Asenna Linux ISO USB:hen

Kuinka asentaa Linux käynnistettävälle USB-tikulle ISO:sta, käyttää kaikkia tietokoneita tai asentaa uusi järjestelmä

Tietokoneissa, joissa on muutama vuosi takana, on parempi jättää Windows ed asenna Linux-käyttöjärjestelmäjotta voit hyödyntää kevyempää käyttöjärjestelmää, joka on yhteensopiva eniten käytettyjen ohjelmien (Chrome, Firefox, VLC jne.) kanssa.

Nopein tapa kokeilla Linuxia tietokoneellamme on asentaa avoin käyttöjärjestelmä suoraan USB-tikulle, jotta pääset käynnistämään live-ympäristön (eli toimimaan ilman, että levylle tarvitsee asentaa mitään), kokeilla kaikkia ominaisuuksia ja , jos olet vakuuttunut, asenna se kaksoiskäynnistykseen Windowsin viereen tai tietokoneen yhtenä järjestelmänä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle, miten asenna Linux USB-tikulle käyttöjärjestelmän kanssa elääjotta et kosketa olemassa olevaa asennusta ja voimme kokeilla kaikkia hallussamme olevia laitteistokomponentteja.

valitun jakelun CD- tai DVD-levylle ja aseta optinen levy asianmukaiseen lukijaan huolella muuttaa käynnistysjärjestystä testitietokoneella.

Nykyaikaisista tietokoneista ja kannettavista tietokoneista DVD-asema ja -soitin ovat kadonneet, mikä tekee sen tarpeelliseksi käyttämällä USB-tikkua "live-käynnistyslaitteena".. Jotta voit käyttää sovelluksia, jotka näytämme sinulle myöhemmin, riittää, että hankit sellaisen Vähintään 8 Gt tyhjä USB-tikkukäytä ohjelmaa ISO:n siirtämiseen ja tee tikusta käynnistettäväksi, kun tietokone käynnistyy.

Käynnistysmenettely käynnistyksen yhteydessä on sama kuin CD- tai DVD-levyllä: meidän on painettava oikeaa näppäinsarjaa heti, kun tietokone käynnistyy, jotta voimme valita käynnistyksen yhteydessä käytettävän laitteen.

Rufus

Windows-käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa ensimmäinen ohjelma, jota voimme käyttää Rufussaatavana ilmaiseksi kannettavana ohjelmistona suoraan osoitteesta virallinen sivusto.
Tämän ohjelman käynnistämisen jälkeen voimme siirtää Linux ISO:n USB:lle lennossa painamalla painiketta VALITSEvalitsemalla ladatun Linux-ISO:n, valitsemalla USB-tikkua kentältä Laite/yksikköasettamalla äänenvoimakkuuden tunnisteen ja painamalla alas ALKAA.

Rufus-perusasetukset riittävät kaiken tyyppisen jakelun asentamiseen USB-tikulle, jolloin saavutetaan myös maksimaalinen yhteensopivuus Windows-käyttöjärjestelmien kanssa, joissa on UEFI tai Suojattu käynnistys (joka on joka tapauksessa poistettava käytöstä, jos haluamme asentaa Linuxin Windows 10:n tai Windows 11:n viereen).

UNetbootin

Universal Netboot Installer (kutsutaan myös UNetbootiniksi) on tunnetuin kannettava ohjelma Windowsille, Macille ja Linuxilleladattavissa osoitteesta virallinen sivusto.
UNetbootinilla voimme ladata ja asentaa erilaisia ​​Linux-jakeluita USB-tikulle ilman, että tarvitsee ladata ensin ISO:ta: ohjelman avulla voit ladata Linuxin tärkeimmät jakelut välittömästi suoraan käyttöliittymästä.

Sovellusluettelo sisältää Ubuntu, Linux Mint, Fedora, Gentoo, Xubuntu ja monet muut, mukaan lukien Puppy Linuxpienin, josta olin kirjoittanut asennusoppaan.

Kun olet valinnut asennettavan jakelun, valitse alla olevaan tietokoneeseen asetettu USB-tikku, valitse, luodaanko pysyvä osio vai luovutetaanko tämä toiminto (asettamalla 0 pysyvän osion arvoksi) ja paina sitten OK aloittaaksesi luontiprosessi.

Jos olemme jo ladanneet Linux-jakelun ISO:n, voimme käyttää UNetbootinia luomaan tikun avaamalla ohjelman ja rastittamalla kohteen levyn kuvavalitsemalla avattavasta valikosta ISO-muodon ja painamalla kentän vieressä olevaa kolmea pistettä, jotta voit valita ISO-kuvan ja jatkaa Live-USB-tikun luomista.

Universal USB-asennusohjelma

Unetbootinin kaltainen ohjelma Ja Universal USB-asennusohjelma ladattava kannettava sovellus Windowsille osoitteesta virallinen sivusto.
Sovellus on luultavasti välittömin ja yksinkertaisin käyttää Linux ISO:n asentamiseen USB:lle, sillä toiminnon suorittamiseksi on suoritettava vain 3 vaihetta.

Jatka kytkemällä USB-tikku tietokoneeseen, käynnistämällä ohjelma ja valitsemalla pudotusvalikosta asennettava Linux-jakelu ensimmäisessä vaiheessa. Valinnan jälkeen voimme valita latausvaihtoehdon, joka avaa selaimen ja aloita ISO-tiedoston lataaminen.

Latauksen lopussa siirrymme vaiheeseen 2 ja valitsemme ISO-kuvan sijainnin, jotta sitä voidaan käyttää pohjana USB-tikun luominen. Lopuksi vaiheessa 3 valitsemme käytettävän USB-tikun kirjaimen, valitsemme sen alustavan kohteen ja osoitamme valinnaisesti paljon tilaa varata järjestelmälle kynässä (vain niille, jotka ovat kiinnostuneita tikun pysyvästä muistista).

Kun kaikki vaiheet on suoritettu, paina -painiketta Luodasiis alkaen luoda kannettava käyttöjärjestelmä valitulla USB-tikulla.

Johtopäätökset

Kun Linux on asennettu USB-tikulle, voit liittää sen mihin tahansa tietokoneeseen käynnistämällä sen USB-tikulta, jossa Linux on Windowsista riippumaton. Tässä tapauksessa on pakko syötä BIOS/UEFI valitaksesi tietokoneen käynnistyksen USB:stä, kuten myös oppaastamme näkyy kuinka käynnistää USB-tikulta jopa ilman Bios-vaihtoehtoa).

Rufusta käytetään myös laajasti le USB-tikut Windows 10:n ja Windows 11:n kanssajoten sinun ei tarvitse käyttää Microsoftin suoraan tarjoamaa Media Creation Toolia (myös hyödyllistä, mutta vähemmän välitöntä).

Indeksi
  1. Rufus
  2. UNetbootin
  3. Universal USB-asennusohjelma
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up