Erätiedoston luominen ja käyttäminen useiden tiedostojen siirtämiseen Windowsissa

Tiedostojen siirtäminen ja järjestäminen tietokoneella voi viedä aikaa. Windowsissa on nopeampaa luoda erätiedosto (.bat) ja siirtää useita lähdetiedostoja ja alikansioita mihin tahansa kohdekansioon. Voit määrittää tällaisen .bat-tiedoston ominaisuudet etukäteen ja siirtää tiedostoja myöhemmin.

.bat-tiedosto on hyvin tunnettu mutta vähän käytetty Windowsin salaisuus, joka voi suorittaa erilaisia ​​komentoja toimivilla tuloksilla.

Tämä on uusin opas erätiedoston luomiseen Windows 11:ssä ja 10:ssä tyhjästä. Näytämme myös kuinka käyttää tällaista .bat-tiedostoa tiedostojen siirtämiseen mistä tahansa lähteestä kohdekansioon.

Lue myös: 4 helppoa tapaa kopioida suuri määrä tiedostoja nopeasti Windowsissa

Mitä erätiedostot tekevät Windowsissa?

Erätiedosto Windowsissa on automaattinen komentosarjatiedosto, joka auttaa suorittamaan rutiinitehtävät ennalta määritettyjen komentojen avulla ilman käyttäjän muita toimia. Erätiedoston avulla voit asettaa sen toimimaan automaattisesti ennalta määritetyn tunnin aikana taustalla.

Lue myös: Kuinka muuntaa äänitiedostoja tekstiksi

Luo erätiedosto tyhjästä

Voit luoda .bat-tiedoston mihin tahansa valitsemaasi Windows-kansioon. Voit luoda sen tyhjästä siirtymällä valitsemaasi kohdekansioon.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella luodaksesi uuden .txt-tiedoston, joka voidaan avata Muistiossa. Windows 11:ssä voit myös luoda uuden .txt-tiedoston tiedostonhallintaikkunan yläreunassa olevan pikavalikon kautta.
 1. Kun Muistiotiedosto on luotu, nimeä tiedostotunniste .txt muotoon .bat.
 1. Ohita "tiedosto muuttuu käyttökelvottomaksi" -sanoma tiedostonimen laajennuksen muutoksen vuoksi ja napsauta Kyllä. Tyhjä erätiedosto (.bat) on nyt luotu ilman sisältöä. Voit muokata tämän tiedoston sisältöä seuraavien osien mukaisesti.

.bat-tiedosto näkyy näkyvästi kansiossa. Se voidaan poistaa, kopioida, liittää, nimetä uudelleen ja siirtää mihin tahansa muuhun kansioon.

Lue myös: Lähijakamisen käyttäminen tiedostojen jakamiseen Windowsissa

Käytä erätiedostoa kansioiden ja alikansioiden luomiseen

.bat-tiedoston avulla voit luoda erillisiä kansioita ja alikansioita, joiden sisältö ja ominaisuudet pysyvät yhdistettyinä .bat-tiedostoon. Riippumatta siitä, mihin tietokoneeseen siirrät .bat-tiedoston, kansiot ja alikansiot seuraavat perässä. Näihin kansioihin tallennettu sisältö voidaan yksinkertaisesti siirtää siirtämällä Master .bat -tiedosto.

On kaksi tapaa käyttää .bat-tiedostoa Muistiossa. Ensimmäisessä alla esitetyssä menetelmässä avaa Muistio järjestelmänvalvojatilassa Käynnistä-valikosta.

Avaa .bat-tiedosto Notepadissa sen tallennetusta kansiosta, niin sen sisältö täytetään.

Toinen suora tapa käsitellä .bat-tiedostoa on napsauttaa luotua .bat-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, jolloin voit "Muokkaa Muistiolla". Windows 10:ssä siihen pääsee suoraan hiiren kakkospainikkeella. Windows 11:ssä sinun on napsautettava Näytä lisää vaihtoehtoja nähdäksesi Muistio-vaihtoehdon muiden ohjelmien joukossa.

Kun Muistio-tiedosto on avattu, kirjoita seuraava luodaksesi kansioita kansioiden nimillä, tallenna tiedosto ja poistu Notepadista.

@echo off md KansionNimi1 KansionNimi2..."Kansion nimi3"

@echo off -toiminnon tarkoitus on poistaa näyttökehote käytöstä. Näin sinun ei tarvitse käsitellä komentokehotetta, vaikka se on liitetty sisäisesti .bat-tiedostoprosesseihin. Jos kansion nimessä pitäisi olla välilyönti, laita se lainausmerkkien sisään.

Heti kun kaksoisnapsautat .bat-tiedostoa, se suorittaa komennon uusien kansioiden luomiseksi.

Jos haluat luoda alikansioita mihin tahansa kansioon, muokkaa yllä olevaa koodia tässä esitetyllä tavalla mainitsemalla alikansioiden nimet kansion nimen jälkeen. Tallenna tiedosto ja poistu Notepadista ja kaksoisnapsauta sitten .bat-tiedostoa uudelleen.

md KansionNimi/Alikansio1 Kansion nimi/Alikansio 2...

Kuten tässä näkyy, alikansiot on luotu.

Lue myös: Kuinka korjata "Joku muu käyttää edelleen tätä tietokonetta" -virheen Windowsissa

Siirrä tiedostoja kansiosta toiseen käyttämällä erätiedostoja

Voit käyttää .bat-tiedostoja tiedostojen siirtämiseen mistä tahansa Windows-tietokoneen kansiosta valitsemaasi kohdekansioon. Tarvitset vain oikean kansiopolun, jotta voit suorittaa siirron kansiosiirtona.

Paras tapa tietää kansion polku on napsauttaa hiiren kakkospainikkeella ja valita "Ominaisuudet" ja sitten "Sijainti". Kopioi ja liitä sijainti kokonaan mailaan. tiedosto.

Jos haluat siirtää tiedostoja kansioon erässä, käytämme "move" -komentoa.

Kuten tässä näkyy, siirrämme kaiken "Kansion A" sisällön kansioon B. Komento on seuraava:

siirrä lähde-kansio-polku*.* Kohde-kansio-polku

Tässä *.* on jokerimerkki, joka käskee Windowsia kopioimaan kaikki lähdekansion tiedostot. Jos jollakin kansiopolun osalla on kansion nimi, jossa on välilyöntejä, sinun on kirjoitettava se lainausmerkkeihin.

Tallenna tiedosto ja poistu Notepadista. Kansion koko sisältö on siirretty toiseen kaksoisnapsauttamalla .bat-tiedostoa.

Jos haluat siirtää vain tiettyjä tiedostoja, koodia voidaan muokata hieman lisäämällä tiedoston nimi *.*:n eteen alla olevan kuvan mukaisesti.

siirrä lähde-kansio-polku-tiedoston nimi1, tiedoston nimi2*.* kohde-kansio-polku

Jos haluat siirtää vain tiettyjä tiedostotyyppejä kansioiden välillä, esimerkiksi .png-tiedostoja, muokkaa koodia asettamalla tiedostotyyppi *.*:n eteen alla olevan kuvan mukaisesti.

siirrä lähde-kansio-polku*.tiedostotyyppi*.* kohde-kansio-polku

Jos esimerkiksi haluat siirtää kaikki kuvatiedostot, joissa on .png-tunniste, käytä alla olevaa koodia:

siirrä lähde-kansio-polku*.png*.* kohde-kansio-polku

Koodin mukaan tässä esimerkissä on siirretty vain .png-tiedostoja.

Voit korvata yllä olevan esimerkin .png-tiedoston .jpg-, .pdf-, .doc-, .ppt- tai millä tahansa muulla siirrettävällä tiedostotyypillä.

Lue myös: Etsi ja avaa tiedostoja komentokehotteen avulla Windowsissa

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Voinko käyttää erätiedostoa useiden tiedostojen uudelleennimeämiseen?

Kyllä, voit, mutta komentojonotiedostoa ei tarvita, koska Windowsissa on yksinkertaisempia tapoja nimetä tiedostoja joukkona uudelleen.

2. Voivatko erätiedostot olla vaarallisia?

Kaikki erätiedostot (.bat) eivät ole vaarallisia. Luomasi ohjelmat eivät vahingoita järjestelmääsi, koska ne käyttävät laillista komentosarjaa.

Haittaohjelmien tekijät käyttävät kuitenkin usein tunnettuja Windows-prosesseja terveiden järjestelmien tartuttamiseen. Erätiedostot suorittavat joukon komentoja, joita ei voida pysäyttää, kun tiedostoja on kaksoisnapsautettu. Tämä tekee niistä suositun tavan tartuttaa Windows-järjestelmiä. Useimpia haitallisia .bat-tiedostoja ei kuitenkaan saa ladata tietokoneellesi, jos et ole poistanut SmartScreen-suodatinta käytöstä.

Kun haitallinen erätiedosto hiipii Lataukset-kansioosi, Windows Defender varoittaa siitä automaattisesti. Jos .bat-komentosarja on ohjelmoitu toimimaan kaksoisnapsauttamalla, Windows Defender asettaa sen karanteeniin.

3. Voinko suorittaa erätiedoston käynnistysohjelmana?

Joo. Voit helposti ohjelmoida erätiedoston toimimaan joka kerta, kun Windows käynnistyy. Luo ensin pikakuvake .bat-tiedostolle hiiren kakkospainikkeella. Tämä pikakuvake voidaan tallentaa työpöydälle tai muualle sopivaan paikkaan.

Liitä pikakuvake Windowsin käynnistyskansioon, joka löytyy kohdasta "C:\Users\Username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup". Voit myös käyttää samaa käynnistyskansiota erätiedoston poistamiseen käynnistysohjelmien luettelosta.

Indeksi
 1. Mitä erätiedostot tekevät Windowsissa?
 2. Luo erätiedosto tyhjästä
 3. Käytä erätiedostoa kansioiden ja alikansioiden luomiseen
 4. Siirrä tiedostoja kansiosta toiseen käyttämällä erätiedostoja
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Voinko käyttää erätiedostoa useiden tiedostojen uudelleennimeämiseen?
  2. 2. Voivatko erätiedostot olla vaarallisia?
  3. 3. Voinko suorittaa erätiedoston käynnistysohjelmana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up