Etätyöpöytäyhteys PC:hen iPhonesta ja iPadista

Kuinka muodostaa yhteys tietokoneeseesi iPhonesta ja iPadista, etätyöpöydältä, jopa Internetin kautta, mistä tahansa

Ohjaa tietokonetta puhelimellasi se on erittäin hyödyllinen, kun olemme poissa kotoa, matkoilla tai toimistossa töissä, koska sen avulla henkilö pääsee käsiksi henkilökohtaisen tietokoneensa asiakirjoihin tai käyttää ohjelmia, jotka eivät muuten olisi käytettävissä.

Kuka omistaa iPhonen tai iPadin, voi muodostaa yhteyden Windows-tietokoneeseen ja nähdä kaikki tiedostot, ohjelmat ja resurssit tarkasti kuin jos istuisit tietokoneen ääressä. Tästä etätyöpöytäominaisuudesta tulee hieno, jos omistat sen iPad jossa on suurin näyttö.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksinkertaisimmat ja välittömät menetelmät ohjata tietokonettasi iPhonen tai iPadin näytöltä. Oppaasta löydät sekä menetelmät, jotka toimivat, kun Apple-laite on samassa verkossa, johon tietokone on kytketty, että tavat ohjata tietokonetta ollessamme poissa kotoa käyttämällä julkista Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteyttä.

 

1) Etätyöpöytä

 

Ensimmäinen tapa hallita Windowsia iPhonesta ja iPadista on vanha kunnon tapa Etätyöpöytä Microsoftin tuottama, joka on läsnä kaikissa Windows-versioissa ja toimii, kun olemme yhteydessä samaan verkkoon tietokoneen kanssa.

Ota kauko-ohjain käyttöön missä tahansa Windows-käyttöjärjestelmällä varustetussa tietokoneessa avaamalla Käynnistä-valikko ja kirjoittamalla Lisäasetukset avaa samanniminen kohde näppäimistöltä, siirry Etäyhteys-välilehdelle ja valitse kohde ikkunassa (Windows 11:ssä se on Salli etätukiyhteydet tähän tietokoneeseen).

Toiminnon aktivoinnin jälkeen meidän on palautettava käytössä olevan tietokoneen IP-osoite: tätä varten riittää, että painat verkkokuvakkeen näppäintä oikeassa alakulmassa, avaa verkkovalikko ja kun verkko, jossa olemme, on valittu yhdistetty, käytä verkkotietoja. Vaihtoehtoisesti voimme myös suorita komento ipconfig komentokehotteestajonka löydämme aina Käynnistä-valikosta.

Tietokoneen IP-osoitteen palauttamisen jälkeen lataamme sovelluksen iPhoneen tai iPadiin Microsoft Remote Desktop RDP-yhteyksiä varten Windows PC:hen iPhonesta ja iPadista.
Kun olet avannut sovelluksen, paina +-kuvaketta, kirjoita etäohjattavan tietokoneen IP-osoite ja kirjoita tietokoneeseen tilin käyttäjätunnus ja salasana (jos käytämme Microsoft-tiliä, joudumme syöttämään Microsoftin tunnistetiedot, muuten meidän on käytettävä paikallisen tilin nimeä ja salasanaa).

RDP-asetuksissa voit muuttaa näyttöasetuksia
Nyt se on mahdollista käyttää mitä tahansa työpöydälläsi olevaa sisältöä iPhonesta tai iPod Touchistaohjaa hiirtä sormella ja näppäimistöä kosketusnäytöllä.

2) TightVNC

 

Jos emme pysty konfiguroimaan Remote Desktopia kunnolla, voimme asentaa tietokoneeseen ulkoisen ohjelman, kuten VNC:n, joka on saatavilla eri muodoissa ja versioissa. Paras ilmainen ja avoimen lähdekoodin versio on Tiukka VNCasennettavissa kaikkiin Windows-versioihin.
Asennuksen jälkeen avaamme Käynnistä-valikon, etsi Tiukat VNC-palvelimen asetukset ja paina painiketta Aseta otsikon alla Ensisijainen salasanajoten voit valita kaukosäätimessä käytettävän salasanan.

Kun olet määrittänyt salasanan, kirjoita muistiin ohjelman käyttämä portin numero, hae tietokoneen IP-osoite yllä näkyvillä menetelmillä ja asennaVNC virallinen sovellussaatavillaApple App Store.
Kun sovellus on auki, syötä vain IP-osoite, portin numero ja TightVNC-ohjelman valitsema salasana muodostaaksesi yhteyden tietokoneen näyttöön ja ohjata sitä etänä.

3) TeamViewer

Tietokoneen etähallinta iPhonesta tai iPadista kun olemme poissa kotoa, meidän tarvitsee vain ladata ja asentaa TeamViewerparas ohjelma laatuaan ilmainen lataus Windowsille osoitteesta virallinen sivusto.
TeamViewerin avulla voit ohjata tietokonetta etänä mistä päin maailmaa tahansa, käyttämällä iPhonea tai iPadia näyttönä, jolloin pääset työpöydälle milloin tahansa.

Kun se on asennettu tietokoneelle, avaamme ohjelman saadaksemme välittömästi tunnistenumeron ja dynaamisen salasanan, joita käytetään satunnaiseen käyttöön (jos on tarpeen antaa apua ollessamme poissa kotoa).

Jotta voimme aina käyttää tietokonetta pyytämättä apua, meidän on annettava ohjelmalle automaattinen käynnistys ja valittava yksilöllinen pääsysalasana, kuten myös oppaastamme kuinka käyttää TeamVieweria.

Kun valvomaton käyttö on määritetty, jätä tietokone päälle (o laitetaan se päälle etänä) ja poistuttuamme kotoa lataamme sovelluksen TeamViewer iPhonelle suoraan osoitteestaApple App Store.
Kun sovellus on auki, meidän tarvitsee vain syöttää tilin tunnistetiedot luodaksesi yhteyden ja saada täydellisen pääsyn tietokoneen työpöydälle.

4) Iperius Remote

 

Koska monissa skenaarioissa TeamViewer näyttää varoituksia sopimattomasta käytöstä tai yrityskäytöstä (jossa ohjelma on aina maksettu), voimme käyttää ohjelmaa kelvollisena vaihtoehtona kauko-ohjaukselle. Iperius kaukosäädinladattavissa ilmaiseksi Windowsille osoitteesta virallinen sivusto.
Tämän ohjelman toiminta on hyvin samanlainen kuin TeamViewer: asennuksen jälkeen saamme välittömästi yksilöllisen tunnistekoodin ja satunnaisen salasanan, joita käytetään nopeaan pääsyyn tietokoneen näytölle; asettamalla ohjelman itsekäynnistykseen sen sijaan käytämme omaa salasanaamme, jotta voimme aina käyttää tietokonetta sen ollessa päällä.

Nopean alkukonfiguroinnin jälkeen meidän tarvitsee vain ladata Iperius Remote -sovellus osoitteestaApple App Storejotta voimme käyttää tietokonettamme myös ollessamme poissa kotoa tai matkoilla.

Saat lisätietoja tämän ohjelman käytöstä lukemalla oppaamme osoitteessa kuinka työskennellä tietokoneella etänä Iperius Remoten avulla.

Johtopäätökset

 

Kaikki sinulle osoittamamme menetelmät ovat erittäin yksinkertaisia ​​soveltaa, ja niiden avulla voit etäohjata Windows-tietokonettasi uskollisen iPhonen tai iPadin avulla. Yksinkertaisimmat menetelmät ovat epäilemättä TeamViewerin ja Iperius Remoten menetelmätmutta samassa verkossa voimme käyttää myös Remote Desktopia ja VNC:tä tietokoneen ohjaamiseen.

Aina samasta aiheesta voimme lukea oppaamme kuinka etähallinnan tietokonettasi ja miten kaukosäädin Macille.

Indeksi
  1. 1) Etätyöpöytä
  2. 2) TightVNC
  3. 3) TeamViewer
  4. 4) Iperius Remote
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up