Easily Kuinka helposti sammuttaa, käynnistää uudelleen tai lepotilaan Windows 8.1 ◁

Microsoftin päätös poistaa Käynnistä -valikko ja siirtää virta -asetukset viehätysasetuksiin on saanut monet Windows 8 -käyttäjät lisäämään mukautettuja sammutus-, uudelleenkäynnistys- ja lepotilaruutuja aloitusnäyttöön sekä lisäämään sammutus-, uudelleenkäynnistys- ja uudelleenkäynnistysvaihtoehtoja. Power User -valikko (Win + X), joka tulee näkyviin, kun hiiren oikeaa painiketta napsautetaan näytön vasemmassa alakulmassa.

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmässä ei kuitenkaan tarvitse lisätä virta -asetuksia manuaalisesti aloitusnäyttöön tai muihin alueisiin, koska Microsoft on yksinkertaistanut Windowsin uudelleenkäynnistämistä ja sammuttamista lisäämällä uudelleenkäynnistys-, sammutus- ja lepotila -asetukset Tehokäyttäjä -valikkoon.

Kun olet työpöytätilassa, napsauta Käynnistä-painiketta hiiren kakkospainikkeella tai paina Windowsin rekisteriavainta + X-näppäimiä näyttääksesi tehokäyttäjävalikon. Kun käytät aloitusnäyttöä, paina samanaikaisesti Windows + X-näppäimiä tai siirrä hiiren osoitin näytön vasempaan alakulmaan nähdäksesi Windows-logon animaation ja napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella nähdäksesi tehonvalikko.

Tehokäyttäjä -valikossa on muiden vaihtoehtojen, kuten komentokehotteen, laitehallinnan, levynhallinnan, ohjauspaneelin ja tehtävienhallinnan, lisäksi nyt uusi vaihtoehto nimeltä Sammuta. Vie hiiri kohdistin Sammutus -vaihtoehdon päälle, niin näet valmius-, horros- ja uudelleenkäynnistysvaihtoehdot. Huomaa, että horrostila -asetukset eivät ole oletusarvoisesti käytössä, mutta voit ottaa ne käyttöön noudattamalla oppaamme, kuinka lepotila -asetus otetaan käyttöön Windows 8 / 8.1 -käyttöjärjestelmässä.

Voit myös sammuttaa, käynnistää uudelleen, keskeyttää tai lepotilan tietokoneen pikanäppäinten avulla. Voit tehdä tämän avaamalla ensin edistyneen käyttäjän valikon painamalla Windows + X -näppäimiä, painamalla «U» -näppäintä nähdäksesi lepotila-, horros-, sammutus- ja uudelleenkäynnistysvaihtoehdot, ja painamalla sitten «S» -näppäintä käynnistääksesi tietokoneen. Lepotilassa paina H -näppäintä horrostilaan, sulje U -näppäin ja käynnistä Windows uudelleen painamalla R -näppäintä.

Jos haluat esimerkiksi lepotilaan Windows 8.1: n pikanäppäimillä, paina ensin Win + X, sitten U -näppäintä ja lopuksi H -näppäintä.

Suosittelemme myös, että luet oppaamme Slide to Shutdown -ominaisuuden käyttämisestä Windows 8.1: ssä saadaksesi selville hämmästyttävän tavan sammuttaa Windows 8.1. Samaan aikaan voit käyttää Win + X -valikkoeditoria lisätäksesi uusia vaihtoehtoja tehon käyttäjävalikkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up