9 pientä Windows 10 -säätöä tuottavuuden parantamiseksi

Windows 10:ssä on monia tuottavuuden parantamiseen tarkoitettuja ominaisuuksia, mutta näiden pienten vinkkien avulla voit tehdä pieniä mutta käteviä parannuksia tuottavuuden lisäämiseksi tai Windowsin helpottamiseksi. Seuraavassa on joitain Windows 10:n parannuksia, joita sinun tulee ehdottomasti kokeilla.

1. Ota Fast Startup käyttöön

Windows 10 käynnistyy melko nopeasti, ja kun yhdistät sen SSD:n kanssa, se on vielä nopeampi. Itse asiassa järjestelmäni käynnistyy alle viidessätoista sekunnissa. Jos haluat, voit tehdä siitä vieläkin nopeamman ottamalla käyttöön "Fast Startup" -vaihtoehdon.

Ota nopea käynnistys käyttöön etsimällä "Virta-asetukset" Käynnistä-valikosta ja avaamalla se.

Napsauta Virranhallinta-asetukset-ikkunassa ikkunan vasemmassa reunassa olevaa linkkiä "Valitse, mitä virtapainikkeet tekevät".

Napsauta tässä linkkiä "Muuta asetuksia, jotka eivät ole tällä hetkellä käytettävissä".

Valitse nyt "Ota nopea käynnistys käyttöön” -valintaruutu ilmestyy ikkunan alareunaan.

Huomaa kuitenkin, että et ehkä näe tätä vaihtoehtoa, jos Windowsin lepotila on poistettu käytöstä.

2. Muuta napsautetun Windowsin kokoa

Yksi Windowsin parhaista ominaisuuksista on kyky napsauttaa sovellusikkunat mihin tahansa näytön neljästä kulmasta. Useimmat käyttäjät eivät ymmärrä tätä, mutta voit itse asiassa muuttaa napsautetun ikkunan kokoa haluamallasi tavalla. Jos haluat muuttaa napsautettujen ikkunoiden kokoa, sinun tarvitsee vain asettaa hiiren osoitin kahden ikkunan kohtaamiseen ja vetää se näytön vasemmalle tai oikealle puolelle.

Tämä toiminto muuttaa sekä vasemman että oikean ikkunan kokoa samanaikaisesti. Valitettavasti tämä temppu toimii vain ikkunoissa, jotka on napsautettu pystysuunnassa (näytön vasemmalla ja oikealla puolella).

3. Poista Snap Suggestions käytöstä

Jos olet avannut useita ikkunoita ja yrität napsauttaa ikkunan jommallekummalle puolelle näyttöä, Windows näyttää nopeasti napsautusehdotukset, jotta voit valita toisen ikkunan napsauttamaan tyhjää tilaa. Jos et pidä tästä käytöksestä, voit poistaa sen käytöstä.

Napsauta tehtäväpalkin ilmoituskuvaketta ja valitse sitten vaihtoehto "Kaikki asetukset".

Valitse Asetukset-ikkunassa "Järjestelmä".

Siirry nyt kohtaan "Monitehtävä" ja vaihda sitten vaihtoehto "Kun napsaan ikkunan, näytä, mitä voin napsauttaa sen vieressä.

4. Sammuta WUDO

Windows 10:ssä Windows Update Delivery Optimization (WUDO) -ominaisuus on oletusarvoisesti käytössä. Tämä ominaisuus on, että se jakaa Windows-päivitykset kaikkien samassa verkossa olevien tietokoneiden kanssa. Lisäksi lataat ja lähetät päivitykset muille Windows 10 -käyttäjille Internetissä. Jos sinulla on rajoitettu Internet-yhteys, saatat haluta muokata tätä ominaisuutta tai poistaa sen käytöstä kokonaan.

5. Avaa File Explorer to This PC

Oletuksena, kun avaat File Explorerin, sinua tervehtii Quick Access -ikkuna. Tämä käyttäytyminen voi olla ärsyttävää, etenkin pitkäaikaisille Windows-käyttäjille. Onneksi voit avata File Explorerin "Tälle tietokoneelle" pikakäytön sijaan.

Voit tehdä tämän avaamalla File Explorerin, siirtymällä "Näytä"-välilehteen ja valitsemalla sitten "Asetukset".

Valitse nyt avattavasta valikosta "Tämä tietokone" kohdan "Avaa File Explorer to" vieressä ja napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

6. Ota Find My Device käyttöön

Viimeisessä suuressa päivityksessä Microsoft esitteli uuden ominaisuuden nimeltä "Find My Device", jonka avulla voit seurata kadonneita Windows 10 -laitteita. Vaikka pöytätietokoneiden käyttäjät eivät voi käyttää tätä, se on hieno ominaisuus, jota Windows-käyttäjien tulisi hyödyntää, jotka käyttävät kannettavia tietokoneita, ultrabookeja tai mitä tahansa muuta Windows-mobiililaitetta. Judy Sanhz oli jo kirjoittanut loistavan artikkelin siitä, kuinka voit määrittää Find My Device -ominaisuuden Windows 10:ssä, joten tarkista se.

7. Asenna Store Apps toiseen asemaan

Windows Store kasvaa päivä päivältä, ja tavallisten sovellusten lisäksi on monia hienoja pelejä, joita sinun kannattaa kokeilla. Ainoa ongelma tässä on, että mitä enemmän sovelluksia asennat, sitä enemmän tilaa käytät, varsinkin kun asennat pelejä, kuten Asphalt Airborn, joka vie lähes 2 Gt tilaa. Onneksi voit asentaa ja/tai siirtää jo asennetut sovellukset toiselle asemalle vapauttaaksesi tilaa C-asemalta. Tämä on pakollinen ominaisuus, jos sinulla on vähän tilaa tai käytät SSD-levyjä, joilla on vähän tilaa.

8. Hyödynnä virtuaalisia työpöytiä

Windows 10:ssä Microsoft esitteli kauan odotetun ominaisuuden nimeltä Virtual Desktops (Task View). Tämä on loistava tuottavuusominaisuus, jonka avulla voit järjestää kaikki avatut ikkunat eri työasemiin työsi mukaan.

Luo uusi virtuaalinen työpöytä napsauttamalla tehtäväpalkin Tehtävänäkymä-kuvaketta. Tämä toiminto näyttää kaikki nykyisen työpöydän ohjelmat.

Napsauta tehtävänäkymässä vaihtoehtoa "Uusi työpöytä", joka tulee näkyviin näytön oikeaan alakulmaan. Tämä toiminto luo välittömästi uuden työpöydän.

Järjestä ohjelmat avaamalla Tehtävänäkymä ja vetämällä ja pudottamalla ohjelmat uudelle työpöydälle.

9. Tutustu uusiin Windows 10 -pikanäppäimiin

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Windows 10:ssä on omat pikanäppäimet, joiden avulla on helppo käyttää ja käyttää Windows 10:n erityisominaisuuksia, kuten Tehtävänäkymä, uusi Asetukset-paneeli, Cortana, ikkunoiden napsauttaminen jne. Joten tarkista nämä Windows 10 tietyt pikakuvakkeet ja jopa lataa ne offline-käyttöä varten.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi yllä olevista pienistä Windows 10:n parannuksista ja vinkeistä.

Indeksi
  1. 1. Ota Fast Startup käyttöön
  2. 2. Muuta napsautetun Windowsin kokoa
  3. 3. Poista Snap Suggestions käytöstä
  4. 4. Sammuta WUDO
  5. 5. Avaa File Explorer to This PC
  6. 6. Ota Find My Device käyttöön
  7. 7. Asenna Store Apps toiseen asemaan
  8. 8. Hyödynnä virtuaalisia työpöytiä
  9. 9. Tutustu uusiin Windows 10 -pikanäppäimiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up