9 tapaa optimoida hiiren asetukset pelaamista varten

Jos haluat parantaa pelaamistasi, hiiren asetusten optimointi on välttämätöntä. Lue, kuinka hiiren asetukset vaikuttavat pelaamiseen ja kuinka voit optimoida hiiren asetukset parhaan pelisuorituksen saavuttamiseksi.

Hyvä tietää: hiiren osoitin liikkuu itsestään Windowsissa? Opi mitä tehdä asialle.

Kuinka hiiren asetukset vaikuttavat pelaamiseen?

Hiiren asetuksilla voi olla merkittävä vaikutus pelien suorituskykyyn. Tavoitteen tarkkuus ja tarkkuus voivat muuttua hiiren DPI:n ja kyselytaajuuden mukaan. DPI (tai Dots Per Inch) määrittää, kuinka nopeasti kohdistin liikkuu, kun liikutat hiirtä.

Pollaustaajuus taas vaikuttaa siihen, kuinka usein hiiri kommunikoi tietokoneesi kanssa. Lisäksi hiiren viive voi vaikuttaa suorituskykyyn peleissä, jotka vaativat nopeaa syöttöä.

Pelit, joissa huomaat parannuksia hiiren asetusten säätämisen jälkeen, ovat yleensä kilpailevia pelejä, kuten moninpelit online-taisteluareenapelit (MOBA), massiiviset moninpelit (MMO) ja ensimmäisen persoonan räiskintäpelit (FPS).

Kohdistimen herkkyyden valitseminen

FPS-pelejä voi pelata pienemmällä hiiren herkkyydellä saadaksesi parhaan mahdollisen tavoitteesi. Alempi kursorin liikenopeus varmistaa, että et ylitä tavoitetta ja vaatii sitten nopeita säätöjä kohdistaaksesi. Alempi kursorin herkkyys helpottaa myös mikrosäätöjä tähtäyksen aikana.

Toisaalta korkeammalla kursorin herkkyydellä FPS-peleissä on myös etuja. Se esimerkiksi auttaa sinua lisäämään etäisyyttä, jonka hiusristikkosi voi kattaa vähemmällä fyysisellä liikkeellä. Tämä helpottaa pyyhkäisemistä ja kohdistamista kohteeseen. Jotkut pelaajat pitävät korkeasta kohdistimen herkkyydestä, koska sen avulla he voivat suorittaa temppulaukauksia helpommin.

Pelejä, jotka eivät vaadi suurta tarkkuutta, kuten yhden pelaajan roolipelit, voidaan pelata myös suuremmalla herkkyydellä ilman ongelmia. Toisaalta MOBA:t ja MMO:t vaativat yleensä keskitason kohdistimen herkkyyttä löytääkseen tasapainon nopeiden liikkeiden ja tarkkuuden välillä.

Selaa alla olevaa luetteloa vinkeistä, joiden avulla voit optimoida hiiren asetukset pelaamista varten.

Kärki: Tarvitsetko uuden hiiren? Katso luettelomme parhaista pelihiiristä.

1. Poista hiiren kiihdytys käytöstä

Hiiren kiihdytys mahdollistaa kursorin etäisyyden kasvamisen, jos hiirtä liikutetaan nopeasti. Vaikka tämä on hyödyllistä normaaleissa tehtävissä, se voi aiheuttaa epäjohdonmukaisuuksia kohdistimen liikkeissä pelaamisen aikana, mikä lopulta tuhoaa tavoitteesi. On suositeltavaa sammuttaa se paremman tarkkuuden saavuttamiseksi.

 1. Paina Win + I avataksesi Asetukset-sovelluksen.
 2. Siirry "Bluetooth ja laitteet" -välilehteen ja valitse "Hiiri".
 1. Vieritä alas ja napsauta "Hiiren lisäasetukset".
 1. Vaihda "Osoittimen asetukset" -välilehteen. Poista valinta kohdasta "Paranna osoittimen tarkkuutta" ja napsauta "Käytä".

2. Mukauta DPI-asetuksia

DPI-asetukset määrittävät, kuinka nopeasti kohdistin liikkuu näytöllä. Hiiren DPI:n mukauttaminen mieleisekseen on suositeltavaa säätää kohdistimen nopeutta. Tämä on helpoin tapa parantaa pelin tarkkuutta ja tarkkuutta.

 1. Siirry asetusten "Hiiri"-osioon.
 1. Säädä "Hiiren osoittimen nopeus" -liukusäädin alimmalle tasolle.
 1. Liikuta hiirtä ja tarkista, oletko tyytyväinen asetuksiin. Siirrä liukusäädintä ylöspäin, kunnes hiiren osoitin on niin nopea kuin haluat.

3. Päivitä hiiren ohjaimet

Vanhentuneet hiiren ohjaimet voivat aiheuttaa hiiren liikkeen epäjohdonmukaisuuksia, mikä vaikuttaa pelin suorituskykyyn. Tästä syystä on tärkeää pitää hiiren ajurit ajan tasalla. Aloita prosessi Laitehallinnasta.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää ohjainpäivitystyökaluja päivittääksesi hiiren ohjaimet automaattisesti.

Tiedoksi: opi asentamaan allekirjoittamattomia ohjaimia Windowsissa.

4. Ota raakasyöttö käyttöön

Yleensä hiiren syöte kulkee Windowsin läpi ennen kuin se saavuttaa pelaamasi pelin. Tämä lisää tarpeetonta syöttöviivettä, mikä vaikuttaa pelisuorituskykyysi. Onneksi useimmilla peleillä on tapa ohittaa tämä ongelma Raw Inputin kautta.

Raw Input antaa pelille mahdollisuuden saada syötteen suoraan hiirestä sen sijaan, että se saisi sen Windowsista. Tässä esimerkissä otamme Raw Input käyttöön Valorantissa.

Avaa pelin sisäiset asetukset ja ota käyttöön "RawInputBuffer" -vaihtoehto (tai vastaava).

Odota nopeampia vasteaikoja ja johdonmukaisempaa liikettä hiireltäsi.

5. Nosta kiertokyselyä

Pollaustaajuus määrittää, kuinka usein hiiri välittää syötteesi tietokoneellesi sekunnin sisällä. Lisää kyselytiheyttä, jotta hiiren liikkeet sujuvat sujuvammin, mikä parantaa pelikokemustasi.

 1. Irrota hiiri tietokoneesta.
 2. Liitä hiiri uudelleen ja paina näppäimistön 4- ja 5-näppäintä samanaikaisesti asettaaksesi hiiren kyselytaajuudelle 125 Hz.
 1. Toista tämä prosessi, mutta paina vain näppäimistön näppäintä 5 asettaaksesi kyselytaajuuden 500 Hz:iin.
 1. Vaihtoehtoisesti voit painaa 4-näppäintä vasta sen jälkeen, kun olet liittänyt hiiren uudelleen, asettaaksesi kyselytaajuuden 1000 Hz:iin.
 1. Jos hiiressäsi on mukana sovellus, säädä kyselytiheyttä sieltä. Yleensä korkeampi kyselytaajuus tarkoittaa parempia hiiren liikkeitä. Mutta on suositeltavaa mennä vain niin korkealle kuin 500 Hz vähentääksesi prosessorin kuormitusta, jotta ei tule suorituskykyongelmia.

6. Poista kulman napsauttaminen käytöstä

Joidenkin pelihiirten mukana tulevassa ohjelmistossa on Angle Snapping oletuksena käytössä. Kun vaihtoehto on käytössä, hiiri liikkuu tasaisessa vaakakulmassa, vaikka tekisit pieniä pystysuuntaisia ​​liikkeitä. Vaikka Angle Snapping voi auttaa parantamaan hiusristikon sijoittelua, se voi myös vaikeuttaa tarkkaa kohdistamista.

Siksi on suositeltavaa kytkeä tämä asetus pois päältä paremman tähtäyksen ja tasaisemman hiiren liikkeen saamiseksi. Poista Angle Snapping käytöstä hiiren sovelluksessa.

Kärki: tiesitkö, että voit käyttää peliohjainta hiirenä Windowsissa? Näytämme, kuinka se määritetään.

7. Ota Auto HDR käyttöön

Auto HDR on Windowsin ominaisuus, joka parantaa pelien ja videoiden grafiikan laatua, mutta useimmat ihmiset ovat poistaneet sen käytöstä, jotta Windows-pelikannettavat toimivat pidempään akulla. Auto HDR:n tarjoaman paremman grafiikan laadun ansiosta voit kuitenkin seurata kohdistimen liikkeitä helpommin. Jos sinulla on yhteensopiva näyttö, HDR:n käyttöönotto auttaa parantamaan tavoitettasi.

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Järjestelmä -> Näyttö.
 1. Valitse "HDR" -vaihtoehto.
 1. Ota "Auto HDR" käyttöön.

8. Käytä hiirimattoa

Hiiren käyttäminen karkeilla pinnoilla, kuten pöydällä, voi aiheuttaa kohdistimen epäjohdonmukaisia ​​liikkeitä ja pätkimistä epätasaisen pinnan vuoksi. Tämä puolestaan ​​voi heikentää tarkkuuttasi ja tarkkuuttasi pelissä. Hiirimatot tarjoavat tasaisen pinnan minimaalisella vedolla, jotta voit liikuttaa hiirtä sujuvasti.

Pehmusteen tasaisempi pinta varmistaa myös tasaiset liikkeet. Lisäksi hiiresi optinen anturi voi seurata liikettä paremmin hiirimatolla kuin karkeilla pinnoilla.

Valitse kestävä hiirimatto, joka on riittävän suuri siirtääksesi hiirtäsi ympyrässä, jotta sinun ei tarvitse nostaa hiirtä pelaamisen aikana. Varmista myös, ettei tyynyssä ole ommeltuja reunoja, jotka estävät hiiren liikkumisen.

9. Vähennä kaapelin vetoa

Kaapelin veto tarkoittaa vastusta, jonka hiiren kaapeli tuottaa tarttuessaan esineisiin tai vetäytyessään pöydällä. Vaikka kaapeli olisi tasaisella pinnalla, se vetää kaapelia jonkin verran kitkasta, mikä hidastaa hiiren liikettä tietyissä kulmissa. Tämä aiheuttaa epäjohdonmukaista hiiren liikettä, mikä johtaa huonoon suorituskykyyn peleissä.

Vähentääksesi kaapelin vetoa, sinun on minimoitava kosketus hiiren kaapelin ja ympäröivien esineiden välillä. Tee tämä a hiiren benji. Tämä lisävaruste voi pitää hiiren kaapelin ilmassa minimoimaan kaapelin vetoa. Jotkut pelaajat mieluummin teippaavat osan hiiren johdosta näyttönsä kulmaan luodakseen DIY-hiiren benjiä.

Kärki: tee hiiren napsautuksista vaivatonta automaattisilla napsautussovelluksilla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi hiiren herkkyys muuttuu jatkuvasti?

Hiiren herkkyys voi jatkuvasti muuttua useista syistä. Hiiren ohjaimet voivat olla vanhentuneita, mikä aiheuttaa ohjelmisto-ongelmia ja epäjohdonmukaista herkkyyttä. Olet saattanut vahingossa ottaa käyttöön hiiren kiihdytyksen, joka muuttaa hiiren herkkyyttä jatkuvasti hiiren nopeudesta riippuen. Hiiren käyttäminen epätasaisella alustalla saa liikkeet näyttämään änkillisiltä.

Onko korkea DPI suositeltavaa FPS-peleihin?

Korkealla DPI:llä on varmasti etunsa FPS-pelejä pelattaessa. Voit seurata nopeasti liikkuvia kohteita helpommin. On helpompi pyyhkäistä kohteeseen nopeasti ja tehdä käännöksiä nopeasti. Korkealla DPI:llä pelaaminen tekee myös helpommaksi pitää tavoitteesi yhtenäisenä eri näyttötarkkuuksilla. Korkean DPI:n haittapuolena on kuitenkin heikentynyt tarkkuus tähtäyksen aikana. Tästä syystä FPS-peleissä suositellaan alhaisempaa DPI:tä, mikä johtaa tarkempaan kohdistamiseen.

Indeksi
 1. Kuinka hiiren asetukset vaikuttavat pelaamiseen?
 2. Kohdistimen herkkyyden valitseminen
 3. 1. Poista hiiren kiihdytys käytöstä
 4. 2. Mukauta DPI-asetuksia
 5. 3. Päivitä hiiren ohjaimet
 6. 4. Ota raakasyöttö käyttöön
 7. 5. Nosta kiertokyselyä
 8. 6. Poista kulman napsauttaminen käytöstä
 9. 7. Ota Auto HDR käyttöön
 10. 8. Käytä hiirimattoa
 11. 9. Vähennä kaapelin vetoa
 12. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi hiiren herkkyys muuttuu jatkuvasti?
  2. Onko korkea DPI suositeltavaa FPS-peleihin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up