Etsi päällekkäisiä tiedostoja ja vertaa eroja kuvien ja tekstien välillä

Parhaat Windows-työkalut skannata, vertailla tiedostoja ja etsiä kaksoiskappaleita poistettavaksi tilan vapauttamiseksi

Jos meillä on paljon poistettavia tiedostoja, voi olla hyvä idea aloittaa kaksoiskappaleet tai kaksoiskappaleetjotta voit poistaa tarpeettoman ja palauttaa paljon tilaa tietokoneen levyltä.

Monien Windows-työkalujen avulla voit etsiä musiikkitiedostoja ja vertailla kuvia ja sanoituksia, joten voit tarkistaa erot ja poistaa vain vanhimman (vanhentuneen) tiedoston.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti ohjelmia löytääksesi päällekkäisiä tiedostoja ja vertaillaksesi eroja. Näytämme sinulle sekä ilmaiset työkalut, jotka voidaan ladata mihin tahansa Windows-versioon, että käyttöjärjestelmässä käytettävissä olevat menetelmät, joiden avulla voit etsiä kopioita nopeasti ilman ohjelmia.

1) CCleaner

Yksi parhaista ohjelmista löytääksemme päällekkäisiä tiedostoja CCleanerjoka on jo tunnettu tietokoneen ilmaisesta puhdistamisesta väliaikaisista tiedostoista, mutta varustettu myös erikoistoiminnoilla turhien tiedostojen etsimiseen tietokoneelta.

Löytääksemme päällekkäisiä tiedostoja CCleanerilla avaamme ohjelman tietokoneellamme, paina valikkoa Instrumentitnapsauta kohdetta Etsi kaksoiskappaleita ja määritä ikkunan parametrit niin, että voimme etsiä tiedostojen nimiä, kokoja, muokkauspäiviä ja sisältöjä vastaavia (hyödyllinen kuvien ja tekstien välisten erojen vertailussa).

Samasta näytöstä voimme sulkea pois tietyn tyyppiset tiedostot tai määrittää kansion tai levyn, josta haetaan. Määrityksen jälkeen paina Hae-painiketta löytääksesi päällekkäiset tiedostot tietokoneeltasi.

Tässä ohjelmassa voimme lukea oppaamme kuinka Paranna CCleaneria poistaaksesi kaikki jäljet ​​tietokoneeltasi.

2) Auslogics Duplicate File Finder

Toinen mahdollisuus löytää kaksoiskappaleita levyltä on Auslogic Duplicate Finder joka esittelee erilaisia ​​kriteerejä kuvien, tekstien, asiakirjojen, musiikin, videoiden, zip- ja rar-arkistojen ja monien muiden kopioiden tunnistamiseksi.

Tämä kelvollinen ohjelma poistaa päällekkäiset tiedostot järjestelmästä käyttämällä yksinkertaista ohjattua toimintoa, joka on ihanteellinen niille, jotka haluavat jotain tehokasta ja välitöntä.

Auslogics Duplicate File Finderin avulla voit esikatsella järjestelmästäsi löydettyjä kaksoiskappaleita, joten voit valita, poistetaanko ne vai säilytetäänkö ne tietokoneessa. Sen tehokkuuden takaa älykäs algoritmi, joka vertaa tiedostojen nimiä, kokoa ja luomis- tai muokkauspäivämäärää sekä pystyy vertailemaan niiden sisältöä.

3) CloneSpy

Erittäin tehokas ja tehokas ohjelma tiedostojen kaksoiskappaleiden etsimiseen ja kuvien ja tekstien erojen vertailuun CloneSpysaatavilla ilmaiseksi kaikille Windows-versioille.

Tämän ohjelman avulla voit löytää kaikki päällekkäiset tiedostot analysoimalla kohteita, joilla on sama sisältö, mutta suorittamalla perusteellisia hakuja tiedostoille, joilla on sama nimi tai muita yhteisiä ominaisuuksia (kuten sama sisältö, sama luonti- tai muokkauspäivä tai sama CRC hash).

Kirjoitushetkellä se on ilman epäilystäkään tehokkain ohjelma tiedostojen kaksoiskappaleiden etsimiseenmutta sen käytön oppiminen vaatii ehdottomasti hieman harjoittelua.

4) Duplicate Cleaner

Toinen kelvollinen ohjelma tiedostojen kaksoiskappaleiden etsimiseen on Duplicate Cleaner.

Duplicate Cleaner tunnistaa jokaisen kaksoiskappaleen ja palauttaa luettelon tiedostoista. Voit lisätä useita kansioita valvottavaksi; Voit myös etsiä vain kuvatiedostoja tai äänitiedostoja löytääksesi musiikkia, joka on läsnä tietokoneellasi kahdesti.

Varmennus ei ole vain tiedoston nimessä, vaan myös koossa, luonti- ja muokkauspäivämäärässä sekä tiedoston sisäisessä analyysissä.MD5 Hash-algoritmiOhjelmistossa on oma tiedostojen esikatseluapuohjelma, joten voit myös tarkastella kuvia suoraan Duplicate Cleanerissa ja tarkistaa, ovatko ne todella kopioita vai eivät.

Hienoa on, että kaikki löydetyt kaksoiskappaleet voidaan poistaa, siirtää toiseen kansioon tai voit luo kiintolevy niin, että kaksoiskappale poistetaan, mutta sen kuvake säilyy missä se oli ennen.

5) DoubleKiller

Kanssa DoubleKiller voimme etsiä kaikki kaksoiskappaleet ja kopiot kaikki tiedostotyypit käyttämällä mitä tahansa nimen, koon, muokkauspäivämäärän ja sisältötietojen yhdistelmää.

Tulokset näkyvät tarkistuksen lopussa, ja täällä voit valita poistettavat tiedostot manuaalisesti tai automaattisesti.

Itsenäinen ohjelma esittelee itsensä ilmaisena versiona, mutta siellä on myös kehittyneempi maksullinen versio. Huomio: päällekkäisten tiedostojen poistaminen voi olla riskialtista, eikä sitä suositella kun he ovat mukana järjestelmätiedostot ja Windows-kansiossa olevat tiedostot. DoubleKillerin ei pitäisi koskaan sisällyttää näitä tiedostoja hakuun, mutta suosittelen kiinnittämään huomiota joka tapauksessa.

Muut ohjelmat

Jos tähän mennessä nähdyt ohjelmat eivät riitä Etsi tehokkaasti päällekkäisiä tiedostoja tietokoneelta voimme tarkastella suositeltuja sovelluksia alla:

1) Dup Scouts skannaa tietokoneesi ja löytää kaikki päällekkäiset tiedostot levyltä jakaa ne luokkiin ja tyyppeihin.

2) AllDup on ohjelma, jossa on kahdeksan erilaista hakuvaihtoehtoa, joita voidaan yhdistellä löytääksesi kaikki päällekkäiset tiedostot tietokoneeltasi. Haku on mahdollista nimen ja tunnisteen, koon, sisällön (tavu kerrallaan), tekijän, tiedoston muokkauspäivämäärän ja luomis- tai linkin päivämäärän mukaan. Jos valitset haun tiedoston sisällön perusteella, voit jättää huomioimatta ID3- ja exif-tiedot. Hakuvaihtoehdoissa voit myös ottaa käyttöön ZIP- ja RAR-tiedostojen sisällön tarkistuksen ja jättää pois tiedostot, jotka ovat suurempia tai pienempiä kuin tietty määritetty koko. Suodattimien avulla voit jättää tiedostot ja kansiot pois tarkistuksesta.

3) Voit myös vertailla kansioita ja tarkistaa niiden sisällä olevat tiedostot DiffDir jonka avulla voit tarkistaa kahdessa kansiossa olevat tiedostot löytääksesi yhtäläisyyksiä ja kaksoiskappaleita.

4) Duplicate File Eraser on ilmainen ohjelmisto, jonka avulla voit etsiä kansioista ja alihakemistoista, mukaan lukien piilotetut tiedostot ja järjestelmätiedostot, löytääksesi päällekkäisiä tiedostoja käyttämällä tiedostojen vertailualgoritmeja.

5) Ohjelma WinMerge mahdollistaa vertailun kaksi versiota tekstiasiakirjasta, jopa Wordin, asettamalla ne vierekkäin näytölle ja lisäämällä automaattisesti eri värejä eri osiin erojen korostamiseksi. Voit vetää kappaleita asiakirjasta toiseen, sekoittaa niitä ja käyttää automaattisia suodattimia.

6) Näkyviin tulee kaksi luetteloa Siinä on kahden paneelin käyttöliittymä, jonka avulla voit vertailla luetteloita tai mitä tahansa tekstisisältöä. Ilmainen ohjelma tukee vain pelkkää tekstiä, .TXT-asiakirjoja.

7) dupeGuru on yksi parhaista ohjelmista löytää päällekkäisiä tiedostoja säännöillä, suodattimilla, tyhjien kansioiden poisto-ominaisuuksilla ja älykkäällä musiikin ja kuvien haulla. Kaikista kokeilleistamme kaksoiskappaleista dupeFinder on yksinkertaisin ja myös paras.

Johtopäätökset

Pystymme käyttämään yhtä tai useampaa oppaassa ilmoitettua ohjelmaa löytää päällekkäisiä tiedostoja ja vertailla eroja kuvien ja tekstien välilläjotta voit poistaa turhat päällekkäiset tiedostot ja vertailla asiakirjoja ja valokuvia niiden sisällön perusteella poistamalla vain vanhentuneet tiedostot (vaikka ne olisivat täysin identtisiä uusimpien tiedostojen kanssa).

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Vertaa kahta samanlaista Word- tai PDF-tekstiä nähdäksesi erot ja miten vapauttaa tilaa OneDrivessa.

Indeksi
  1. 1) CCleaner
  2. 2) Auslogics Duplicate File Finder
  3. 3) CloneSpy
  4. 4) Duplicate Cleaner
  5. 5) DoubleKiller
  6. Muut ohjelmat
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up