Asenna SSD-levy kannettavaan tietokoneeseen kiintolevyn sijaan

Kuinka vaihtaa kannettavan tietokoneen levyke asentamalla SSD vanhan kiintolevyn tilalle, jotta se olisi yhtä hyvä, nopea ja tehokas

Jokaisen, joka omistaa kannettavan tietokoneen, jossa on mekaaninen kiintolevy, on vaihdettava se mahdollisimman pian Keskity nopeaan SSD-levyynjotta kannettavan tietokoneen suorituskyky paranee yksinkertaisella ja helposti saatavilla olevalla muutoksella (kuka tahansa voi todella tehdä sen, kunhan heillä on

1) Mitä ostaa

Ennen kuin jatkat uuden SSD:n ostamista kannettavassa tietokoneessa käytettäväksi, suosittelemme ostamaan kaksi SATA-USB-sovitintavälttämätön käyttöjärjestelmän, tiedostojen ja ohjelmien siirtämiseksi vanhalta levyltä uudelle levylle.

Kun kaksi sovitinta on palautettu, voimme jatkaa yhden ostamista SATA-tyyppinen SSD-levykuten esimerkiksi Samsung SSD 870 EVO 500 Gt, enemmän kuin tarpeeksi korvaamaan perinteisen mekaanisen levyn vanhemman sukupolven kannettavissa tietokoneissa.

Vaihtoehtoisesti voimme myös ostaa Silicon Power SSD 1TB, Fanxiang SATA SSD 1TB ja Crucial BX500 1TBjoissa kaikissa on 1 Tt kapasiteetti.

Kun olet valinnut kannettavaan tietokoneeemme asennettavan SSD:n, meidän on jatkettava vanhalla mekaanisella levyllä olevan järjestelmän, ohjelmien ja tietojen kloonausta, jotta vaihtaminen olisi mahdollisimman kivutonta.

Muita SSD-levyjä voit tarkastella oppaassamme Parhaat PC-SSD-levyt ostettaviksi nopeita latauksia varten.

2) Kloonaa kiintolevy SSD:lle

Kloonataksemme mekaanisen levyn SSD-levylle puramme vanhan levyn kannettavasta tietokoneesta (varo hukkaamasta ruuveja purkamisen aikana), kytke se SATA-USB-sovittimeen ja yhdistä SSD toiseen ostettuun sovittimeen.

Kloonauksen suorittamiseksi tarvitsemme a toinen tietokone, jossa on kaksi USB 3.0 -porttia: yhdistämme siihen kaksi sovitinta, jotta voimme käyttää kloonausohjelmaa.

Kun kaikki on kytketty, käytämme levyjen kloonaukseen sopivaa ohjelmaa, kuten Macrium Reflect Free Edition. Ohjelma on erittäin helppokäyttöinen:

  • Varmista, että valitset mekaanisen levyn Macrium-liittymästä ja paina sitten Kloonaa tämä levy;
  • uudessa ikkunassa painamme paina Valitse levy, johon haluat kloonata ja valitse uusi SSD;
  • nyt varmistetaan, että olemme valinneet kaikki mekaanisen levyn osiot (voimme tehdä tämän ensin painamalla valintamerkkiä kloonattavan levyn nimen alla);
  • painamme alas Edistyneet asetukset ja varmistetaan se TRIM SSD on aktiivinen;
  • paina lopuksi Kun olet ja vahvista kloonauksen alkaminen.

Ohjelma alkaa kloonata kaikkia mekaanisella levyllä olevia sektoreita ja kopioida ne uudelle SSD:lle; prosessi voi olla hyvin pitkäjoten on parempi istua alas ja antaa tietokoneen tehdä tehtävänsä koskematta siihen tai avaamatta muita ohjelmia.

3) Käynnistä kannettavassa tietokoneessa uusi SSD

Nyt kun SSD on valmis, sammutetaan kloonaukseen käytetty PC, siirrytään kiintolevypaikkaan, asetamme SSD-levyn samaan asentoon kuin vanha (käyttämällä metallitukea tarvittaessa vastaavilla ruuveilla), kiinnitämme levyn SATA-liittimeen, käytämme kiinnitysruuveja (levyn asennon vakauttamiseksi) ja suljemme paneelin.

Yritetään nyt käynnistää tietokone: jos olemme tehneet kloonauksen hyvin, levy käynnistyy välittömästi ja huomaamme heti suuren käynnistys- ja suoritusnopeuden verrattuna aiemmin olemassa olevaan mekaaniseen levyyn.

Jotta käynnistysongelmat voidaan ratkaista nopeasti uudella asennetulla SSD-levyllä, on parasta pitää se aina käsillä palautusavain Windowsillejotta voit ratkaista kaikki käynnistysongelmat, kuten myös oppaasta näkyy Ratkaisut "Ei käynnistyslaitetta" -virheeseen.

Kun olet varmistanut järjestelmän hyvän toiminnan, älä unohda sitä luo palautusosio tehdasasetusten palauttamiseen, jotta voit palauttaa järjestelmän nopeasti ilman, että sinun tarvitsee alustaa kaikkea.

Johtopäätökset

SSD-levyn asettaminen kannettaviin tietokoneisiin on kaikkien käyttäjien toteuttamiskelpoinen toimenpide ja mahdollistaa nopean ja näppärän laitteen vaihtamatta mitään muuta (myös koska muistikirjassa on hyvin vähän asioita, joita voidaan muuttaa).

Jos emme löydä kiintolevypaikkaa, on parasta tehdä haku Googlesta tai YouTubesta kannettavan tietokoneen nimellä, jotta voidaan tarkistaa, onko muillakin käyttäjillä ollut samanlaisia ​​vaikeuksia ja ovatko he luoneet käteviä opetusvideoita "monimutkaisille" kannettaville tietokoneille. .

Edelleen levyn kloonaamisesta ja kannettavan tietokoneen aseman vaihtamisesta voimme lukea oppaamme Lisää SSD kannettavaan tietokoneeseen kiintolevyn tai DVD-soittimen sijaan.

SSD-levyn suorituskyvyn maksimoimiseksi pyydämme sinua lukemaan perusteellisen analyysimme aiheesta Ohjelmat SSD-levyn optimointiin (Samsung ja muut) ja SSD-asemien hallintaan.

Jos kuitenkin omistamme jo kannettavan tietokoneen, jossa on integroitu nopea muisti, katsotaanpa, mitä eroja on SSD:n ja eMMC:n (sisäinen muisti) välillä lukemalla syvällinen analyysimme eMMC vai SSD? Tietojen tallennuslaitteiden erot ja vertailu.

Indeksi
  1. 1) Mitä ostaa
  2. 2) Kloonaa kiintolevy SSD:lle
  3. 3) Käynnistä kannettavassa tietokoneessa uusi SSD
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up