Avaa kirjoitussuojattu levy

Onko meillä käsissämme kirjoitussuojattu levy tai flash-asema? Katsotaanpa, kuinka se helposti avataan Windowsista

Kun liitämme uuden ulkoisen USB-levyn tai minkä tahansa tallennusaseman tietokoneeseemme, on mahdollista törmätä virheeseen "Levy on kirjoitussuojattu"melko yleinen virhe levyillä, jotka on alustettu muilla tietokoneilla ja jotka on suojattu kirjoittamiselta sekä laitteisto- että ohjelmistotasolla.

Onneksi on olemassa lukuisia menettelyjä avaa kirjoitussuojatun levyn lukitus, voidaan käyttää nopeasti uusien tiedostojen kirjoittamisen tai tallentamisen aloittamiseksi käytössä olevalle levylle. Katsotaan yhdessä mitä tehdä kirjoitussuojatun levyn lukituksen avaamiseksikäyttämällä vain Windowsin sisäänrakennettuja työkaluja.

Käytä BitLockeria lukituksen avaamiseen

Jos levy on suojattu BitLockerilla, se ei ole käytettävissä lukemista ja kirjoittamista varten. Tässä skenaariossa voimme avata aseman lukituksen kirjoittamalla BitLockerin lukituksen avauskoodisi kun Windows-käyttöliittymä niin kehottaa.

BitLocker luo koodin itse lukituksen yhteydessä, ja se tallennetaan yleensä erilliseen tiedostoon tai paperitiedostona (tulostetaan paikan päällä), vaikka se on mahdollista tallentaa verkossa suojattuun Windows-pilveen.

Jos levy on omaisuutemme ja olemme päättäneet tallentaa BitLocker-koodin verkkoon, voimme palauttaa sen koodin palautussivu BitLockerjonne yksinkertaisesti syötät Windows-kirjautumistietosi (käytetään myös BitLocker-salauksen luoneessa tietokoneessa) noutaaksesi lukituksen avauskoodi.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka aktivoida Bitlocker Windows 11:ssä ja 10:ssä levy- tai USB-salausta varten.

Poista vain luku -attribuutit

Toinen tapa avata kirjoitussuojatun levyn lukitus on käyttää levyosa, Windowsin komentokehotteeseen integroitu työkalu. Jatkamiseksi avaamme Käynnistä-valikon, etsi cmdnapsautamme kohdetta hiiren kakkospainikkeella Komentokehote ja me valitsemme Suorita järjestelmänvalvojana.

Uuteen ikkunaan kirjoitamme levyosa ja heti kun työkalu on valmis, lisäämme komennon lista levy. Tunnistamme vain luku -suojatun levyn numeron (esim Levy 1) ja kirjoita se uutena komennona valitse levy 1 (tai mikä tahansa edellisessä luettelossa annettu numero).

Nyt kun levy on valittu, poistamme vain luku -attribuutit levyltä kirjoittamalla seuraavan komennon:

attributes disk clear readonly

Vahvista painamalla Enter-näppäintä, kirjoita sitten exit ja poistu työkalusta vahvistamalla levyosa. Nyt kirjoitussuojatun levyn lukitus avataan ja voimme kirjoittaa sille uudelleen.

Tarkista levy virheiden varalta

Jos kirjoitusongelmat jatkuvat tähän mennessä saamistamme neuvoista huolimatta, levyn sektoreissa tai itse levyn yleisessä kunnossa saattaa olla jokin ongelma.

Aloitaksesi levyn kunnon diagnoosin napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, avaa Levynhallinnointinapsauta kirjoituslukittua levyä hiiren kakkospainikkeella, paina valikkoa Omaisuussiirrytään välilehteen Instrumentit ja jatkamme Tarkista se osion alla Virhe tarkistettaessa.

Odotamme tarkistuksen päättymistä: jos pieniä virheitä löytyy, työkalu itse pystyy merkitsemään vaurioituneet tai korjaamattomat sektorit, joten voit jatkaa levyn käyttöä (vaikka on silti parempi tallentaa henkilökohtaiset tiedostosi jonnekin muualle ).

Alusta levy

Jos tiedostojärjestelmävirheet ovat liian vakavia eikä edellisessä luvussa näkyvä työkalu ole ratkaissut mitään, viimeinen keino palauttaa kirjoitussuojattu levy nopea muotoilumenettää kaikki levyllä olevat tiedostot.

Jatkamiseksi avaamme hakemuksen Tiedostonhallintanapsauta lukittua levyä hiiren kakkospainikkeella ja paina ylös Muoto. Uudessa ikkunassa vahvistamme kaikki perusparametrit (erityisesti rastittamalla vaihtoehto Nopea muotoilu) ja ota muotoilu käyttöön painamalla OK.

Jos levy on taas käytettävissä, voimme Yritä nyt palauttaa tiedostot, joihin aiemmin ei ollut pääsyäkäyttämällä ohjelmaa, kuten Recuvayksi parhaista palauttaa tiedostoja alustetulta levyltä.

Johtopäätökset

Suojaa levyä kirjoittamiselta se on varmasti hyödyllistä, kun emme halua, että sisällä olevat tiedot ja tiedostot poistetaan vahingossa tai estää muita käyttämästä flash-asemaamme, mutta se voi olla ongelma, kun käytämme levyasemia pitkän ajan kuluttua tai lainaamme muilta ihmisiltä. Tässä oppaassa annetut neuvot ratkaisevat ongelman, erityisesti toimimalla levyosana ja poistamalla koko levylle sovelletut vain kirjoitusattribuutit.

Jos tämän virheen uhriksi joutuu USB-tikku tai muistikortti (SD- tai microSD-kortti), tarkistamme, että sen kyljessä ei ole suojaliuskaa: tämä pieni yksityiskohta jää usein huomaamatta useimmilta ihmisiltä, ​​jotka päätyvät keppi lukittu kirjoittamaan laitteistopainiketta.

Edelleen salauksen aiheesta voimme lukea oppaitamme kuinka salaa PC-levysi ja Windowsin käynnistys Veracryptillä ja miten suojaa tiedostoja ja kansioita salasanalla Windowsissa.

Indeksi
  1. Käytä BitLockeria lukituksen avaamiseen
  2. Poista vain luku -attribuutit
  3. Tarkista levy virheiden varalta
  4. Alusta levy
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up