En saa yhteyttä Internetiin; syitä ja ratkaisuja

Mitä tehdä, kun en saa yhteyttä Internetiin verkko- ja verkkoselausvirheiden tunnistamiseksi ja korjaamiseksi

Kun meillä on Internet-yhteysongelmia se on lähes aina puhelinoperaattorin vika, joka tarjoaa erittäin huonolaatuista palvelua ja ei tarjoa parasta yhteyttä (eli FTTH:ta), rajoittuu alueemme peittämiseen FTTC:llä tai vielä pahempaa ADSL-yhteydellä (nyt täysin riittämätön). ).

Mutta ennen kuin soitat puhelinkeskukseen Suosittelemme ilmoittamaan Internet-yhteysongelmasta tee joitain testejä kotiin varten tarkista, riippuuko syy järjestelmästämme, kokoonpanostamme tai modeemista/reitittimestä: tällä tavalla voimme ratkaista ilman, että joudumme odottamaan teknikon väliintuloa tai ratkaisua puhelinkeskuksesta.

Tässä yhteenvetoartikkelissa näemme ytimekkäästi mutta täydellisesti kaikki ohjaustoiminnot, jotka on tehtävä, kun emme voi enää muodostaa yhteyttä Internetiintunnistaa ja korjata virheitä verkossa ja web-selailussa.

Voimme jakaa ratkaisuja eri ryhmissä, yksi käyttöjärjestelmäongelmista, tietokoneisiin liittyvistä ratkaisuista ja ratkaisuista kaikkiin verkkoongelmiin. Internetin palauttamisen toimintojen järjestys ei ole kronologinen, joten on parasta tulostaa tämä opas ja lukea se kokonaisuudessaan ennen kuin jatkat.

1) Ohjelmisto-ongelmat (selain)

Ensinnäkin se kannattaa tarkistaa verkkokuvake lähellä oikeaa alakulmaa kelloa: jos yhteys on rajoitettu tai siinä on virheitä, meidän pitäisi nähdäyliviivattu maailmankartan kuvakeselvä merkki yhteyden puuttumisesta.

Jos yhteyskuvake on normaali (langattomat aallot tai tietokone, jossa kaapeli on kytketty) mutta emme silti pysty navigoimaan, niin ongelma piilee siinä nettiselainusein haittaohjelmien tai virheellisten verkkoasetusten uhri.

Google Chromessa ongelman voi ratkaista erittäin helposti avaamalla oikeassa yläkulmassa oleva valikko (kolme pisteellä), painamalla asetuksetpainamalla ylös Advancenapsauttamalla valikkoa Nollaa ja puhdista ja painaa ensin Puhdista tietokoneesi ja (kun olet puhdistanut järjestelmän haittaohjelmista) painamalla valikkoa Palauta alkuperäiset oletusasetukset. Uudessa valikossa painamme Palauta palauttaaksemme Chromen alkuperäiseen tilaan, jotta voimme ratkaista useimmat ohjelmisto-ongelmat.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka poistaa virukset tietokoneelta ja miten se tehdään nollaa kaikki selaimet.

2) Käyttöjärjestelmäongelmia

Jos verkkokuvake ilmaisee yhteysvirhettä ja navigointi ei ole mahdollista millään tavalla (edes vaihtamalla selainta, esim. Microsoft Edge tai kokeilla sovellusta, jolla on Internet-yhteys, kuten Microsoft Store), ongelma saattaa olla käyttöjärjestelmässä.

Ratkaistaksesi nopeasti kaikki käyttöjärjestelmän yhteysongelmat, voimme käyttää Windows 11:ssä olevia verkon palautusjärjestelmiä: käyttääksesi tätä tehokasta työkalua napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse valikko. asetuksetjatkamme Järjestelmä -> Vianetsintä -> Muut vianetsintätoiminnot ja paina painiketta Juosta merkinnän vieressä Internet-yhteydet; samasta näytöstä voimme myös yrittää painaa painiketta Juosta esillä merkintöjen vieressä Saapuvat yhteydet Ja Verkkokortti yrittää ratkaista.

Windows 10:ssä on seurattava polku Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Vianmääritys -> Muut vianmäärityksetjoten voit valita palautettavat kohteet.

Vaihtoehtoisesti voimme yrittää ratkaista yhteysongelman ohjaamalla meidät Windows 11:n polulle Asetukset -> Verkko ja Internet -> Verkon lisäasetukset -> Verkon nollaus ja painamalla painiketta Palauttaa. Windows 10:ssä voidaan painaa samaa näppäintä, joka vie meidät polulle Asetukset -> Verkko ja Internet -> Tila -> Verkon nollaus.

Jos emme saa yhteyttä kaikkien näiden yritysten jälkeen, pyydämme sinua lukemaan myös oppaamme Ratkaisuja socket-, LSP- ja TCP/IP-pinovirheisiin, jotka aiheuttavat rajoitetun tai ei lainkaan yhteyttä.

Jos epäilemme, että ongelma on DNS-palvelimissa, voimme lukea oppaamme ratkaisuja, jos DNS ei vastaa.

3) PC-laitteistoongelmia

Internet ei ehkä toimi laitteisto-ongelman vuoksi. Se on yleensä helppo ymmärtää, jos et saa yhteyttä tietokoneen takia, koska kokeile vain toisella tietokoneella tai älypuhelimella ja katso, toimiiko se. Tässä tapauksessa ratkaisut ovat ilmeisimpiä:

 • tarkista, että Ethernet-kaapeli on kytketty kunnolla;
 • vaihda Ethernet-kaapeli uuteen uusi ja tehokas;
 • tarkista lisäverkkokortin oikea sijainti (PCI- tai USB-tyyppi);
 • tarkista, että langattoman signaalin vastaanotto on hyvä, erityisesti 5 GHz:n verkossa (nopeammin mutta pienemmällä kattavuudella);
 • tarkista, että Wi-Fi on päällä; joissakin kannettavissa tietokoneissa on fyysinen kytkin Wi-Fi:n kytkemiseksi päälle ja pois, kun taas toisissa voit käynnistää langattoman verkkokortin painamalla näppäinyhdistelmää (kuten Fn+F5).

Operaatio, joka voi auttaa, on poista verkkokortin ajurit. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja avaa valikko Laitehallintalaajennetaan osiota Verkkokortittunnistamme verkkokortin, joka ei salli navigointia, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina lopuksi eteenpäin Poista laite. Toimenpiteen lopussa käynnistämme tietokoneen uudelleen; Kun Windows käynnistyy seuraavan kerran, se asentaa automaattisesti kortin oletusparametreilla ja palauttaa yhteyden.

Jos tietokoneesi on erittäin vanha, tämä voi olla tarpeen päivitä verkkokorttisi ajurit. Toiminnan helpottamiseksi olemme nähneet toisessa artikkelissa, kuinka päivitetty verkkokorttiohjain ladataan.

4) Ongelmia modeemissa/reitittimessä tai liitäntälaitteissa

PC:n ohjelmisto- ja laitteisto-osan sulkemiseksi kokonaan pois käynnistämme puhelimellamme hotspot-verkon Android tai iPhone ja yritetään selata tietokoneelta tätä yhteyttä käyttäen. Jos tietokone toimii oikein ja surffailee Internetissä, ongelma johtuu modeemista, reitittimestä tai yhteydessä käyttämistämme välilaitteista (kantaman laajentaja, Powerline, Mesh Wi-Fi tai toissijaiset reitittimet).

Ennen kuin soitat puhelin- ja Internet-palveluntarjoajaasi saadaksesi tukea, kokeile: käynnistä kaikki verkkolaitteet uudelleen: aloitamme käynnistämällä yhteyden muodostamiseen käytetyn modeemin uudelleen, sitten käynnistämme uudelleen myös reitittimen (jos kytketty peräkkäin päämodeemiin), kaikki kantaman pidentäjät, Powerlines ja Wi-Fi Mesh -satelliitit, jotta tilapäiset ongelmat voidaan ratkaista.

Jos verkkolaitteiden uudelleenkäynnistys ei ole ratkaissut ongelmaa, ei ole muuta kuin suoritettava nollaa modeemi tai reititin: Tämä toimenpide poistaa kaikki mukautetut asetukset, mutta palauttaa modeemin tai reitittimen tehdasasetuksiin. Jos käytämme yhteyden muodostamiseen muita välilaitteita, on parasta nollata myös ne tilapäisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Jos ongelma koskee vain patentoidun modeemin Wi-Fi-verkkoa (kun Ethernet-liitännät toimivat hyvin), harkitsemme ostamista Tehokas Wi-Fi-reititin, liitettävä suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla; Hyödynnämme siis vain uuden reitittimen langatonta ominaisuutta ja deaktivoimme patentoidun modeemin lähettämän Wi-Fi-yhteyden.

Johtopäätökset

Lakkaako Internet-yhteys toimimasta kaikkien näiden tarkistusten jälkeen? Tässä tapauksessa kannattaa soittaa palveluntarjoajan tukipalvelujoka palauttaa linjan tai nollaa yhteyden suoraan puhelinkeskuksesta.

Suuri etu tämän artikkelin lukemisen jälkeen on se, että pystymme puhumaan operaattorin kanssa tasavertaisesti, osoittaen pätevyyttä, näyttämättä kokemattomalta ihmiseltä ja ilman, että hän tuhlaa aikaa perusratkaisuihin, joita olemme jo kokeilleet. omillamme.

Katso kaikki muut tarkistettavat ja mahdollisesti muutettavat testit ja asetukset artikkelista ratkaisuja wifi- ja reitittimen yhteysongelmiin.

Indeksi
 1. 1) Ohjelmisto-ongelmat (selain)
 2. 2) Käyttöjärjestelmäongelmia
 3. 3) PC-laitteistoongelmia
 4. 4) Ongelmia modeemissa/reitittimessä tai liitäntälaitteissa
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up