Bootrec / Fixboot Access Is Denied -virheen korjaaminen Windowsissa

Bootrec-apuohjelma on Windowsin palautusympäristön (RE) komentorivityökalu, jota käytetään käynnistysongelmien ja käynnistysvirheiden vianmääritykseen. Sitä voidaan käyttää käynnistyssektorin, käynnistysmääritystietojen (BCD) ja pääkäynnistystietueen (MBR) korjaamiseen. Bootrec /fixboot-komento kirjoittaa uuden käynnistyssektorin olemassa olevaan järjestelmäosioon, jos olemassa olevat käynnistystiedostot ovat vioittuneet. Mutta joskus tämä komento epäonnistuu joko viallisen EFI-rakenteen tai BCD-tiedoston ongelmien vuoksi. Voit nopeasti korjata yleisimmät "bootrec /fixboot access is denied" -virheen ongelmat tässä oppaassa luetelluilla korjauksilla.

Hyvä tietää: koetko sen sijaan "Inaccessible boot device" -virheen? Opi mitä tehdä tässä skenaariossa.

Indeksi
 1. 1. Suorita Startup Repair
 2. 2. Suorita CHKDSK
 3. 3. Rakenna EFI Bootloader uudelleen
 4. Usein Kysytyt Kysymykset

1. Suorita Startup Repair

Ensimmäinen tapa korjata "bootrec /fixboot" -virhe on suorittaa käynnistyksen korjaus ja antaa Windowsin diagnosoida ja korjata yleisiä ongelmia, jotka estävät tietokonettasi käynnistymästä normaalisti. Monet käyttäjät ovat raportoineet onnistuneesta käynnistyskorjauksesta useiden Windowsin käynnistys- ja tiedostojen vioittumisongelmien ratkaisemisessa.

Käynnistä Windowsin palautusympäristö suorittaaksesi käynnistyksen korjauksen. Anna tarkistuksen päättyä ja käynnistä tietokone uudelleen noudattamalla näytön ohjeita ja yritä sitten suorittaa bootrec /fixboot-komento uudelleen.

2. Suorita CHKDSK

Levyvirheet voivat myös aiheuttaa ongelmia käynnistystiedostoissa, jotka voivat johtaa "bootrec /fixboot access denied" -virheeseen. Jos komennon suorittamiseen tarvittavat tiedostot sijaitsevat viallisissa sektoreissa, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää korjata ne ennen uudelleenyritystä.

Suorita CHKDSK-työkalu komentokehotteesta (Windows RE:ssä), jotta Windows tarkistaa asemasi viallisten sektoreiden ja muiden korjattavissa olevien ongelmien varalta. Jos skannaus onnistuu ratkaisemaan virheet, se ilmoittaa samasta näytöllä. Yritä sen jälkeen suorittaa bootrec /fixboot-komento uudelleen nähdäksesi, toimiiko se.

Kärki: Opi tarkistamaan, onko USB-asema käynnistettävä Windowsissa.

3. Rakenna EFI Bootloader uudelleen

Jos yllä olevat menetelmät eivät toimi, sinun on rakennettava uudelleen EFI (Extensible Firmware Interface) -käynnistyslatain järjestelmälevyllesi. Tämä määrittää uudelleen kaikki EFI-osion käynnistystiedot, jotta voit suorittaa bootrec /fixboot-komennon onnistuneesti.

Tässä korjauksessa on muutama vaihe. Sinun on määritettävä tarkka EFI-osio, joka määritetään uudelleen, ja kopioida sitten käynnistystiedostot kyseiselle osiolle.

 1. Syötä Windows RE edellä osiossa 1 kuvatulla tavalla.
 2. Napsauta Automaattinen korjaus -näytössä "Vianetsintä".
 1. Napsauta "Lisäasetukset".
 1. Valitse "Komentokehote".
 1. Käytä Diskpart-apuohjelmaa tunnistaaksesi EFI-osion. Anna diskpart-komento ja paina Enter.
 1. Kirjoita listalevy ja paina Enter näyttääksesi kaikki tietokoneesi asemat.
 1. Etsi Windows-asennuksesi sisältävä levy. Sen "Gpt"-sarakkeen alla on tähti, joka osoittaa GPT-osion. Jos tietokoneessasi on useampi kuin yksi Windows-levy, jossa on GPT-tähti, tarkista kohdelevyn koko-sarake.
 1. Valitse asema kirjoittamalla select disk 0 ja paina Enter. Varmista, että korvaat "0" oikealla levyn nimellä.
 1. Kirjoita lista vol ja sitten Enter listataksesi kaikki Windows-levylläsi olevat taltiot tai osiot.
 1. Etsi EFI-osio luettelosta. Yleensä se on kooltaan pieni ja alustettu "FAT32"-muotoon.
 1. Valitse se kirjoittamalla select vol 1 ja paina Enter. Korvaa "1" oikealla tilavuusnumerolla omassa tapauksessasi.
 1. Anna taltiolle uusi kirjain. Varmista, että kirjainta ei ole määritetty mihinkään muuhun taltioon kirjoittamalla assign letter=L. Korvaa L-kirjain tapauksesi mukaisella kirjaimella.
 1. Poistu "diskpartista" käyttämällä exit-komentoa.

Kärki: jos DiskPart on havainnut virheen Windowsissa, katso kuinka se palautetaan täyteen toimintaan.

 1. Valitse EFI-osio kirjoittamalla äskettäin määritetty asemakirjain kirjoittamalla L: ja painamalla Enter. Muista korvata tämä tapaustasi vastaavalla kirjaimella.
 1. Kopioi tarvittavat käynnistystiedostot EFI-osioon tällä komennolla: bcdboot C:\Windows /s L: /f UEFI. Korvaa "L:" luomasi aseman kirjaimella.
 1. Kirjoita exit ja sulje komentokehote painamalla Enter.
 2. Palaa Automaattinen korjaus -näyttöön ja käynnistä tietokone uudelleen valitsemalla "Jatka". Kokeile suorittaa bootrec /fixboot-komento.

Toinen tapa ohittaa "bootrec / fixboot access is denied" -virhe on suorittaa komento käynnistettävältä USB-asemalta. Tämän korjauksen avulla voit käyttää uutta, täysin toimivaa ulkoista asemaa bootrec /fixboot-komennon suorittamiseen ja Windows-levyn käynnistystiedostojen korjaamiseen. Luo käynnistysasema toiselle tietokoneelle, jos et voi käynnistää työpöydältä.

Kun sinulla on käynnistettävä USB-asema, käynnistä se ja valitse Windowsin asennuksen aloittamisen sijaan "Korjaa tietokoneesi". Kirjoita Windows RE uudelleen ja suorita bootrec /fixboot-komento komentokehotteesta.

Tiedoksi: opi luomaan Windows 11:n USB-asennusohjelma komentokehotteen avulla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi Windows-tiedostoni vioittuvat jatkuvasti?

Yleinen syy tiedostojen vioittumiseen Windowsissa on haittaohjelmatartunta. Vakavat haittaohjelmat voivat joskus paeta virustorjuntaohjelmistosta ja jäädä levyllesi ja vahingoittaa tärkeitä järjestelmätiedostoja. Muita vioittuneiden tiedostojen syitä voivat olla virtakatkos tiedostojen tallennuksen aikana, huonot sektorit levyllä, taustalla olevat viat Windows-kopiossa ja muut laitteisto-ongelmat. Varmista, että tarkistat järjestelmäsi virusten varalta säännöllisesti, jotta tiedostosi eivät vioittu.

Mitä EFI-osiossa on?

EFI-osio (kutsutaan myös ESP:ksi) on tallennusosio kaikille UEFI-käynnistyslataimille, sovelluksille ja ohjaimille, joita tarvitaan UEFI-käynnistykseen. Se on käyttöjärjestelmästä riippumaton osio, jonka Windows luo automaattisesti aina, kun asennat uuden Windows-käyttöjärjestelmän levylle. Se on alustettu FAT32-tiedostomuotoon ja se on lähes aina olemassa 100 Mt:n osiona. EFI-osio on Windowsin suojattu, etkä voi poistaa sitä Levynhallinnan avulla.

Onko Rufus turvallista käyttää?

Rufus on laillinen käynnistysmedian luontityökalu, ja jopa Microsoft suosittelee sitä oman työkalunsa lisäksi Median luontityökalu. Ei ole bloatwarea tai mainoksia, kunhan lataat sen sieltä virallinen nettisivu. Se on ilmainen sekä henkilökohtaiseen että kaupalliseen käyttöön. Rufus on luotettava ja turvallinen sovellus, ja sen tiedetään jopa toimivan nopeammin kuin Microsoftin Media Creation Tool useimmissa tapauksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up