Älykkäiden albumien luominen ja käyttäminen Photos for Macissa

Tavallisten valokuva-albumien lisäksi Photos-sovelluksella Macille voit luoda älykkäitä albumeita, joiden avulla voit järjestää valokuvasi eri tavoin. Älykkäiden albumien avulla voit luokitella valokuvasi käyttämällä erilaisia ​​suodattimia, kuten sijaintia, päivämäärää ja ihmisiä. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka voit luoda ja käyttää älykkäitä albumeita Mac Photos -sovelluksessa.

Kärki: muista tarkistaa kaikki muut Mac Photos -sovelluksen upeat ominaisuudet.

Mitä ovat älykkäät albumit?

Älykkäät albumit on Mac Photos -sovelluksen ominaisuus, joka järjestää valokuvat kirjastossasi valitsemiesi ehtojen mukaisesti. Voit esimerkiksi luoda älykkään albumin, johon on koottu iPhone 13 Prolla otetut valokuvat. Älykäs albumi kokoaa sitten kaikki kirjastosi kuvat, jotka täyttävät tämän ehdon, yhdeksi albumiksi.

Hyvä tietää: Jos sinulla on iPhone 13 Pro, opi tallentamaan ProRes-videoita.

Ehdot, jotka voit valita luodessasi älykkäitä albumeita

Voit valita yhden tai useamman ehdon luodessasi älykästä albumia Macissa. Tässä ovat ehdot, jotka voit valita:

 • Albumi
 • Kuvauspäivämäärä
 • lisäyspäivämäärä
 • Kuvateksti
 • Tiedoston nimi
 • avainsana
 • Henkilö
 • Valokuva (suosikki, piilotettu, otettu muotokuvatilassa jne.)
 • Teksti
 • Otsikko
 • Aukko
 • Kameran malli
 • Salama
 • Polttoväli
 • ISO
 • Linssi
 • Suljinnopeus

Kun olet valinnut ehdon, voit siirtyä yksityiskohtiin ja valita, kuinka älykkäät albumit kokoavat valokuvat kyseisen ehdon perusteella. Voit esimerkiksi asettaa älykkään albumin keräämään valokuvia, jotka on otettu iPhone 13 Prolla tai ilman iPhone 13 Prota, valokuvia, jotka on otettu iPhone 13 Prota vanhemmilla kameramalleilla jne.

Kärki: Onko sinulla Kuvat-sovelluksessasi sisältöä, jonka haluat pitää yksityisenä? Opi piilottamaan valokuvia ja videoita iPhonellasi.

Kuinka luoda älykäs albumi

Näin voit luoda älykkäitä albumeita Macillasi:

 1. Käynnistä Kuvat-sovellus Macin telakasta, Spotlight Searchista tai Launchpadista.
 1. Kun Valokuvat-sovellus käynnistyy, napsauta "Tiedosto" valikkoriviltä ja valitse "New Smart Album…" tai paina Optio + Komento + N.
 1. Lisää älyalbumillesi nimi, lisää ehto ja napsauta "OK". Jos haluat soveltaa useampaa kuin yhtä ehtoa, napsauta "+" oikeassa reunassa niin monta kertaa kuin tarvitset, lisää lisäehdot ja napsauta sitten "OK".
 1. Sinut ohjataan albumiin valitsemallasi nimellä, joka sisältää kaikki kirjastossasi olevat valokuvat, jotka täyttävät valitsemasi ehdot.
 1. Voit tarkistaa, täyttääkö valokuva ehtosi, napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla sitten "Hae tietoja".
 1. Info-ikkunassa näkyy valokuvan tiedostonimi, kuvauspäivämäärä ja -aika, käytetty kameramalli, kuvauspaikka ja paljon muuta.

Kärki: Voit lisätä valokuviin Info-ikkunassa lisätietoja, kuten kuvatekstejä ja avainsanoja. Näitä tietoja voidaan käyttää myös ehtona älykkäitä albumeja luotaessa. Voit myös käyttää Live Text -ominaisuutta poimimaan tekstiä Valokuvat-sovelluksen valokuvista ja videoista.

Valokuvien etsiminen ilman sijaintitietoja

Käyttämällä tätä ehtoa voit löytää kaikki kirjastostasi kuvat, joilla ei ole sijaintitietoja. Kun älykäs albumi on kerännyt nämä valokuvat, voit lisätä sijainti- ja muita tietoja manuaalisesti.

Voit tehdä tämän valitsemalla uudesta älykkään albumin luontiikkunasta "Valokuva -> ei ole -> merkitty GPS:llä".

Tietyllä kameralla otettujen valokuvien etsiminen

Jos kirjastossasi on kuvia, jotka on otettu eri älypuhelinmalleilla tai digitaalikameroilla, voit myös luoda älykkäitä albumeita niiden järjestämiseksi.

Voit luoda tämän tyyppisen älykkään albumin valitsemalla "Kameramalli", "sisältää" ja sitten kameran, jota käytetään kuvissa, joita olet etsimässä luodessasi uutta älykästä albumia.

Valokuvien etsiminen, joissa on tiettyjä ihmisiä

Jos haluat koota valokuvia, jotka sisältävät tietyn henkilön kasvot, sinun on ensin lisättävä nimet Kuvat-sovelluksen havaitsemiin kasvoihin.

Siirry Kuvat-sovelluksessa vasemman sivupalkin kohtaan "Ihmiset" ja vie hiiri tunnistettujen kasvojen päälle. Napsauta "Nimi", kun se tulee näkyviin, ja lisää sitten kyseisen henkilön nimi.

Jos haluat etsiä kuvia, joissa on aiemmin nimeämäsi henkilö, valitse "Henkilö", "sisältää" ja valitse sitten henkilön nimi avattavasta valikosta luodessasi uutta älykästä albumia.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko luoda ja katsella älykkäitä albumeita iPhonella tai iPadilla?

Älykkäät albumit on ominaisuus, joka on käytettävissä vain Macin Kuvat-sovelluksessa. Se ei myöskään synkronoidu iCloudin kanssa, joten vaikka olisit luonut älykkäitä albumeita Macillasi, et näe niitä iPhonessa tai iPadissa.

Voinko luoda mukautetun ehdon?

Et voi luoda mukautettua ehtoa, mutta voit lisätä useamman kuin yhden ehdon, kunnes älyalbumi on hienosäädetty näyttämään vain kuvat, jotka haluat nähdä.

Indeksi
 1. Mitä ovat älykkäät albumit?
  1. Ehdot, jotka voit valita luodessasi älykkäitä albumeita
 2. Kuinka luoda älykäs albumi
 3. Valokuvien etsiminen ilman sijaintitietoja
 4. Tietyllä kameralla otettujen valokuvien etsiminen
 5. Valokuvien etsiminen, joissa on tiettyjä ihmisiä
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Voinko luoda ja katsella älykkäitä albumeita iPhonella tai iPadilla?
  2. Voinko luoda mukautetun ehdon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up