Ajoitettujen CHKDSK-toimintojen peruuttaminen Windows 10: ssä

CHKDSK on yksi tärkeistä komentorivin apuohjelmista, jotka on suunniteltu korjaamaan kiintolevyasemassa usein esiintyvät virheet. Windows 10: ssä voit suorittaa chkdsk-komennon manuaalisesti kirjoittamalla chkdsk-komennon komentoriville, jolla on korotetut oikeudet. Koska chkdsk ei voi tarkistaa virheitä järjestelmän ollessa vielä käynnissä, Windows määrittää sen toimimaan seuraavan kerran, kun järjestelmä käynnistetään.

Aika korjata virheet seuraavassa käynnistysistunnossa riippuu kokonaan kiintolevyn virheiden määrästä ja vakavuudesta. Mutta jos et halua, että Windows vie aikansa seuraavan käynnistyksen yhteydessä, voit peruuttaa ajoitetun levyvirheiden tarkistuksen Windows 10: ssä seuraavasti

Indeksi

  Peruuta CHKDSK komentorivillä

  Jos haluat peruuttaa ajoitetun chkdsk-komennon komentokehotteella, paina Win + X ja valitse "Komentokehote (järjestelmänvalvoja)" -vaihtoehto Windows 8: ssa. Jos käytät Windows 7: ää tai Vistaa, etsi komentorivi aloitusvalikosta, napsauta hiiren kakkospainikkeella - Napsauta sitä ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana" -vaihtoehto käynnistääksesi komentorivin korotetuilla käyttöoikeuksilla.

  Ennen kuin yrität peruuttaa ajoitetun chkdsk-tiedoston, voit nähdä, onko ajoitettua tehtävää. Voit tehdä tämän kirjoittamalla seuraavan komennon komentokehotteeseen ja painamalla Enter-painiketta. Jos chkdsk on ajoitettu, saat vastauksen, joka on "chkdsk on manuaalisesti ajoitettu suoritettavaksi seuraavalla uudelleenkäynnistyksellä".

  chkntfsC:

  Vahvistuksen jälkeen kopioi seuraava komento ja kirjoita se komentoriville peruuttaaksesi ajoitetun chkdsktask-tehtävän. Heti kun suoritat komennon, Windows peruuttaa tehtävän ja näyttää merkityksettömän vastauksen.

  chkntfs /x C:

  Suorita halutessasi ensimmäinen yllä mainittu komento nähdäksesi, onko chkdskscan edelleen tehokas. Jos ajoitettuja tehtäviä ei ole, Windows näyttää vastauksen, joka sanoo jotain "Asema ei ole likainen".

  Peruuta CHKDSK Windowsin rekisterin avulla

  Komentokehotteen lisäksi voit myös peruuttaa ajoitetut päivitykset Windowsin rekisteristä. Voit tehdä tämän painamalla "Win + R", kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta avataksesi Windowsin rekisterieditorin.

  Siirry tässä vasemman paneelin seuraavaan näppäimeen.

  HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControl {Control} Istunnonhallinta

  Etsi ja kaksoisnapsauta "BootExecute" -merkkijonoa.

  Edellinen toiminto avaa Muokkaa multistring -ikkunaa. Korvaa stringautocheck autochk * / rDosDeviceC: seuraavalla merkkijonolla. Kun olet korvannut, tallenna muutokset napsauttamalla "Ok" -painiketta.

  autocheck autochk *

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>.

  Siinä kaikki siinä on, ja on niin helppoa peruuttaa ajoitettu chkdsk-skannaus Windows-järjestelmässä komentorivin tai Windows-rekisterin avulla.

  Vaikka ajoitetun chkdsk-tarkistuksen peruuttaminen on melko yksinkertaista, on suositeltavaa jatkaa tarkistusta, koska se on välttämätöntä Windowsin toiminnoille ja auttaa myös palauttamaan kriittiset kiintolevyvirheet.

  Toivomme, että tämä auttaa ja kommentoi alla jakamalla ajatuksiasi ja kokemuksiasi yllä olevien menetelmien avulla peruuttamaan ajoitetut chkdsk-tarkistukset Windows 10 -järjestelmässäsi.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up