7 tapaa korjata NSIS-virhe "Varmista, että Temp-kansiosi on kelvollinen".

Emme yleensä odota ongelmia, kun kaksoisnapsautat asennustiedostoa tai poistat sovelluksen asennuksen hiiren kakkospainikkeella. Mutta joskus näytöllämme voi näkyä ponnahdusikkunan virheviesti, jossa lukee "Virhe kirjoitettaessa väliaikaista tiedostoa. Varmista, että temp-kansiosi on kelvollinen." Jos et pääse eroon ärsyttävästä viestistä, jokin seuraavista menetelmistä korjaa ongelman Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä.

Kärki: haluatko varmistaa, että asennustiedostossa ei ole haittaohjelmia? Lataa kaikki viralliset Windows-ohjelmistot käyttämällä jotakin näistä hyvämaineisista verkkosivustolinkeistä.

Mikä on NSIS-virhe "Varmista, että Temp-kansiosi on kelvollinen"?

NSIS (Nullsoft Scriptable Install System) -virheet ovat tietyntyyppisiä virheitä, jotka vaikuttavat Windowsin asentajiin ja osoittavat, että niiden .EXE-tiedostot ovat vioittuneet ohjelmistomuutosten, epätäydellisten latausten tai asennuksen aikana hiipivien virusten vuoksi. Näkyviin NSIS-virheisiin kuuluvat tässä artikkelissa käsittelemämme virhe ja "Virhe käynnistettäessä asennusohjelmaa".

Windows Temp -kansiolla on tärkeä rooli minkä tahansa sovelluksen/ohjelman asennuksessa tai asennuksen poistamisessa, koska se isännöi kaikkia väliaikaisia ​​tiedostoja ja välimuistissa olevia tietoja. Jos Temp-kansiota ei ole asetettu oikein tai jos muistissa tai haittaohjelmissa on ongelmia, käyttäjällä ei ole oikeuksia lukea/kirjoittaa .EXE-tiedostoja. Tämä tarkoittaa, että he eivät voi muokata sitä asennuksen tai asennuksen poistamisen loppuunsaattamiseksi.

Näissä olosuhteissa aina kun kaksoisnapsautat .EXE-asennustiedostoa tai napsautat hiiren kakkospainikkeella asennuksen poistamista Ohjauspaneelista, näyttöön tulee ponnahdusikkuna, joka ilmoittaa tämän NSIS-virheen: "Virhe kirjoitettaessa väliaikaista tiedostoa. Varmista, että Temp-kansiosi on kelvollinen."

Vaikka et olisi tekemisissä asennusongelmien kanssa, ärsyttävä viesti saattaa tulla näkyviin tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen ja se päivittyy näytöllä muutaman minuutin välein. Se ei poistu automaattisesti.

Ongelman ratkaisemiseksi sinun on palautettava Temp-kansion ja sen polun omistusoikeus jollakin seuraavista tavoista.

1. Poista väliaikaiset tiedostot Windowsissa

On aina hyvä idea poistaa väliaikaiset tiedostot ja välimuistissa olevat tiedot Temp-kansiosta. Ne vievät paljon levytilaa, ja jotkin näistä tiedostoista voivat aiheuttaa ristiriitoja asennusohjelmiston kanssa.

 1. Avaa Temp-kansiopolku Windows Run -komennolla, Win + R ja kirjoita sitten %temp% .
 1. Tämä käynnistää uuden File Explorer -ikkunan Windowsissa, jossa kaikki väliaikaiset tiedostot ovat näkyvissä.
 2. Valitse Temp-kansion koko sisältö painamalla Ctrl + A ja paina Poista-painiketta.
 3. Kaikkia väliaikaisia ​​tiedostoja ei poisteta ensimmäisellä yrityksellä. Sinun on painettava "Yritä uudelleen" -painiketta, kunnes kaikki ne on tyhjennetty.
 4. Kun mitään ei ole jäljellä, päivitä Temp-ikkuna ja yritä asentaa/poistaa sovellus.

2. Lataa ohjelma uudelleen ja käynnistä uusi asennusohjelma

"Varmista, että tilapäiskansiosi on kelvollinen" -virhe voi ilmetä, jos asennusohjelmistossa on haittaohjelmia. Siinä tapauksessa on suositeltavaa odottaa jonkin aikaa ja ladata ohjelmisto uudelleen. On mahdollista, että kehittäjät ovat julkaisseet ohjelmiston uusimman iteraation ja että se hoiti vireillä olevat ongelmat.

Jos olet asentanut vanhemman version, uudempi asennusohjelma yksinkertaisesti korvaa kaiken, ja voit helposti poistaa uuden version myöhemmin.

3. Suorita asennus luodusta ZIP-kansiosta

Tässä on siisti ratkaisu, joka suorittaa asennusohjelman hetkessä. Vaikka ZIP-tiedostot voivat vioittua latausprosessin aikana, ladatun .EXE-asennustiedoston pakkaaminen on itse asiassa turvallisempaa. Se korvaa kaikki asennustiedot zip-kansiossa kohdelevyn sijaan. Kun suoritat asennusohjelman pakatussa kansiossa, se ohittaa virheen kokonaan.

 1. Siirry kansioon, jossa asennustiedostosi sijaitsee.
 2. Napsauta Windows 11:ssä hiiren kakkospainikkeella valitaksesi "Pakkaa ZIP-tiedostoksi" -vaihtoehdon. Windows 10 -käyttäjiä voidaan pyytää valitsemaan pakkausohjelmisto, kuten WinRAR tai WinZip.
 1. Luodaan zip-kansio, joka sisältää kaikki asennustiedostot ja riippuvuudet.
 1. Siirry pakatun kansion polkuun Windows 11:ssä ja napsauta hiiren kakkospainikkeella valitaksesi "Avaa". Asennusohjelma käynnistyy pakatun kansion sisältä. Windows 10 suorittaa sen pakatun kansion ohjelmistoikkunasta.

Tiesitkö, että voit avata ZIP- ja RAR-tiedostoja helposti Google Drivessa? Tämä on hyvä vaihtoehto paremman pakkauksen ja haittaohjelmien tarkistamiseen Googlen palvelimilla.

4. Määritä Windowsin kansion käyttöoikeudet poistamaan vain luku -käyttö

Tätä menetelmää tulee käyttää vain, jos et löydä Temp-kansiota sille määritetystä polusta, joka on jäljitetty ympäristömuuttujien avulla. Tämä estäisi sinua tekemästä muutoksia Temp-kansioon, mikä aiheuttaa ongelmia ohjelmiston asentamisessa tai poistamisessa. Vain luku -käytön poistaminen käytöstä on ratkaisu.

 1. Avaa Järjestelmän ominaisuudet Windowsin Suorita-komennolla kirjoittamalla sysdm.cpl ja painamalla Enter.
 1. Siirry "Lisäasetukset" -välilehteen ja avaa "Ympäristömuuttujat" kohdasta "Käynnistys ja palautus".
 1. Tarkista "Temp"- ja "Tmp"-muuttujien polku ja kirjoita ne muistiin.
 1. Siirry File Explorer -ikkunassa Temp-kansiopolkuun. Jos et löydä sitä täältä, sinulla ei ole oikeutta käyttää Temp-kansiota.
 1. Voit korjata ongelman etsimällä ensin Temp-kansion sijainnin käyttämällä Windowsin Suorita-komennon %temp% -komentoa.
 2. Palaa ympäristömuuttujien ikkunaan ja muokkaa lämpötilaa "Käyttäjämuuttujat" -kohdassa osoittaaksesi oikeaan temp-kansiopolkuun. Älä muokkaa "Järjestelmämuuttujia", sillä oletuksena se osoittaa "C:\Windows\Temp".
 1. Siirry kohtaan "C:\Windows" ja napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows-kansiota avataksesi sen ominaisuudet.
 1. Siirry "Yleiset"-välilehdelle. Vain luku -määrite on oletuksena käytössä. Poista se käytöstä ja ota muutokset käyttöön.
 2. Toista sama muille Windowsin kansioille, kuten "System32" ja "Temp"-kansio.
 3. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkkaile muutoksia.

Hyvä tietää: joskus asianmukaisten Windows-kansioiden käyttö voi olla hankalaa. Sinun on esimerkiksi kokeiltava erilaisia ​​tapoja hallita WindowsApps-kansiota.

5. Tarkista muistiongelmat Windowsin muistidiagnostiikan avulla

Jos Temp-kansioon liittyvät ongelmat johtuvat muistiongelmista, ne voidaan ratkaista käyttämällä Windows Memory Diagnostic -nimistä hallintatyökalua. Se on yhden luukun ratkaisu asennusongelmiin, kuten satunnaisiin jumiutumiseen, blue screen of death -virheisiin ja kaatuviin sovelluksiin.

 1. Voit avata sen Windowsin hakupalkista etsimällä muistia tai käyttämällä Suorita-komentoa ja kirjoittamalla mdsched.exe.
 1. Sovellus on saatavilla Windowsin hallintaapuohjelmien luettelossa.
 1. Sinua pyydetään käynnistämään tietokone uudelleen ja voit tehdä sen heti tai ajoittaa muistin diagnoosin seuraavaa uudelleenkäynnistystä varten.
 1. Kun olet suorittanut muistitestin, tietokone käynnistyy uudelleen ja siitä luodaan lokitiedosto, joka kertoo mahdollisten muistivirheiden lähteen.

6. Puhdas Käynnistä Windows-laite uudelleen

Puhdas uudelleenkäynnistys käynnistää Windows-laitteesi uudelleen vähimmäismäärällä ohjaimia ja käynnistysohjelmia. Tämä auttaa puhdistamaan kaikki taustaohjelmat, jotka häiritsevät normaaleja Windowsin prosesseja. Tämän tekeminen auttaisi suuresti poistamaan kaikki virheet väliaikaisen kansion polusta.

 1. Avaa System Configuration -apuohjelma Windows Run -komennolla kirjoittamalla msconfig.
 1. Siirry "Palvelut" -välilehteen tässä esitetyllä tavalla ja valitse "Piilota kaikki Microsoft-palvelut" -vaihtoehto.
 1. Kun olennaiset Microsoft-palvelut on poistettu kuvasta, voit valita "Poista kaikki käytöstä" tai poistaa ne käytöstä valitsemalla vain muutama ohjelma.
 2. Ota muutokset käyttöön käynnistämällä Windows uudelleen. Tietokoneesi palaa takaisin, kun se on poistanut aiemmat järjestelmävirheen lähteet.

7. Tee pilven nollaus

Normaalisti järjestelmän palautus toimii parhaiten mahdollistamaan pääsyn Windowsin Temp-kansioon. Mutta jos sinulla on asennuksen poisto-ongelmia, on erittäin suositeltavaa olla käyttämättä järjestelmän palauttamista, koska se voi johtaa useisiin kaatumisvirheisiin, jotka jatkuvat loputtomana silmukana.

Pilvipohjainen nollaus on paras tapa edetä. Se on turvallinen ja lataa uusimman Windows-version.

 1. Siirry Windowsin palautusvaihtoehtoihin kohdasta Asetukset -> Järjestelmä -> Palautus.
 2. Napsauta "Reset PC" -painiketta, joka avaa uuden ponnahdusikkunan.
 3. Jos et pääse käsiksi tietokoneen työpöydän näyttöön, koska tietokoneesi ei suorita uudelleenkäynnistystä loppuun, voit myös käyttää "Palauta tietokone" -vaihtoehtoa Windowsin vikasietotilassa.
 1. Vikasietotila voidaan käynnistää Windowsin käynnistysnäppäimillä käynnistyksen aikana. Ne voivat vaihdella tietokoneesta toiseen, mutta sisältävät F2-, F6-, F12- tai Del-näppäimet. (Katso tarkat tiedot kannettavan tietokoneen/tietokoneen valmistajan verkkosivustolta.)
 2. Valitse vaihtoehdosta Säilytä tiedostot, jos haluat poistaa kaikki sovellukset ja asetukset, mutta säilyttää kaikki henkilökohtaiset tiedostosi.
 1. Kun sinulta kysytään, kuinka haluat asentaa Windowsin uudelleen, valitse sen sijaan pilvilatausvaihtoehto tai paikallinen uudelleenasennus.
 2. Pidä laite jatkuvasti kytkettynä ja yhteydessä Internetiin.
 3. Nollaa Windows-laite noudattamalla näytön ohjeita. Se sisältää uudelleenkäynnistyksen.

Koko prosessi kestää useita tunteja, mahdollisesti jopa päivän, mutta valmistumisen jälkeen saat upouuden Windows-käyttöjärjestelmän.

Kärki: oletko huolissasi siitä, mitä tapahtuu, jos Windows ei käynnisty? Olemme saaneet sinut näihin asiantuntijavinkkeihin.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka estän NSIS-virheet?

Kaikki NSIS-virheet voidaan jäljittää Windows-tietokoneesi asennustiedostoon. NSIS-virheiden estämiseksi on suositeltavaa suorittaa kaikki asennustiedostot SmartScreen-suodattimen ja Windowsin suojaustarkistuksen kautta.

Mitä "Virhe kirjoitettaessa väliaikaistiedostoa" tarkoittaa?

"Virhe kirjoitettaessa väliaikaista tiedostoa" Windowsissa tarkoittaa, että tila ei riitä minkään kirjoittamiseen (tietojen lisäämiseen tai poistamiseen) Temp- tai Tmp-kansion sijainneista. Virhelähteestä riippuen se voi myös tarkoittaa, että sinulla ei ole lupaa kirjoittaa mitään Temp-kansioon.

Tmp-tiedostot käynnistyvät jatkuvasti Windowsin käynnistyksen yhteydessä. Miten voin korjata sen?

Tmp-tiedostot ovat osa Windows-tietokonettasi, mutta ne ovat helposti kertakäyttöisiä. Voit poistaa ne poistamalla ne käytöstä käynnistyksen aikana. Tätä varten sinun on ohjattava Windowsin käynnistyskansiota.

Indeksi
 1. Mikä on NSIS-virhe "Varmista, että Temp-kansiosi on kelvollinen"?
 2. 1. Poista väliaikaiset tiedostot Windowsissa
 3. 2. Lataa ohjelma uudelleen ja käynnistä uusi asennusohjelma
 4. 3. Suorita asennus luodusta ZIP-kansiosta
 5. 4. Määritä Windowsin kansion käyttöoikeudet poistamaan vain luku -käyttö
 6. 5. Tarkista muistiongelmat Windowsin muistidiagnostiikan avulla
 7. 6. Puhdas Käynnistä Windows-laite uudelleen
 8. 7. Tee pilven nollaus
 9. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka estän NSIS-virheet?
  2. Mitä "Virhe kirjoitettaessa väliaikaistiedostoa" tarkoittaa?
  3. Tmp-tiedostot käynnistyvät jatkuvasti Windowsin käynnistyksen yhteydessä. Miten voin korjata sen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up