8 Windows-pääteteemaa kirkastaaksesi komentoriviä

Windows Terminal tarjoaa laajan valikoiman oletus- ja kolmannen osapuolen teemoja komentorivin kirkastamiseksi. Tämä luettelo sisältää joitain parhaita Windows Terminal -teemoja, käytätkö PowerShellia tai komentokehotetta. Se näyttää myös kuinka muuttaa päätelaitteen ulkoasua muihin oletusteemoihin tai kolmannen osapuolen teemoihin.

1. Ubuntun värimalli (oletus)

Windows Terminalille on sisäänrakennettu Ubuntu-väriteema, joka muistuttaa jossain määrin alkuperäistä Linuxin terminaalin käynnistysohjelmaa. Siinä on luumu tausta ja valkoiset etualan ja kohdistimen värit. Voit myös käyttää Ubuntu-paletin syaania, munakoisoa ja oranssia tukivärinä.

Mutta yhtäläisyydet eivät pysähdy vain pintaan. Heti kun suoritat ensimmäisen komennon, sinulla on tuttu helppokäyttöisyys kirjoittamiseen, kopioimiseen ja liittämiseen sekä muihin toimintoihin. Silmää miellyttävien rohkeiden fonttien ansiosta tämä on loistava värimaailma itsessään, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä Ubuntun kanssa.

Mutta pidä tuomiota siitä hetki. Kuten käy ilmi, tällä Windows Terminal -teemalla voi loppujen lopuksi olla jotain tekemistä Ubuntun kanssa. Jos olet lisännyt Windows-alijärjestelmän Linuxille (WSL) Microsoft-laitteeseesi, Ubuntu ja monet muut Linux-jakelut voidaan käynnistää Terminal-sovelluksesta.

2. Apple Classic

Toisin kuin Ubuntu, Mac-ympäristön löytäminen Windows-sovelluksille tuntuu taivaanmetsästystä. Tästä huolimatta tarjoamme sinulle kolmannen osapuolen Apple Classic -teeman, joka antaa sinulle jonkin verran vintage 1984 Macintosh -tunnelmaa.

Ensi silmäyksellä kullanvärinen fontti tummanharmaalla taustalla ei ehkä näytä kovin vaikuttavalta, mutta jos käytät kannettavaa tietokonetta, jossa on Full HD -resoluutio ja HDR-liukusäätimet ovat oikeissa asetuksissaan, tämä värimaailma saattaa antaa sinulle energiapurkaus, jota tarvitset tuottavan päivän aikana. Ota yövaloasetukset käyttöön Windowsissa saadaksesi parhaan käyttömukavuuden näytön kanssa.

Voit ladata Apple Classicin ja joitain muita upeita alla olevia teemoja siirtymällä osoitteeseen WindowsTerminalThemes.dev kehittäjäsivusto. Vieritä alas nähdäksesi lataus JSON-linkin. Kaikki nämä teemat ovat saatavilla samasta ladatusta tiedostosta, joka voidaan avata Muistiossa.

3. Metsänsininen

WindowsTerminalThemes.dev-sivustosta voit ladata toisen teeman nimeltä Forest Blue. Se näyttää ruskeanruskean tekstin talvenvihreällä taustalla ja tukee laventelin kohdistinpisteitä. Yhdessä on monia upeita värejä, ja yleinen visuaalinen ilme miellyttää silmää olematta epäharmoninen.

Syy, miksi metsämainen tausta näyttää niin upealta, johtuu varjon valoisuudesta, joka sattuu olemaan korkeampi kuin mikään muu. Lisää vastaava tekstisävy, ja Windows Terminal muuttuu hetkessä upeaksi taustaksi.

Yllä olevassa teemassa on tummanharmaa valinta, joka saattaa tuntua ristiriitaiselta jo ennestään tummalle taustalle. Loppujen lopuksi useimmat meistä ovat tottuneet valkoiseen valintaan komentokehotealueella. Mutta erittäin sileä tekstivalinta, jossa on hämäriä varjoyksityiskohtia, on kokemuksemme mukaan todellinen uutuus.

4. Matriisi

Matrix-elokuvatrilogian vihreä väri edustaa simuloidun maailman sairautta ja rappeutumista. Se on oudon tyydyttävä värivalinta konsoliympäristöön. On sanomattakin selvää, että monet meistä pitävät yksitoikkoisesta vihreästä tunnelmasta, koska se antaa vanhemman CRT-tietokonenäytön tunteen.

Yllä olevan teeman voi ladata osoitteesta WindowsTerminalThemes.dev. Kun aloitat sen käytön, teksti sekoittuu heti hyvin ja kokonaistausta on miellyttävä silmälle, koska kontrastit ovat hyvin suunniteltuja.

Tummansininen konsolin ikkuna saattaa saada koko asian tuntumaan yksitoikkoiselta, mutta se on Matrixissa olemisen tarkoitus. Voit kuitenkin muuttaa Windows Terminalin tekstin värejä tarpeidesi mukaan ja myös kirkkaan keltainen teksti näyttäisi varsin hyvältä tätä videopelimäistä taustaa vasten.

5. Kobolttineon

Vaikka voimme olla samaa mieltä siitä, että vihreä on Matrixin ja muiden simuloitujen maailmojen väri, kaiken ei tarvitse olla yksitoikkoista ja synkkää. Kehittäjäsivusto WindowsTerminalThemes.dev tarjoaa Cobalt Neon -teeman. Siinä on vaaleanvihreä teksti tummansinisellä taustalla, vaaleanpunainen kohdistimen väri ja tummansininen valinta tausta.

Cobalt Neon on terävä, optimistinen värimaailma, ja tulet hämmästymään, kuinka eloisalta ja dynaamiselta se tuntuu. Se on erittäin miellyttävä pitkällä aikavälillä, ja kun otat tämän teeman käyttöön, et ehkä halua vaihtaa.

Kärki: arvostaaksesi todella kaunista koboltinvihreää värimaailmaa, asenna uusin .NET-kehys ja harjoittele edistyneitä PowerShell-komentoja. Kun kokeilet niitä, näytöt päivittyvät useita kertoja, mikä toimii erittäin hyvin tässä teemassa.

6. Hitsauspoltin (keltainen)

Tämä kaunis Terminal-teema valaisee näytön kuin liekehtivä soihtu. Sitä kutsutaan osuvasti Hitsauspoltin, Amber-teemaja kuten nimestä voi päätellä, värimaailma on saanut inspiraationsa aikaisemmasta Monochrome Amber -näyttöjen aikakaudesta.

Syy, miksi tämä retroteema toimii niin hyvin modernissa Windows Terminalissa, johtuu siitä, että se tuntuu täysin nörttiseltä. Se on myös sopiva konsoliympäristö joulun ja uudenvuoden tilaisuuksiin. Kulta mustaa vastaan ​​on myös ikoninen Motorola-teema. Katsotpa sitä miten tahansa, Amber on loistava tuoda pääteikkunaasi.

Huomautus: kun lataat JSON-tiedoston ulkoisilta verkkosivustoilta, kuten yllä olevasta Amber-teemasta, saatat kohdata syntaksivirheitä, kuten pilkkuja. Tämä pätee erityisesti kaikkiin GitHubista ladattuihin Terminal-teemiin. Korjaa ne lisäämällä puuttuvat pilkut (katso alla).

7. VS-koodi

Tähän mennessä olemme nähneet erittäin kauniita väriteemoja, ja ne toimivat hyvin vuorovaikutuksessa Windows Terminalin kanssa. Jos kuitenkin etsit kovan ytimen koodauskokemusta, saatat tarvita jotain hienovaraisempaa ja ei liikaa.

Tässä on osuvasti nimetty koodi, VS koodi, voi auttaa. Se tarjoaa rikkaan Visual Studion kaltaisen ympäristön komentokehote-/PowerShell-toimintoihisi. Jos olet kehittäjä ja ohjelmoija, jolla on edistyneitä koodausvaatimuksia, VS Code saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi.

Jos olet asentanut WSL:n Windows-laitteellesi, voit suorittaa varsinaisen Visual Studion tällä VS Code -taustan yläpuolella. Tee tämä päätelaitteen sisältä, jossa se on ristiinyhteensopiva useiden Windows-tietokoneesi sovellusten kanssa.

8. Dracula-teema

Monet käyttäjät haluavat a Dracula teema Windows Terminalille, koska se tuntuu niin tyylikkäältä ja itsevarmalta. Asianmukaisesti nimetty verkkosivusto Draculassa antaa sinun nyt liittyä pimeään puolelle hauskalla tavalla.

Siniharmaalla taustalla oleva valkoinen teksti ei ehkä tunnu kovin aavemaiselta, mutta on kuitenkin erittäin puhdasta ja tilavaa. Riippumatta vuorokaudenajasta, Dracula-teema tulee aina olemaan taattu hitti konsoli-ikkunassa.

Parasta yllä olevassa verkkosivustossa on, että se tarjoaa samanlaisia ​​Dracula-teemoja monissa ohjelmistosovelluksissa. Niihin kuuluvat Slack, Telegram, Firefox, Chrome, Adobe, LibreOffice ja monet muut.

Kuinka muuttaa Windows Terminal -teemaa

Jos haluat muuttaa Windows Terminal -teeman mukautetun teeman, käynnistä sovellus järjestelmänvalvojatilassa ja avaa sitten asetukset ylhäältä avattavasta valikosta. Vaihda teemaa kahdella eri tavalla.

Valitse ensimmäisessä menetelmässä Värimallit navigointivalikon vasemmalla puolella. Tämän avulla voit muuttaa erilaisia ​​yksityiskohtia, kuten etualalla ja Tausta väri, Kohdistimen värija Valinta tausta.

Voit myös valita Nimeä värimaailma uudelleensitten Tallentaa muutokset.

Toisessa menetelmässä vieraile Profiilit vasemmasta navigointivalikosta ja valitse haluamasi päätesovellus. Jos esimerkiksi haluat vaihtaa komentokehotteeseen, valitse se.

Kun olet valinnut profiilin, siirry kohtaan Lisäasetukset -> Ulkomuoto. Tämä vie sinut toiselle sivulle. Klikkaa Väriskeemaja valitse haluamasi malli alasvetovalikosta. Tallentaa vahvistava valinta. Pääteprofiili vaihtuu automaattisesti uuteen teemaan.

Kolmannen osapuolen teemoille tarvitset vain JSON-tiedoston, joka on suunniteltu Windows Terminalille. Lataa ne useilta verkkosivustoilta, kuten GitHub.

Avaa ensin Terminalin JSON-asetukset-tiedosto napsauttamalla Avaa JSON-tiedosto. Muista, että kaikki JSON-tiedostot avautuvat helposti Notepadilla. Pidä ladattu JSON-tiedosto sen vieressä auki. Olemme valinneet koodin "Apple Classicille".

Kun kopioit tekstiä, älä unohda väriteemaa ympäröiviä parametreja { }. Muuten se voi johtaa syntaksivirheisiin.

Palaa alkuperäiseen JSON-asetustiedostoon ja liitä alla oleva teksti Järjestelmät. Tallenna asetukset ja sulje Muistio.

Äskettäin lisätty "Apple Classic" -teema tulee näkyviin väriteeman avattavaan valikkoon. Valitse uusi teema ja Tallentaa se muuttaa terminaalisi ulkonäköä.

Kun kyse on upeista teemoista, voit löytää enemmän vaihtelua muiden Windows Terminal -emulaattorien avulla. Jos et ole pystynyt asentamaan Terminalia Windows-tietokoneellesi, näytämme sinulle useita tapoja tehdä se.

Indeksi
  1. 1. Ubuntun värimalli (oletus)
  2. 2. Apple Classic
  3. 3. Metsänsininen
  4. 4. Matriisi
  5. 5. Kobolttineon
  6. 6. Hitsauspoltin (keltainen)
  7. 7. VS-koodi
  8. 8. Dracula-teema
  9. Kuinka muuttaa Windows Terminal -teemaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up