Bluetooth-laitteiden määrittäminen ja hallinta Windowsissa

Monet PC-käyttäjät ovat vaihtaneet Bluetooth-hiiriin ja näppäimistöihin, puhumattakaan langattomista Bluetooth-kuulokkeista. Onneksi Windows tukee viimeisintä Bluetooth 5.4 -tekniikkaa, mikä tekee Bluetoothin käyttöönotosta Windowsissa helpompaa kuin koskaan. Jos yrität selvittää, kuinka hallita Bluetooth-laitteita Windows-tietokoneellasi, tämä opetusohjelma opastaa sinut kaiken läpi.

Kuinka ottaa Bluetooth käyttöön Windowsissa

Seuraavat menetelmät osoittavat, kuinka Bluetooth otetaan käyttöön Windows-tietokoneessa.

Nopein tapa Windows 11:ssä on mennä osoitteeseen asetukset -> Bluetooth ja laitteetja käännä Bluetooth liukusäädin päällä. Windows 10 -käyttäjien pitäisi tehdä samoin, mutta polku on heille hieman erilainen: asetukset -> Laitteet -> Bluetooth ja muut laitteet.

Vaihtoehtoisesti voi olla jo vähän Bluetooth-laitteet -kuvaketta ilmoitusalueella työpöydän oikeassa alakulmassa. Tämä on pikavalikko, jolla voit määrittää ja hallita kaikkia Bluetooth-toimintoja Windows-laitteella.

Huomautus: niille, jotka käyttävät Microsoft Surfacea, Surface Pro X:ää tai vastaavaa laitetta, Bluetooth-painike on itse näppäimistössä.

Jos Bluetooth-laitteet -kuvaketta ei näy, kytke se päälle manuaalisesti. From Bluetooth ja laitteet Windows 11:ssä siirry kohtaan Katso lisää laitteita -> Lisää Bluetooth-asetuksia. Alla Vaihtoehdot valitse ponnahdusikkunassa valintaruutu Näytä Bluetooth-kuvake ilmoitusalueella.

Windows 10 -käyttäjien on valittava sama ruutu alla asetukset -> Laitteet -> Bluetooth ja muut laitteet -> Lisää Bluetooth-vaihtoehtoja.

Toinen tapa ottaa Bluetooth käyttöön laitteessasi on avata Windowsin toimintakeskus painamalla Win + A ja napsauttamalla Bluetooth-kuvaketta. Jos se näkyy Ei yhteyttänapsauttamalla sitä kerran muodostaa onnistuneen pariliitoksen minkä tahansa muun Bluetooth-laitteen kanssa.

Kärki: voit tehdä monia asioita, kun otat Bluetoothin käyttöön Windowsissa. Bluetooth-yhteensopivien oheislaitteiden yhdistämisen lisäksi voit yhdistää kannettavan tietokoneen näytön ulkoiseksi näytöksi Windowsin Bluetoothin avulla. Käytä myös Windowsin lähijakamisvaihtoehtoa.

Bluetooth-laitteen lisääminen Windowsissa

Bluetoothin ottaminen käyttöön Windowsissa on helppoa, kun opit monia tapoja lisätä erilaisia ​​Bluetooth-laitteita Windows-tietokoneeseesi.

1. "Bluetooth & Devices" -valikon käyttäminen

Voit lisätä Bluetooth-laitteen kytkemällä sen skannaus-/pariliitostilan päälle. Tämän tekeminen vaihtelee laitteittain. Yleensä laitteen painiketta pidetään painettuna useita sekunteja, ennen kuin sen valot alkavat vilkkua, tai se kertoo, että laite muodostaa pariliitoksen.

Kun kohdelaitteesi on pariliitostilassa, siirry kohtaan Bluetooth ja laitteet -> Laitteet-sivu Windows 11:ssä ja napsauta sitten Lisää laite.

Windows 10 -käyttäjät voivat käyttää hyvin samanlaista vaihtoehtoa, Lisää Bluetooth tai muita laitteitapäällä Bluetooth ja muut laitteet sivu.

Voit myös lisätä Bluetooth-laitteen suoraan napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ilmaisinalueen lähellä olevaa Bluetooth-kuvaketta ja valitsemalla Lisää Bluetooth-laite.

Ponnahdusnäytön kautta voidaan lisätä kolmenlaisia ​​laiteluokkia:

 • The Bluetooth luokkaan kuuluvat hiiret, näppäimistöt, kynät, äänilaitteet, ohjaimet ja paljon muuta. Tämä on vaihtoehto, joka sinun tulee valita hiirille, näppäimistöille, kaiuttimille, älypuhelimille ja oheislaitteille.
 • Langaton näyttö tai telakka on toinen luokka. Valitse tämä, jos käytät langatonta Bluetooth-televisionäyttöä tai -näyttöä.
 • Kaikki muu on kolmannessa kategoriassa. Tämän avulla voit valita Xbox-ohjaimet, DLNA:n ja muut laitteet.

Kun olet valinnut jonkin luokista, lähellä olevat Bluetooth-laitteet näkyvät Lisää laite ikkuna. Napsauta laitetta, jonka haluat muodostaa laiteparin.

Windows voi kysyä laitteen PIN-koodia tai ei. Jos se on tarpeen, napsauta ensin Pari/Kyllä Bluetooth-oheislaitteessa, jonka haluat muodostaa pariliitoksen. Napsauta samanaikaisesti Kytkeä Windows-laitteellasi.

Tulet näkemään, että se on yhdistettyyhdessä a Laitteesi on käyttövalmis Tila. Klikkaus Tehty viimeistelläksesi laitteen lisäyksen.

Kaikki äskettäin yhdistämäsi Bluetooth-laitteet näkyvät näytössä Bluetooth ja laitteet sivu Windows 11:ssä ja Bluetooth ja muut laitteet sivu Windows 10:ssä.

Jos saat "Emme saaneet mitään vastausta laitteelta" -virheen, ota Bluetooth-laite uudelleen käyttöön pariliitostilassa.

2. Ohjatun Bluetooth-laitteen käyttäminen

Windows tarjoaa Suorita-komennon Win + R:n kautta, nimeltään "devicepairingwizard", joka mahdollistaa pariliitoksen muodostamisen muiden Bluetooth-laitteiden kanssa. Kirjoita teksti, niin se avaa alla olevan ikkunan.

Napsauta laitetta, jonka haluat lisätä Windows Bluetooth -verkkoosi.

Kärki: opi, mitä tehdä, kun muun kuin Windows-laitteen Bluetooth ei vain saa yhteyttä.

3. Swift Pairin käyttäminen

Saatat omistaa Bluetooth-laitteen, joka on erittäin yhteensopiva Windows-kannettavan tai -tietokoneesi kanssa identtisten ohjainten vuoksi. Tällaisissa tapauksissa et tarvitse PIN-koodia Bluetooth-pariliitoksen muodostamiseen.

Sen sijaan pariliitos voidaan tehdä suoraan ottamalla käyttöön Näytä ilmoitukset muodostaaksesi yhteyden Swift Pairin avulla vaihtoehto kohteesta Bluetooth ja laitteet/Bluetooth ja muut laitteet sivu.

Samoin, jos sinulla on USB-Bluetooth-sovitin, Windowsin pitäisi tunnistaa se ja asentaa se automaattisesti.

Tiedoksi: onko sinulla Bluetooth-virheitä mitatun verkkoyhteyden vuoksi? Meillä on sinulle muutamia ratkaisuja.

Kuinka poistaa Bluetooth-laite Windowsista

Joskus on tarpeen poistaa Bluetooth-laite Windows-tietokoneesta. Tämä voi johtua siitä, että laitetta ei enää tarvita tai se ei toimi kunnolla.

Voit poistaa Bluetooth-laitteen Windows 11:ssä siirtymällä kohdelaitteeseen osoitteesta asetukset -> Bluetooth ja laitteet -> Laitteetja napsauta kolmen pisteen valikkoa Poista laite. Siirry Windows 10:ssä kohtaan asetukset -> Laitteet -> Bluetooth ja muut laitteetja valitse laite napsauttamalla Poista laite.

Voit myös käyttää Windowsin laitehallintaa yksittäisten yhdistettyjen Bluetooth-laitteiden poistamiseen. Kirjoita Suorita-komennolla Win + R ja devmgmt.msc.

Kerran Laitehallinta on auki, napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa Bluetooth-valikon kohtaa ja napsauta poista laite.

Kärki: On mielenkiintoista huomata, että yksi yksinkertaisimmista ja luotettavimmista tavoista ratkaista Bluetooth-ongelma Windowsissa on poistaa laite ja lisätä se sitten uudelleen. Koska Bluetooth-ongelmia kohdataan usein Windowsissa, saatat haluta tarkistaa sisäänrakennetun vianmäärityksen lisäkorjauksia varten.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi Bluetooth-laitteeni ei löydä Windows-tietokonettani?

Jos Bluetooth-laitteesi ei löydä Windows-kannettavaa tai -tietokonetta, varmista, että se on lähellä konetta. Mene asetukset -> Bluetooth ja laitteet -> Lisää Bluetooth-asetuksia -> Vaihtoehdotja valitse Anna Bluetooth-laitteiden löytää tämä tietokone. Ota myös vaihtoehto käyttöön Ilmoita minulle, kun uusi Bluetooth-laite haluaa muodostaa yhteyden.

Miksi Windowsissani ei ole Bluetoothia?

Jotkut ohjainongelmat on korjattava, ennen kuin voit hallita Bluetooth-laitteita. Windowsin avulla voit korjata puuttuvat ohjaimet asentamalla ne uudelleen Laitehallinnasta tai Lisää Bluetooth-asetuksia alla Bluetooth ja laitteet.

Indeksi
 1. Kuinka ottaa Bluetooth käyttöön Windowsissa
 2. Bluetooth-laitteen lisääminen Windowsissa
  1. 1. "Bluetooth & Devices" -valikon käyttäminen
  2. 2. Ohjatun Bluetooth-laitteen käyttäminen
  3. 3. Swift Pairin käyttäminen
 3. Kuinka poistaa Bluetooth-laite Windowsista
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi Bluetooth-laitteeni ei löydä Windows-tietokonettani?
  2. Miksi Windowsissani ei ole Bluetoothia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up