Etsi ja avaa tiedostoja komentokehotteen avulla Windowsissa

Tekstin kirjoittamisen lisäksi Windowsin komentokehotetta voidaan käyttää myös tietokoneesi tiedostojen etsimiseen ja avaamiseen. Vaikka pystyt muistamaan vain osan tiedoston nimestä, komentokehote voi selvittää, missä se on, ja voit avata sen cmd-ikkunasta. Tämä lähestymistapa on kätevä myös avattaessa tiedostoja järjestelmänvalvojan oikeuksin tai käynnistettäessä suoraan mitkä tahansa erätiedostot tai suoritettavat tiedostot. Seuraava opas näyttää, kuinka tiedostot avataan komentokehotteella Windowsissa.

Avaa komentokehote Windowsissa

Aloita käynnistämällä Windowsin komentokehote. On olemassa useita tapoja tehdä tämä.

 • Hakulaatikko: kirjoita cmd Windowsin hakukenttään ja napsauta sitten komentokehotekuvaketta avataksesi ikkunan. On aina parempi ajaa sovellus järjestelmänvalvojan tilassa.
 • Suorita komento: voit käyttää Suorita-komentoa Win + R ja kirjoittaa cmd, jonka jälkeen Enter tai napsauta "OK". Käynnistä komentokehote suoraan järjestelmänvalvojatilassa painamalla Ctrl + Vaihto + Enter.

Lue myös: opi käyttämään Windows Defenderiä komentokehotteessa. Voit myös poistaa sen pysyvästi käytöstä, jos haluat.

Kuinka löytää tiedostoja komentokehotteen avulla Windowsissa

Kun käynnistät komentokehotteen järjestelmänvalvojatilassa, seuraava vaihe on etsiä tarvitsemasi tiedostot tai kansiot. Sen jälkeen voit halutessasi avata ne konsolista.

Kirjoita komentokehotteeseen dir "hakutermi*" /s, mutta korvaa sanat "hakutermi" tiedoston nimellä tai osalla nimestä, jonka muistat. Yritän tässä etsiä yhtä kuvakansioistani "Eurotrip".

Kun painat Enter, voi näyttää siltä, ​​että mitään ei tapahdu. Mutta muutaman sekunnin kuluttua kaikki tiedostopolut, joissa mainitaan oikea tiedosto tai kansio, tulevat näkyviin. Oikea tiedostopolku voidaan helposti tunnistaa kansion koosta. Tarkista aina todellinen File Explorerin sijainti varmistaaksesi, että kyseiset tiedostot ovat saatavilla tietokoneellasi.

Tässä ovat yleiset terminologiat, joita käytetään tiedostojen etsimisessä komentokehotteen avulla:

 • dir on komento, jota käytetään näyttämään tiedostoja nykyisessä hakemistossa, mutta se voi myös paikantaa tietoja muualta järjestelmästä.
 • Kenoviiva (\) käskee dir etsimään nykyisen aseman juurihakemistosta.
 • /s käskee dir etsimään kaikista alihakemistoista.
 • * komentorivisovellukset käyttävät sitä jokerimerkkinä. Se osoittaa, että haku löytää kaikki tiedostonimet, jotka sisältävät hakusanasi.
 • Kun lisäät tähden nimen loppuun, kuten yritys*, löydät kaikki tiedostot, joissa on hakutermi nimen alussa.
 • Jos käytät sitä alussa, haku sisältää vain tulokset, joiden lopussa on teksti. Esimerkiksi *.jpg.
 • Jos lisäät tähden hakutermin kumpaankin päähän, peität kaikki perusteet. Riippumatta siitä, missä tekstisi on tiedoston todellisessa nimessä, kyseinen tiedosto luetellaan tulosten kanssa.

Kärki: Windowsin komentokehotteella voit kopioida ja liittää kaiken tarvitsemasi. Se voi myös auttaa sinua ajamaan Java-ohjelmia pääteemulaattorista.

Tiedostojen avaaminen komentokehotteessa

Tätä varten tarvitset tallennetun tiedoston sijainnin. Tässä esimerkissä tiedosto, jonka haluamme avata, sijaitsee Työpöytä-kansiossa.

Siirry haluamaasi kansioon osoitteesta Tämä PC ja napsauta hiiren kakkospainikkeella navigoidaksesi kohtaan Ominaisuudet -> Kenraali -> Sijainti. Tämä antaa sinulle kyseisen kansion polun, joka on ainutlaatuinen tietokoneellesi. Tässä esimerkissä sijainti on "C:\Files".

Vaihda komentokehotteesi juurihakemisto haluttuun kansioon cd:llä.

Kun olet siirtynyt sisimpään kansioon, avaa tiedosto kirjoittamalla koko tiedostonimi ja .filetype. Seuraavassa esimerkissä tiedostonimi on "IMG_20150502_141629" ja tiedostotyyppi on JPG-tiedosto.

Kun olet kirjoittanut tiedostonimi/tiedostotyyppi -komennon, oikea tiedosto avautuu työpöytäikkunaan. Koska kyseessä on kuvatiedosto, se avautuu Valokuvat-sovelluksella.

Huomautus: voit avata useita tiedostoja komentokehotteesta, kun olet avannut oikean kansion. Tässä avaamme yhden kuvatiedoston komentoriviikkunassa.

Voit myös käyttää tiettyjä sovelluksia avataksesi valitsemasi tiedoston komentokehotteessa. Napsauta hakuvalikosta Avaa tiedoston sijainti Tunnistaaksesi sen sovelluksen tiedoston sijainnin, jota haluat käyttää kohdetiedoston avaamiseen. Kun se avautuu, siirry kohtaan Ominaisuudet -> Pikakuvake -> Kohde ja kopioi sovelluksen koko polku.

Käytä lopuksi "Sovelluksen sijaintipolku" "Tiedostopolku" avataksesi tiedoston valitsemallasi sovelluksella komentokehotteessa. Täällä olemme avanneet MP4-tiedoston VLC:llä cmd-ikkunasta.

Lue myös: tässä on luettelo turvallisista verkkosivustoista Windows-ohjelmiston lataamista varten.

Kuinka avata tiedostoja Windows Terminal -sovelluksella

Windows-pääte on komentokehotteen moderni laajennus. Tiedostojen avaaminen Windows Terminalissa ei eroa yllä olevista menetelmistä.

Sinun on vaihdettava oletuspäätesovellus Komentoriviksi +-valikosta, jos se on asetettu johonkin muuhun, kuten PowerShelliin tai Azure Cloud Shelliin.

Komentokehotteesta tulee oletusarvoinen päätesovellus tiedostojen avaamiseen. Sen jälkeen voit kirjoittaa cd navigoidaksesi haluttuun kansioon. Ohjeet tiedostojen avaamiseen ovat samat ja niitä on käsitelty yllä.

Kärki: et pidä komentorivikäyttöliittymän tylsästä ulkonäöstä? Nyt voit käyttää jännittäviä uusia teemoja kirkastaaksesi Windows-päätettäsi ja sen ohjelmia.

Vaihda hakemistoja Windowsin komentokehotteessa päästäksesi helposti kansiopolkuihin

Jos kohdetiedostosi sijaitsee eri asemassa, et löydä sitä mistään näytöllä näkyvästä Windowsin kansion polusta. Siksi sinun tulee muuttaa Windowsin aseman polkua osoittaaksesi sen tarkasti.

Kirjoita cd.. jonka avulla voit helposti siirtää yhden kansion ylöspäin. Voit siirtyä uuteen asemaan kirjoittamalla sen nimen, ja komentokehote kuuntelee uutta asemaa. Tässä olemme vaihtaneet "C:/":stä "Z:/".

Lisäksi cd-levyn käyttäminen ilman kahta pistettä mahdollistaa minkä tahansa uuden kansion polun asettamisen oletushakemistoksi järjestelmällistä tiedostonavigointia varten. Tyhjennä koko näyttö ja aloita alusta kirjoittamalla cls.

Tiedoksi: Eikö Windows Security avaudu sinulle? Lue täältä, kuinka komentokehote voi auttaa sinua.

Jos haluat nopeuttaa muita Windows-tehtäviä, saatat olla kiinnostunut myös opettelemaan tiedostojen uudelleennimeämistä ja useiden tiedostojen siirtämistä erätiedoston avulla. Voit nimetä tiedostoja erässä uudelleen komennolla ren *.fileext1 *.fileext2. Virheiden välttämiseksi on hyvä idea tarkistaa Windowsin kiintolevyn kunto etukäteen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko avata komentokehoteikkunan Windows-kansiossa?

Voit avata komentokehoteikkunan missä tahansa Windows-tietokoneessa. Voit tehdä tämän Windows-kansiossa siirtymällä ensin kansioon ja napsauttamalla sitten hiiren kakkospainikkeella Windows-päätettä. Komentorivi voidaan käyttää osana Windows-päätettä.

Kuinka saan näkyviin tekstitiedoston sisällön komentokehotteessa?

Näytä tekstitiedoston sisältö komentokehotteessa kirjoittamalla type-komento alla olevan kuvan mukaisesti: type [<drive>:][<path of file>]

Voinko muokata tekstitiedostoja Windowsin komentokehotteessa?

Voit muokata, tarkastella, luoda tai muokata mitä tahansa tekstiasiakirjaa komentokehotteessa.

 1. Käytä type-komentoa ja sen jälkeen tiedoston nimeä.
 2. Kopioi ja liitä teksti komentoikkunassa käyttämällä copy conia, jonka jälkeen tekstin nimi ja sijainti.
 3. Muokkaa asiakirjaa.

Indeksi
 1. Avaa komentokehote Windowsissa
 2. Kuinka löytää tiedostoja komentokehotteen avulla Windowsissa
 3. Tiedostojen avaaminen komentokehotteessa
 4. Kuinka avata tiedostoja Windows Terminal -sovelluksella
 5. Vaihda hakemistoja Windowsin komentokehotteessa päästäksesi helposti kansiopolkuihin
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Voinko avata komentokehoteikkunan Windows-kansiossa?
  2. Kuinka saan näkyviin tekstitiedoston sisällön komentokehotteessa?
  3. Voinko muokata tekstitiedostoja Windowsin komentokehotteessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up