnassa kansio, jossa tiedostosi sijaitsevat. Avaa tiedosto ja valitse "Avaa Windows PowerShell".

Kun PowerShell on auki, käytä alla olevaa komentoa. Kun käytät komentoa, älä unohda muuttaa "TestName" haluamaasi tiedostonimeen ja käyttää oikeaa tiedostotunnistetta.

ohjaaja |  %{$x=0} {Rename-Item $_ -UusiNimi "TestName$x.jpg";  $x++ }

Yllä oleva komento ottaa kaikki hakemiston tiedostot ja välittää ne Rename-Item -komennolle, joka nimeää kaikki tiedostot uudelleen nimellä "TestName*". Tässä * tarkoittaa numeroita, ja nämä numerot allokoidaan rekursiivisesti käyttämällä "$x". Tämän ansiosta jokaisella tiedostolla on yksilöllinen nimi.

Jos haluat muuttaa kaikkien hakemiston tiedostojen tiedostotunnisteita, käytä alla olevaa komentoa.

Get-ChildItem *.jpg |  Nimeä kohde uudelleen -uusinimi { $_.Name -replace '.jpg','.png' }

Yllä oleva komento ottaa kaikki .jpg-tunnisteiset tiedostot hakemistoon ja muuttaa ne muotoon .png.

Lisätietoja Rename-Item -komennosta saat lukemalla Microsoftin dokumentaatio lisää määritelmiä ja esimerkkejä.

Mikä edellä olevista kolmesta menetelmästä on sinun suosikkisi? Toki PowerShell voi olla ylivoimainen aloittelijoille, mutta sen kanssa on hauska työskennellä, kun olet saanut kokemusta. Voit jopa poistaa nuo ärsyttävät esiasennetut sovellukset.

Lue myös: Erätiedoston luominen ja käyttäminen useiden tiedostojen siirtämiseen Windowsissa

Toivottavasti se auttaa, mutta jaa ajatuksesi ja muut menetelmät tiedostojen manuaaliseen eräuudelleennimeämiseen. Haluat ehkä myös oppia luomaan symbolisia linkkejä tiedostoihin nopeaa käyttöä varten. Lisäksi, jos aiot siirtää tiedostoja joukkona File Explorerissa, tutustu näihin helppoihin tapoihin kopioida suuri määrä tiedostoja nopeasti.

Indeksi
  1. 1. PowerToysin käyttäminen
  2. 2. File Explorerin käyttäminen
  3. 3. Käytä komentokehotetta
  4. 4. Windows PowerShellin käyttö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up