5 asiaa ennen Macin alustamista ja sen jälkeen

Macin kiintolevyn pyyhkiminen on erilainen tehtävä kuin muutama vuosi sitten. Jos käytät macOS Big Suria, sinulla on palautustyökalu. Sellaisenaan Macin alustaminen on yksinkertaisempaa kuin lähimenneisyys.

Tässä viestissä annamme sinulle tarkistusluettelon asioista, jotka on tehtävä ennen Macin alustamista. Ennen sitä annetaan sinulle yhteenveto macOS-palautustyökalusta.

Indeksi
 1. Primer macOS-palautustyökalussa
 2. 5 asiaa ennen Macin alustamista ja sen jälkeen
  1. 1. Varmuuskopioi koko järjestelmäsi
  2. 2. Tartu viimeksi käytettyjen sovelluksiesi asennusohjelmiin
  3. 3. Kerää kaikki sovelluksiesi lisenssit ja sarjanumerot
  4. 4. Poista Apple ID:täsi käyttävien sovellusten valtuutus
  5. 5. Palauta macOS, tiedostot, kansiot ja asetukset
 3. Yhteenveto

Primer macOS-palautustyökalussa

Apple tekee nyt Macin alustamisesta helppoa. Menneinä vuosina varmuuskopiokiintolevyn, Macin automaattisen asennusohjelman ja jopa fyysisten palautuslevyjen välillä olisi ollut eroa. Lisäksi sinun on oltava oikeassa käynnistystilassa prosessin suorittamiseksi.

Nyt meillä on kuitenkin macOS Recovery. Lyhyesti sanottuna tämä Levytyökalu on kääritty muutamaan muuhun työkaluun. Siinä on mukava käyttöliittymä, ja sen käyttö on helppoa verrattuna aikaisempiin versioihin.

Vaikka macOS Recoveryssa on paljon katettavaa, suuri osa siitä ei kuulu tämän artikkelin piiriin. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan Applen virallinen dokumentaatiokoska se on muotoiltu hyvin ja informatiivinen.

5 asiaa ennen Macin alustamista ja sen jälkeen

Kaiken kaikkiaan Macin puhdas asennus sisältää nykyisen järjestelmäsi varmuuskopioimisen, Apple ID:n esiintymien poistamisen järjestelmästä, kiintolevyn pyyhkimisen macOS Recovery -sovelluksella ja sen asentamisen uudelleen Time Machinen kautta.

Sellaisenaan on muutamia asioita, joita voit tehdä ennen ja jälkeen. Mennään asiaan!

1. Varmuuskopioi koko järjestelmäsi

Ensimmäinen tehtävä on varmuuskopioida järjestelmäsi. Integroiduin lähestymistapa on käyttää Time Machinea.

On huomattava, että joillakin käyttäjillä on ongelmia Applen alkuperäisen ratkaisun kanssa. Näin ollen käytettävissäsi on useita muita ratkaisuja. Useimmille käyttäjille Time Machine "vain toimii".

Sinulla voi olla jo automaattinen varmuuskopiointi käytössä, joten tämän pitäisi olla jo lajiteltu. On kuitenkin hyvä idea tehdä viimeinen varmuuskopio, jotta jokainen tiedosto ja kansio saadaan kiinni.

Varmista, että valitset "Näytä Time Machine valikkorivillä" "Järjestelmäasetukset -> Time Machine" -paneelissa. Napsauta sitten "Varmuuskopioi nyt" työkalupalkin Time Machine -kuvakkeesta:

Saatat joutua odottamaan jonkin aikaa, mutta kun varmuuskopiointi on valmis, voit siirtyä muihin hallinnollisiin tehtäviin.

2. Tartu viimeksi käytettyjen sovelluksiesi asennusohjelmiin

Hieno asia varmuuskopioinnissa Time Machinen avulla on, että järjestelmäsi säilytetään, mukaan lukien kaikki sovelluksesi ja asetuksesi. On kuitenkin hyvä idea kerätä kaikki eniten käytettyjen sovelluksiesi asennusohjelmat, koska palautusprosessissa on hikkauksia, joita et voi ennakoida, eikä se johdu macOS:n palautuksesta.

Neuvomme on käyttää Screen Time -aikaa tarkistaaksesi, mitä sovelluksia käytät eniten viikon aikana.

Sieltä kerää asentajasi ja varmuuskopioi myös ne. Et ehkä tarvitse niitä, mutta saat ne mielelläsi.

3. Kerää kaikki sovelluksiesi lisenssit ja sarjanumerot

Toinen näkökohta, jonka saatat unohtaa, on salasanojen, lisenssien ja sarjanumeroiden pitäminen käsillä. Voi olla, että nämä eivät siirry palautusprosessin aikana, mutta olet jälleen iloinen, että sinulla on ne.

On monia hienoja sovelluksia, jotka auttavat sinua tallentamaan avaimia, mutta huono uutinen on, että sinun on tehtävä työtä. Bitwarden, 1Password ja monet muut antavat kuitenkin tallentaa tärkeitä tietoja.

Kun olet tallentanut ne salasanojen hallintaan, voit jatkaa valtuutuksen poistamista.

4. Poista Apple ID:täsi käyttävien sovellusten valtuutus

Apple antaa sinulle paljon neuvoja koneen tehdasasetusten palauttamiseen; tämä koskee myös Macin uudelleenalustamista.

Lyhyesti sanottuna, haluat kirjautua ulos ja poistaa tietokoneesi valtuutuksen sovelluksista, kuten Apple Musicista, iMessagesta, iCloudista jne. Itse asiassa kaikkien rajoitettua määrää lisenssejä käyttävien sovellusten pitäisi olla tässä luettelossasi.

Vaikka Apple Music ei välttämättä tarvitse syötteitäsi, jos käytät iTunesia, sinun on tehtävä tämä. Myös iCloudista uloskirjautuminen on hyvä idea, ja voit aiheuttaa ongelmia laitteidesi välillä, jos et poista iMessagen valtuutusta.

Kolmannen osapuolen sovelluksille ostohistoriasi tarkistaminen saattaa auttaa poistamaan joidenkin sovellusten valtuutuksen, vaikkakin sarjanumeroiden tapaan saatat joutua kaivamaan sähköpostejasi tai tilejäsi saadaksesi lisätietoja.

5. Palauta macOS, tiedostot, kansiot ja asetukset

Kun sinulla on kaikki valmiina, suosittelemme, että teet vielä yhden varmuuskopion (jälleen, jotta voit havaita muutokset). Toisin sanoen, mitä tahansa teetkin, varmuuskopioi viimeinen toimenpide ennen Macin alustamista.

Uudelleenmuotoilun aloittaminen:

1. Käynnistä tietokoneesi macOS Recoveryssa:

 • Macilla Applen silikonilla: Valitse "Omenavalikko -> Sammuta", pidä virtapainiketta painettuna, kunnes näet "Ladataan käynnistysasetuksia", valitse Asetukset, napsauta Jatka ja seuraa näytön ohjeita.
 • Intel-pohjaisessa Macissa: Valitse "Omenavalikko -> Käynnistä uudelleen" ja paina sitten välittömästi Command + R -näppäintä.

2. Valitse Palautussovellus-ikkunassa Levytyökalu ja napsauta sitten Jatka.

3. Valitse Levytyökalun sivupalkista poistettava taltio ja napsauta sitten työkalupalkissa Erase.

4. Kirjoita taltion nimi Nimi-kenttään, napsauta Muoto-ponnahdusvalikkoa ja valitse APFS ja napsauta sitten "Erase Volume Group".

5. Kun tyhjennysprosessi on valmis, napsauta Valmis ja valitse sitten "Levyapuohjelma -> Lopeta Levytyökalu".

6. Valitse palautussovellusikkunassa "Asenna macOS Big Sur uudelleen", napsauta Jatka ja noudata sitten näytöllä olevia ohjeita.

Viimeinen neuvomme liittyy yleisiin kaatumisiin tai jäätymiseen. Tämä on alidokumentoitu ongelma, joka voi aiheuttaa sinulle kipua. Minun piti esimerkiksi asentaa Big Sur uudelleen Intel MacBook Prohon ja siirtää tietoja Time Machinen kautta siihen.

Prosessi kesti muutaman yrityksen, ja matkan varrella oli muutama jumiutuminen. On parasta käyttää langallista Internet-yhteyttä mahdollisuuksien mukaan ja antaa prosessille aikaa, varsinkin jos siirrät vanhasta fyysisestä levyasemasta, kuten Time Capsulesta.

Kovan jäätymisen varalta sinun on sammutettava Mac pitämällä virtapainiketta painettuna. Sieltä käynnistä uudelleen normaalisti ja jatka prosessia.

Yhteenveto

Applen lähestymistapa Macin alustamiseen nykyaikaisissa järjestelmissä on niin helppoa, että saatat haluta suorittaa alustamisen joka viikko! Tietenkin, jos et suunnittele tätä, hyvä uutinen on, että käyttämällä macOS Recoveryä voit tehdä pölyt hetkessä.

Jos olet epävarma Macin erilaisista käynnistystiloista, olemme käsitelleet niitä aiemmin. Onko sinulla Macin alustamiseen liittyviä vinkkejä, joita emme ole käsitelleet? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up