Aiheuttaako Microsoft Windows Search Indexer paljon suorittimen käyttöä? Kokeile näitä korjauksia

Windows Search Indexer on käyttöjärjestelmäsi olennainen osa, joka vastaa kiintolevylläsi olevien tiedostojen ja sisällön indeksoinnista. Vaikka tämä ominaisuus toimii yleensä hiljaa taustalla, se voi joskus johtaa korkeaan suorittimen käyttöön Windowsissa. Tämä opas näyttää ratkaisuja, jotka korjaavat Windows Search Indexerin aiheuttaman korkean suorittimen käytön lopullisesti.

Hyvä tietää: jos näet sen sijaan Windowsin "Indeksointi on keskeytetty" -virheilmoituksen, opastamme sinua poistamaan sen järjestelmästäsi.

1. Käynnistä Windowsin hakupalvelu uudelleen

Yksi yleisimmistä syistä korkean suorittimen käytön takana, joka liittyy Windows Search Indexeriin, on häiriöt tai väliaikaiset ongelmat hakupalvelussa.

Palvelun käynnistäminen uudelleen voi ratkaista tämän ongelman. Se antaisi hakupalvelulle pohjimmiltaan uuden alun ja lataa Search Indexerin uudelleen alusta.

 1. Paina Win + R avataksesi Suorita.
 2. Kirjoita Suorita-kenttään services.msc ja napsauta Enter.
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella "Windows Search" -palvelua ja valitse sitten pikavalikosta "Ominaisuudet".
 1. Napsauta Ominaisuudet-valintaikkunassa "Stop"-painiketta, odota muutama sekunti ja paina sitten "Start".
 2. Varmista, että "Käynnistystyyppi" on asetettu "Automaattinen", ja napsauta sitten "Käytä -> OK" tallentaaksesi muutokset.
 1. Sulje Palvelut-ikkuna ja tarkista, onko virhe korjattu.

Kärki: toimiiko File Explorer tietokoneessasi? Opi ratkaisemaan yleisimmät File Explorer -ongelmat.

2. Käynnistä File Explorer uudelleen

Jos ongelma ei liity Windows Search -palveluun, seuraavaksi toimenpiteeksi tulisi käynnistää File Explorer uudelleen komponenttien ja prosessien päivittämiseksi, mikä voi poistaa kaikki väliaikaiset häiriöt tai virheet, jotka aiheuttavat korkeaa suorittimen käyttöä.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja valitse pikavalikosta "Tehtävienhallinta". Vaihtoehtoisesti voit avata Tehtävienhallinnan suoraan painamalla Ctrl + Shift + Esc.
 1. Etsi Prosessit-välilehdestä "Windows Explorer" tai "explorer.exe" ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella.
 2. Paina pikavalikosta "Käynnistä uudelleen" ja tarkista, onko tämä vaikuttanut asiaan.

3. Rajoita indeksointipaikkoja

Voit myös yrittää rajoittaa indeksointipaikkoja vähentääksesi suorittimen käyttöä, joka johtuu Windows Search -palvelusta, joka käsittelee suurta määrää tiedostoja. Rajattamalla indeksoituja sijainteja palvelulla on vähemmän käsiteltäviä tiedostoja, mikä vähentää suorittimen käyttöä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että tätä varten tarvitset järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet. Jos olet kirjautunut Windowsiin paikallisella tilillä, vaihda järjestelmänvalvojan tiliin ennen kuin jatkat.

 1. Avaa Suorita-ikkuna uudelleen ja kirjoita control ja sitten Enter.
 1. Käytä ohjauspaneelin yläreunassa olevaa hakupalkkia etsiäksesi "Indeksointiasetukset" ja napsauta sitten sopivinta tulosta.
 1. Kun Indeksointi-valintaikkuna avautuu, sinulla on kaksi vaihtoehtoa rajoittaa indeksointipaikkoja:
 • Sulje pois tietyt kansiot – jos on kansioita, joita ei tarvitse indeksoida, napsauta "Muokkaa"-painiketta ja poista kohdistettujen kansioiden valinta luettelosta estääksesi hakupalvelua tarkistamasta ja indeksoimasta niitä. Napsauta "OK" tallentaaksesi muutokset.
 • Sulje pois tiedostotyypit – jos on tiettyjä tiedostotyyppejä, joita et halua indeksoitavan, napsauta "Lisäasetukset" -painiketta Indeksointiasetukset-valintaikkunassa. Siirry "Tiedostotyypit" -välilehteen ja poista haluamasi tiedostotyyppien valinta. Napsauta "OK" tallentaaksesi muutokset.
 1. Jos ongelman aiheutti liian monta indeksointisijaintia, tämän pitäisi korjata se.

Tiedoksi: jos "Windows-moduulien asennustyöntekijä" -prosessi on korkean suorittimen käyttöongelmien takana, opi korjaamaan se.

4. Rakenna hakuhakemisto uudelleen

Toinen tapa korjata ongelma on rakentaa uudelleen Search Index, joka pohjimmiltaan luo indeksoijan uudelleen tyhjästä ja korjaa korruption tai epäjohdonmukaisuudet, jotka aiheuttavat liiallista suorittimen käyttöä.

 1. Avaa Indeksointiasetukset-valintaikkuna Ohjauspaneelin avulla noudattamalla yllä olevia ohjeita.
 2. Napsauta "Lisäasetukset" -painiketta.
 3. Napsauta "Hakemistoasetukset" -välilehden "Rebuild" -painiketta.
 1. Napsauta "OK" ja poistu Indeksointiasetukset-valintaikkunasta. Tarkista, onko ongelma korjattu.

5. Suorita haun ja indeksoinnin vianmääritys

Haun ja indeksoinnin vianmäärityksen suorittaminen voi auttaa, jos ongelma johtuu muunnetuista/vioittuneista indeksointiasetuksista tai ristiriidoista Windows Search -palvelun ja muiden tietokoneeseen asennettujen prosessien tai ohjelmistojen välillä.

 1. Paina Win + I avataksesi Asetukset-sovelluksen.
 2. Siirry kohtaan "Järjestelmä -> Vianmääritys".
 1. Napsauta "Muut vianetsintäohjelmat" seuraavassa ikkunassa.
 1. Napsauta "Suorita" "Haku ja indeksointi" -vianmääritystä varten.
 1. Jos ongelma havaitaan, napsauta "Käytä tätä korjausta" tai "Kokeile näitä korjauksia järjestelmänvalvojana" -painiketta ottaaksesi ratkaisun käyttöön. Jos apuohjelma ei voi ottaa korjausta käyttöön, se suosittelee ratkaisuja, joiden avulla voit korjata sen itse.
 1. Jos vianmääritys ei löydä ongelmaa, napsauta "Sulje vianmääritys" -painiketta ja siirry seuraavaan ratkaisuun.
 2. Siirry Windows 10:ssä kohtaan "Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Vianmääritys -> Etsi ja korjaa muita ongelmia" löytääksesi haun ja indeksoinnin vianmääritys.

Kärki: Windows Start Search ei toimi? Ota selvää kuinka korjata se.

6. Poista Windows Search väliaikaisesti käytöstä

Jos sinun on kiireesti kevennettävä Search Indexeriin liittyvää korkeaa suorittimen käyttöä, eivätkä korjaukset ole toimineet, harkitse Windows Search -palvelun poistamista väliaikaisesti käytöstä, jotta indeksointi- ja hakuprosessit voidaan pysäyttää tilapäisen helpotuksen saamiseksi prosessoriintensiivisistä toimista.

 1. Avaa Suorita-ikkuna ja kirjoita services.msc.
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella "Windows Search" -palvelua.
 2. Valitse pikavalikosta "Ominaisuudet".
 1. Muuta "Käynnistystyyppi" arvoksi "Ei käytössä".
 1. Napsauta "Käytä -> OK" tallentaaksesi muutokset.
 2. On tärkeää huomata, että vaikka tämä tarjoaa väliaikaista helpotusta, se ei korjaa ongelmaa pysyvästi. Suosittelemme jatkamaan vianetsintää mahdollisimman pian.

Kärki: opi rajoittamaan sovellusten suorittimen käyttöä Windowsissa.

Loppu korkealle suorittimen käytölle

Korkealla suorittimen käytöllä voi olla useita kielteisiä vaikutuksia järjestelmääsi ja yleiseen käyttökokemukseen. Jos yllä olevat ratkaisut eivät toimineet, kokeile suorittaa järjestelmän tarkistus System File Checkerin avulla, harkitse puhdasta Windows-asennusta tai pyydä asiantuntija-apua Microsoftin tuki tiimi.

Indeksi
 1. 1. Käynnistä Windowsin hakupalvelu uudelleen
 2. 2. Käynnistä File Explorer uudelleen
 3. 3. Rajoita indeksointipaikkoja
 4. 4. Rakenna hakuhakemisto uudelleen
 5. 5. Suorita haun ja indeksoinnin vianmääritys
 6. 6. Poista Windows Search väliaikaisesti käytöstä
 7. Loppu korkealle suorittimen käytölle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up