Estä Windows Defenderiä poistamasta tiedostoja

Windows Defender jatkaa vaarattoman tiedoston poistamista? Katsotaanpa, kuinka voimme estää vaarattomina pitämiemme tiedostojen poistamisen.

Windows Defenderistä on tullut erinomainen virustorjunta, joka suojaa Windowsia viruksilta ja Webissä esiintyviltä uhilta. Tämä virustentorjunta on nyt niin innokas, että se usein jopa poistaa vaarattomia tiedostoja tai tiedostoja, joita olemme käyttäneet viime aikoihin asti, siirtämällä ne karanteeniin ja estämällä niiden pääsyn alkaa.

Jos virustorjunnan estämä tiedosto on ehdottoman turvallinen (parempi olla varovainen), voimme lisätä sen virustentorjuntalaajennuksiin tai pienen tempun avulla tallentaa sen paikallisesti tai jakaa sen chatissa tai sähköpostitse ilman, että virustorjunta "laukaisee".

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Kuinka estää Windows Defenderiä poistamasta tiedostoja lisäämällä sen ohjelman poikkeuksiin tai lisäämällä "loukkaava" tiedosto pakattuun tiedostoon salasanalla. Ilmeisesti suosittelemme, että käytät tämän oppaan temppuja vain tiedostoissa, joiden tiedämme olevan turvallisia: Virustiedoston lisääminen poikkeuksena voi vaarantaa järjestelmän vakauden ja pakottaa meidät alustamaan koko käyttöjärjestelmän.

Onko tiedosto todella turvallinen?

Ennen kuin lisäät tiedoston Windows Defender -poikkeuksiin tai piilotat sen salasanalla pakattuun arkistoon tiedosto on parempi analysoida sellaiselta sivustolta kuin VirusTotal.

Ennen kuin tiedosto "vapautetaan" syytöksistä haittaohjelmasyytöksistä, on siksi aina suositeltavaa toimia asianmukaisesti varovaisesti käynnistämällä käyttöjärjestelmä vikasietotila verkkoyhteydellä ja lataa epäilyttävä tiedosto yllä näkyvälle sivustolle.

Jos useimmat virustorjuntaohjelmat ilmoittavat sen olevan "hyvä" (havaintoja alle 10), voimme jatkaa lisäämällä sen poikkeuksiin tai käyttämällä temppua pakattujen tiedostojen kanssa; Jos useimmat virustorjuntaohjelmat kuitenkin ilmoittavat tiedoston haittaohjelmaksi, on parempi luovuttaa ja antaa tiedosto poistaa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka tarkistaa, onko tiedosto puhdas vai virus, käyttämällä 30 virustorjuntaa yhdessä.

Lisää tiedostoja Windows Defender -poikkeuksiin

Nyt kun tiedämme, että tiedosto on puhdas ja se havaitaan vääräksi positiiviseksi voimme lisätä sen poikkeuksiin, mutta vasta sen jälkeen, kun Windows Defender on poistettu käytöstä. Tässä vaiheessa toimimme äärimmäisen varovaisesti, koska virustorjunta ei pysty estämään muita käynnissä olevia tai ladattavia tartuntoja (suljemme kaikki turhat Internetistä lataavat sivustot ja ohjelmat).

Voit poistaa Windows Defenderin käytöstä avaamalla Käynnistä-valikon, etsimällä ja avaamalla sovelluksen Windowsin suojausjatkamme Suojaus viruksilta ja uhiltavalitsemme kohteen Hallinnoi asetuksia (osion alla Virus- ja uhkien suojausasetukset) ja uudessa ikkunassa deaktivoimme kaikki olemassa olevat kytkimet ja vahvistamme myös UAC-ikkunat, jotka tulevat ulos (lisäturvajärjestelmänä).

Nyt kun virustorjunta on poistettu käytöstä, siirrytään samalle sivulle ja paina kohdetta Lisää tai poista poikkeuksiaosion alla Poikkeukset.

Uudessa näytössä painamme painiketta Lisää poissulkeminenvalitsemme kohteen Tiedosto ja valitse tiedosto tai ohjelma, jota emme halua Windows Defenderin poistavan; Vaihtoehtoisesti voimme myös lisätä poikkeuksiin koko kansion, aktiivisen prosessin PC:llä sillä hetkellä tai tietyn tyyppisen tiedoston (jota tulee välttää mahdollisimman paljon, koska kaikki Windows-tiedostot voivat piilottaa virukset).

Kun olemme lisänneet poikkeuksen Windows Defenderiin, palataanpa ja -painikkeet -näyttöön Aktivoidaan kaikki Defender-moduulit uudelleen, jotta voimme palauttaa tietokoneellemme maksimaalisen suojauksen. Tästä lähtien kaikki osioon lisätyt tiedostot Poikkeukset niitä ei skannata eikä niitä vahingossa poisteta muistimoduulista.

Kuinka avata karanteeniin asetettu tiedosto

Jos Windows Defender on jo estänyt tiedoston ja siirtänyt sen karanteeniin, voimme estää tämän toistumisen ja estää väärän positiivisen poistamisen viemällä meidät takaisin sovellukseen. Windowsin suojauspainamalla ylös Suojaus viruksilta ja uhilta ja napsauttamalla tällä kertaa kohdetta Suojaushistoria.

Tunnistamme vahingossa estetyn tiedoston historiasta, paina sitä, valitse alareunasta valikko Toiminnot ja valitsemme äänen Sallia. Näin tekemällä tiedosto lisätään virustorjuntapoikkeuksiin ja se voidaan avata ilman ongelmia.

Kuinka estää Defenderin vahingossa poistaminen

Jos tiedämme jo, että tiedosto käynnistää Windows Defenderin heti, kun se avataan tai ladataan, voimme estää tämän tapahtuman (ainakin ennen kuin suojaukset on poistettu käytöstä yllä kuvatulla tavalla) tiedoston tallentaminen pakattuun arkistoon salasanan kanssa.

Tämä temppu on välttämätön, jos haluamme jakaa vääräksi positiiviseksi tunnistetun tiedoston ystävien tai työtovereiden kanssa Defenderistä, koska tiedoston vastaanottaja tuskin muistaa poistaa suojausta käytöstä ja lisätä sitä poikkeuksiin ennen tiedoston vastaanottamista.

Voit piilottaa väärän positiivisen tiedoston pakatussa arkistossa poistamalla Windows Defenderin käytöstä yllä kuvatulla tavalla, lataamalla ilmaisen ohjelman tietokoneellemme 7-vetoketjuavaa ohjelman käyttöliittymä, siirry tallennettavan tiedoston polkuun, valitse se ja paina yläreunassa olevaa painiketta lisätä.

Uudessa ikkunassa valitsemme pakatun tiedostomuodon Postinumerokirjoita valittu salasana kahdesti osiossa näkyviin kenttiin Kryptografiavalitsemme salausmenetelmäksi AES-256 ja paina alas OK.

Windows Defender ei tarkista pakattua ja salasanalla suojattua tiedostoa (ja mistä tahansa muusta virustorjuntaohjelmasta), koska ohjelmat eivät tiedä pääsysalasanaa. Näin voit jakaa vääriä positiivisia tietoja ilman, että virustorjunta poistaa ne välittömästi latauksen yhteydessä.

Itse asiassa jatkaaksesi yksinkertaisesti poista virustorjunta käytöstä, valitse pakattu tiedosto, anna lukituksen avaussalasana ja vasta nyt pura tiedosto haluttuun paikkaan. Purkamisen jälkeen lisäämme tiedoston välittömästi poikkeuksiin, kuten oppaan aiemmissa luvuissa näkyy.

Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea oppaamme kuinka suojaa tiedostoja ja kansioita salasanalla Windowsissa.

Johtopäätökset

Poikkeusten lisääminen Windows Defenderiin ei ole koskaan viisasta, ja se tulisi tehdä vain, jos olemme tietoisia ottamamme riskeistä. Vältämme lisäämästä liikaa tiedostoja poikkeuksiin, varsinkin jos lataamme usein epäilyttäviä tiedostoja tai vääriä positiivisia tiedostoja: useimmissa tapauksissa jos virustorjunta laukeaa ja poistaa tiedostoja, siihen on hyvät syyt (varsinkin jos lataamme usein menetelmiä ilmaisten kaupallisten ohjelmien hankkimiseksi).

Lisätietoja saat myös oppaistamme osoitteessa kuinka päivittää Microsoft Defender -virustorjunta Ja miten Microsoft Defenderin virustorjunta poistetaan käytöstä Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Indeksi
  1. Onko tiedosto todella turvallinen?
  2. Lisää tiedostoja Windows Defender -poikkeuksiin
  3. Kuinka avata karanteeniin asetettu tiedosto
  4. Kuinka estää Defenderin vahingossa poistaminen
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up