6 tapaa sulkea sovellus Macissa

Sovelluksen sulkeminen Windowsissa on helpompaa kuin Macissa. Windowsissa sinun tarvitsee vain napsauttaa punaista X-merkkiä. Mutta Macissa punainen painike vain sulkee sovellusikkunan. Sinun on suljettava sovellus manuaalisesti. Macin sovelluksen sulkemiseen on useita tapoja, joten jos jokin tapa ei tunnu mukavalta, voit käyttää toista.

Tässä on kuusi tapaa, joilla voit sulkea sovelluksen Macissa.

Huomautus: Suljen Valokuvat-sovelluksen seuraavilla tavoilla.

Tämä on melko yleinen, ja käytät sitä todennäköisesti nyt.

Melkein jokaisessa Mac-sovelluksessa on valikkopalkissa (näytön yläosassa) valikko, jossa voit hallita sovelluksen eri toimintoja. Tässä valikkorivissä on vaihtoehto, joka on merkitty sovelluksesi nimeksi. Jos olet esimerkiksi avannut Kuvat-sovelluksen, sinun pitäisi nähdä Valokuvat-valikko Apple-logon vieressä valikkorivillä.

Napsauttamalla kyseistä valikkoa ja valitsemalla "Lopeta" -vaihtoehdon voit poistua sovelluksesta. Se on niin yksinkertaista.

Kun käynnistät sovelluksen Macissasi, se näkyy Dockissa näytön alareunassa. Voit myös sulkea sovelluksen valitsemalla vaihtoehdon.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella sovellusta, jonka haluat sulkea Dockissa, valitse vaihtoehto, jossa lukee "Lopeta", ja sovellus suljetaan.

3. Pikanäppäimen käyttäminen

Mac tarjoaa myös pikanäppäimen Macin sovelluksen sulkemiseen. Ensin sinun on varmistettava, että olet sovelluksessa, jonka haluat lopettaa.

Paina sitten "Command + Q" -pikanäppäintä ja sovellus suljetaan. Tämä on nopein tapa sulkea sovellus, sillä sinun tarvitsee painaa vain kahta painiketta.

Jotkut sovellukset sijaitsevat vain valikkopalkissa eivätkä näy missään muualla kuten tavalliset sovellukset. Näitä sovelluksia varten sinun on valittava ne valikkopalkista ja suljettava ne napsauttamalla sopivaa vaihtoehtoa.

Yllä olevassa esimerkissä olen sulkenut Skitch-nimisen sovelluksen valikkoriviltä napsauttamalla sitä valikkopalkissa ja valitsemalla vaihtoehdon "Lopeta Skitch". Voit tehdä tämän kaikilla sovelluksillasi.

5. Activity Monitorin käyttäminen

Activity Monitor seuraa kaikkia koneesi käyttämiä toimintoja ja resursseja. Vaikka se tarjoaa sinulle erilaisia ​​tietoja Macissasi käynnissä olevista sovelluksista, se tarjoaa myös mahdollisuuden sulkea sovellus.

Käynnistä Activity Monitor Macissa, kaksoisnapsauta sovellusta, jonka haluat lopettaa, napsauta "Lopeta"-painiketta näytöllä ja napsauta sitten "Lopeta" uudelleen.

6. Päätekomennon käyttäminen

Jos haluat sulkea sovelluksen komennolla, voit tehdä sen käyttämällä Macin sisäänrakennettua Terminal-sovellusta.

Käynnistä Terminal Macissasi, kirjoita seuraava komento korvaamalla APP-NAME sovelluksen nimellä ja paina Enter.

osascript -e 'sulje sovellus "APP-NAME"'‘

Heti kun yllä oleva komento suoritetaan, sovellus suljetaan.

Johtopäätös

Nämä ovat kuusi tapaa sulkea sovellus Macissasi. Kerro meille, mikä menetelmä oli mielestäsi mukavin.

Indeksi
  1. 3. Pikanäppäimen käyttäminen
  2. 5. Activity Monitorin käyttäminen
  3. 6. Päätekomennon käyttäminen
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up