Äänikaiuttimien sijoittaminen tietokoneisiin, televisioihin, stereoihin ja konsoleihin

Opas kaiuttimien oikeaan sijoitteluun äänen optimoimiseksi ja musiikin ja elokuvien kuunteluun tietokoneesta, televisiosta tai stereosta

Puhummepa sitten tietokoneen kaiuttimista tai televisioon tai konsoliin liitettävistä kaiuttimista, on ratkaisevan tärkeää saada optimaalinen ääni aseta äänikaiuttimet oikeinmuuten emme voi täysin nauttia eri satelliittien ja juuri ostamamme subwooferin laadusta.

Ei ole mitään järkeä ostaa 8 kaiuttimella varustettua järjestelmää, jos kaiuttimet eivät ole tai niitä ei voida sijoittaa kunnolla, jolloin ääni ei ole täysin tasainen ja optimoitu elokuvien katseluun täydellä äänenvoimakkuudella tai korkealaatuista musiikkia.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka sijoittaa äänikaiuttimet tietokoneille, älytelevisioille ja konsoleillejotta saamme täydellisen äänen, kun katsomme elokuvaa tai vietämme iltaa television ääressä, kuuntelemme musiikkia ja katsomme elokuvia tietokoneelta tai voimme pelata suosikkipelejämme parhaalla mahdollisella äänenlaadulla.

1) Audiojärjestelmien mallit

Ensinnäkin meidän on ymmärrettävä mitä Stereo, Surround tarkoittaa ja mitä sillä tarkoitetaan äänikanavatjotta ymmärrät eron erityyppisten äänijärjestelmien välillä.

Kun kuuntelet musiikkia kuulokkeilla tai katsot televisiota ilman ulkoisia laitteita tai vaikka kuuntelet radiota, ääni kuuluu stereona. Stereoääni tarjoaa kaksi äänikanavaa, vasen ja oikea. Tätä yksinkertaista kaksikanavaista konfiguraatiota kutsutaan 2.0 järjestelmä (tai 2 kanavaa ilman subwooferia).

Edelliseen kokoonpanoon voimme lisätä subwooferin basson vahvistamiseksi: Lisäämällä subwooferin saamme järjestelmä 2.1. Toisin kuin yksinkertaisissa 2-kanavaisissa järjestelmissä, joissa päälaite (esim. televisio) tuottaa äänen, järjestelmät monikanavainen surround-ääni ne vaativat yleensä erillisen komponentin, joka toimii vastaanottimena tai vahvistimena, joka jakaa äänisignaalit lähteestä (kuten Blu-ray-soittimesta tai dekooderista) eri kaiuttimille, joita voi olla 5 tai 7 tai jopa enemmän.

Suurin osa vastaanottimista tukee tällä hetkellä 5.1- ja 7.1-kanavaista tilaääntä; nähdäksesi enemmän siitä ei olisi paljon hyötyä, koska on vain muutama Blu-ray-filmi, joka voi levittää äänen useille kanaville.

Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle kuinka kaiuttimet sijoitetaan erityyppisiin järjestelmiin (2.1, 5.1 ja 7.1) sekä esittelemme sinulle oppaan parhaiden mallien ostamiseen kullekin järjestelmätyypille.

2) Kaiuttimien sijoitus 2.1

Jos kahden kaiuttimen järjestelmässä kaikki ääniefektit, musiikki ja dialogit kaiuttimista lähetetään sinua kohti edestä ja on selvää, että toisen on oltava kuuntelijan oikealla ja toisen vasemmalla puolella. Kaksi kaiutinta tulisi sijoittaa mieluiten noin 3-4 metrin päähän näytön keskustasta.

Korkeuden tulee olla enemmän tai vähemmän sama kuin kuuntelijan korvien korkeus, joten korkeintaan 2 metriä maasta, muuten vaikuttaa siltä, ​​että äänet tulevat ylhäältä tai alhaalta). Kaiuttimien kulman tulee tällöin olla sisäänpäin ja kuuntelijaan päin, ihanteellisen kulman ollessa 22/30 astetta, mikä luo täydellisen kuuntelukartion keskustaa kohti (esimerkiksi sohvan keskiistuin).

Nähtäväksi jää vain, mihin subwoofer sijoitetaan. Subwooferin tuottama matalataajuinen ääni on monisuuntainen, joten sääntöjä ei ole paljon ja voit sijoittaa sen minne haluatehkä siksi, että se on helppo yhdistää.

Ainoa varotoimi, jota on noudatettava: älä aseta subwooferia nurkkaan tai huonekalun sisään, koska seinien lähellä ja puolisuljetuissa tiloissa ääni, jonka tulisi olla kaikkisuuntaista, löytäisi esteen sen leviämiselle, mikä johtaisi kovempaa ja jylläävään ääneen. Jos tätä sijoittelua ei voida välttää, basson äänenvoimakkuutta tulee sitten pienentää kompensoimiseksi.

3) Määritä järjestelmä 5.1

5.1-kanavainen ääni on suosituin ja paras mukaansatempaavan tilaäänen luomiseen. 5.1-kanavainen kokoonpano alkaa 2.1-kaiuttimille selitetystä asettelusta, johon on lisätty keskikanava sekä vasen ja oikea surround-äänikanava.

Jo sanottu koskee siis subwooferin ja vasemman ja oikean etukanavan sijoittelua. 5.1-järjestelmän keskuskaiuttimella on erittäin tärkeä rooli, koska siitä kuuluu elokuvan dialogien ääni, jotta voidaan havaita, että puhujan ääni tulee suoraan näyttelijältä ruudulla.

Keskikanava tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle televisiota tai näyttöänäytön ylä- tai alapuolella, keskellä ja ilman kaltevuutta, mahdollisesti samalla korkeudella kuin kuuntelijan korva.

Jos kaiutinta ei ole mahdollista sijoittaa ihanteelliselle korkeudelle, voit kallistaa sitä ylös- tai alaspäin suunnataksesi äänen kuuntelijan päähän. Kaksi muuta vasenta ja oikeaa surround-kanavaa sekä keskikanava keventävät 2.1-asennuksen vasemman ja oikean kaiuttimen kuormaa.

Surround-äänikanavat välittävät ympäristön ja taustaääniäEsimerkiksi konsertissa näistä kaiuttimista kuuluu yleisön suosionosoitukset, jotka luovat kuulo-illuusion eturivissä olemisesta.

Surround-kaiuttimien asento on sivuttain kuuntelupaikkaan nähden, oikealle ja vasemmalle tai hieman taakse, 90-110 astetta kallistettuna kuunteluasentoon, käytännössä istuen kummankin korvan vieressä ja hieman katsojan pään yläpuolella.

Jos et voi saavuttaa ihanteellista kokoonpanoa, pidä se mielessä On parempi pitää surround-kanavat kauempana ja korkeammalla kuin eteenpäin ja matalammalla (Tulee hämmentäväksi saada taustaääniä ikään kuin ne tulisi edestä eikä sivuilta ja takaa).

4) Määritä 7.1 tai uudempi järjestelmä

Jos pidät elokuvien katselusta Blu Raylla Kannattaa ostaa 7.1 surround-äänijärjestelmäjoka on tällä hetkellä uusinta tekniikkaa järjestelmissä, jotka voidaan luoda kotona.

Tämä kokoonpano esittää kaksi ylimääräistä surround-äänikanavaa saadaksesi entistä mukaansatempaavamman ja realistisemman kokemuksen kuulon näkökulmasta. Kaksi ylimääräistä kaiutinta, jotka saat 7.1:n kanssa, tulee sijoittaa katsojan taakse, suunnattu niitä kohti noin 135-150 astetta, juuri pään tason yläpuolelle.

Markkinoilla on myös korkeampia kokoonpanoja (8.1 ja 9.1) jossa lisäsatelliitit lisätään kuuntelupisteen taakse (vastaavasti ylä- ja alapuolelle, jotta voidaan hyödyntää Dolby ATMOS).

5) Lisäneuvoja

Jotta saat kaiken irti uudesta järjestelmästäsi, suosittelemme lukemaan seuraavat neuvot:

 • Oikealle ja vasemmalle menevät kaiutinparit tulee aina sijoittaa samalle etäisyydelle keskustasta, tasapainoisesti, pitämättä yhtä kauempana ja toista lähempänä.
 • Käytä automaattista kalibrointitoimintoa äänen testaamiseen. Tämä on aina saatavilla tietokoneen äänenhallintaohjelmassa tai jopa kotiteatterijärjestelmissä sen pitäisi olla asetuksissa. Joissakin kehittyneemmissä järjestelmissä saattaa olla mukana pieni mikrofoni, joka on sijoitettava kuuntelijan paikalle, jotta järjestelmä säätelee ääntä optimaalisesti ja automaattisesti.
 • Säädä keskikanavan äänenvoimakkuutta niin, että kuulet vuoropuhelun selkeästi. Voit ehkä laskea kokonaisäänenvoimakkuutta, jotta et joutuisi hyppäämään istuimeltasi räjähdyksen tai kovan äänen sattuessa.

Surround-äänijärjestelmän testaamiseen voimme käyttää i Ilmaisia ​​äänen testausvideoita saatavilla YouTubessa: 5.1 Dolby Surround Test Ja DOLBY ATMOS Demonstraatio TrueHD 7.1.

6) Osto-opas

Kun olemme nähneet, kuinka erityyppiset järjestelmät sijoitetaan, katsotaanpa yhdessä parhaat mallit, joita voit ostaa verkossa suoraan Amazonista, säästääksesi jotain lopullisessa hinnassa ja saadaksesi kaiken tarvittavan avun ongelmatilanteissa.

Järjestelmä 2.1

Halvin järjestelmä, jonka voimme ostaa, koostuu soundbarista (joka tuottaa stereoääntä) ja subwooferista, kuten järjestelmästä näkyy Creative Stage Soundbar V2. Tässä järjestelmässä on Sound Blaster-, Clear Dialog- ja Surround-tekniikka, useita äänituloja (HDMI ARC, optinen tulo, AUX, Bluetooth ja USB), oma kaukosäädin ja mukautetut keskitason ajurit.

Järjestelmä 5.1

Yksi parhaista 5.1-järjestelmistä, joita voimme sijoittaa kotiin, on Sony HT-S40Rjossa on kolmikanavainen keskiäänipalkki, kaksi langatonta takasatelliittia (yhdistetty erillisellä langattomalla yksiköllä), langallinen subwoofer, 600 W 5.1-kanavainen Dolby Digital -surround-ääni, HDMI ARC -liitäntä, Bluetooth-liitäntä, USB-portti ja optinen tulo.

Ensiluokkainen kotiteatterijärjestelmä

Tehokkain järjestelmä, jonka voimme asentaa olohuoneeseemme, on JBL BAR 9.1 True Wireless Surroundvarustettu 9 satelliitilla ja subwooferilla (9.1-järjestelmä), Bluetooth-liitännällä, langattomalla subwooferilla ja kaiuttimilla, erillisellä kaukosäätimellä, Dolby Atmos -tekniikalla, HDMI ARC -liitännällä, optisella liitännällä, Ultra HD 4K Pass-through -tuki ja järjestelmän maksimiteho 820 W .

Johtopäätökset

Aiempiin kotiteatterijärjestelmiin (vahvistimilla varustettuihin) verrattuna nykyään kaikissa järjestelmissä on enemmän tai vähemmän suuri soundbar ja erilaisia ​​kaapelilla tai langattomasti yhdistettäviä satelliitteja, jotka sopivat hyvin mihin tahansa olohuoneeseen tai kuuntelupisteeseen.

Vaikka yllä olevia järjestelmiä suositellaan älytelevisioille, mikään ei estä niitä yhdistämästä niitä suoraan tietokoneeseen tai konsoliin erilaisten kaapelityypit ja liitännät äänen siirtoon.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka aktivoi surround Amazon Fire TV:n ja Amazon Echon (Dolby) välillä Älä viitsi kuinka aktivoida surround televisiossa.

Indeksi
 1. 1) Audiojärjestelmien mallit
 2. 2) Kaiuttimien sijoitus 2.1
 3. 3) Määritä järjestelmä 5.1
 4. 4) Määritä 7.1 tai uudempi järjestelmä
 5. 5) Lisäneuvoja
 6. 6) Osto-opas
  1. Järjestelmä 2.1
  2. Järjestelmä 5.1
  3. Ensiluokkainen kotiteatterijärjestelmä
  4. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up