Aseta Gmail oletussähköpostisovellukseksi Macin eri selaimissa

Jos käytät Gmailia verkossa ja kohtaat usein sähköpostilinkkejä eri verkkosivuilla, jotka käynnistyvät Macin Mail-sovelluksessa, ymmärrän tuskasi. Sähköpostiohjelmassa avautuva linkki, jota et käytä, ei yksinkertaisesti ole järkevää.

Tässä artikkelissa näytämme sinulle, kuinka voit vaihtaa oletussähköpostisovelluksesi Gmail-verkkosivustoksi niin, että kaikki sähköpostilinkkien napsautukset avautuvat siellä eikä varastossa olevan Mail-sovelluksen sijaan.

Erilaisten verkkoselaimien, kuten Safarin, Chromen ja Firefoxin, määrittäminen käyttämään Gmail-sivustoa oletuspostisovelluksena on melko helppoa, ja näin voit tehdä sen koneellasi.

Gmail-sivuston asettaminen oletussähköpostisovellukseksi Google Chromessa

1. Käynnistä Google Chrome Macissasi.

2. Siirry kohtaan Gmail-sivusto ja kirjaudu sisään tilillesi.

3. Kun olet postilaatikossasi, selaimesi osoiterivillä pitäisi näkyä kuvake, joka näyttää seuraavassa kuvakaappauksessa esitetyltä. Sinun on napsautettava sitä ja valittava "Salli" ja napsauta sitten "Valmis".

Yllä olevien vaiheiden tarkoituksena on sallia Gmail-sivuston avata kaikki sähköpostilinkit eikä ohjata sinua Mail-sovellukseen. Olet onnistuneesti määrittänyt Chromen avaamaan kaikki Gmail-sivuston sähköpostilinkit.

Voit vahvistaa tämän siirtymällä kohtaan "Chrome-asetukset -> Sisältöasetukset" ja napsauttamalla "Hallitse käsittelijöitä...". Sinun pitäisi nähdä, että "mailto"-tyyppiset linkit osoittavat nyt osoitteeseen "mail.google.com", joka on Gmail-sivusto.

Gmail-sivuston asettaminen oletussähköpostisovellukseksi Mozilla Firefoxissa

1. Käynnistä Firefox Macissasi.

2. Napsauta "Firefox"-valikkoa ja valitse sitten "Preferences..." päästäksesi Firefoxin asetuspaneeliin. Siellä ovat kaikki Firefoxin määritysvaihtoehdot.

3. Kun Asetukset-paneeli avautuu, siirry välilehteen, jossa lukee "Sovellukset". Tuolta välilehdeltä löydät Sisältötyypin, jossa lukee "mailto", ja sen vieressä on pudotusvalikko, jossa voit määrittää, millä sovelluksella tämäntyyppinen sisältö, eli sähköpostilinkit, avataan.

Valitse avattavasta valikosta "Käytä Gmailia", jolloin Gmail-verkkosivusto asetetaan oletussähköpostisovellukseksi Firefoxissa.

Tästä eteenpäin kaikkien Firefoxissa napsauttamiesi sähköpostilinkkien pitäisi käynnistyä Gmail-sivustolla.

Gmail-sivuston asettaminen oletussähköpostisovellukseksi Safarissa

Toisin kuin Chrome ja Firefox, Safari ei anna sinun lisätä helposti sähköpostilinkkejä käsitteleviä määrityksiä. Tarvitset laajennuksen suorittaaksesi tämän tehtävän Safarissa.

1. Käynnistä Safari ja siirry kohtaan mailto-laajennuksen lataussivu ja lataa laajennus.

2. Kun laajennus on ladattu, asenna se kaksoisnapsauttamalla sitä Finderissa.

3. Näyttöön tulee seuraava kehote, jossa kysytään, haluatko asentaa valitun laajennuksen. Napsauta "Trust" -painiketta salliaksesi laajennuksen asentamisen.

4. Kun laajennus on asennettu, sinun pitäisi nähdä "Asetukset" ja valintaruutu. Valitse valintaruutu ottaaksesi laajennuksen asetukset käyttöön.

5. Sinun pitäisi nyt nähdä erilaisia ​​sähköpostiohjelmia, joita voit käyttää Safarissa sähköpostilinkkien käsittelyyn. Valitse luettelosta "Gmail" ja käynnistä selain uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Safari avaa nyt kaikki Gmail-sivuston sähköpostilinkit.

Johtopäätös

Jos Gmail on ensisijainen sähköpostiohjelmasi, verkkosivuston määrittäminen oletussivustoksi Macin useissa verkkoselaimissa on erittäin suositeltavaa, jotta kaikki sähköpostilinkit avautuvat verkossa eivätkä Mail-sovelluksessa. Yllä oleva opas auttaa sinua tekemään juuri sen.

Indeksi
  1. Gmail-sivuston asettaminen oletussähköpostisovellukseksi Google Chromessa
  2. Gmail-sivuston asettaminen oletussähköpostisovellukseksi Mozilla Firefoxissa
  3. Gmail-sivuston asettaminen oletussähköpostisovellukseksi Safarissa
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up