Chkdsk-laskenta-ajan muuttaminen Windowsissa

Jos olet käyttänyt Windowsia tarpeeksi kauan, olet saattanut nähdä Windowsin yrittävän skannata ja korjata tiedostojärjestelmän ja/tai kiintolevyn virheitä. Näet yleensä tämän toiminnan äkillisen virtakatkon, virheellisten sammutusten, BSOD-virheiden jne. yhteydessä. Windows tekee tämän käyttämällä sisäänrakennettua chkdsk- tai Check Disk Utility -työkalua. Jos haluat, voit ajastaa chkdsk:n tarkistamaan järjestelmäsi mahdollisten virheiden varalta seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Järjestelmästäsi riippuen chkdsk voi viedä pitkän aikaa työnsä suorittamiseen. Joten ennen skannauksen ja korjauksen aloittamista sinulla on kahdeksan sekuntia aikaa peruuttaa tehtävä. Jos uskot, että kahdeksan sekunnin oletusaikakatkaisu on liian pieni, voit lisätä sitä.

Näin voit tehdä sen. Seuraavat toimenpiteet toimivat myös Windows 7:ssä ja 8:ssa.

Indeksi
  1. Muuta Chkdsk-aikaa komentokehotteen avulla
  2. Muuta Chkdsk-aikaa rekisterin kautta

Muuta Chkdsk-aikaa komentokehotteen avulla

Helpoin tapa muuttaa chkdsk-aikakatkaisu on käyttää komentokehotetta. Sinun tarvitsee vain suorittaa yksi komento. Koska aiomme kuitenkin muuttaa tärkeää järjestelmäasetusta, sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet.

1. Etsi ensin "Command Prompt" Käynnistä-valikosta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse vaihtoehto "Suorita järjestelmänvalvojana". Tämä toiminto avaa komentokehotteen järjestelmänvalvojan oikeuksilla.

2. Kopioi komentokehoteikkunaan alla oleva komento, liitä se hiiren kakkospainikkeella komentokehoteikkunassa ja paina Enter suorittaaksesi komennon:

Korvaa todellisella sekuntimäärällä. Jos esimerkiksi haluat chkdsk-aikakatkaisun olevan 30 sekuntia, korvaa arvolla "30".

3. Komentorivi-ikkuna ei näytä vastausta. Voit kuitenkin olla varma, että olet muuttanut chkdsk-aikakatkaisun. Jos haluat tarkistaa nykyisen chkdsk-aikakatkaisun, suorita seuraava komento:

4. Jos haluat tulevaisuudessa palauttaa oletusaikakatkaisun, suorita ensimmäinen komento ja korvaa arvolla 8. Komento näyttää tältä:

Muuta Chkdsk-aikaa rekisterin kautta

Jos et halua sotkea komentokehotetta, voit muuttaa chkdsk:n lähtölaskenta-aikaa luomalla ja muokkaamalla rekisteriarvon. Ennen kuin jatkat Windowsin rekisterin muokkaamista, luo hyvä varmuuskopio, jotta voit palauttaa sen, jos teet virheitä muokkausprosessissa.

1. Avaa Windowsin rekisteri etsimällä "regedit" Käynnistä-valikosta, napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla vaihtoehto "Suorita järjestelmänvalvojana".

2. Siirry rekisterieditorissa seuraavaan sijaintiin. Windows 10 -käyttäjät voivat yksinkertaisesti kopioida ja liittää rekisteripolun osoiteriville siirtyäkseen kohdeavaimeen välittömästi.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager

3. Oikeasta paneelista löydät arvon nimeltä "AutoChkTimeout". Jos et löydä arvoa, napsauta oikeaa paneelia hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Uusi -> DWORD (32-bittinen) arvo". Nimeä uusi arvo nimellä "AutoChkTimeout" ja vahvista nimi painamalla Enter.

4. Kaksoisnapsauta AutoChkTimeout-arvoa. Tämä toiminto avaa Muokkaa arvoa -ikkunan. Valitse tässä radiovaihtoehto "Desimaali", kirjoita aikakatkaisusekuntien määrä arvotietokenttään ja napsauta "OK"-painiketta tallentaa muutokset. Minun tapauksessani haluan, että chkdsk odottaa 30 sekuntia, joten kirjoitin 30 arvotietokenttään.

5. Jotta muutokset tulevat voimaan, käynnistä järjestelmä uudelleen. Tästä eteenpäin chkdsk aikakatkaistaan ​​asetustesi mukaan.

Jos haluat palata takaisin, muokkaa AutoChkTimeout-arvoa ja kirjoita "8" arvotietokenttään. Tämä muuttaa oletusarvoisen chkdsk-aikakatkaisun takaisin kahdeksaan sekuntiin.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä chkdsk-laskentaajan muuttamiseen Windowsissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up