5 yksinkertaista (mutta siistiä) piirustussovellusta Macille

Mac houkuttelee luovia tekijöitä muutamasta syystä. Se on joko tyypillinen standardi tietyille markkinaraoille tai sillä on korkeat suorituskykystandardit. Vaikka muut käyttöjärjestelmät pystyvät varmasti tarjoamaan saman, mainokset vaativat silti Macia. Tällä maineella sillä on hienoja piirustussovelluksia, mutta niiden ei tarvitse olla monimutkaisia. Tässä tarkastellaan joitain yksinkertaisia ​​piirustussovelluksia Macille sekä joitain edistyneempiä ratkaisuja.

1. Esikatsele merkintä

Ennen kuin sukellat Mac-piirustussovellusten joukkoon ja testaat jokaista, sinun kannattaa katsoa yksinkertaisin macOS Preview:n sisäänrakennettu piirustussovellus: Markup. Itse asiassa se on saatavilla kaikissa Apple-laitteissa, ja se on teknisesti enemmän merkintäsovellus. Silti voit piirtää sillä, ja se voi olla täydellinen tarpeisiisi.

Kun avaat kuvan esikatselussa, näet Esikatselu-työkalupalkin kuvakkeen ruudun yläosassa.

Tämä avaa Merkintätyökalupalkin, joka kattaa joukon tapoja merkitä kuvaasi.

Saat kaksi tilaa Sketch- ja Draw-tilassa muiden työkalujen (kuten muodot, teksti, merkki ja muut) ohella. Saat myös mahdollisuuden käyttää avointa merkintää hiiren kakkospainikkeen pikavalikosta. Tarvitsemasi vaihtoehto on Pikatoiminnot-valikon alla

Saatat huomata, että esikatselu ja merkintä riittävät sinulle, vaikka (tietysti) on muitakin Mac-piirustussovelluksia harkittava.

2. FireAlpaca

Jos haluat piirustussovelluksestasi tietyn tason tehoa, mutta yksinkertaisuutta sen ytimessä, FireAlpaca on ratkaisu sinulle.

Se näyttää vanhentuneelta, koska se käyttää vanhempaa macOS-tyyliä uusien ohjeiden sijaan. Tämä ei kuitenkaan vähennä sen toimivuutta.

Huomaat, että käyttöliittymässä liikkuminen on tuttua, mutta sovelluksella voit tehdä paljon. Jos käytät Adobe- tai Affinity-tuotteita (joista lisää myöhemmin), tunnet olosi kotoisaksi FireAlpacan kanssa.

Hienoa on myös se, että voit valita siveltimen muodon, jos tarvitset eri tyyliä kuin oletusarvo. Sitä ei näe ilmaisissa ja yksinkertaisissa piirustussovelluksissa, joten se on hyvä asia, johon kannattaa tutustua.

3. Tayasui luonnokset

Meidän mielestämme, Tayasuin luonnokset on määritelmä yksinkertaiselle mutta siistille piirustussovellukselle Macille. Se on selkeä ja keskittyy laadukkaaseen piirustukseen.

Vasemmalla on siveltimien paneeli, ja jokaisella tyypillä on selkeä visuaalinen esitys – mukava kosketus. Värimallit sijaitsevat oikealla, ja voit lisätä lisää (tai muuttaa olemassa olevia värimalleja) erillisen paneelin avulla:

Koska tarkastelemme tässä yksinkertaisia ​​Mac-piirustussovelluksia, on hienoa nähdä, että toiminnot ovat heikentyneet, mutta silti laatu on säilynyt. Lisäksi voit valita yhden useista digitaalisista papereista – etkä löydä ilmaisista, järjettömistä piirustussovelluksista.

4. Sivellin

Pensseli on veteraanipiirustussovellus Macille, vaikka se muistuttaa toiminnaltaan klassista Microsoft Paintia. Se tarjoaa myös erinomaisen "vapaalla kädellä" -kokemuksen.

Vaikka se ei ole kovin monimutkainen tai tekniset tiedot muihin sovelluksiin verrattuna, se on plussa. Jos tarvitset digitaalisen kynän vain satunnaisesti, tämä Mac-piirustussovellus sopii sinulle.

5. Luonnoskirja

Tällä Macin piirustussovelluksella on myös tarinallinen historia. Pitkään aikaan, Luonnoskirja oli osa Autodesk-tuotesarjaa, mutta nyt se lentää yksinään.

Itse sovelluksella on maine loistavana ja erittäin helppokäyttöisenä. Se näyttää paikoin paljon Tayasui Sketchesiltä ja siinä on samanlainen tunnelma.

Sinulla on useita kelluvia ikkunoita, joiden avulla voit valita kynä- ja sivellintyyppejä, värejä ja muita toimintoja. Ei ole liioiteltua sanoa, että Sketchbook voi olla ammattimainen työkalu oikeissa käsissä, kun otetaan huomioon käytettävissäsi olevat piirustusvaihtoehdot.

Yksi haittapuoli verrattuna muihin tässä luettelossa oleviin Mac-piirustussovelluksiin on kuitenkin se, että se on vain premium-ratkaisu. 19,99 dollarilla saat kaiken mitä Sketchbookilla on tarjottavana ilman tilausta. Meidän kannaltamme se on hyvä sopimus.

Edistyneet piirustussovellukset Macille

Yksinkertainen sovellus on hyvä ja hyvä, mutta saatat haluta jotain tehokkaampaa. Joissakin luettelossamme olevissa sovelluksissa on premium-päivityksiä, kuten Tayasui Sketches. Useimmissa tapauksissa haluat kuitenkin harkita erilaista ratkaisua.

Jos budjetti on ongelma, Inkscape on usein mainittu sovellus, joka on avoimen lähdekoodin (ja ilmainen) vaihtoehto Adobe Illustratorille. Kehittäjät myöntävät, että macOS-versio tarvitsee parannuksia. Sitä on vaikea käyttää, koska sovellus toimii Macissa.

Tietysti, Adobe Illustrator on alan standardiratkaisu, eikä meidän tarvitse vahata sitä lyyrisesti, koska se on niin suosittu. Affinity Designer antaa melkein jokaiselle sovellukselle juosta rahoilleen. Se on loistava ratkaisu, jossa on 99 prosenttia vastaavista työkaluista, paremmalla subjektiivisella käyttöliittymällä (UI) ja käyttökokemuksella (UX).

Jos haluat paperille piirtämisen tunteen, Rebelle on epäilemättä paras mitä voit ostaa. Valitset paperin ja käytät akvarellityylisiä siveltimiä luodaksesi taideteoksia, jotka näyttävät ikään kuin ne olisivat fyysisellä välineellä.

Lopuksi kannattaa harkita Luonnos. Se on ammattimainen työkalu taideteosten luomiseen, piirtämiseen ja verkkosivustojen suunnitteluun ja paljon muuta.

Se on vektoripohjainen sovellus, jossa on useita ominaisuuksia, kuten työkalurivi, kangas, muokattavat muodot ja paljon muuta. Vaikka Sketch on enemmän Desktop Publishing (DTP) -sovellus – ja se saa kiitosta graafisilta suunnittelijoilta – siinä on terveellinen joukko ominaisuuksia, jotka auttavat sinua navigoimaan piirustuksissasi. Se on aloittelijaystävällinen työkalu, jonka avulla voit skaalata.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Onko Macille olemassa yksinkertaisia ​​Adobe Drawing -sovelluksia?

Ei, valitettavasti ei ole Adobe-merkkisiä piirustussovelluksia Mac-pöytäkoneille. Illustrator on lähin saatavilla oleva työpöytäkone. Pienemmissä laitteissa on kuitenkin valikoima Adobe Photoshop -tuotteita, joiden avulla voit käsitellä kuvia. Adobe Comp on upea ja monipuolinen sovellus esimerkiksi.

Se kannattaa myös huomioida Illustrator on saatavilla Macille, mutta se on monipuolinen tuote. Haluat ehkä myös tutustua Adobe Frescovaikka se on ammattitason sovellus.

2. Tarvitsetko kynän, piirustustabletin tai Apple Pencilin käyttääksesi näitä piirustussovelluksia Macille?

Ei lainkaan. Vaikka piirtotyökalu on ihanteellinen, varsinkin jos haluat luoda hienompia viivoja ja liukuvärejä, et tarvitse mitään muuta kuin ohjauslevyn.

3. Onko sovellukselleni tärkeää, että se toimii eri laitteilla?

Tämä kaikki riippuu tavoitteistasi. Jos näet itsesi lentävän eri paikkojen välillä – esimerkiksi jos liikut kodin ja koulun välillä – sinun kannattaa harkita eri laitteiden sovellusta. Se ei kuitenkaan ole pakollista, ja saatat saada yhtä paljon toimintoja käyttämällä vain työpöytäsovellusta.

Myös varastointia kannattaa harkita. Jos työskentelet suurissa projekteissa, voit maksimoida tallennustilan pienemmällä laitteella. Tässä iCloud-tilistä tulee arvokas.

Suosittelemme, että jos olet siinä vaiheessa, että tarvitset työpöytäsovelluksen tehoa, jota muut laitteet eivät pysty tarjoamaan, tarvitset myös muuta kuin yksinkertaisen piirustussovelluksen Macissasi.

Johtopäätös

Digitaaliset taideteokset ovat kukoistava ala, ja monet ihmiset pitävät doodleista kyvyistään riippumatta. Jos kuulut tähän ryhmään, yksinkertainen piirustussovellus Macille, kuten Sketchbook tai Tayasui Sketches, tulee olemaan "katselulistallasi". Voit jopa käyttää Applen Markup-ominaisuutta kaikissa laitteissasi. Se toimii hyvin merkintäsovelluksena ja pystyy käsittelemään myös yksinkertaisia ​​luonnoksia.

Jos kaipaat piirustussovellusta Android-laitteille, saat apua. Käytätkö jotain näistä piirustussovelluksista Macille? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa!

Indeksi
 1. 1. Esikatsele merkintä
 2. 2. FireAlpaca
 3. 3. Tayasui luonnokset
 4. 4. Sivellin
 5. 5. Luonnoskirja
 6. Edistyneet piirustussovellukset Macille
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Onko Macille olemassa yksinkertaisia ​​Adobe Drawing -sovelluksia?
  2. 2. Tarvitsetko kynän, piirustustabletin tai Apple Pencilin käyttääksesi näitä piirustussovelluksia Macille?
  3. 3. Onko sovellukselleni tärkeää, että se toimii eri laitteilla?
 8. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up