Äänilähtölaitetta ei ole asennettu -virheen korjaaminen Windowsissa

"Äänilähtölaitetta ei ole asennettu" -virhesanoma osoittaa, että järjestelmä ei pysty tunnistamaan äänentoistolaitetta, kuten kaiuttimia tai kuulokkeita. Tämä opetusohjelma opastaa sinut yksinkertaisten vianetsintävaiheiden läpi, joilla voit ratkaista tämän ongelman ja saada äänen takaisin toimimaan sujuvasti.

1. Suorita Audio Troubleshooter

Windowsissa on useita sisäänrakennettuja vianmääritysohjelmia ja muita samankaltaisia ​​työkaluja järjestelmän ongelmien ratkaisemiseksi. Yksi tällainen työkalu, joka voi auttaa korjaamaan useimmat ääniongelmat, mukaan lukien "Äänilähtölaitetta ei ole asennettu" -virheen, on äänen vianmääritys.

Paina Win + I -näppäimiä. Valitse Asetukset-ikkunassa Järjestelmä -> Vianetsintä -> Muut vianmääritysohjelmat. Etsi Toistaa ääntä vianmääritys ja napsauta Juosta -painiketta. Vianetsintä suorittaa järjestelmän skannauksen ongelmien tunnistamiseksi. Jos ongelmia löytyy, se ehdottaa korjauksia, joita voit käyttää manuaalisesti tai napsauttamalla Käytä tätä korjausta -painiketta.

2. Päivitä ääniohjaimet

Saatat myös kohdata ongelman, jos laitteesi ääniohjain, joka vastaa laitteiston yhdistämisestä ohjelmistoon, on joko vanhentunut tai vioittunut. Vaikka Windows yleensä päivittää ohjaimet automaattisesti, niin ei välttämättä tapahdu, jos olet poistanut automaattiset ohjainpäivitykset käytöstä.

On kaksi tapaa päivittää ääniohjaimet, joista ensimmäinen käyttää Asetukset-sovellusta.

Paina Win + I -näppäimiä ja valitse Windows päivitys ikkunan vasemmasta ruudusta. Klikkaa Tarkista päivitykset -painiketta ja etsi odottavia ohjainpäivityksiä. Käytä aikaa päivitysten asentamiseen.

Muita artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Vaihtoehtoisesti voit käyttää Laitehallintaa. Paina Win + S -näppäimiä, kirjoita hakupalkkiin "Device Manager" ja napsauta Avata. Laajenna äänen tulo- ja lähtöosa, napsauta ääniohjainta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä ohjain -> Hae ohjaimia automaattisesti.

Jos uusi ohjain löytyy, asenna se noudattamalla näytön ohjeita. Jos ohjaimia ei löydy, etsi ne manuaalisesti valitsemalla Päivitä ohjain -> Selaa ajureita tietokoneeltani. Etsi kohdeohjaimen päivitetty versio ja asenna se.

3. Ota äänen ulostulolaite manuaalisesti käyttöön

Yritä ottaa äänentoistolaite käyttöön, jos se on poistettu käytöstä. Joskus järjestelmäpäivitysten, käyttäjävirheiden tai ohjelmistoristiriitojen vuoksi äänilaite voi mennä pois käytöstä.

Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla Win + R -näppäimiä. Kirjoita Suorita-kenttään mmsys.cpl ja napsauta OK. Suuntaa kohteeseen Toisto -välilehteä, napsauta haluamaasi äänilaitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse ota käyttöön. Jos et löydä äänilaitetta Toisto -välilehteä, napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa samassa välilehdessä ja valitse Näytä käytöstä poistetut laitteet. Kun löydät sen, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse ota käyttöön.

Napsauta laitetta hiiren kakkospainikkeella uudelleen ja valitse Aseta oletuslaitteeksi. Sulje Ääni -valintaikkuna ja käynnistä tietokone uudelleen ongelman ratkaisemiseksi.

4. Asenna ääniohjaimet uudelleen

Yritä asentaa ääniohjaimet uudelleen. Avaa Windowsin hakupalkki painamalla Win + S -näppäimiä, kirjoita "Device Manager" ja napsauta Avata.

Etsi ääniohjain ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella. Valita Poista laite, ja noudata ohjeita. Etsi päivitetty versio ääniohjaimesta käymällä äänilaitteesi "valmistajan" verkkosivustolla (esim. Realtek, Intel, NVIDIA jne.). Siirry heidän luokseen Tuki tai Lataukset osio. Saatat joutua syöttämään laitteesi mallin tai valitsemaan käyttöjärjestelmäsi oikean ohjaimen löytämiseksi. Lataa uusin ohjain, joka on yhteensopiva Windows-versiosi kanssa.

Kaksoisnapsauta asennustiedostoa ja käynnistä tietokone uudelleen. Windowsin pitäisi tunnistaa äänilaite sellaisena kuin se on asennettuna ja tunnistaa se näyttämättä "Äänilähtölaitetta ei ole asennettu" -virhettä.

Vaihtoehtoisesti asenna yleinen äänilaitehallinta Windowsista, joka voi joskus ratkaista ääniongelmia, kun tietyt valmistajan ohjaimet epäonnistuvat. Klikkaa Toiminta välilehti -> Lisää vanha laitteisto -> Seuraava. Valita Asenna laitteisto, jonka valitsen manuaalisesti luettelosta (Lisäasetukset) -> Seuraava.

Vieritä Yleiset laitteistotyypit -osiossa alas valitaksesi Ääni-, video- ja peliohjaimet -> Seuraava. Valitse Yleinen USB-ääni in Valmistaja -osio ja napsauta sitten USB-audio OEM-laite -> Seuraava -> Suorittaa loppuun. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, onko ongelma ratkaistu.

5. Varmista, että äänipalvelut ovat käynnissä

On myös mahdollista, että Äänilähtölaitetta ei ole asennettu" -virhe johtuu siitä, että asiaankuuluvat palvelut eivät ole käynnissä. Windows käyttää tiettyjä palveluja äänen toiston hallintaan, ja jos ne on poistettu käytöstä tai ne eivät toimi, äänilaitteet eivät ehkä toimi oikein. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla Win + R-näppäimiä, kirjoita Suorita-kohtaan services.msc ja napsauta OK.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows Audio Endpoint Service Builderja valitse Ominaisuudet. Klikkaa Lopettaa painiketta ja paina sitten alkaa. Laajenna avattava valikko kohteelle Käynnistystyyppija valitse Automaattinen.

Toista samat vaiheet Windows Audio Endpoint Builder -palvelulle ja Windows Audio -palvelulle. Sulje Palvelut-ikkuna nähdäksesi, onko ongelma korjattu.

6. Tarkista BIOS-asetukset

Äänipiirisarja varmistaa, että laitteisto on aktiivinen ja käytettävissä käyttöjärjestelmän havaitsemiseen ja käyttöön. Jos äänipiirisarja on poistettu käytöstä BIOSissa, mitkään käyttöjärjestelmän asetukset tai ohjainpäivitykset eivät voi ottaa äänilaitetta käyttöön.

Varmista, että tämä siru on käytössä, käynnistämällä BIOS. Avaa Asetukset-sovellus ja siirry kohtaan Järjestelmä -> Elpyminen. Klikkaa Käynnistä uudelleen nyt Advanced Startup -painike. Vahvista toimintasi seuraavassa ikkunassa.

Käytössä Valitse vaihtoehto näyttö, siirry kohtaan Vianetsintä -> Edistyneet asetukset -> UEFI-laiteohjelmiston asetukset -> Uudelleenkäynnistää mennä BIOS tai UEFI-laiteohjelmisto asetukset. Käytä näppäimistön nuolia navigoidaksesi BIOS/UEFI valikosta. Etsi välilehtiä tai osioita, joissa on tunniste Integroidut oheislaitteet, Pitkälle kehittynyttai Sisäiset laitteet.

Sisäänrakennetun äänen asetukset ovat yhdessä osiossa. Se voidaan listata nimellä Sisäänrakennettu ääni, Integroitu äänitai Ääniohjain. Valitse äänivaihtoehto ja varmista, että se on asetettu Käytössä. Paina näppäintä varten Tallenna ja poistuyleensä F10, tai siirry poistumisvaihtoehtoihin ja valitse Tallenna muutokset ja poistu. Vahvista kaikki kehotteet tallentaaksesi asetukset. Kun tietokoneesi käynnistyy normaalisti, tarkista, toimiiko ääni toistamalla ääntä tai videota.

On tärkeää huomata, että BIOS- tai UEFI-asetusten käyttö ja navigointiprosessi voivat vaihdella huomattavasti eri kannettavien tietokoneiden ja emolevyn valmistajien välillä. Jos et ole varma, miten edetä, on erittäin suositeltavaa tutustua tietyn kannettavan tietokoneen mallin tai emolevyn viralliseen dokumentaatioon.

"Äänilähtölaitetta ei ole asennettu" -virheilmoitus voi olla turhauttava, mutta sen ratkaiseminen ei ole mahdotonta. Toivottavasti yllä olevat vaiheet auttavat sinua ratkaisemaan ongelman lopullisesti. Tämän ongelman estämiseksi tulevaisuudessa suosittelemme uusimpien päivitysten säännöllistä asentamista ja haittaohjelmien säännöllistä tarkistamista.

Kuvatekstit: Poista roiskeet. Kaikki kuvakaappaukset Zainab Falak.

Indeksi
  1. 1. Suorita Audio Troubleshooter
  2. 2. Päivitä ääniohjaimet
  3. 3. Ota äänen ulostulolaite manuaalisesti käyttöön
  4. 4. Asenna ääniohjaimet uudelleen
  5. 5. Varmista, että äänipalvelut ovat käynnissä
  6. 6. Tarkista BIOS-asetukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up