En kuule WhatsApp-ääntä: kuinka korjata se

Etkö voi toistaa ääniviestejä ja multimediatiedostoja WhatsAppissa? Katsotaan kuinka ratkaista se nopeasti

Olemmeko toistaessamme puheviestiä WhatsAppissa, ettemme voi kuunnella sitä tai emme saa ääntä, kun saamme normaaleja ilmoituksia? Ääniongelmat ovat hyvin yleisiä tunnetussa sovelluksessa, kuten WhatsApp, mutta onneksi temppuja niiden ratkaisemiseksi on myös erittäin helppo soveltaa jopa aloitteleville käyttäjille, joilla on uusimman sukupolven älypuhelimet.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka palauttaa ääni WhatsAppissa äänille, ääniviesteille ja ilmoituksillejoten voit heti palata chattailemaan ja vaihtamaan viestejä ystävien kanssa vaihtamatta puhelintasi.

Tarkista järjestelmän ääni

Yksinkertaisin ja välittömin temppu on laitteemme WhatsApp-sovelluksen ääniasetusten tarkistaminen. Käytämme sitten Android-puhelinta tai iPhonea, painamme äänenvoimakkuuden säädintä (sivulla) e asetamme äänenvoimakkuuden maksimiin, kun WhatsApp-sovellus on auki.

Monet käyttäjät eivät tunne nykyaikaisilla laitteilla suoritettavaa äänenhallintaa joutua virheeseen muuttamalla äänenvoimakkuutta, kun olen poissa WhatsApp-sovelluksesta: Tämä toiminto lisää soittoäänen tai etualalla avoimen sovelluksen äänenvoimakkuutta, jolloin WhatsApp-sovellus mykistyy.

Tarkista sovelluksen ääniasetukset

Toinen vinkki, jota suosittelemme heti soveltamaan, on chatin (tai ryhmäkeskustelun) avaaminen ja keskustelun nimen painaminen yläreunassa. Varmista uudessa näytössä, että kohdetta ei ole valittu Laita ilmoitukset pois päältä ja painamalla Henkilökohtaiset ilmoituksetvarmista, että sitä ei ole valittu Hiljainen kuten Ilmoitusääni.

Jos olemme käyttäneet (jopa vahingossa) chatissa hiljaista ääntä, emme kuule ääntä joka kerta, kun saamme ilmoituksen; tämä asetus voi olla myös vahingossa aktiivinen maailmanlaajuisella tasolla WhatsAppissa ja ratkaista se siirtymällä näytölle asetukset sovelluksesta, paina Ilmoitukset ja tarkista kohteiden asetukset Ilmoitusääni osioissa Viestit Ja ryhmät.

Tarkista liitetyt Bluetooth-laitteet

Jos laitteesi Bluetooth on päällä ja puhelin on kytketty äänilaitteeseen (kuulokkeet, kuulokkeet, stereot, autot jne.) emme kuule äänimuistiinpanoja ja WhatsApp-ääniäkoska ääni lähetetään vain Bluetooth-laitteesta.

Tämän ratkaisemiseksi meidän tarvitsee vain päästä järjestelmäasetuksiin ja kytkeä Bluetooth väliaikaisesti pois päältä, jotta voimme kuunnella äänimuistiinpanoja, äänitiedostoja ja WhatsApp-ilmoituksia puhelimen sisäänrakennetun kaiuttimen kautta.

Vapauta muistitilaa

Se voi tuntua oudolta, mutta jos sisäinen muisti on melkein täynnäuusia ääniviestejä ei ladata, mikä tekee niistä "hiljaisen".

Android-puhelimesi tilan vapauttamiseksi voimme luottaa sovellukseen, kuten Google-tiedostoterinomainen tiedostonhallinta, joka pystyy poistamaan päällekkäisiä tiedostoja, näyttämään suurempia tiedostoja ja vapauttamaan tilaa nopeasti, kuten näkyy myös oppaassamme mitä tehdä, jos puhelimen muisti on täynnä (Android).

Jos meillä on iPhone, pyydämme sinua lukemaan artikkelimme aiheesta kuinka vapauttaa tilaa iPhonen sisäisestä muistista.

Nollaa WhatsApp-sovellus

Jos mikään yllä olevista temppuista ja vinkeistä ei ratkaissut WhatsApp-ääniongelmaasi sinun tarvitsee vain yrittää nollata sovellus puhelimessasiyrittää ensin tyhjentää sovellukseen liittyvän välimuistin ja poistaa sitten kaikki olemassa olevat tiedot.

Ennen kuin jatkat, suosittelemme, että teet varmuuskopion keskusteluistasi ja viesteistäsi yllä olevan oppaan ehdotusten mukaisesti. kuinka automaattinen ja manuaalinen Whatsapp-varmuuskopiointi toimii.

varten nollaa WhatsApp-sovellus Androidissa avataan valikko asetuksetjatketaan Sovellukset -> Sovellusten hallintaetsi ja avaa WhatsApp-sovellus ja paina alareunassa Poista tiedot; tästä painikkeesta valitsemme Tyhjennä välimuisti -kohteen ja jos ongelma jatkuu, käytämme myös Poista kaikki tiedot -kohtaa palauttaaksemme WhatsAppin alkuperäiset asetukset (joudumme kirjautumaan uudelleen sisään puhelinnumerolla).

varten nollaa WhatsApp-sovellus iPhonessa avataan sovellus asetuksetmennään polulle Yleistä -> iPhonen tallennustilasiirrytään sovellukseen Whatsapppaina sitä ja paina lopuksi Poista sovelluksia poistaaksesi kaikki sovellukseen liittyvät tiedot.

Johtopäätökset

Nämä ovat yksinkertaisia ​​ja kaikkien ulottuvilla olevia temppuja voimme käyttää palauttamaan WhatsAppissa toimivan äänen, sekä siinä tapauksessa, että emme voi kuunnella äänimuistiinpanoja, että jos emme kuule ilmoitusten ääniä. Sovelluksen nollaaminen on epätoivoinen toimenpide, mutta joissain tapauksissa se on korjannut WhatsApp-ääniongelmat (korruptoituneet tiedostot).

Johtuuko ääniongelma puhelimen putoamisesta veteen? Tässä arkaluonteisessa tilanteessa suosittelemme, että luet huolellisesti oppaammesovellus, joka kuivaa puhelimesi kaiuttimet ja poistaa vettä äänillä ja sovellus päällä kuinka säästää kastunut tai veteen pudonnut matkapuhelin.

Indeksi
  1. Tarkista järjestelmän ääni
  2. Tarkista sovelluksen ääniasetukset
  3. Tarkista liitetyt Bluetooth-laitteet
  4. Vapauta muistitilaa
  5. Nollaa WhatsApp-sovellus
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up