4 tapaa skannata QR-koodeja Windows-tietokoneella

QR-koodin käyttäminen voi olla vaivalloista, jos selaat Windows-tietokoneeltasi. Sinun on tartuttava puhelimeen, avattava kamera, skannattava koodi ja jaettava URL-osoite tietokoneellesi jatkaaksesi. Tiedätkö, että tähän on olemassa nopeampi tapa? QR-koodien skannaus kannettavalla tietokoneella jollakin tässä oppaassa suositelluista menetelmistä on suhteellisen helppoa.

1. QR-skannaus Windows-kameralla

Windows-kamera on natiivi sovellus, jota voidaan käyttää QR-koodien skannaamiseen kannettavan tietokoneen kameran kautta. Se voi skannata QR-koodin, joka on painettu paperille, tuotepakkaukseen, älypuhelimeen, tablettiin tai television näytölle.

Avaa Windows Camera -sovellus painamalla Win-painiketta ja kirjoittamalla "Camera" aloittaaksesi pikahaun. Avaa napsauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa hammaspyörän muotoista kuvaketta asetukset.

Klikkaa Aiheeseen liittyvät asetukset avattavasta valikosta ja ota käyttöön Kokeile uusia kokeellisia ominaisuuksia vaihtaa. Sulje sovellus ja käynnistä se uudelleen.

Valitse Kamera-sovellusnäytön oikealta puolelta QR-koodin skannausvaihtoehto Kamera-sovellusnäytön oikealta puolelta. (Se näyttää ympyrän sisällä olevalta viivakoodilta.) Siirrä kohde QR-koodia kameran tarkennusalueella. Sen skannaus johtaa ulkoiselle verkkosivustolle, aloitussivulle, sähköpostiin tai sosiaalisen median kahvaan.

QR-koodien skannauksen lisäksi kannettavalla tietokoneella Windowsissa voit myös skannata QR-koodeja mobiililaitteen kuvasta.

2. Google Lens Chrome-selaimessa

Google Chrome -selaimen sisäänrakennetun Google Lens -ominaisuuden avulla voit skannata minkä tahansa selainsivun QR-koodin ja saada välittömiä tuloksia sen sisällöstä. Se on yksi parhaista tavoista skannata QR-koodi tietokoneellasi ilman kameraa.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella QR-koodia ja valitse Hae kuvia Googlella. Sinua kehotetaan tekemään valitse alue, jota haluat etsiä Lensillä. Vedä hiirtä tai ohjauslevyä viivakoodin lähelle ja valitse sen ulkoreunat.

Google Lens -sivupalkki näyttää juuri skannaamaasi QR-koodia koskevat tiedot. Jos QR-koodi on esimerkiksi sosiaalisen median kahvaa varten, Google Lens näyttää sen ja tarjoaa mahdollisuuden navigoida suoraan siihen. Kopioi URL-osoite tai siirry suoraan verkkosivustolle.

Kärki: jos et ole Chromen käyttäjä, älä huoli. Firefoxissa voit käyttää sisäänrakennettua QR-koodinlukijaa napauttamalla hakupalkkia ja napauttamalla sitten skannata kuvake uudelleen. Voit myös käyttää ilmaista Firefox-haku Google Lens -lisäosassa. Konsepti on sama: napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Google Lens -hakuvaihtoehto.

3. Selainpohjainen QR-koodinlukija

4 QRCode on selainpohjainen verkkotyökalu QR-koodin skannaukseen. Siirry sen kotisivulle ja napauta Ei tiedostoa valittuna ladataksesi tiedoston tietokoneeltasi. Valitse kuva, joka sisältää QR-koodin, jonka olet tallentanut tietokoneellesi.

Näet tuloksen ladatun tiedoston vieressä, ja voit kopioida sen.

On olemassa muutamia selainpohjaisia ​​sovelluksia, kuten Web QR, Skannaa QRja QR-juttuja, joka voi helposti skannata QR-koodeja. Joko vedä ja pudota QR-koodi tai skannaa QR-koodi älypuhelimeen tai pakkaukseen verkkokameran avulla.

4. Oma QR-skannerisovellus

Toinen vaihtoehto on ladata ja asentaa sovellus/ohjelmisto tietokoneellesi. Lataa ne Microsoft Storesta tai käytä kolmannen osapuolen asennusohjelmaa.

Microsoft Store -sovellukset

On olemassa useita Microsoft Store -sovelluksia, jotka voivat suorittaa QR-koodin skannauksen. The Ilmainen QR-koodinlukija on yksi parhaista ja helpoimmista työkaluista. Se on yksinkertainen sovellus, jossa on vain kaksi vaihtoehtoa: käyttö Kamera skannataksesi kuvan verkkokamerallasi tai napauttamalla Kuva tiedostojen latauksia varten.

Codex - QR-lukija ja -generaattori on yksi suosituimmista maksullisista sovelluksista Microsoftin sovelluskaupassa. QR-koodin skannauksen lisäksi se luo myös QR-koodeja mukautetuilla resoluutioilla. Jos haluat diagnosoida QR-koodit Amazon- tai Kindle-laitteella, kokeile QR-koodin lukija ilmainen sovellus.

Code Two QR Code Desktop Reader

CodeTwo QR Code Desktop Reader on loistava valinta ilmaisten, kolmannen osapuolen QR-skannerisovellusten joukossa, eikä se vaadi Internet-yhteyttä. Käynnistä sovellus löytääksesi neljä vaihtoehtoa QR-koodien skannaamiseen.

The Näytöltä -vaihtoehto valitsee tietyn näytön alueen kaikkien näkyvien QR-koodien lukemista varten. The Verkkokamerasta vaihtoehto on vaihtoehto Windows Camera -sovellukselle, koska sen avulla voit skannata QR-koodin kannettavan tietokoneen kameralla.

Siellä on myös a Tiedostosta vaihtoehto, jonka avulla voit skannata QR-koodin kuvasta, joka on jo tallennettu tietokoneellesi. Lopuksi, jos olet kopioinut QR-koodikuvan mistä tahansa, käytä Leikepöydältä mahdollisuus liittää se ohjelmaan välittömästi.

Riippumatta siitä, mitä vaihtoehtoa käytät, tulokset näkyvät QR-koodin skannauksen jälkeen QR-koodin teksti laatikko.

Kärki: hitaampi Windows-laite voi aiheuttaa viiveitä toimissa, kuten QR-koodin skannauksessa. Opi estämään taustasovelluksia aiheuttamasta keskeytyksiä.

Vianetsintävinkkejä QR-koodin skannaamiseen kannettavalla tietokoneella

Kuten kokemuksesta tiedämme, kannettava tietokone ei sovellu ihanteellisesti QR-koodien skannaamiseen. Se on raskaampaa liikkua, ja kameran resoluutio ylittää usein 720p, mikä johtaa monenlaisiin QR-koodinlukijaongelmiin. Lue nämä vinkit kullekin näistä skenaarioista:

 • QR-koodi on liian suuri tai pieni: jos QR-koodi näkyy leikkauksessa tai mainostaulussa, et ehkä pysty kuvaamaan koko kuvaa kannettavan tietokoneen näytöllä. Samoin, jos se on liian pieni, et välttämättä pysty tallentamaan sitä kannettavan tietokoneen kameralla, koska siinä ei ole zoomausominaisuutta. Olisi parempi ottaa valokuva QR-koodista ja ladata tiedosto manuaalisesti kannettavalle tietokoneelle.
 • QR-koodi on epäselvä/epäselvä: siirry hyvin valaistuun ympäristöön. Tarvitset myös riittävästi näytön kirkkautta kannettavan tietokoneen näytölle.
 • Puuttuvat tai rikkinäiset linkit: jos QR-koodiin yhdistetty URL-osoite ei toimi oikein, se voi johtaa 404-virheeseen. Itse URL-osoite on korjattava.

Jos haluat testata mitä tahansa näistä QR-koodien skannausmenetelmistä Windowsissa, sinun pitäisi tietää, miten voit luoda oman QR-koodisi. Koska Google Chromessa on sisäänrakennettu QR-koodigeneraattori, sen käyttäminen on yksinkertaisin vaihtoehto: napsauta mitä tahansa sivua tai kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Luo QR-koodi. Lisäksi saatavilla on lukuisia verkossa olevia QR-generaattoreita.

Indeksi
 1. 1. QR-skannaus Windows-kameralla
 2. 2. Google Lens Chrome-selaimessa
 3. 3. Selainpohjainen QR-koodinlukija
 4. 4. Oma QR-skannerisovellus
  1. Microsoft Store -sovellukset
  2. Code Two QR Code Desktop Reader
 5. Vianetsintävinkkejä QR-koodin skannaamiseen kannettavalla tietokoneella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up