Active Live CD - Ultimate Bootable Recovery Toolset Review

Ei voida kiistää, että tartunnan saaneiden, vioittuneiden tai käynnistymättömien tietokoneiden käsittely on toisinaan melko aikaavievää ja turhauttavaa. Tällaisissa tilanteissa voit aina käyttää live-CD-/DVD-/USB-levyä. Live-CD on käynnistyslevy, jossa on täydellinen käyttöjärjestelmä. Koska käyttöjärjestelmä on jo asennettu CD-levylle, sinun ei tarvitse asentaa sitä manuaalisesti kiintolevyllesi käyttääksesi sitä.

Aktiivinen LiveCD on yksi tällainen työkalu, johon on esiasennettu kaikki olennaiset varmuuskopiointi-, palautus- ja suojaustyökalut.

Vaikka Active LiveCD on esiasennettu useilla hyödyllisillä työkaluilla, alla on joitain tärkeitä työkaluja, jotka auttavat sinua pelastamaan tietokoneesi.

Aktiivinen kumoaminen: Active Undeleten avulla voit helposti palauttaa kaikki tiedostot, kansiot ja osiot, kunhan järjestelmä ei korvaa niitä. Tämän työkalun hyvä puoli on, että se tukee useita tiedostomuotoja ja voi jopa luoda RAID-järjestelmän uudelleen palauttaakseen mahdollisimman paljon tietoja.

Aktiivinen KillDisk: Tämän Active LiveCD:n työkalun avulla voit tyhjentää kiintolevyn turvallisesti ja poistaa poistettuja tiedostoja tai kansioita lähes mahdottomaksi. Pakollinen apuohjelma, jos haluat poistaa jotain peruuttamattomasti.

Aktiivinen salasanan vaihtaja: Salasanoissa on se, että ne on helppo unohtaa. Jos et käytä tietokonettasi tarpeeksi pitkään, saatat unohtaa järjestelmänvalvojan salasanan. Active Password Changerin avulla voit helposti nollata paikallisen järjestelmänvalvojan ja käyttäjän salasanat.

Aktiivinen levyeditori: Active Disk Editor on edistynyt työkalu, jonka avulla voit tarkastella ja muokata fyysisen kiintolevyn sektoreita. Tämä ei ole työkalu, jota tarvitset kovin usein, mutta se on erittäin hyödyllinen, jos haluat koskaan tarkistaa kiintolevyt, osiot ja jopa tiedoston sisällön manuaalisesti.

Aktiivinen levyvarmuuskopio: Active Disk Backup -työkalun avulla voit luoda varmuuskopioita osioistasi tai koko kiintolevystäsi muutamalla napsautuksella.

LiveCD:hen on lisätty useita muita työkaluja, kuten osionhallinta, tiedostonhallinta, etäkäyttötyökalut, järjestelmän kunnon ja tilan tarkistustyökalut, salaustyökalut jne.

Asennus ja käyttö

Aloittaaksesi Active LiveCD:n käytön, sinun on ensin luotava sellainen. Tehdä se, siirry viralliselle verkkosivustolle ja lataa Active LiveCD -suoritustiedosto. Kun olet ladannut, asenna se kuten mikä tahansa muu ohjelmisto.

Kun ohjelmisto on asennettu, käynnistä se etsimällä sitä Käynnistä-valikosta.

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä asennuksen jälkeen, on rekisteröidä ohjelmisto. Muuten et voi luoda LiveCD-levyä. Voit tehdä tämän napsauttamalla oikeassa alakulmassa näkyvää "Rekisteröityminen".

Kirjoita tähän ikkunaan nimi ja rekisteröintiavain ja napsauta "Ok"-painiketta jatkaaksesi.

Jos rekisteröinti onnistuu, näet nimen kohdan "Lisenssi" vieressä.

Luodaksesi LiveCD:n, valitse haluamasi mediatyyppi, valitse laite pudotusvalikosta ja napsauta "Seuraava"-painiketta jatkaaksesi. Minun tapauksessani olen luomassa käynnistettävää USB-asemaa.

Seuraavassa näytössä Active LiveCD valitsee automaattisesti käyttöjärjestelmän puolestasi, esim. OpenSUSE (Linux) käyttöjärjestelmän. Napsauta vain "Seuraava" jatkaaksesi. Jos haluat, voit myös määrittää oletusverkon "Järjestelmän käynnistysasetukset" -valikosta.

Tarkista kaikki juuri asettamasi vaihtoehdot ja napsauta "Luo" -painiketta luodaksesi liveCD.

Saat viestin, kun live-USB on luotu.

LiveCD:n luomisen jälkeen voit helposti käynnistää sen kytkemällä USB-aseman ennen järjestelmän käynnistämistä.

Mitä tulee minuun, haluan nollata kadonneen Windows-salasanani, joten käynnistin järjestelmän Active LiveCD:llä. Valitse tässä tervetulonäytössä haluamasi kieli ja paina Enter-painiketta.

Yllä oleva toiminto vie sinut OpenSUSE-työpöydälle. Jos napsautat Käynnistä-painiketta, voit käyttää kaikkia työkaluja Suosikit-osiossa. Koska haluan nollata Windowsin salasanan, valitsen "Active Password Changer" -työkalun.

Yllä oleva toiminto avaa Active Password Changer -työkalun; napsauta "Seuraava" jatkaaksesi.

Valitse nyt ensimmäinen valintanappi ja napsauta "Seuraava" -painiketta. Tämä toiminto etsii kaikki taltiot SAM:n (Security Accounts Manager) varalta.

Valitse täältä SAM-pesä ja napsauta "Seuraava" -painiketta.

Valitse tililuettelosta järjestelmänvalvojan tili ja napsauta sitten "Seuraava"-painiketta. Omassa tapauksessani valitsen käyttäjätilin "Vamsi", koska se on järjestelmänvalvojan tili.

Nyt työkalu näyttää käyttäjätiedot. Valitse tässä "Poista tämän käyttäjän salasana" -valintaruutu ja napsauta "Käytä"-painiketta.

Työkalu nollaa tai poistaa käyttäjän salasanan, jotta voit kirjautua järjestelmääsi.

Kun olet kirjautunut sisään, älä unohda luoda salasanaa Windowsin Ohjauspaneelin Käyttäjätilit-työkalun avulla.

Johtopäätös

Kuten näet, Active LiveCD on yksi lopullinen työkalusarja, jonka avulla voit palauttaa, varmuuskopioida ja suojata tietosi tarpeen mukaan. Jos olet joku, joka joutuu käsittelemään monia käynnistämättömiä tai vioittuneita järjestelmiä, kokeile ohjelmistoa. se on varsin hyödyllinen ja siinä on kaikki tarvitsemasi työkalut.

Aktiivinen LiveCD

Indeksi
  1. Asennus ja käyttö
  2. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up