8 korjausta "Windows on toipunut odottamattomasta sammutuksesta"

Joskus kun tietokoneesi käynnistyy satunnaisesti uudelleen, saatat nähdä seuraavan virhesanoman: "Windows on toipunut odottamattomasta sammutuksesta." Tämä voi tapahtua ilman varoitusta ja keskeyttää työsi. Se johtuu laitteistoon tai ohjelmistoon liittyvistä ongelmista, ja syytä on vaikea määrittää ilman tutkimusta. Korjauksen tekeminen on kuitenkin helppoa, kun ymmärrät, mikä meni pieleen. Tässä oppaassa käsitellään parhaita ratkaisuja.

Hyvä tietää: opi tarkastelemaan tietokoneen käynnistys- ja sammutushistoriaa Windowsissa.

1. Tarkista tehonvaihtelut ja ylijännitteet

Tämä koskee pääasiassa pöytätietokoneita. Pöytätietokoneesi tarvitsee säännöllistä virtaa toimiakseen luotettavasti – mutta toisinaan virtalähde voi olla epäjohdonmukainen.

Jos tietokone sammui äkillisen virrankatkoksen tai vahingossa tapahtuneen jännitteen vuoksi, se voi vioittaa järjestelmätiedostoja ja johtaa odottamattomaan sammutusviestiin uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Kun tarkistat tapahtumien yhteenvedon Windows Event Viewerissa, se ilmaisee tilan, kuten: "Edellinen järjestelmän sammutus päivämäärä-aikana oli odottamaton."

Vaikka satunnainen sähkökatkos ei ole iso juttu, toistuvat sähkökatkot voivat polttaa emolevyn elektroniikan, vahingoittaa levyasemaa ja aiheuttaa USB-porttien toimintahäiriöitä. Ratkaisu on mennä an keskeytymätön virtalähde (UPS) akun varmistus ylijännitesuojalla. Sen laitteisto on suunniteltu antamaan sinulle tarpeeksi aikaa sulatukseen ja suojaa tietosi ja järjestelmätiedostosi.

Kannettavien tietokoneiden käyttäjät eivät yleensä tarvitse UPS-varmuuskopiota, mutta se auttaa liittämään kannettavan tietokoneen sovittimen a virtajohto ylijännitesuojalla, eikä suoraan verkkovirtaan. Tällä tavalla elektroniikka on immuuni sähköverkko-ongelmien tai viallisten johtojen aiheuttamille jännitteen vaihteluille.

Kärki: saat virheilmoituksen "Virtavaihtoehtoja ei ole tällä hetkellä saatavilla"? Opi tuomaan Virta-valikko takaisin.

2. Suorita kaatumisvedosanalyysi odottamattoman sammutuksen varalta

Kaatumisen sattuessa Windows tallentaa ja tallentaa kaikki tietokoneesi tiedot niin sanottuun "vedostiedostoon", joka on merkitty .DMP-tunnisteella. .DMP:n analysointi antaa sinulle nopean vilkaisun ongelmaan, joten voit käyttää ratkaisuja myöhemmin.

 1. Heti kun kohtaat odottamattoman sammutuksen, kaatumisvedos luodaan. Kun olet käynnistänyt tietokoneen uudelleen, näet ponnahdusikkunan, jossa lukee "Windows on palautunut odottamattomasta sammutuksesta. Windows voi etsiä verkossa ratkaisun ongelmaan."
 2. Ongelman tiedot näkyvät virheilmoituksen alla. Vieritä alas ja merkitse muistiin minidump-tiedoston (.DMP) sijainti, jota meidän on analysoitava tarkemmin.
 1. Siirry tietokoneen sijaintiin, jossa vedostiedosto on, joka on yleensä "C:\Windows\Minidump". Katso edellisestä virhenäytöstä tietokoneen sijainnin tunnistamiseksi, jos se on erilainen.
 1. Et voi käyttää Notepadin kaltaista sovellusta .DMP-tiedoston lukemiseen, ja online-vaihtoehdot ovat hyvin rajalliset. Windows tarjoaa alkuperäisen vianetsintäsovelluksen nimeltä WinDbg minidump-tiedostojen sisällön tutkimiseksi. Vaikka voit käyttää tätä, sen oppiminen on hieman monimutkaista, eikä meidän tarvitse mennä niin pitkälle. Kokeilemme yksinkertaisempaa ohjelmistoa nimeltä WhoCrashedjoka sisältää tiedot virheestä.
 1. Napsauta asennuksen jälkeen WhoCrashedin päällä olevaa Analysoi-painiketta analysoidaksesi automaattisesti kaikki järjestelmän minidump-tiedostot.
 1. Odota muutama sekunti, että minidump-analyysi on ohi. Kaikki kaatumisiin liittyvät tiedot näkyvät itse ikkunassa.
 2. Jos katsot tarkkaan, näet virheanalyysissä odottamattomaan sammutukseen liittyvät tiedot. Esimerkiksi DRIVER_POWER_STATE_FAILURE, joka on yksi tämän virheen yleisimmistä syistä.
 1. Huomaat myös virhekoodin, joka auttaa sinua suorittamaan tiettyjä korjaavia toimia, kuten 0X9F-, 0x3- ja 0xFFFFFF-ongelmat. Virhe voi myös lukea "Laiteobjekti on estänyt IRP:n liian kauan", mikä osoittaa vioittuneet ajuriongelmat.

3. Korjaa vanhentuneet ohjaimet Laitehallinnassa

Kuten yllä olevasta kaatumisvedosanalyysistä käy ilmi, korruptoituneet ajuriongelmat ovat yleisin syy odottamattomiin sammutuksiin, ja ne tulisi korjata mahdollisimman pian. Paras tapa tehdä se on tarkistaa Laitehallinta ja tutkia kunnolla kaikki vioittuneet ohjaimet, jotka on poistettava/päivitettävä.

Kärki: opi palauttamaan ohjain Windowsissa.

4. Korjaa 0xFFFF-virheet puhdistamalla Windowsin rekisteri

Analysoidessasi kaatumisvedostiedostoa saatat huomata, että se ilmaisee useita 0xFFFF-virheitä muodossa 0xFFFFFFFF85CDE890, 0xFFFFFFFF82F7BAE0 tai jotain vastaavaa. Nämä virhekoodit johtuvat vaurioituneesta tai sekavasta Windowsin rekisteristä, järjestelmän kaatumisen jälkeen puuttuvista ohjelmista tai Windows-päivityksestä, jota et voi seurata.

Windowsin rekisterin puhdistaminen on paras tapa estää 0xFFFF-virheiden ilmestyminen uudelleen. Kaikista linkitetyssä oppaassa mainituista menetelmistä suosittelemme viimeistä tekniikkaa: manuaalista puhdistusta Rekisterieditorilla.

5. Vaihda viallinen ja vanhentunut laitteisto tekemällä diagnoosi HWinfolla

Toistuvat sammutusongelmat liittyvät usein laitteistoongelmiin. Mutta satunnaisena käyttäjänä voi olla vaikea ymmärtää, mikä meni pieleen. Onneksi konepellin alle ei tarvitse katsoa. Voit käyttää HWinfoa saadaksesi selkeän kuvan viallisista tietokoneen osista, jotka on vaihdettava.

 1. ladata HWinfo sen virallisesta linkistä, joka voi olla täydellinen asennusohjelma tai kannettava sovellus. Nämä ohjeet koskevat asentajaa.
 2. Asenna ohjelma ja käynnistä se. Napsauta "Käynnistä" HWinfoa varten täyttääksesi kaikki järjestelmätietosi.
 1. Tarkista HWinfon järjestelmäyhteenveto, joka antaa lintuperspektiivistä näkymän kannettavan tietokoneen kaikista kriittisistä komponenteista: suorittimesta, emolevystä, muistimoduuleista, käyttöjärjestelmästä ja levyasemasta. Jos kaikkien näiden komponenttien vieressä on vihreä merkki, järjestelmäsi on yleisesti ottaen hyvässä kunnossa.
 1. Etsi jokaisen osan alta kulumisen ja repeytymisen merkkejä ja värikoodattuja varoitusosoittimia. Tarkista enimmäkseen seuraavat pääkomponentit: akku, SATA/NVMe-levyasemat, RAM, USB-portit, jäähdytyslaitteen lämpötila-anturit ja näytönohjain. Ongelmallinen laitteisto ilmaistaan ​​punaisella varoitusmerkillä.
 2. Tässä esimerkissä akun kulumisaste on 25,7%, mikä on melko korkea, mutta ei liian huono. Mikä tahansa akku, jonka kulumisaste on erittäin korkea (~75 %), on vaihdettava välittömästi.
 1. Samoin, jos muut tärkeät laskentakomponentit eivät toimi kunnolla, oikeanpuoleisessa sarakkeessa on runsaasti punaisia ​​lippuja, jotka voivat olla pitkän aikavälin suorituskyvyn kannalta huolestuttavia.
 2. Tässä esimerkissä SATA-kiintolevy näyttää suurimman osan vihreistä lipuista, mikä tarkoittaa, että se toimii normaalisti. Irrotettavalle tietovälineelle on vain yksi punainen X-merkki, koska kannettavaan tietokoneeseen ei tuolloin ollut kytketty USB-asemaa. Siksi meidän ei tarvitse vaihtaa tätä kiintolevyä.
 1. Yllä olevan analyysin perusteella saat visuaalisen käsityksen siitä, mitkä komponentit ovat viallisia, ja voit joko tehdä vaihdon itse tai kääntyä valmistajan tai teknikon puoleen.

Tiedoksi: pääse vauhtiin näiden rekisterihakkerointien avulla, jotka voivat optimoida käyttökokemuksesi.

6. Puhdista järjestelmä

Odottamaton sammutusongelma voi johtua myös epätäydellisistä prosesseista edellisen sammutuksen aikana. Tämä aiheuttaa ongelmia myöhemmän uudelleenkäynnistyksen aikana, kun Windows-tietokone on edelleen edellisessä tilassaan.

Voit välttää tämän siirtymällä ohjattuun järjestelmän määritystoimintoon käyttämällä msconfig-komentoa Suorita-valikosta (Win + R) ja napsauttamalla Palvelut-välilehteä, jossa voit piilottaa kaikki Microsoftin palvelut ja poistaa muut kuin Microsoftin palvelut käytöstä puhtaan käynnistyksen suorittamiseksi. Tässä oppaassa on käsitelty Windowsin puhtaan käynnistyksen tarkat vaiheet.

7. Korjaa Windowsin käynnistys käyttämällä BCDEdit-komentoa ja korjaa BCD-tiedostot

Vioittuneet Boot Configuration Data (BCD) -datatiedostot ovat todennäköinen syy äkilliseen sammutukseen ja viallisiin uudelleenkäynnistyksiin. Periaatteessa, kun konfigurointitiedoston muistilla ja prosessoreilla on väärä arvo, se voi johtaa marginaalisiin virheisiin seuraavan tietokoneen uudelleenkäynnistyksen aikana.

Tämän välttämiseksi avaa komentokehote järjestelmänvalvojan tilassa ja anna BCDEdit-komento, joka korjaa huonon muistin. Voit myös korjata BCD-tiedostoja bootrec-korjauksella. Molemmat menetelmät on testattu laajasti tässä oppaassa. Sinun ei tarvitse käyttää näitä komentoja Windowsin vikasietotilassa, mutta se on erittäin suositeltavaa.

8. Kokeile Advanced Troubleshooting -toimintoa

Koska laitteisto-ongelmia ei ole määritetty, voit yrittää korjata odottamattoman sammutusongelman muutamalla muulla tavalla. Ensinnäkin voit kokeilla monia erilaisia ​​edistyneitä vianmääritysmenetelmiä vikasietotilassa, kuten käynnistyksen korjausta, järjestelmän palauttamista ja viimeisimpien päivitysten poistamista.

Jos mikään muu epäonnistuu, täydellinen Windowsin palautus pilvilatauksen tai paikallisen uudelleenasennuksen avulla voi lieventää laitteesi ratkaisemattomia ongelmia.

Kärki: onko Windowsin vianmääritys lakannut toimimasta? Opi palauttamaan tämän työkalun toimivuus.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi Windows-tietokoneeni sammuu automaattisesti?

Windows-tietokone voi sammua automaattisesti eri syistä. Se voi johtua blue screen of death -virheestä (BSOD) tai vioittuneista ohjaimista ja virranvaihteluista. "Windows on toipunut odottamattomasta sammutuksesta" on vain yksi esimerkki jälkimmäisestä.

Paras tapa käsitellä automaattisia sammutuksia on suorittaa järjestelmän tiedostojen tarkistus ja DISM-apuohjelmat. Sinun on myös poistettava Fast Startup käytöstä Ohjauspaneelista, mikä on suurin syy arvaamattomiin sammutuksiin, koska sammutukseen liittyvät prosessit eivät ole valmiit.

Päivitä lopuksi Windows-tietokoneesi, joka huolehtii vanhoista virheistä.

Mitkä ovat fyysisiä tekijöitä, jotka aiheuttavat äkillisiä tietokoneen sammutuksia?

Ohjelmisto- ja laitteisto-ongelmien lisäksi on olemassa useita fyysisiä tekijöitä, jotka voivat saada tietokoneesi sammumaan äkillisesti ilman varoitusta. Ykkössyy on ylikuumeneminen, joka johtuu siitä, että laite on jatkuvasti kytkettynä pistorasiaan päiviä peräkkäin, huono ilmanvaihto, joka johtuu pinnasta, jolle asetat kannettavan tietokoneen (kangas tai liina voi vähentää ilmavirtaa, mikä saa laitteen lämpenemään ) tai pölyn kertyminen lokeroon. Tämä pöly on poistettava säännöllisesti.

Indeksi
 1. 1. Tarkista tehonvaihtelut ja ylijännitteet
 2. 2. Suorita kaatumisvedosanalyysi odottamattoman sammutuksen varalta
 3. 3. Korjaa vanhentuneet ohjaimet Laitehallinnassa
 4. 4. Korjaa 0xFFFF-virheet puhdistamalla Windowsin rekisteri
 5. 5. Vaihda viallinen ja vanhentunut laitteisto tekemällä diagnoosi HWinfolla
 6. 6. Puhdista järjestelmä
 7. 7. Korjaa Windowsin käynnistys käyttämällä BCDEdit-komentoa ja korjaa BCD-tiedostot
 8. 8. Kokeile Advanced Troubleshooting -toimintoa
 9. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi Windows-tietokoneeni sammuu automaattisesti?
  2. Mitkä ovat fyysisiä tekijöitä, jotka aiheuttavat äkillisiä tietokoneen sammutuksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up