Diagnostiikkatietojen tarkasteleminen ja poistaminen Windows 10:ssä

Ei ole yllätys, että Windows 10:llä on taipumus "soittaa kotiin" tietojen kanssa aina niin usein. Koska tietosuojaongelmat ovat vaivanneet sitä julkaisunsa jälkeen, käyttäjät ovat aina olleet jonkin verran epäluotettavia. Rauhoittaakseen tietosuojahuolia Microsoft on hitaasti lisännyt Windows 10:een työkaluja, joiden avulla käyttäjät voivat tarkastella ja poistaa heistä tallennettuja tietoja.

Äskettäinen päivitys on antanut käyttäjille mahdollisuuden tarkastella diagnostiikkatietoja, joita Microsoft on kerännyt heidän käyttötavoistaan ​​ja tietokonelaitteistostaan. Jos käyttäjät eivät pidä näkemästään, he voivat pyytää Microsoftia poistamaan tiedot ja ne poistetaan heidän tietueistaan ​​(toivottavasti).

Mikä on "diagnoositiedot?"

Ennen kuin ryhdymme tietämään, mitä kirjataan, ja teemme päätöksiä siitä, haluammeko poistaa tiedot, on hyvä tietää, mitä nämä tiedot ovat. Jotta Microsoft voi varmistaa, että heidän käyttöjärjestelmänsä toimii itsestään kaikkien tietokoneissa, se tarvitsee laitteistotietoja ja tietoa kaikista tapahtuneista virheistä, kuten Windows-päivitysten asennusongelmista. Lyhyesti sanottuna Microsoft käyttää tietoja parantaakseen Windowsin toimintaa.

Lue myös: Kuinka poistaa sovellusten käynnistyksen seuranta käytöstä Windows 10: ssä

Tietojen katselu

Nähdäksesi, millaisia ​​diagnostiikkatietoja Microsoftille lähetetään, napsauta ensin Käynnistä-painiketta ja napsauta sitten vasemmalla olevaa Asetukset-ratasta.

Napsauta "Tietosuoja".

Napsauta vasemmassa sivupalkissa "Diagnostiikka ja palaute".

Näet täällä monia vaihtoehtoja diagnostisten tietojen suhteen. Vaikka saatat olla kiinnostunut muuttamaan joitakin vaihtoehtoja myöhemmin, tarkastelemme nyt tietojen katseluohjelmaa. Vieritä alaspäin, kunnes näet kohdan "Diagnostic data viewer", ja aktivoi kytkin. Huomaa, että tarvitset 1 Gt levytilaa tämän toiminnon suorittamiseen.

Windows pyytää sinua asentamaan tietojen katseluohjelman. Kun tämä on asennettu, voit napsauttaa "Diagnostic Data Viewer" -painiketta nähdäksesi, mitä Windows kirjaa tietokoneellesi.

Valitettavasti Data Viewerin tiedot eivät ole luettavissa olevassa muodossa! Tästä huolimatta voit silti nähdä jokaisen pienen yksityiskohdan, joka kirjataan ja lähetetään Microsoftille Windows 10:n parantamiseksi.

Jos haluat tehdä varmuuskopion näistä lokeista, voit tehdä sen napsauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevia kolmea palkkia ja napsauttamalla sitten "Vie tiedot".

Lue myös: 11 parasta ilmaista Windows 10 Store -sovellusta, joita sinun pitäisi kokeilla

Tietojen poistaminen

Jos et pidä näkemäsi ja haluat poistaa tiedot, voit tehdä niin palaamalla Tietosuoja-näyttöön ja napsauttamalla Poista diagnostiikkatiedot -kohdassa.

Jos haluat seurata, mitä tietoja kerätään, tämän ikkunan yläreunassa olevat vaihtoehdot kertovat, mitä parhaillaan kirjataan. "Perus" pitää lokit vain tärkeistä järjestelmätiedoista, kun taas "Full" pitää välilehtiä verkkosivustoista, joilla vierailet ja kuinka käytät tietokonettasi. Jos et halua, että Microsoft seuraa kaikkea tekemistäsi, muista vaihtaa asetukseksi "Perus", jotta Microsoft saa vain vähimmäismäärän.

Tietoihin syventäminen

Microsoft tekee muistiinpanoja käyttämästäsi tietokoneesta parantaakseen Windows 10:tä, mutta kaikki eivät halua, että heidän tietojaan kirjataan. Nyt tiedät, kuinka voit nähdä tietosi ja poistaa ne tarvittaessa.

Tekeekö Microsoftin diagnostiikkatietojen kirjaaminen tällä tavalla sinut levottomaksi? Kerro meille alla.

Indeksi
  1. Mikä on "diagnoositiedot?"
  2. Tietojen katselu
  3. Tietojen poistaminen
  4. Tietoihin syventäminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up