Cortana ei toimi Windows 10: ssä

Cortana, Microsoftin henkilökohtainen digitaalinen avustaja, on yksi Windows 10: n uusista ominaisuuksista. Ominaisuus, joka oli vain Windows Phone -puhelimessa pari kuukautta sitten, on nyt osa Windows 10: tä ja on juuri julkaistu Windowsille. Android myös käyttöjärjestelmä.

Cortana on ollut saatavilla Windows 10: n PC -käyttöönoton jälkeen Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Kiinassa. Ominaisuus on saatavilla muilla alueilla / maissa myöhemmin tänä vuonna, mutta Cortanaa tuetaan tällä hetkellä vain virallisesti näillä alueilla.

Useimmat käyttäjät ovat tyytyväisiä Microsoftin digitaaliseen avustajaan, mutta jotkut Windows 10 -käyttäjät ei voi ottaa Cortanaa käyttöön Windows 10: ssä vaikka tuetuilla alueilla.

Jos olet myös jollakin yllä mainituista alueista, joilla Cortanaa tuetaan virallisesti, mutta et voi ottaa käyttöön tai käyttää Cortanaa Windows 10: ssä, seuraavat ratkaisut voivat auttaa ratkaisemaan ongelman.

Kiinteä 1

Indeksi
  1. Varmista, että Cortana on käytössä
  2. Asenna uusimmat päivitykset
  3. Aktivoi sijainti
  4. Tarkista maa -asetukset, näyttö ja puhekieli
  5. Et ehkä käytä Microsoft -tiliä
  6. Poista nämä kolmannen osapuolen työkalut

Varmista, että Cortana on käytössä

Vaikka olet todennäköisesti tarkistanut sen, varmista, että se ei ole pois päältä. Jos haluat tarkistaa saman, napsauta tehtäväpalkin hakukenttää, napsauta Asetukset -kuvaketta ja varmista, että Cortana voi antaa vinkkejä, ideoita, muistutuksia, hälytyksiä ja paljon muuta on päällä.

Jos et voi aktivoida vaihtoehtoa, yritä aktivoida se, kun olet tehnyt seuraavat korjaukset.

Korjaa 2

Virallinen Käynnistä -valikon vianmääritys voi myös korjata Cortanan ongelmat. Lataa vianetsintäominaisuus Käynnistä -valikon korjaustyökalustamme ja korjaa sitten Corana -ongelma suorittamalla vianetsintäominaisuus.

Korjaa 3

Asenna uusimmat päivitykset

Ennen kuin yrität mitään muuta, varmista, että Windows Update on otettu käyttöön tietokoneessasi ja että kaikki äskettäin julkaistut päivitykset on asennettu. Microsoft julkaisi äskettäin päivityksen joidenkin Cortana-ongelmien ratkaisemiseksi. Varmista siis, että järjestelmäsi on ajan tasalla.

Korjaa 4

Aktivoi sijainti

Jotta Cortana voidaan ottaa käyttöön ja käyttää, sijainnin seuranta on otettava käyttöön. Tehdä se:

Vaihe 1: Avaa Asetukset -sovellus.

Vaihe 2: Napsauta Tietosuoja.

Vaihe 3: Valitse vasemmasta ruudusta Sijainti.

Vaihe 4: Oikealla puolella Sijainnin alla näkyy Päällä, jos sijainti on otettu käyttöön tällä laitteella.

Ja jos tämän laitteen sijainti ei ole käytössä, napsauta Muuta -painiketta ja siirrä sitten liukusäädin päällä -asentoon.

Korjaa 5

Tarkista maa -asetukset, näyttö ja puhekieli

Jos olet jollakin tuetuista alueista, varmista, että maa, kieli ja puhuttu kieli on kohdistettu oikein.

Jos olet esimerkiksi Yhdysvaltojen alueella, sinun on käytettävä näyttökielenä englantia (Yhdysvallat) ja puhuvaa kieltä englantia (Yhdysvallat). Toisin sanoen, jos olet asettanut näyttökieleksi englannin (Yhdistynyt kuningaskunta) ja äänikielen englannin (Yhdysvallat), Cortana kieltäytyy toimimasta tietokoneellasi.

Määritä Windows 10: n näyttökieli ja puhekieli seuraavasta taulukosta:

Näytön kielen ja puheen vaihtaminen:

Vaihe 1: Avaa Asetukset -sovellus ja valitse Aika ja kieli.

Vaihe 2: Valitse vasemmasta ruudusta Alue ja kieli.

Vaihe 3: Valitse maa tai alue oikealta puolelta Maa / alue.

Vaihe 4: Tarkista Kielet -kohdasta, onko jo valittu kieli todella alueellesi sopiva (käytä yllä olevaa taulukkoa). Jos olet esimerkiksi Yhdysvalloissa, muista valita vain englanti (Yhdysvallat).

Jos kieli on erilainen eikä sitä ole tarkoitettu maalle tai alueelle, napsauta Lisää kieli, valitse oikea kieli ja lisää sitten Kielet -luettelo napsauttamalla sitä.

Napsauta juuri lisäämääsi kieltä, valitse Asetukset ja aloita sitten kielipaketin lataaminen napsauttamalla Lataa -painiketta (Lataa kielipaketti -kohdassa).

Kun olet ladannut sen, voit asettaa sen oletusnäyttökieleksi napsauttamalla sitä ja valitsemalla sitten Aseta oletusasetukseksi. Kun olet vaihtanut kielen, kirjaudu ulos ja kirjaudu uudelleen sisään ottaaksesi uuden kielen käyttöön.

Vaihe 5: Valitse vasemmasta ruudusta Ääni.

Vaihe 6: Katso oikealla olevasta Puhekieli -kohdasta, mikä kieli on oletusarvoisesti valittu. Jos se ei vastaa aluettasi ja näytön kieltä (valittu vaiheessa 4), vaihda se.

Vaihe 7: Napsauta Cortana -ruutua Käynnistä -valikossa ja aktivoi se noudattamalla näytön ohjeita.

Kiinteä 6

Et ehkä käytä Microsoft -tiliä

Kyllä, jotta voit ottaa Cortanan käyttöön ja käyttää sitä, sinun on kirjauduttava Windows 10: een Microsoft -tilin avulla paikallisen käyttäjätilin sijaan. Voit muuttaa paikallisen käyttäjätilisi Microsoft -tiliksi muutamalla hiiren napsautuksella siirtymällä Asetukset -sovelluksen Tili -osioon.

Korjaa 7

Poista nämä kolmannen osapuolen työkalut

Jos olet käyttänyt DoNotSpy -työkalua, estääksesi Windows 10: tä lähettämästä tietoja Microsoftin palvelimille, nämä työkalut voivat käynnistyä automaattisesti Windows 10: n kanssa ja poistaa käytöstä lokalisoinnin ja muut Cortanan tarvitsemat palvelut. Poista nämä työkalut ja yritä uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up