Estä ei-toivotut sivustot ja luvaton pääsy tietokoneellesi

Löydämme parhaat ohjelmat PC:n pääsyn hallintaan ja muiden ihmisten tietokoneen käytön seuraamiseen

Lapsemme, varsinkin alaikäiset, ovat vaarassa käyttää tietokonetta ja Internetiä liikaa, jopa opiskeluaikoina tai öisin, kun kukaan ei katso ja hallitse heitä.

Tämä käytös altistaa heidät suurille riskeille, kun otetaan huomioon alaikäisille sopimattomien Web-sivujen määrä ja sosiaalisissa verkostoissa tai verkossa liikkuville haitallisille ihmisille. Jotta voimme pysäyttää ja valvoa tarkkoja sääntöjä, voimme saada apua ohjelmista, jotka ovat hyödyllisiä rajoittamaan PC:n käyttöä ja hallitsemaan, mitä alaikäiset lapsemme tekevät, kun emme hallitse heitä aktiivisesti.

Tässä oppaassa puhumme mm parhaat ohjelmat rajoittamaan tietokoneen käyttöä tiettyihin aikaväleihin, jotta lapsi ei voi käyttää tietokonetta tunnin jälkeen tai ilman tarkkaa valvontaamme.

LUE MYÖS -> Tarkista/vakoile toisen puhelinta (Android)

Indeksi

  Kuinka estää ei-toivotut sivustot lasten tietokoneissa

  On olemassa erilaisia ​​ohjelmia, jotka on suunniteltu rajoittamaan perheen alaikäisten tietokoneen käyttöä, ja niissä on erilaisia ​​ominaisuuksia: voimme estää tietyt sivustot tai verkkotunnukset (myös käyttämällä ohjelmiin jo sisältyviä suodattimia), aseta yksi tai useampi aikavyöhyke (jopa useana päivänä viikossa), jonka perusteella päättää aktivoidaanko Internet-yhteys vai ei ja edistyneimmille ohjelmille myös valvontajärjestelmät kirjoitetuille sanoille (keyloggers) tai integraatioille mobiililaitteisiin (esim. tabletit, joita käyttävät laajalti hyvin nuoret ja lapset).

  On selvää, että se on meidän tehtävämme valita paras suoja tietokoneelle, jonka jätämme lasten käsiin, jotka ovat tietoisia siitä, että oikealla tutkimuksella kaikenlaiset rajoitukset tai suojat voidaan kiertää (tässä tapauksessa meidän tehtävämme on opettaa lapset kunnioittamaan rajoja ja sääntöjä ilman, että he tuntevat tarvetta kiertää niitä) .

  1) Windows-perheasetukset

  Windows 10 ja Windows 11 kanssa on mahdollista tarkistaa sekä PC:llä tehdyt käynnit että kaikki mitä sillä on tehty tai nähty perhevaihtoehtoja. Aktivoidaksesi lapsilukon tietyllä tietokoneella tai tietyllä tilillä (jos useat ihmiset käyttävät samaa tietokonetta) avaa polku Asetukset> Päivitys ja suojaus (tai Tietosuoja ja suojaus)> Windowsin suojaus> Perheasetukset ja valitse tarpeisiimme parhaiten sopiva tuote.
  Tältä sivulta voimme aktivoida verkkosuodattimen Microsoft Edgeä käytettäessä, asettaa käyttöaikoja, tarkistaa mitkä sovellukset ja mitkä sivustot avautuvat sekä valita mitä voi ostaa ja mitä estää Microsoft Storesta.

  Tämän tyyppistä lohkoa on vaikea ohittaa tai estää, koska Microsoft vaatii sinua lisäämäänMicrosoftin vanhemman tili (jolla on myös pääjärjestelmänvalvojan oikeudet) Microsoft-tili lapsille, joihin sovelletaan sääntöjä (jotka ovat voimassa heti, kun kirjaudut tilillesi). Tämä järjestelmä perustuu Perheen tili ja edelleenlapsen tili se toimii erittäin hyvin ja sitä tarjotaan ilmaiseksi, joten siitä tulee välittömästi paras tapa estää ei-toivotut sivustot ja luvaton käyttö Windows-tietokoneissa.

  2) Qustodio

  Toinen erittäin hyvä ohjelma PC:n käytön rajoittamiseen on Qustodio, saatavilla ilmaiseksi Windowsille, mutta myös käytettäväksi Macissa, Androidissa ja iOS:ssä.

  Tämän ohjelman avulla voit lisätä laitteita vanhemmille tilille, jotta voit seurata kaikkia vierailtuja sivuja ja käyttöaikaa; oikein määritettynä sen avulla voit asettaa PC:n käyttörajoituksia tarkasti määriteltyjen aikojen avulla, estää kaiken tyyppisen yhteyden, jos laitetta käytetään tuntien jälkeen.

  Älypuhelimesta sen avulla voit myös seurata laitteen sijaintia, estää sovellukset ja pelit tietyn ajan kuluttua ja tarjoaa myös painikkeen Paniikki jota lapsi voi painaa ilmoittaakseen avun välittömästi. Ehdottomasti yksi edistyneimmistä työkaluista, joilla rajoitetaan alaikäisten PC:n ja laitteiden käyttöä.

  3) Nortonin perhe

  Yksi parhaista ohjelmista PC:n käytön rajoittamiseen on Nortonin perhe, jonka on valmistanut kuuluisa virustorjunta- ja tietoturvaratkaisujen valmistaja. Kun ohjelma on asennettu, se integroituu täydellisesti käyttöjärjestelmään, joten sitä ei voi ohittaa.

  Ohjausjärjestelmä toimii a järjestelmänvalvojan tilille pääsee vain salasanallamme, jonka avulla voit määrittää, minkä tyyppisiä sivustoja "Kid"-tili voi vierailla, asettaa yhden tai useamman aikavälin tietokoneen käytölle (myös aikavälin, jossa tietokone ei voi selata, esim. opiskella tuntia tai yö), estää tietyt haut Googlessa ja myös estää videoiden ja sosiaalisten verkostojen sisällön.

  Tällä hetkellä tämä on yksi parhaista ohjelmista alaikäisten tietokoneen käytön rajoittamiseen, koska se voidaan integroida myös alaikäisille tarjottaviin tabletteihin tai älypuhelimiin (online-asetusten synkronoinnin kautta).

  Norton Family on saatavilla vain maksua vastaan: voimme ostaa Premium-version hintaan 39,99 € vuodessa, joka sisältää virussuojauksen, suojan henkilötietojen jakamiselta, tuen jopa 10 laitteelle, automaattisen raporttien ja asetusten varmuuskopioinnin sekä 25 Gt pilvipalvelua. tilaa, jota koko perhe voi käyttää tiedostojen vaihtoon.

  4) OpenDNS Family Shield

  Toinen hyvä suojauspalvelu, jonka voimme aktivoida, on OpenDNS Family Shield, jonka tarjoaa yritys, joka tarjoaa myös jumalia Ilmainen DNS selaamiseen.

  Tässä järjestelmässä suodatus ja aikarajoitukset tapahtuvat DNS-ohjauksen kautta: lisäämällä perheeseen erilaisia ​​tietokoneita voimme päättää, minkä tyyppisillä sivustoilla vierailla, käyttöajat ja DNS-pyyntöjen valvonta.

  Asiattomille DNS-pyynnöt mahdollistavat jokaisen sivun lataamisen Internetistä ja ilman niitä ei ole mahdollista selata millään tavalla: tämä selittää miksi tämä järjestelmä on erittäin tehokas tarvitsematta edes asentaa valvontaohjelmaa (tarkistus tehdään ylittämällä verkon IP ja suodatettavan laitteen MAC-osoite).

  Ilmeisesti taitavampi lapsi tai poika voisi vaihda vain DNS "suodattimen" kiertämiseksi, mutta tässä tapauksessa palvelu pystyy ilmoittamaan liian pitkän käyttämättömyysjakson löytääkseen oikeat korjaustoimenpiteet.

  Enemmän kuin hyvä suoja suojella lapsia ja yleensä niitä, jotka eivät pure paljon tietotekniikkaa (jos lapset eivät tiedä DNS:stä mitään, vaikea ajatella, että he voivat miettiä, kuinka ne vaihdetaan ja miten suodatin kiertää).

  5) Muut ohjelmat

  Yllä lueteltujen ohjelmien lisäksi toisessa artikkelissa olemme nähneet joitain työkaluja tallentaa tietokoneen toimintaa ja vakoilla tietokoneen käyttöä. Jos et ole tyytyväinen, voimme myös kokeilla seuraavassa luettelossa olevia, jotta voimme tehokkaasti hallita muiden tietokoneella olevien ihmisten pääsyä:

  Monet niistä lapsilukko ja lapsilukkoohjelmat ne ovat maksullisia, mutta ne tarjoavat myös kokeiluversioita, joiden avulla voit testata ominaisuuksia ennen ostoa, jotta voit käyttää rahaa vain niihin ratkaisuihin, jotka vakuuttavat meidät eniten.

  Johtopäätökset

  Yllä näkyvillä menetelmillä kuka tahansa vanhempi voi tehdä tietokoneesta lapsi- tai nuorisoturvallisen, koska suodattimet ja ohjausjärjestelmät toimivat todella hyvin. Maksimaalisen vapaan suojan saamiseksi se riittää määrittää Windowsiin asennettujen Microsoft-tilien perheasetukset ja käyttää myös OpenDNS suojattua DNS:ää, jotka tekevät selaamisesta paljon turvallisempaa.

  PC-ohjauksen osalta voimme myös asentaa työkaluja, jotka mahdollistavat sen tietää, oliko tietokone päällä, milloin ja kuinka kauan ja jos sitä pelkäämme joku käyttää tietokonetta ilman lupaa, voimme ottaa kuvan ja tallentaa tapahtumalokin.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up