6 korjausta SSD:lle, joka ei näy Windowsissa

Jos olet vihdoin vaihtanut SSD-asemaan tai ostanut uuden nopeampaa tallennustilaa varten, jostain selittämättömästä syystä uusi SSD-levysi ei ehkä näy Windowsissa. Olet melko varma, että SSD:ssä ei ole vikaa, joten mitä muuta voisi tapahtua? Voi olla monia syitä siihen, ettei uutta SSD-levyä havaita, joista monet ovat melko pieniä virheitä. Katsotaanpa kaikkia mahdollisia syitä ja kuinka voit korjata ne uuden SSD-aseman asentamiseksi tietokoneellesi.

Kärki: sinun on siirrettävä Windows-asennus SSD-levylle? Opi kloonata Windows SSD-levylle.

1. Varmista, että SSD on asennettu oikein

Tämä saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta SSD-levyä ei ehkä ole asennettu oikein, jolloin tietokone ei tunnista sitä. Sen korjaaminen voi vaihdella asennetun SSD-levyn tyypin mukaan.

  • Jos kyseessä on SATA SSD, avaa tietokoneen kotelo tai kannettava tietokone ja tarkista, että SATA- ja virtakaapelit ovat kunnolla kiinni asemassa. Kokeile käyttää varakaapeleita tietokoneen sisällä tai emolevyn laatikossa.
  • Jos kyseessä on M.2 SSD, varmista, että olet asentanut sen oikeaan paikkaan. Esimerkiksi M.2 NVMe SSD -levyt (single notch), vaikka ne mahtuisivat fyysisesti M.2 SATA -paikkaan (kaksi lovea), eivät toimi tässä kokoonpanossa. Sinun on tarkistettava, millainen M.2 SSD sinulla on, ja asenna se sitten emolevyn vastaavaan paikkaan. Voit myös yrittää asentaa SSD:n toiseen M.2-paikkaan, jos epäilet, että paikka on viallinen.

Tiedoksi: Mietitkö kuinka erilaisia ​​NVMe SSD -levyt eroavat SATA SSD -levyistä? Katso kaikki mitä sinun tarvitsee tietää NVMe SSD -levyistä.

2. Tarkista BIOSin SSD-asetukset

On myös mahdollista, että olet asentanut SSD-levyn oikein, mutta tietokoneesi ei silti tunnista sitä. Siirry BIOSiin käyttämällä erityistä avainta, joka näkyy, kun tietokoneesi käynnistyy, ja tarkista sitten, onko BIOS-asetukset määritetty oikein uuden SSD-aseman tunnistamiseksi.

Tarkista ensin, tunnistaako BIOS edes SSD-levyäsi. Sinun on siirryttävä BIOSin tallennus- tai määritysosioon, joka vaihtelee eri emolevyn valmistajien mukaan. Tarkista, onko SSD-asemasi siellä asemien luettelossa.

Jos sitä ei ole luettelossa, joko asema on viallinen tai sinun on muutettava muutamia lisäasetuksia. Siirry uudelleen BIOSin tallennusosioon ja etsi SATA-kokoonpanoon liittyvä asetus. Jos käytät SATA SSD -levyä, saatat joutua kokeilemaan SATA-kokoonpanon eri vaihtoehtoja: AHCI, IDE tai yhteensopivuustila. Tallenna muutokset ja käynnistä tietokone uudelleen. Tarkista, näkyykö SSD-levy Windowsissa.

Hyvä tietää: Onko käytössä edelleen vanha BIOS? Saatat haluta tietää UEFI:stä vs. BIOS:ista ja siitä, mitä sinun pitäisi käyttää.

3. Alusta SSD

Usein sinun on alustettava uusi SSD-levy Windowsissa, ennen kuin tietokoneesi voi havaita sen. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows-painiketta ja napsauta sitten Levynhallinnointi. Paikanna uusi SSD-asema katsomalla aseman kapasiteettia tai levyjen nimiä. Voit myös havaita uuden SSD:n mustalla palkilla, joka merkitsee sen varaamatonta tilaa.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella SSD-levyä ja valitse Alusta levy. Valita GPT kun sinua kehotetaan valitsemaan osion tyyli, ja valitse OK. Kun alustusprosessi on valmis, napsauta hiiren kakkospainikkeella jakamatonta tilaa ja valitse Uusi yksinkertainen volyymi. Noudata näytön ohjeita määrittääksesi SSD-aseman ja aseman kirjaimen.

Käynnistä tietokone uudelleen, jotta jäljellä olevat muutokset tulevat voimaan.

4. Vaihda SSD-aseman kirjain

On jopa mahdollista, että uudessa asemassasi on ristiriitainen tai puuttuva asemakirjain, minkä seurauksena SSD-levy ei näy Windowsissa.

Voit ratkaista tämän käyttämällä Levynhallintaa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella SSD-levyä, jota ei havaita, ja napsauta Vaihda asemakirjain ja polut. Jos asemalle on jo määritetty kirjain, napsauta Muuttaa. Jos ei, napsauta Lisätä.

Valitse uusi käytettävissä oleva asemakirjain ratkaistaksesi ristiriidan. Klikkaus OK ja käynnistä tietokone uudelleen. SSD-asemasi pitäisi tunnistaa Resurssienhallinnassa.

Tiedoksi: oletko sekaisin levyjen ja asemien välillä? Opi erot levyn, aseman, taltion, osion ja kuvan välillä.

5. Päivitä SSD- ja tallennusohjaimen ajurit

Vanhentuneet tai puuttuvat ohjaimet voivat olla syyllisiä, jos uusi SSD-levysi ei näy Windowsissa. Voit ratkaista tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Windows-painiketta ja napsauttamalla Laitehallinta. Laajentaa Tallennusohjaimetnapsauta sopivaa tallennusohjainta ja napsauta Päivitä ohjain.

Valitse Etsi päivitetty ohjainohjelmisto automaattisestija odota, että Windows etsii saatavilla olevat ohjainpäivitykset.

Samoin laajenna Levyasematnapsauta hiiren kakkospainikkeella SSD-asemaa ja päivitä ohjaimet tallennusohjaimen ohjeiden mukaisesti.

6. Alusta SSD

Viimeinen keino on alustaa SSD ratkaistaksesi taustalla olevat ristiriidat. Tämän ratkaisun ainoa haittapuoli on, että menetät kaikki aseman tiedot, jos juuri asentamasi asema ei ole uusi.

Kun olet varmuuskopioinut tiedot, jotka haluat säilyttää, siirry uudelleen Levynhallintaan, napsauta SSD-levyä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta Muoto. Nimeä asema ja valitse tiedostojärjestelmä. (NTFS toimii erinomaisesti useimmille ihmisille.) Valitse oletusvarauskoko, valitse vieressä oleva ruutu Nopea formatointija paina OK aloittaaksesi prosessin.

Kun alustus on valmis, asemasi pitäisi olla nähtävissä File Explorerissa. Jos näin ei ole, käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista uudelleen.

Kärki: ulkoista asemaa ei voi lukea? Opi alustamaan ulkoinen kiintolevy uudelleen lataamatta tietojasi.

Saavuta huippuluokan SSD-suorituskyky Windowsissa

On joitain asioita, jotka sinun on tehtävä, kun käytät SSD-levyä Windowsissa, riippumatta siitä, onko tietokoneessasi SATA- vai NVMe-SSD. Parhaat SSD-levyt eivät vain nopeutta järjestelmääsi valtavalla marginaalilla, vaan tarjoavat myös ehdottoman parhaan suorituskyvyn sinun käyttötapauksessasi. Jos tavoittelet eniten FPS:ää budjetillasi, parhailla pelin SSD-levyillä on varmasti jotain, joka sopii tyyliisi.

Indeksi
  1. 1. Varmista, että SSD on asennettu oikein
  2. 2. Tarkista BIOSin SSD-asetukset
  3. 3. Alusta SSD
  4. 4. Vaihda SSD-aseman kirjain
  5. 5. Päivitä SSD- ja tallennusohjaimen ajurit
  6. 6. Alusta SSD
  7. Saavuta huippuluokan SSD-suorituskyky Windowsissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up