AirDrop-tiedostojen siirtäminen Apple-laitteiden välillä

AirDrop on langaton tiedostonsiirtoominaisuus, jonka avulla voit nopeasti jakaa tiedostoja Applen laitteiden, kuten Macin ja iPhonen, iPhonen ja iPadin jne. välillä. Voit lähettää tiedostoja laitteidesi välillä tai muiden Apple-käyttäjien laitteiden välillä. Kun osaat määrittää ja käyttää AirDropia tiedostojen siirtämiseen, et koskaan palaa muihin hitaampiin ratkaisuihin!

Kuinka AirDrop toimii?

Apple AirDrop käyttää Bluetoothia ja Wi-Fiä peer-to-peer-yhteyden luomiseen laitteiden välille, jolloin voit jakaa tiedostoja nopeasti ja helposti ilman verkkoyhteyttä.

Kun laitteet ovat kantaman sisällä, valitse tiedosto, jonka haluat jakaa, ja valitse AirDrop-vaihtoehto jakamisvalikosta tietylle tiedostolle.

Share Menu -painike iOS:ssä ja iPadOS:ssä

Tämä etsii automaattisesti lähellä olevia AirDropin kanssa yhteensopivia laitteita ja näyttää ne luettelossa.

Valitse vastaanottaja luettelosta, niin tiedosto lähetetään langattomasti hänen laitteelleen. Vastaanottaja saa ilmoituksen tiedoston vastaanottamisesta ja hän voi hyväksyä tai hylätä siirron. Tiedosto tallennetaan heidän laitteelleen, jos he hyväksyvät siirron.

Hyvä tietää: jos olet Android-käyttäjä ja etsit jotain AirDropin kaltaista, opi jakamaan tiedostoja ja sovelluksia Androidissa Lähijaon avulla.

AirDropin käytön edut

AirDrop on vain yksi tapa jakaa tietoja Apple-laitteiden välillä. Voit esimerkiksi käyttää pilvipalveluita, kuten iCloudia, lähettää sähköposteja ja jopa kopioida tietoja USB-asemalle ja siirtää digitaalisia herkkujasi. Joten miksi valita AirDrop? Tällä tekniikalla on useita suuria etuja:

 • AirDropin avulla tiedostojen jakaminen yhteensopivien Apple-laitteiden välillä on helppoa ilman Internet-yhteyttä tai lisäohjelmistoja.
 • AirDrop käyttää Bluetoothia ja Wi-Fiä peer-to-peer-yhteyden luomiseen laitteiden välille, mikä mahdollistaa (paljon) nopeamman tiedostonsiirtonopeuden kuin muut menetelmät.
 • Salausta käytetään tiedostojesi yksityisyyden suojaamiseen siirtoprosessin aikana.
 • AirDrop tukee laajaa valikoimaa tiedostotyyppejä.
 • AirDrop on saatavilla kaikkiin Applen laitteisiin, jotka tukevat Bluetooth LE (Low Energy) -tekniikkaa, joka on käytännössä kaikki julkaistu viime vuosina.

Kun olet käyttänyt AirDropia, siitä tulee lähes varma valintasi tiedostojen jakamiseen Apple-laitteidesi välillä, mutta ennen kuin voit aloittaa tiedostojen heittelyn, sinun on varmistettava, että AirDrop on käytössä.

Hyvä tietää: Bluetooth-tekniikka on hämmästyttävä, energiatehokas tapa lähettää ja vastaanottaa tietoja. Jos et ole täysin perehtynyt siihen, kannattaa oppia kaikista tavoista, joilla Bluetoothia voidaan käyttää.

AirDropin käyttöönotto macOS:ssä

AirDropin pitäisi olla oletusarvoisesti käytössä Macissasi, mutta saatat joutua tarkistamaan sen asetukset ja varmistamaan, että se on käyttövalmis.

Ota AirDrop käyttöön Macissa seuraavasti:

 1. Avaa Finder ja napsauta "Go"-valikkoa ylävalikkopalkissa.
 1. Valitse Siirry-valikosta "AirDrop". Tämä avaa uuden ikkunan, joka näyttää lähellä olevat laitteet, jotka ovat yhteensopivia AirDropin kanssa.
 1. Jos AirDrop ei ole vielä käytössä, napsauta ikkunan alareunassa olevaa "Salli minut löytää" -vaihtoehtoa ja valitse joko "Vain yhteystiedot" tai "Kaikki".

Kun AirDrop on käytössä, näet luettelon lähellä olevista laitteista, jotka ovat yhteensopivia AirDropin kanssa. Voit vetää ja pudottaa tiedostoja luettelossa olevaan laitteeseen jakaaksesi ne langattomasti.

Jos haluat vain varmistaa, että voit vastaanottaa tiedostoja AirDropin kautta, ota se käyttöön Macin ohjauskeskuksesta seuraavasti:

 1. Napsauta ylävalikkopalkin Ohjauskeskus-kuvaketta.
 1. Napsauta Ohjauskeskuksessa AirDrop-kuvaketta.
 1. Varmista AirDrop-valikosta, että "AirDrop" on päällä. Ota sitten AirDrop käyttöön valitsemalla joko "Vain yhteystiedot" tai "Kaikki".

Kun AirDrop on käytössä, voit jakaa tiedostoja lähellä olevien laitteiden kanssa yllä kuvatulla tavalla. Poista AirDrop käytöstä napsauttamalla AirDrop-kuvaketta uudelleen ja kytke se pois päältä.

Hyvä tietää: jos AirDrop ei näytä saavan toimimaan Macillasi tai muulla tuetulla laitteella, voit etsiä ratkaisuja AirDrop-vianmääritysoppaastamme.

AirDropin käyttöönotto iOS:ssä ja iPadOS:ssä

Nyt kun tiedät, kuinka AirDrop otetaan käyttöön macOS:ssä, opimme ottamaan AirDropin käyttöön iOS- tai iPadOS-laitteessa:

 1. Avaa Ohjauskeskus laitteellasi pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta (iPhonessa, jossa ei ole kotipainiketta) tai pyyhkäisemällä ylös näytön alareunasta (iPhonessa, jossa on kotipainike, tai iPadissa).
 1. Napauta ohjauskeskuksessa AirDrop-kuvaketta. (Se näyttää ryhmältä ympyröitä, joiden alareunasta puuttuu kolmion muoto.)
 1. Ota AirDrop käyttöön valitsemalla AirDrop-valikosta joko "Vain yhteystiedot" tai "Kaikki". Joillakin alueilla näet sen sijaan "Kaikki 10 minuuttia".

Ota AirDrop käyttöön iOS- tai iPadOS-laitteen Asetukset-sovelluksesta seuraavasti:

 1. Avaa Asetukset-sovellus laitteessasi.
 1. Valitse Asetukset-päävalikosta "Yleiset".
 1. Valitse "AirDrop".
 1. Ota AirDrop käyttöön valitsemalla AirDrop-valikosta joko "Vain yhteystiedot" tai "Kaikki". Joillakin alueilla näet sen sijaan "Kaikki 10 minuuttia".

Kun AirDrop on käytössä, käytä sitä tiedostojen jakamiseen lähellä olevien laitteiden kanssa yllä kuvatulla tavalla. Jos haluat poistaa AirDropin käytöstä, palaa Asetukset-sovelluksen AirDrop-valikkoon ja valitse AirDrop-vaihtoehto "Vastaanotto pois päältä".

AirDrop-tiedostojen siirtäminen Mac-tietokoneiden välillä

Nyt kun AirDrop on valmis käytettäväksi kaikilla laitteillasi, katsotaanpa, kuinka voit lähettää tiedostoja. Ensin AirDropping-tiedosto kahden Macin välillä:

 1. Varmista, että molemmat Macit ovat toistensa kantaman sisällä ja että Bluetooth ja Wi-Fi ovat käytössä.
 1. Avaa Finder Macissa, joka lähettää tiedostot ja napsauta "Go"-valikkoa ylävalikkopalkissa.
 1. Valitse Siirry-valikosta "AirDrop". Tämä avaa uuden ikkunan, joka näyttää lähellä olevat laitteet, jotka ovat yhteensopivia AirDropin kanssa.
 1. Jos AirDrop ei ole vielä käytössä, napsauta ikkunan alareunassa olevaa "Salli minut löytää" -vaihtoehtoa ja valitse joko "Vain yhteystiedot" tai "Kaikki".
 1. AirDrop-ikkunassa näet luettelon lähellä olevista laitteista, jotka ovat yhteensopivia AirDropin kanssa. Vedä ja pudota tiedostot, jotka haluat jakaa, laitteeseen, johon haluat lähettää ne.

Vastaanottaja saa ilmoituksen tiedoston vastaanottamisesta ja hän voi hyväksyä tai hylätä siirron. Tiedosto tallennetaan heidän laitteelleen, jos he hyväksyvät siirron.

Muista, että AirDrop on saatavilla vain Mac-tietokoneissa, joissa on macOS Lion tai uudempi. Jos käytössäsi ei ole uusin päivitys, lue, kuinka voit parantaa Mac-kokemustasi macOS Venturan avulla.

AirDrop-tiedostojen siirtäminen iOS- ja iPadOS-laitteiden välillä

On myös mahdollista siirtää AirDrop-tiedostoja Applen mobiililaitteiden välillä. Katso täydelliset vaiheet alla:

 1. Varmista, että molemmat laitteet ovat toistensa kantaman sisällä ja että Bluetooth ja Wi-Fi ovat käytössä.
 1. Etsi laitteesta, joka lähettää tiedostot, tiedostot, jotka haluat jakaa, ja napauta jakamispainiketta. (Se näyttää neliöltä, jossa nuoli osoittaa ylöspäin.)
 1. Napauta Jaa-valikosta kohtaa "AirDrop". Tämä etsii lähellä olevia laitteita, jotka ovat yhteensopivia AirDropin kanssa, ja näyttää ne luettelossa.
 1. Napauta lähellä olevien laitteiden luettelossa laitetta, jolle haluat vastaanottaa tiedostot.

Vastaanottaja saa ilmoituksen tiedoston vastaanottamisesta ja hän voi hyväksyä tai hylätä siirron. Tiedosto tallennetaan heidän laitteelleen, jos he hyväksyvät siirron.

Hyvä tietää: voit liittää ulkoisen tallennustilan iPadiin, jos haluat siirtää dataa, joka on liian suuri AirDropille.

AirDrop-tiedostojen siirtäminen macOS:n ja iOS/iPadOS:n välillä

Tiedostojen lähettäminen Macista iOS-laitteeseen tai päinvastoin toimii kuten yllä on kuvattu. Noudata samoja alkuvaiheita macOS:lle tai iOS:lle ja valitse kohdelaite luettelosta.

AirDrop-tiedostojen vastaanottaminen

Olettaen, että olet ottanut AirDropin käyttöön macOS-, iOS- tai iPadOS-laitteessasi ja että se on asetettu vastaanottamaan tiedostoja yhteystiedoiltasi tai kaikilta, tiedostojen vastaanottaminen on helppoa.

Jos lähetät tiedostoja omien laitteidesi välillä, sinun ei tarvitse vahvistaa siirtoa, koska tiedosto avautuu oikeaan sovellukseen tai tallennetaan valitsemaasi kansioon. macOS:ssä latauskansiosi on oletusarvo.

Jos saat tiedostoja joltakin muulta, sinun on valittava, haluatko säilyttää tiedostot vai hylätä ne. Jos et halua kenenkään lähettävän sinulle tiedostoja (jotkut ihmiset tekevät tämän haitallisesti), muuta AirDrop-asetuksesi asetukseksi "Ei kukaan" tai "Vain yhteystiedot" kuten aiemmin on esitetty.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko käyttää AirDropia tiedostojen jakamiseen laitteille, jotka eivät ole Applen valmistamia?

Ei, AirDrop on käytettävissä vain Apple-laitteiden välillä. Se käyttää patentoitua tekniikkaa, joka ei ole yhteensopiva muiden valmistajien valmistamien laitteiden kanssa. Jos haluat jakaa tiedostoja muun kuin Applen valmistaman laitteen kanssa, sinun on käytettävä erilaista tiedostonjakomenetelmää, kuten sähköpostia, pilvitallennuspalvelua tai kolmannen osapuolen tiedostojenjakosovellusta.

Voinko jakaa minkä tahansa tyyppisiä tiedostoja AirDropilla?

Kyllä, kunhan vastaanottajan laite on yhteensopiva tiedostotyypin kanssa. AirDrop tukee useiden eri tiedostotyyppien, mukaan lukien valokuvien, videoiden ja asiakirjojen, jakamista. Tietyt laitteet eivät kuitenkaan välttämättä tue kaikkia tiedostotyyppejä, jolloin vastaanottaja ei ehkä pysty avaamaan tiedostoa. Vastaanottajan on ehkä ladattava oikeantyyppinen sovellus laitteelleen avatakseen tiedoston.

Indeksi
 1. Kuinka AirDrop toimii?
 2. AirDropin käytön edut
 3. AirDropin käyttöönotto macOS:ssä
 4. AirDropin käyttöönotto iOS:ssä ja iPadOS:ssä
 5. AirDrop-tiedostojen siirtäminen Mac-tietokoneiden välillä
 6. AirDrop-tiedostojen siirtäminen iOS- ja iPadOS-laitteiden välillä
 7. AirDrop-tiedostojen siirtäminen macOS:n ja iOS/iPadOS:n välillä
 8. AirDrop-tiedostojen vastaanottaminen
 9. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Voinko käyttää AirDropia tiedostojen jakamiseen laitteille, jotka eivät ole Applen valmistamia?
  2. Voinko jakaa minkä tahansa tyyppisiä tiedostoja AirDropilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up